SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
17. Březen 2025, 00:12

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Zkusenosti s M600i
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Zkusenosti s M600i  (Zobrazeno 141507 x)
milennium
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #150 v: 13. Červenec 2006, 07:20 »

Tak vam reknu jedno. Dnes jsem si prinesl fungl nove eMko. Zdrzim se prvnich dojmu, neb na to ted nemam naladu. Naopak si zanadavam na tu "vybornou" aplikaci SEUS II.

Po asi pul hodine seznamovani jsem se odhodlal, ze updatnu FW nebot jsem slysel, ze ten novy je i znatelne lepsi. Krasna to aplikace SEUS nejdrive telefon vubec nemohla najit. Po nekolikatem spusteni zacala psat, ze nemuze kontaktovat server a ukoncovala se. Pak zacala psat, ze nemuze najit nejake soubory (nic se s tim ale mezi spustenimi nedelalo a prvnich nekolik startu probehlo uspesne). Tak jsem to nekolikrat preinstalovaval a restartoval az to zacalo chodit na oko spravne. Spustim, proklikam par obrazovek, pripojim telefon, najde ho to, zacne stahovat fw a pak skoci znicehoz nic na uvodni obrazovku. Jen se objevi obrazovka, ze nahrava a po par vterinach uvodni obrazovka. Takto jsem to zkusil nekolikrat za sebou a uplne to same. Tak jsem to po hodine a pul zkoumani se stejnym vysledkem vzdal, ze si tam FW asi necham nahrat v servisu. Odpojim telefon a ejhle - nejde zapnout. A od te doby mam doma moc krasnou krabicku tak podlozit pod stul.

Jak ja nesnasim tyhle radoby uzivatelske aplikace, ktere maji velka tlacitka a porad tam beha velky statusbar a nic clovek nevidi. Vubec nevi co to dela...nic. Kdyby tam radeji udelali normalni program, kterej nekde v okne loguje co dela a na cem spadne atd tak udelaji lip...ne oni udelaji hybridni flash/exe aplikaci, ktera ma bugy...ach jo...
No reknu ti jedno. Pokud chces delat takovou proceduru jakou je flash,tak si vzdy dej do poradku comp. Hlavne povypinej firewall atd. Ja jsem M600i flesoval celkem 3x a vzdy hned na prvni pokus. Takze problem neni v aplikaci,ale nekde u tebe. ja nevim presne kde - nevidim ti do PC,ale nez zacnes nadavat tak se nejdriv poradne nadechni a skus zjistit pricinu,kdyz ostatnim to jde...
uložena
shark
Anonym
« Odpověď #151 v: 13. Červenec 2006, 07:31 »

co se updatu tyce, od dob p900 se to mozna zmenilo, ale kdyby nahodou ne.
pri aktualizaci firmwaru p900 bylo nutny mit na compu administratorsky prava, jinak s tim byly neskutecny problemy.
pak uz to slo celkem v pohode.

predpokladam, ze na domacim kompu ma adminy kazdej.
takze pokud to nejak nezmenili,snad to nekomu pomuze.
uložena
niko niko
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #152 v: 13. Červenec 2006, 12:32 »

fiha, tak docela by se mi sikl nejakej krok za krokem navod jak to preflashovat bez problemu nerad bych skoncil jako kolega Magovec ....

Byl by nekdo z vas ochoten ? Smajlík)
uložena

Uz jen jeden den...
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #153 v: 13. Červenec 2006, 12:53 »

jak bylo receno

1. precist manual jak na to
2. povypinat firewally, antiviry a nejlepe vsechny jine bezici aplikace, ktere by mohly zpusobit vymrznuti kompu pri flashovani

a pak to zkusit, samozrejme PC by melo splnovat konfiguracni podminky pozadovane SE
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
MartinChroust
Redaktor
Telefon: XPERIA X10

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #154 v: 13. Červenec 2006, 13:01 »

Tak ten pripad co popisuje Magovec, to jsem uz nekde slysel ale u jineho modelu  Cry vypada to ted se SEUSem spatne. Pokud se to objevilo jiz 2x behem dvou dni, tak bych se do updatu radsi s zadnym SE v tuto dobu nepoustel.
uložena

Sony Ericsson Satio Silver, Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson XPERIA X10 Black

zastupce sefredaktora SEMania.cz

student Vysoke Školy Banske - Technicke univerzity Ostrava, obor Mobilni technologie
OldrichMladek
Anonym
« Odpověď #155 v: 13. Červenec 2006, 15:29 »

Obcas se stane ze to nekomu nejede. Urcite ale nejvice nastve ze to je novy telefon pul hodiny a prd po nem. Servis nebo Technicka podpora to opravi.

Ja problem nikdy nemel.

Jo a navod krok za krokem sme vydali Mrknutí zkuste hledat v sekci firmware.
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #156 v: 13. Červenec 2006, 16:46 »

fiha, tak docela by se mi sikl nejakej krok za krokem navod jak to preflashovat bez problemu nerad bych skoncil jako kolega Magovec ....

Byl by nekdo z vas ochoten ? Smajlík)

Niko navod tu je jiz dlouho, staci hledat:

http://semania.cz/content/view/1383/2/

Pokud jde o ten problem se SEUS, tak mam take velmi cerstvou zkusenost, jen pro zmenu s K800i. Nejvetsi problem je v tom, ze na M600i a K800i je problem sehnat flashe mimo SEUS.

Problemu okolo SEUSu je spousta a ne vzdy uzce souvisi s PC(i kdyz je to velmi pravdepodobne). Vsude se snazime agitovat na to, abyste se do flashovani pousteli jen kdyz je to nutne nebo kdyz si jste vedomi rizik. Ne nadarmo odklikavate lincencni ujednani Mrknutí

Pokud se vam neco nepovede, tak je to vase chyba a ani my ani Sony Ericsson za to nenese zodpovednost...
uložena
Magovec
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #157 v: 13. Červenec 2006, 19:05 »

No reknu ti jedno. Pokud chces delat takovou proceduru jakou je flash,tak si vzdy dej do poradku comp. Hlavne povypinej firewall atd. Ja jsem M600i flesoval celkem 3x a vzdy hned na prvni pokus. Takze problem neni v aplikaci,ale nekde u tebe. ja nevim presne kde - nevidim ti do PC,ale nez zacnes nadavat tak se nejdriv poradne nadechni a skus zjistit pricinu,kdyz ostatnim to jde...

Pocitam, ze ty nemas se SEUSem problem a proto ho hajis. Ja jsem na nej slysel jiz opravdu hodne spatnych ohlasu a presto jsem do toho sel a veril, ze me se to povede. Ma vlastni zkusenost me s tim jen utvrdila. A jelikoz jsem nechtel, aby do toho ostatni sli, aniz by si byli vedomi rizika, tak jsem sem napsal svou zkusenost. Nechtel jsem aby dalsi lidi zbytecne museli zazit zklamani jako ja vcera.

Jestli je chyba v PC nemuzes nikdy v nicem rict na jistotu. Ty sis snad ses jistej, ze ten telefon byl 100% v poradku a tedy ze to nemohlo byt jim? To si jistej byt nemuzes, to si zase dovolim tvrdit na jistotu ja.

A pak moc pekne je jak me vinis, ze jsem nemel "v poradku comp". Ty snad znas jakej stroj mam, co mi na nem bezi a co jsem pri tom delal? Ty znas podminky toho flashe? Cekal bych, ze napises neco jako "...dulezite je mit vypnuty firewall. Ver mi - vim o cem mluvim, uz 3x jsem sestistovku flashoval...". Takova rada je potom jiste dobra a proto tu takova fora, jako je toto, jsou - predavani zkusenosti a informaci od tech, kteri je maji/vedi. Ale napsano to bylo trosku jinak...

Nechme to byt. Ja napsal svou zkusenost, ktera byla spatna a pochopitelne trochu ovlivnena tim, ze clovek si prinese vec na kterou se tesi a po pul hodine provozu ji muze zase zabalit a vi, ze s ni bude dale litat a zarizovat. Pochopitelne je trochu nastvany. Nerekl jsem a take nerikam, ze za to nekdo muze. Jsem si dobre vedom co flash FW je. Delam to leta na ruznych zarizeni a jiz se mi to taky nepovedlo, ale mnohokrat ano. Vedel jsem, ze je to riziko, ale clovek doufa, ze kdyz uz delaji takovouhle aplikaci "for wide public release", tak ze bude docela bezpecna, alespon v mezich normy.

Chtel jsem tedy svym prispevkem jen lehce upozornit vsechny, kteri by se na stejnou vec chystali, aby pocitali s realnym rizikem, ze se to nemusi povest. Fajn ovsem, kdyz se to 9 z 10 pokusu povede...ja byl ten jeden...

BTW postup tady na semanii jsem predem cetl a dale jsem cetl pozadavky na system, bohuzel mi to nepomohlo.
uložena
MartinChroust
Redaktor
Telefon: XPERIA X10

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #158 v: 13. Červenec 2006, 20:15 »

Nyni jsem sÂťastnym majitelem Sony Ericssonu M600i White, za coz vdecim Martinu Vagnerovi (dekuji  Smajlík ). Na dotazy ohledne M600i ( i treba bile varianty) se pokusim take odpovidat.
uložena

Sony Ericsson Satio Silver, Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson XPERIA X10 Black

zastupce sefredaktora SEMania.cz

student Vysoke Školy Banske - Technicke univerzity Ostrava, obor Mobilni technologie
niko niko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #159 v: 13. Červenec 2006, 20:16 »

mam to teda upgradovat ?  Huh vyplati se mi to riziko ?
uložena

Uz jen jeden den...
niko niko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #160 v: 13. Červenec 2006, 20:17 »

Nyni jsem sÂťastnym majitelem Sony Ericssonu M600i White, za coz vdecim Martinu Vagnerovi (dekuji  Smajlík ). Na dotazy ohledne M600i ( i treba bile varianty) se pokusim take odpovidat.

Jak ses dohmatnul k bile verzi ? ta se prece nedovazi
uložena

Uz jen jeden den...
Magovec
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #161 v: 13. Červenec 2006, 21:10 »

mam to teda upgradovat ?  Huh vyplati se mi to riziko ?

takna tohle ti asi nikdo neodpovi... tys za to dal sve penize (teda predpokladam) ty si ten telefon taky znic  Mrknutí (nebo vylepsi pochopitelne). Ja to vidim tak, ze pockam az vyjde dalsi verze FW a hlavne dalsi verze SEUSe. A pak to jeste na zcela jinem stroji zkusim znova. Slysels tady kolegu, ktery se na me oboril, ze to uz flashnul v poradku 3x...takze realna sance tu jiste je a ja porad verim, ze velka...
« Poslední úprava: 13. Červenec 2006, 21:17 od Magovec » uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #162 v: 13. Červenec 2006, 21:24 »

mam to teda upgradovat ?  Huh vyplati se mi to riziko ?

takna tohle ti asi nikdo neodpovi... tys za to dal sve penize (teda predpokladam) ty si ten telefon taky znic  Mrknutí (nebo vylepsi pochopitelne). Ja to vidim tak, ze pockam az vyjde dalsi verze FW a hlavne dalsi verze SEUSe. A pak to jeste na zcela jinem stroji zkusim znova. Slysels tady kolegu, ktery se na me oboril, ze to uz flashnul v poradku 3x...takze realna sance tu jiste je a ja porad verim, ze velka...

Prehraval jsem pres SEUS hafokrat a stejne tak spousta kluku z nasi redakce a vlastne vzdy v poho. Na druhou stranu je spousta pripadu kdy telefon umre, kdy majitele neco delaji s PC pri updatu a ten se prerusi nebo se obcas stane ze se nenavaze soubor lokalizace a telefon mluvi anglicky. Jasne SEUS neni dokonaly a tak to rozhodnuti zda risknout ci ne je jen na vas. Vzdy pujde telefon opravit, ale musite navstivit servis nebo treba kontaktovat nasi technickou podporu...
uložena
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #163 v: 13. Červenec 2006, 22:34 »

hlavne bych update provadel v okamziku kdy mam pocit ze neco drhne a nefunguje
pripadne bych se docetl v popisu aktualizace ze byla odstranena nejaka zaludnost nebo tak

flashovat fungujici stroj neni vzdy nezbytne a to je si treba uvedomit a pripadne obetovat nejakou tu kacku a nechat to
udelat nekomu kdo s tim ma zkusenosti
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
niko niko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #164 v: 13. Červenec 2006, 22:55 »

Ceho dosahnu, kdyz tam nahraju novy Firmware ? vyplati se mi to ?

Telefon budu mit pristi tyden, taky v bile, hec Smajlík) necham si ho v servisu prekrytovat.
uložena

Uz jen jeden den...
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Zkusenosti s M600i
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 17 dotazů.