SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
06. Květen 2025, 13:27

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Bezpecna zaloha T9 a aplikaci
Strana: 1 [2] 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Bezpecna zaloha T9 a aplikaci  (Zobrazeno 17669 x)
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 v: 20. Únor 2009, 10:06 »

SMS, poznamky apod nejlip zazalohujes pres PC Suite. Nejlepsi zaloha kontaktu je synchronizace s necim (Outlook, Google apod.)
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 v: 20. Únor 2009, 10:57 »

Dobre.

Jeste pro ostatni dam link na par o neco jednodussich zaloh, ktere jsem nezkousel (obetoval jsem neco rucni prace a interakce za vetsi jistotu spravneho vysledku prace s nastrojem, ktery moc neznam):
* A2uploader skript:  http://www.se-tuning.cz/viewtopic.php?p=145997#145997 a http://www.topsony.com/forum/fs-files-routes-extracting-uploading-deleting-files-f43/complete-phone-backup-fullflash-t16530.html
* Extracter FS (o tom uz vubec nic nevim): http://www.4shared.com/file/69601898/bde2289a/extracter_FS.html
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
spratek
Uzivatel
Telefon: C702

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 20. Únor 2009, 14:13 »

Me tb kompletni zaloha proste nejde
Zalohuje a pak narazi na nejakej fajl s diakritikou a zdechne.
Neni nekde link na to ftp do fs?
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 v: 20. Únor 2009, 15:50 »

Zalohuje a pak narazi na nejakej fajl s diakritikou a zdechne.
Predpokladam, ze to zdechne u zalohy /usb/. Tak zalohuj vse krome /usb/ a /usb/ pak zalohuj pres USB Mass storage (snad tam bude videt vsechno potrebne).
uložena

spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 20. Únor 2009, 18:41 »

Bohuzel jsou nekde v /tpa/ a navic na vic mistech - /usb by nebyl problem. Zvlada to Phoneexplorer lip?
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 v: 20. Únor 2009, 19:51 »

Co ja vim, tak ten se k tomu vubec nedostane.
Pokud si troufnes, muzes zkusit treba Extracter FS.

Jinak zpravy apod. jsem zalohoval pomoci Wammu.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 v: 06. Březen 2009, 08:40 »

(Vyjadrenim, ze neco funguje, ze mi neco fungovalo apod. neberu na sebe zodpovednost za skody vznikle pouzitim teto informace - pouzivejte na vlastni riziko!)

O obnove SMS apod. nebudu ani psat. Obnova T9 byla jednoducha, obnovil jsem usercdb.t9 i wdb.t9. A obnovilo si o i matice slov :-)
S obnovou aplikaci ale nevim. Eetl jsem http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=107279 . Vypada to, ze to neplati jen pro pameÂťovku. Jenze: k cemu jsou ty soubory s priponou b? To je index nebo co? Ty mam taky obnovovat?
Jak moc si mam dovolit experimentovat?
uložena

spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 06. Březen 2009, 10:21 »

b jsou prelozene jary do exace telefonu, a na karte je to ulozeny trochu jinak, jar a jad maji jinou prisnou a nejdou jenom tak rozbalit
Presun staryho ams nepomohl? Taky uz si myslim ze je to v registrech telefonu (zkus si prohledat celej FS na jmeno nektere aplikace, treba jimm a uvidis kde vsude je evidovana, muze to byt taky v unicodu, nasel jsem neco uvnitr /pdh/ takze bud nakopirovat i tuhle celou slozku coz je ale riziko s poskozenim nove konfigurace telefonu. nebo preinstalovat jar a apl. data  dotahnout ze souboru .d to uz by mel zkousnout

Strucneji maximum mozneho je pred upgradem vytahnou z FS vsechny jar a jad a .d, manualne reinstal a dodatecne dohrat soubory .d, s kartou neumim, tam je to problem
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 v: 06. Březen 2009, 11:23 »

Jo, takze *.b je nejaka JIT cache nebo neco podobneho. Veril bych i tomu, ze to nebude na karte (kartu nemam, pokud to tam je, informujte me o tom, mohla by to byt solidni dira). To bude asi i vysvetleni, proc se o tom nemluvilo v odkazovane diskusi. To bude taky vysvetleni, proc se aplikace zvetsi po instalaci, i kdyz se tam uchovava puvodni jarka. (Puvodni JARku bych neodstranoval a nemenil - nemusi byt zkompilovano vse.)
Ale z5 k tematu:
Nechtel jsem prilis experimentovat a vazim si stability... Zaloha je z doby, kdy trpel restarty. Takze asi v nedeli* zkusim obnovu aplikaci zkopirovanim a prejmenovanim souboru *.d. Snad a2uploader dovoli prenest vice souboru zaroven, jinak si pekne procvicim praci s mysi nebo (spis) customize_upgrade.xml. Ale to bych zase kvuli mistu musel asi delat nekolikrat Sad
Zkousel jsem i a2uploader read, instalaci Opery mini a a2uploader read, ale (krome toho, ze jsem to instalovat z netu a zapomnel na cache a historii) tam bylo vice zmen, i neco v kalendari, celkem se to neveslo na obrazovku. A byly tam i nejake soubory s gdfs v nazvu apod., coz jsou soubory, jejichz vyznam presne neznam a mohlo a nemuselo se to tam instalovat. Mozna jsou ty souory s gdfs v nazvu neco jako /dev/hda, ale bylo toho vic. Takze tuto cestu jsem vzdal.

*) Uz jsem nejaky tuning delal, tak otestuju stabilitu.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #24 v: 13. Březen 2009, 15:16 »

Tak jsem to kvuli restartum oddalil. Nejdriv jsem resil novy firmware na http://forum.semania.cz/index.php?topic=20820.0 , pak jsem se na to zatim vykaslal. Restartu je ted urcite mene, i kdyz nejake jsou. Tak jsem se do toho pustil.
Ale nevypada to tak Jednoduse :-( Neco se preneslo a neco ne. Ten prenos dat umim patrne udelat pro jednotlive RecordStore, ale je tu pochopitelne riziko zruseni vzajemnych  vazeb.
Navic se obavam, ze jsem neco nahradil jine aplikaci.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 v: 13. Březen 2009, 19:59 »

Nejdriv jsem zjistil, ze dve rms "tabulky" mohou mit jiny nazev - nemyslim jen prvni 2 znaky!
Takze, zapartal jsem po ukladani RMS. Kdyz jsem si vytvoril aplikaci, ktera udelala RMS s nazvem characteristicrmsndefhenviegxnb, nasel jsem v /tpa/pdh/00C/0001a toto (v 2B unicode, AFAIK jde o UTF-16):
Kód:
jf58517959f970f22ac224bb31643e17ca3fbfa82>characteristicrmsndefhenviegxnb–/tpa/preset/system/ams/java/db/jf58517959f970f22ac224bb31643e17ca3fbfa820.d
To muze byt voditko, ale v tom souboru jsem se nechtel hrabat apod.
Ale nasel jsem toto: http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=19568&pid=211921&mode=threaded&show=&st=0
Prvni prispevek obsahuje relativne slozity napad na zalohu podobny tomu memu. Ted je mi to navic na nic, protoze to bych tak musel zalohovat.
Druhy prispevek je pro me zajimavy.
A2uploader je zde prakticky nepouzitelny. Šlo by pouzit Customize.xml, ale to je relativne zbytecne slozite a mohl bych narazit na volne misto. Proto jsem se rozhodl pro: http://se-tuning.cz/viewtopic.php?t=13226 .
Momentalne nahravam, potom to editnu a napisu vysledek.
EDIT: Zatim to vypada OK. Jen jsem si tam nahral tu zbytecnost z T-customizace jmenem w'n'w a nemuzu ji smazat.<edit number="2">, ale smazani mini.jar to pravdepodobne kompletne odstranilo, vcetne JAD apod. Smajlík</edit>  Ale to uz patri jinam. Jinak planuju napsat, jak se zmenily restarty po restoru.
EDIT3: Vypada to, ze to zahodilo JITky, takze prvni spusteni kterekoli obnovene aplikace trva trosku dele.
EDIT4: Vypada to, ze (zvlasÂť, pokud internetove profily byly mezi zalohou a obnovou smazany a zvonu vytvoreny) u nekterych aplikaci musim znovu nastavit internetove pripojeni.
« Poslední úprava: 13. Březen 2009, 20:44 od v6ak » uložena

spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 13. Březen 2009, 23:01 »

V6ak> To za j je 20 nejakych cisel v hexa tvaru ale z ceho se delaji nereknu - ztrata casu. Aby to nebylo tak jednoduchy tak jich pro tutez apl. muze byt vic s tim ze se meni konecnych nekolik cisel. Jediny zpusob jak obnovit aplikace je znova instalovat z jaru a prihrat .d (vsechny)

aplikace jsou sice v /pdh ale neni tam jenom tohle (neco jako registry u win) a musel by se jedine  zkopirovat celej pdh ze stare konfigurace buhvi co to udela. Update jsem zatim nedelal takze nevim jak se to bude chovat ale chystam se vyzkouset, v tomhle ohledu je phoneexplorer mnohem lepsi protoze zkopiruje soubory na disk s puvodnim datem takze se daji dobre odlisit konfig. soubory od vlastniho fw
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 v: 13. Březen 2009, 23:16 »

No jedna aplikace muze mit vice RMS "tabulek", tedy d souboru muze byt vic. Ale prehrava se to blbe, uz se mi stalo, ze stejna "tabulka" byla asi vytvorena pozdeji a dostala jiny identifikator, takze zkopirovani nepomohlo. Z nazvu se toho IMHO neda moc vycist, to se asi musi prekladat pomoci souboru v phd.
Po prehrani phd jsem nezaznamenal zadny vedlejsi efekt. Popravde receno, nic jineho nez info k aplikacim jsem tam nenasel. Ale moc jsem si to neprohlizel.
Phone explorer mi hlavne pri cteni obcas vynechava, coz je asi jeho nejvetsi problem a duvod, proc si ho nedovolim pouzit na zalohovani.
uložena

spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 14. Březen 2009, 08:35 »

No ja s nim vypadek teda jeste nemel (na rozdil od a2u ktery kolabuje i treba kvuli cestine v nazvech) a cas zaloh je podstatne kratsi protoze nekopiruje otrocky vsechno ale  uz jenom to co se zmenilo od posledni zalohy
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 v: 14. Březen 2009, 08:44 »

Ja jo. Neprojevilo se to ale zadnou chybovou hlaskou. Proste jsem se dival na nejake xml (AFAIK menu.ml) a soubor nebyl cely. Ten teda nebyl cely ani pri dalsim pokusu.
Ale pak jsem zkopiroval jeden adresar a porovnal ho. A nasel jsem rozdily. Na jedne strane neco chybelo. Proste nenacetl cely adresar.
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Bezpecna zaloha T9 a aplikaci
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 17 dotazů.