SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
15. Øíjen 2024, 23:52

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142468 pøíspìvkù v 10010 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecné Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia Ray otázky
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Xperia Ray otázky  (Zobrazeno 6091 x)
xxsawer
U¾ivatel
Telefon: W995
Pøíspìvkù: 17

Zobrazit profil
« v: 09. Èervenec 2012, 21:07 »

Zdravím opìt po del¹í dobì Smajlík
Dostala se mi do ruky Xperia Ray, tak¾e øeknìme pøecházím z W995 a mìl bych nìkolik otázek a pøipomínek...

1) Nikde jsem nena¹el baterku. Ve W995 perfektnì svítila, tady jsem na nic podobnýho nenarazil. Dá se nìkde v nastavení zapnout nebo je potøeba stáhnout nìjaký program?
2) Pøíchozí, odchozí, rozepsané atd. Dá se nìjak zapnout rozdìlování smsek do kategorií tak jak to bylo døív a jak by to podle mì mìl dìlat ka¾dý slu¹ný mobil?
3) Jedna z prvních vìcí co mì pra¹tila do oèí kdy¾ jsem nìco nastavoval byly checkboxy. Kdy¾ je nezatr¾ený tak se v nìm objevuje "za¹edlá" fajfka, kdy¾ je zatr¾ený tak normální fajfka. Nechápu kdo tohle moh vymyslet? Dá se nìjakým zpùsobem zaøídit aby byl nezatrhnutý checkbox prostì prázdný a ne aby se v nìm cokoli objevovalo? Zkou¹el jsem mìnit schéma, ale to nepomohlo... Momentálnì ou¾ívám defaultní schéma Flow.
4) Dají se nìjak odinstalovat pøedinstalované aplikace jako tøeba prohlí¾eè a spol? Staèí mi odkaz na nìjaký postup...
5) Viditelnost pro blutooth...dá se nìjakým zpùsobem nastavit aby byl telefon poøád viditelný a ne jenom 120s?
6) Na úvodní obrazovce se mi zobrazuje seznam smsek, kterým se dá rolovat. Ve W995 ¹lo dát na úvodní obrazovku poznámky co¾ mi vyhovuje daleko víc. Jde toto udìlat i v xperii?

Poslední je spí¹ poznámka...marnì jsem èekal po zku¹enostech s W995, ¾e se tady objeví kvalitní offline mapy a navigace  Cry

Díky za rady, Dan
ulo¾ena
M.Èermák
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Pøíspìvkù: 1350

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #1 v: 09. Èervenec 2012, 23:24 »

1.najdi si aplikaci (na marketu/google play hledej treba torch)
2. zas aplikace (treba go sms)
3.jina ROM,zmena ikonek ve frameworku nebo CM ROM-tam si muzes nanstalovat jedno z mnoha schemat
4. staci root a titanium backup (plus vedet co odinstalovat muzes a co ne)
5. asi jenom CM ROM,tam si muzes nastavit limit nekonecnej,tohle neni v zakladu androidu a s CM ROMkou se kazdymu muzu smat..
6. poznamky samorejme jde,existujou widgety a zase jsou na marketu.hledej neco jako poznamky,notes atd atd
offline navigace je asi nejlepsi sygic
vic na xperia.cz.najdi si tam i slovnicek pojmu,kde se neco muzes dozvedet..(v mym podpisu nebo v sekci ostatni)
ulo¾ena

Dùle¾ité èlánky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou poøád aktualizovány - C905
xxsawer
U¾ivatel

Zobrazit profil
« Odpovìï #2 v: 11. Èervenec 2012, 19:19 »

Ahoj, díky za odpovìdi, urèitì se na to podívám.

Bohu¾el ale musím konstatovat, ¾e tohle je asi mùj poslední telefon od Sony Ericsson (nebo teï u¾ Sony)....
Moje pøedstava je taková, ¾e se telefony postupnì vyvíjí, zlep¹ují, vylep¹uje se ovládání software atd atd a teï najednou pøijde model kde chybí vìci, na který byly u¾ivatelé po léta zvyklí. Nezajímá mì, ¾e se na tohle dá stáhnout támhle, tohle se dá nìjak ohackovat takhle, tohle zas jinak... Tohle v¹echno mìl udìlat výrobce a mìl pøipravit takový nastavení a funkce, který vìt¹inì vyhovují a nìjakým zpùsobem zohledòují funkce v pøedchozích modelech. To se tady bohu¾el nestalo...
Mimochodem se u¾ del¹í dobu utvrzuju v my¹lence, ¾e Sony Ericsson nemá vlastní softwarový vývojový tým, ale práci kamsi outsourcuje (ale to je jenom moje my¹lenka).
Dal¹í taková moje pøedstava je, ¾e by mìlo být co nejvíc vìcí konfigurovatelných. Kdy¾ u¾ nìco nìkomu nevyhovuje tak a» si to zmìní. To tady taky není...
Jako poslední bych zopakoval, ¾e jsem èekal koneènì kvalitní offline navigaci a ne nepou¾itelnou náhra¾ku od Googlu Embarrassed Opìt, to ¾e se dá nìkde dokoupit je vedlej¹í...

To jsem tak shrnul svoje dojmy a pocity z tohodle telefonu  Smajlík Ka¾dopádnì oproti W995 je tenhle model zase o krok dál...
ulo¾ena
M.Èermák
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Pøíspìvkù: 1350

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #3 v: 13. Èervenec 2012, 12:32 »

tohle je android,ten si má¹ upravit podle sebe jak chce¹ a nic na tom není.. android je prostì dìlanej s marketem a aplikacema,stáhne¹ si aplikace co chce¹ a nemá¹ tam zbyteènì blbosti nebo nìco nemusí¹ postrádat.
btw pøejít k jinýmu výrobci?kam? mo¾ná by se ti líbilo prostøedí samsungu,ale je to hnus,pøeplácaný barvama a akorát pár aplikací navíc.HTC je¹tì hor¹í.motorola nebo oficiální telefon od googlu (taky od samsungu) nexus- ti mají systém tak nìjak jak má android vypadat.SE je hned za nima co se týèe prostøedí.
tohle je jinej typ telefonu ne¾ hloupej W995.tam jsi mìl vestavìný v¹echno a cokoliv dal¹ího co jsi mohl dodat skoro nikdy nebylo tak super jako originál od výrobce (tøeba pøehrávaè) ale s androidem se to mìní,akorát najít správný aplikace,nejde se zastavit u originálu a øíct ¾e tam nic není Cheesy stejnì jako windows na pc-taky tam nemá¹ super 3D hry,prohlí¾eè atd atd
ulo¾ena

Dùle¾ité èlánky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou poøád aktualizovány - C905
xxsawer
U¾ivatel

Zobrazit profil
« Odpovìï #4 v: 13. Èervenec 2012, 23:39 »

Já pøesnì chápu rozdíl mezi telefonem s OS a bez OS Smajlík Ale na to co jsi mi napsal odpovím citací z mýho pøedchozího pøíspìvku:

Cituji
Nezajímá mì, ¾e se na tohle dá stáhnout támhle, tohle se dá nìjak ohackovat takhle, tohle zas jinak... Tohle v¹echno mìl udìlat výrobce a mìl pøipravit takový nastavení a funkce, který vìt¹inì vyhovují a nìjakým zpùsobem zohledòují funkce v pøedchozích modelech. To se tady bohu¾el nestalo...

Není pravda jak pí¹e¹, ¾e tam nemusím mít zbyteèný blbosti, který nepou¾ívám. Nìkterý pøedinstalovaný aplikace odinstalovat nejde. Nechápu pohnutky výrobce, který ho k tomu vedou. Kdy¾ chci nìco odinstalovat tak proto, ¾e to nepou¾ívám. Fakt, ¾e program nejde bì¾nì odinstalovat a nìkde musím poøád koukat na jeho zástupce mì nedonutí ho zaèít pou¾ívat Smajlík Nevím co je na tom výrobci nejasnýho...

K aplikacím... Jak u¾ jsem psal v pøedchozím pøíspìvku. Èekám bì¾ný vìci dostupný v pøedchozích modelech.

K jakýmu výrobci bych chtìl pøejít? Nevím. Nemám nìjaký velký pøehled o tom co je momentálnì na trhu. Mìl jsem mo¾nost pou¾ívat Galaxy S II, ale to je jiná kategorie. Rozhodnì a¾ si budu kupovat nový mobil tak u¾ budu vybírat z vícero výrobcù
ulo¾ena
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecné Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia Ray otázky
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.006 sekund, 17 dotazù.