SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
11. Březen 2025, 12:18

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia Ray otazky
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Xperia Ray otazky  (Zobrazeno 6250 x)
xxsawer
Uzivatel
Telefon: W995

Zobrazit profil
« v: 09. Červenec 2012, 21:07 »

Zdravim opet po delsi dobe Smajlík
Dostala se mi do ruky Xperia Ray, takze rekneme prechazim z W995 a mel bych nekolik otazek a pripominek...

1) Nikde jsem nenasel baterku. Ve W995 perfektne svitila, tady jsem na nic podobnyho nenarazil. Da se nekde v nastaveni zapnout nebo je potreba stahnout nejaky program?
2) Prichozi, odchozi, rozepsane atd. Da se nejak zapnout rozdelovani smsek do kategorii tak jak to bylo driv a jak by to podle me mel delat kazdy slusny mobil?
3) Jedna z prvnich veci co me prastila do oci kdyz jsem neco nastavoval byly checkboxy. Kdyz je nezatrzeny tak se v nem objevuje "zasedla" fajfka, kdyz je zatrzeny tak normalni fajfka. Nechapu kdo tohle moh vymyslet? Da se nejakym zpusobem zaridit aby byl nezatrhnuty checkbox proste prazdny a ne aby se v nem cokoli objevovalo? Zkousel jsem menit schema, ale to nepomohlo... Momentalne ouzivam defaultni schema Flow.
4) Daji se nejak odinstalovat predinstalovane aplikace jako treba prohlizec a spol? Staci mi odkaz na nejaky postup...
5) Viditelnost pro blutooth...da se nejakym zpusobem nastavit aby byl telefon porad viditelny a ne jenom 120s?
6) Na uvodni obrazovce se mi zobrazuje seznam smsek, kterym se da rolovat. Ve W995 slo dat na uvodni obrazovku poznamky coz mi vyhovuje daleko vic. Jde toto udelat i v xperii?

Posledni je spis poznamka...marne jsem cekal po zkusenostech s W995, ze se tady objevi kvalitni offline mapy a navigace  Cry

Diky za rady, Dan
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 09. Červenec 2012, 23:24 »

1.najdi si aplikaci (na marketu/google play hledej treba torch)
2. zas aplikace (treba go sms)
3.jina ROM,zmena ikonek ve frameworku nebo CM ROM-tam si muzes nanstalovat jedno z mnoha schemat
4. staci root a titanium backup (plus vedet co odinstalovat muzes a co ne)
5. asi jenom CM ROM,tam si muzes nastavit limit nekonecnej,tohle neni v zakladu androidu a s CM ROMkou se kazdymu muzu smat..
6. poznamky samorejme jde,existujou widgety a zase jsou na marketu.hledej neco jako poznamky,notes atd atd
offline navigace je asi nejlepsi sygic
vic na xperia.cz.najdi si tam i slovnicek pojmu,kde se neco muzes dozvedet..(v mym podpisu nebo v sekci ostatni)
uložena

Dulezite clanky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou porad aktualizovany - C905
xxsawer
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 11. Červenec 2012, 19:19 »

Ahoj, diky za odpovedi, urcite se na to podivam.

Bohuzel ale musim konstatovat, ze tohle je asi muj posledni telefon od Sony Ericsson (nebo ted uz Sony)....
Moje predstava je takova, ze se telefony postupne vyviji, zlepsuji, vylepsuje se ovladani software atd atd a ted najednou prijde model kde chybi veci, na ktery byly uzivatele po leta zvykli. Nezajima me, ze se na tohle da stahnout tamhle, tohle se da nejak ohackovat takhle, tohle zas jinak... Tohle vsechno mel udelat vyrobce a mel pripravit takovy nastaveni a funkce, ktery vetsine vyhovuji a nejakym zpusobem zohlednuji funkce v predchozich modelech. To se tady bohuzel nestalo...
Mimochodem se uz delsi dobu utvrzuju v myslence, ze Sony Ericsson nema vlastni softwarovy vyvojovy tym, ale praci kamsi outsourcuje (ale to je jenom moje myslenka).
Dalsi takova moje predstava je, ze by melo byt co nejvic veci konfigurovatelnych. Kdyz uz neco nekomu nevyhovuje tak aÂť si to zmeni. To tady taky neni...
Jako posledni bych zopakoval, ze jsem cekal konecne kvalitni offline navigaci a ne nepouzitelnou nahrazku od Googlu Embarrassed Opet, to ze se da nekde dokoupit je vedlejsi...

To jsem tak shrnul svoje dojmy a pocity z tohodle telefonu  Smajlík Kazdopadne oproti W995 je tenhle model zase o krok dal...
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 13. Červenec 2012, 12:32 »

tohle je android,ten si mas upravit podle sebe jak chces a nic na tom neni.. android je proste delanej s marketem a aplikacema,stahnes si aplikace co chces a nemas tam zbytecne blbosti nebo neco nemusis postradat.
btw prejit k jinymu vyrobci?kam? mozna by se ti libilo prostredi samsungu,ale je to hnus,preplacany barvama a akorat par aplikaci navic.HTC jeste horsi.motorola nebo oficialni telefon od googlu (taky od samsungu) nexus- ti maji system tak nejak jak ma android vypadat.SE je hned za nima co se tyce prostredi.
tohle je jinej typ telefonu nez hloupej W995.tam jsi mel vestaveny vsechno a cokoliv dalsiho co jsi mohl dodat skoro nikdy nebylo tak super jako original od vyrobce (treba prehravac) ale s androidem se to meni,akorat najit spravny aplikace,nejde se zastavit u originalu a rict ze tam nic neni Cheesy stejne jako windows na pc-taky tam nemas super 3D hry,prohlizec atd atd
uložena

Dulezite clanky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou porad aktualizovany - C905
xxsawer
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 13. Červenec 2012, 23:39 »

Ja presne chapu rozdil mezi telefonem s OS a bez OS Smajlík Ale na to co jsi mi napsal odpovim citaci z myho predchoziho prispevku:

Cituji
Nezajima me, ze se na tohle da stahnout tamhle, tohle se da nejak ohackovat takhle, tohle zas jinak... Tohle vsechno mel udelat vyrobce a mel pripravit takovy nastaveni a funkce, ktery vetsine vyhovuji a nejakym zpusobem zohlednuji funkce v predchozich modelech. To se tady bohuzel nestalo...

Neni pravda jak pises, ze tam nemusim mit zbytecny blbosti, ktery nepouzivam. Nektery predinstalovany aplikace odinstalovat nejde. Nechapu pohnutky vyrobce, ktery ho k tomu vedou. Kdyz chci neco odinstalovat tak proto, ze to nepouzivam. Fakt, ze program nejde bezne odinstalovat a nekde musim porad koukat na jeho zastupce me nedonuti ho zacit pouzivat Smajlík Nevim co je na tom vyrobci nejasnyho...

K aplikacim... Jak uz jsem psal v predchozim prispevku. Eekam bezny veci dostupny v predchozich modelech.

K jakymu vyrobci bych chtel prejit? Nevim. Nemam nejaky velky prehled o tom co je momentalne na trhu. Mel jsem moznost pouzivat Galaxy S II, ale to je jina kategorie. Rozhodne az si budu kupovat novy mobil tak uz budu vybirat z vicero vyrobcu
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia Ray otazky
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 18 dotazů.