SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
13. Březen 2025, 13:11
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
K750i/W700i/W800i/D750i
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
SE K750i - zkusenosti ze zivota :)
Strana:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
12
« předchozí
další »
Autor
Téma: SE K750i - zkusenosti ze zivota :) (Zobrazeno 44937 x)
num3r0
Anonym
Re: SE K750i - zkusenosti ze zivota :)
«
Odpověď #60 v:
10. Červenec 2005, 12:06 »
Uživatel: virtual 10. Červenec 2005, 11:28
Ja to myslel takhle, ze si pretahnu z skladbu v maximalni delce. Pak ma treba jedna pisen 5 Mg. Ty kbps to nevim to uvidim az jak to bude vypadat na tom Cd k telefonu kolik tam maximalne vymacknu kbps. Proste myslel jsem to tak, ze si tam budu chtit pretahovat pisne v nejvyssi mozne kvalite. Co se tyce tech sluchatek tak pro me je nejlepsi znacka Philips, kdyz jsem vyhlizel sluchatka do 1000 kc tak tyhle meli nejlepsi parametry a je to nadherny zazitek je poslouchat.
Nechci rejpat, ale doporucil bych precist neco o grabovani hudby z audio CD
Kazdej tady mluvime o necem malicko jinem
Sluchatka jsou vec nazoru .... kazdy preferuje jinou kvalitu
uložena
Toncek
Uzivatel
«
Odpověď #61 v:
10. Červenec 2005, 12:11 »
Ja to nidky nedelal takze o tom nic nevim to je pravda, protoze vsechny pisne co jsem chtel jsem nasel na internetu jiz upravene. No ja az budu myt ten program na Cd tak si s tim snad nejak poradim.
uložena
virtual
Uzivatel
«
Odpověď #62 v:
10. Červenec 2005, 12:46 »
Tady si zase dovolim reagovat
Popisoval jsem stav pouze a jen s original sluchatkama. A ty jsou podle meho lehkej podprumer
Kvalitni sluchatka z toho udelaji jeste lepsi zazitek (ale jen na telefonech kde se ti povede sehnat redukci z SE portu na jacka).
BTW: Koss je slusnej .... ale na pecky mam radeji Sony
(rekl bych ti i oznaceni, ale na sluchatkach ho nemam napsany ... krasny basy, hustej rozsah, perfektne drzej)
Cituji
Ja sem trochu "deformovanej" - pracovne pouzivam studiovy obrovsky uzavreny Sennheisery. Pecky mi moc "nesedej" v usich :-( , ale uznavam sou nejprenosnejsi. (u W800 maji bejt lepsi, nez u 750tky)
Ta redukce se zatim neprodava, ale snad se dockame! (hlavne, ze vubec existuje)
uložena
ReZe
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #63 v:
10. Červenec 2005, 13:37 »
Uživatel: virtual 10. Červenec 2005, 11:28
Uživatel: Toncek 10. Červenec 2005, 10:34
Pane mobilni kolego Num3ro - mam na tebe jeste jeden dotaz tak si dej zalezet na odpovedi, protoze na tehle veci mi bude hodne zalezet. Jde o to, ze bych rad svuj novy telefon W800i pouzival jako Mp3 prehravac treba kdyz pojedu do prace trolejbusem a jde mi o to, aby to bylo poradne hlasity, abych si tu hudbu dobre vychutnal. Myslim si ze u K750i to bude stejny, proto bych rad vedel jestli kdyz das naplno hlasitost u prehravani hudby jestli to poradne rve? Tak si dej zaletet na odpovedi.
Dulezity sou taky sluchatka-doporucil bych ti koupit neco "vetsiho" (napr. notoricky znamy Koss nebo Sennheiser)
No rve to celkem pekelne ... nemusis mit strach!!
Jinak co se tyce diskuze o repro K700 a K750, domnivam se ze rozdil je celkem znatelny. Mozna jde o subjektivni pocit ale u kacka slo o chrchlatko ... tomuhle se mozna i reproduktor da rikat. Kazdopadne nejlepsi kvalta je samozrejme ve sluchatkach.
Jinak co se tyce dikuze o kvalite MP3 uz jsem se chtela ptat....jakou kvalitu do svych telefonu teda poustite? Jak tady Toncek zminoval doma uz je kvalita pod 160 docela znat ale co v telefonech? Testovali jste nekdo??
Diky a mejte se
PS: u me telefon nahradi soucasny MP3 prehravac
uložena
D750i -> K750i ->W800i by Filip Ludvik
Memory Stick PRO Duo 1 GB San Disk
~ T610, K700i, P910i ~
num3r0
Anonym
«
Odpověď #64 v:
10. Červenec 2005, 14:05 »
Uživatel: ReZe 10. Červenec 2005, 13:37
No rve to celkem pekelne ... nemusis mit strach!!
Jinak co se tyce diskuze o repro K700 a K750, domnivam se ze rozdil je celkem znatelny. Mozna jde o subjektivni pocit ale u kacka slo o chrchlatko ... tomuhle se mozna i reproduktor da rikat. Kazdopadne nejlepsi kvalta je samozrejme ve sluchatkach.
Jinak co se tyce dikuze o kvalite MP3 uz jsem se chtela ptat....jakou kvalitu do svych telefonu teda poustite? Jak tady Toncek zminoval doma uz je kvalita pod 160 docela znat ale co v telefonech? Testovali jste nekdo??
Diky a mejte se
PS: u me telefon nahradi soucasny MP3 prehravac
Protoze jsem "sluchar", rozdil mezi 128 a 160 slysim i na K750i pres sluchatka. Pri hrani pres integrovany reproduktor je to uplne jedno a myslim ze i kdybych tam dal 64, nepoznam to
Tak ze ... MP3 ve 160 kbps (44 kHz, Join Stereo) a ja jsem spokojenej
uložena
telefonista
Anonym
«
Odpověď #65 v:
10. Červenec 2005, 16:01 »
Diky novym majitelum 750 za prinosne poznatky.
1.Muzete mi jeste vyzkouset kvalitu diktafonu na mluvene slovo z prostoru? (ne pri telefonnim rozhovoru). V recenzi se psalo, ze zaznam pri reprodukci prez reprak je spatne slyset. Je to u vasich kousku take tak (srovnani s K700- lepsi, horsi nebo stejne).
2.Jeste k repracku: Nekdo tu psal, ze hlasitost prehravanych MP3 z repracku je o dost lepsi nez u K700, nekdo ze to je bida. Neptam se na HI-FI kvalitu, ani srovnani se sluchatky ale na pouzitelnou nezkreslenou hlasitost (srovnani s K700).
3.Vrzani krytu - da se identifikovat, zda je to kryt baterky, nebo "soupatko" na foÂťaku?
4.Jak hodnotite a vyuzivate nove tlacitko pod joystickem. Je to prinos a v cem?
5.Prohlizeni obrazku na dennim svetle (venku) je lepsi nez na 700? (nastavenim kontrastu, nebo co se to tam da nastavit).
uložena
Toncek
Uzivatel
«
Odpověď #66 v:
10. Červenec 2005, 16:35 »
Dneska uz jsem se ptal, ale nikdo mi zatim neodpovedel zkusim to tedy jeste znovu. Jak tady vsichni pisete nove prispevky tak si pred ne vlozite ten predchozi v bile bunce a nad nim je napsano kdo ho psal a v kolik. Prosim Vas poradte mi jak to mam udelat.
uložena
num3r0
Anonym
«
Odpověď #67 v:
10. Červenec 2005, 16:44 »
Uživatel: telefonista 10. Červenec 2005, 16:01
Diky novym majitelum 750 za prinosne poznatky.
1.Muzete mi jeste vyzkouset kvalitu diktafonu na mluvene slovo z prostoru? (ne pri telefonnim rozhovoru). V recenzi se psalo, ze zaznam pri reprodukci prez reprak je spatne slyset. Je to u vasich kousku take tak (srovnani s K700- lepsi, horsi nebo stejne).
2.Jeste k repracku: Nekdo tu psal, ze hlasitost prehravanych MP3 z repracku je o dost lepsi nez u K700, nekdo ze to je bida. Neptam se na HI-FI kvalitu, ani srovnani se sluchatky ale na pouzitelnou nezkreslenou hlasitost (srovnani s K700).
3.Vrzani krytu - da se identifikovat, zda je to kryt baterky, nebo "soupatko" na foÂťaku?
4.Jak hodnotite a vyuzivate nove tlacitko pod joystickem. Je to prinos a v cem?
5.Prohlizeni obrazku na dennim svetle (venku) je lepsi nez na 700? (nastavenim kontrastu, nebo co se to tam da nastavit).
Tak hezky poporade:
1) Zaznam "z prostoru" je pouzitelny pouze pokud clovek mluvi "do telefonu". Zkousel jsem zaznamenat rozhovor s mojim kolegou v praci, ale neslysel jsem ho ... a to mluvil normalne a byl vzdalen cca 2 metry.
To co jsem rikal ja je z repracku slyset dobre, ale musel jsem dat hlasitost na max. Z tohodle je jednoznacny to, ze jsem nahraval pres telefon a ne profi diktafon. Jinak receno ... mikrofon v MT neni stavenej na zaznam "z prostoru" ale spise na zaznam kdy do toho clovek mluvi tak, "jako by telefonoval".
Zaver: chces mit K750i jako diktafon? Kup si diktafon a ne telefon
2) Prehravani MP3 pres repracek je na nic. Hudba nema basy, ma zbytecne moc vejsek a celkove je to (jak uz jsem nekolikrat psal) reprodukce srovnatelna s lepsim "nadraznim rozhlasem". Pokud si chces prehravat MP3 pres integrovanej reprak a nebude ti vadit ze je to mrseni hudby, nekupuj si tenhle telefon ale kup si nekde na trznici nejaky laciny chrastitko. Ve finale si myslim, ze to vetnamsky chrastitko bude hrat lip
BTW: Pri porovnani K700i a K750i mi vychazi, ze K700i mela o malicko lepsi zvuk z repracku.
Zaver: chces mit K750i jako MP3 player s hlasitym prehravanim? Kup si normalni prehravac s reprakama a ne telefon
3) Nevim jak komu, ale me vrze to, jak se plast telefonu dotyka krytky baterie. Nevrze mi ani kryt ani zasupovatko. Proste jen ten spoj mezi plastem co je soucasti telefonu a neda se odmontovat a plast ze ktereho je kryt na baterii
(tezkopadne popsany, ale snad chapes)
4) Tlacitko pod joystickem mi vyhovuje a pouzivam ho rad. Hlavne kdyz potrebuju cislici "2" a nebo pismanka A, B, C
Ale ted vazne ... myslis asi tlacitko nad joystickem. Tak s nim jsem HODNE MOC spokojenej. Pod nim mam sve "oblibene" a casto pouzivane veci, ktery bych mel jinak pristupne jen pres menu telefonu. A taky me pod nim tesi to, ze tam mam vsechny neprecteny SMS, vsechny zmeskany hovory na ktery jsem jeste nekoukal a treba vsechny prisvihnuty upozorneni a pripominky z kalendare.
5) Prohlizeni obrazku je jednoznacne lepsi nez u K700i. Ale na dennim svetle (respektive kdyz ti slunce smazi na displej) je stale nic moc. A ani se nedivim ... ukaz mi displej, kterej je bezchybne citelnej na ostrem slunecnim svetle
Co se kontrastu tyce, K750i ti umoznuje ho regulovat. Ale i tak jedu na 100% a vuuubec mi to nevadi
Tak co? Pomohl jsem ti?
Pokud jo, jsem rad ... pokud ne, bud konkretnejsi v dotazech
uložena
num3r0
Anonym
«
Odpověď #68 v:
10. Červenec 2005, 16:49 »
Uživatel: Toncek 10. Červenec 2005, 16:35
Dneska uz jsem se ptal, ale nikdo mi zatim neodpovedel zkusim to tedy jeste znovu. Jak tady vsichni pisete nove prispevky tak si pred ne vlozite ten predchozi v bile bunce a nad nim je napsano kdo ho psal a v kolik. Prosim Vas poradte mi jak to mam udelat.
Co takhle u zpravy na kterou odpovidas a chces ji "citovat" kliknout na tlacitko "QUOTE"?
BTW: Tento typ zprav sem nepatri ....
uložena
Telefonista
Anonym
«
Odpověď #69 v:
10. Červenec 2005, 17:18 »
Dik. pomohl jsi mi moc, me dotazy jsi pochopil, dokonce jsi me rozesmal tvou parodii na mou blbe polozenou otazku "tlacitko pod joystikem".
Jen me prekvapuje, ze u K700 je ten diktafon pouzitalny i z tech 2 metru.
Ten repracek pouzivam kdyz chci nekomu pustit nejakou MP3 ptakovinku, nebo zabavne video a nechci mu strkat cpunty do usi.
Jinak jsi mi odpovedel presne na co jsem se ptal, jenom jsi nakousl ze prohlizeni obrazku je lepsi, ale
neupresnil si, v jakych smerech konkretne. Tak me napada otazka - slozky ve slozkach se asi nedaji delat, pripadne je tam v tomto smeru nejaka zmena oproti K700?
uložena
num3r0
Anonym
«
Odpověď #70 v:
10. Červenec 2005, 17:41 »
Uživatel: Telefonista 10. Červenec 2005, 17:18
Dik. pomohl jsi mi moc, me dotazy jsi pochopil, dokonce jsi me rozesmal tvou parodii na mou blbe polozenou otazku "tlacitko pod joystikem".
Jen me prekvapuje, ze u K700 je ten diktafon pouzitalny i z tech 2 metru.
Ten repracek pouzivam kdyz chci nekomu pustit nejakou MP3 ptakovinku, nebo zabavne video a nechci mu strkat cpunty do usi.
Jinak jsi mi odpovedel presne na co jsem se ptal, jenom jsi nakousl ze prohlizeni obrazku je lepsi, ale
neupresnil si, v jakych smerech konkretne. Tak me napada otazka - slozky ve slozkach se asi nedaji delat, pripadne je tam v tomto smeru nejaka zmena oproti K700?
Diktafon:
Kdyz se nad tim zamyslis logicky, prijdes na to, proc zaznam treba ze dvou metru neni kvalitni. Mikrofon v telefonu je koncipovan tak, aby bral co nejmene jakekoliv ruchy z okoli. Tak ze pouziti K750i jako diktafon se mi zda rozumne jen za predpokladu ze si chces nehravat nekoho, kdo ti bude mluvit "primo do telefonu". Zaznam zvuku z vetsi vzdalenosti ne o nicem.
Co jsem to tak zkousel, zaznam do cca 3/4 metru je jakz takz v pohode ale pro jeho prehrani musis dat hlasitost na max a jeste si telefon narvat k uchu
Reprodukce zvuku z integrovaneho repraku:
Tak pokud ti jde jen o to nekomu prehrat nejakou tu MP3 co video a nechces aby ti dotycnej zasvinil sluchatka
, tak na to ten reprak uplne bohate staci. Ale musis prihlednout k tomu, ze repracek uz diky sve stavbe zbavi zvuk jakekoliv dynamiky
Prohlizeni obrazku:
Prohlizeni je lepsi uz v tom, ze displej na K700i umel jen 65 536 barev. Kdez to displej na K750i umim 262 000 barev. Clovek nemusi bejt dobrej v matematice aby poznal, ze 262 ticis je vic nez 65,5 tisice
Pokud ti bude pri prohlizeni fotek tve pritelkyni na displej palit slunce, uvidis ty obrazky o neco lepe nez na K700i. Presnou specifikaci o jak moc lepe ti dodat nemohu, protoze slunce nesviti a hlavne moje K700i uz neni moje
(ma ji nejakej zlodej
)
Slozky ve slozkach:
I na tohle znam odpoved
Kdyz si vlezes do "Spravce souboru", tak do kazdeho "hlavniho" adresare (myslim ti ty defaultni adresare: Obrazky, Videosoubory, Zvuky, ....) muzes pridat tolik slozek kolik se ti chce. Ale dalsi slozku do sve slozky uz nedas.
Pro lepsi predstavu priklad:
Adresar Obrazky .... otevres a pridas si do nej podadresar "milenka" ... timhle stylem si muzes pridat kolik chces adresaru .... ale pokud vlezes do nejakeho jiz hotoveho adresare (treba do toho "milenka") tak tam uz pridavat nemuzes .... tak evidence milenek v jednom adresari a pokuz o rozsortovani do adresaru "verunka", "terezka" a tak se nekona ... milenky si proste musis zoztridit v hlavnim adresari "Obrazky"
BTW: Je mozne, ze by se to dalo vyresit zapsanim adresare pres nejaky program ... to jsem nezkousel ... ale ze to jses ty, tak testnu ...
uložena
Toncek
Uzivatel
«
Odpověď #71 v:
10. Červenec 2005, 17:50 »
Tak lidsky oko pry nepozna rozdil mezi 65000 barev a 262 000 barev, takze ty musis byt neco vic nez clovek. Ăekni nam pravdu kdo jsi?
uložena
num3r0
Anonym
«
Odpověď #72 v:
10. Červenec 2005, 17:53 »
Uživatel: Toncek 10. Červenec 2005, 17:50
Tak lidsky oko pry nepozna rozdil mezi 65000 barev a 262 000 barev, takze ty musis byt neco vic nez clovek. Ăekni nam pravdu kdo jsi?
Cim mene vis, tim klidneji spis
uložena
ReZe
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #73 v:
10. Červenec 2005, 18:03 »
Uživatel: num3r0 10. Červenec 2005, 16:44
2) Prehravani MP3 pres repracek je na nic. Hudba nema basy, ma zbytecne moc vejsek a celkove je to (jak uz jsem nekolikrat psal) reprodukce srovnatelna s lepsim "nadraznim rozhlasem". .......
Doporucu odzkouset :
1) prehravani pres Menu -> Spravce souboru -> Zvuky -> Prehrat
a
2)Menu -> prehravac zaznamu -> a prehrat seznam skladeb
Rozdil je opravdu veliky
... neni to muj postreh jen zprostredkovavam (diky VaRo) ... v prvnim pripade se mi zda hudba proste modifikovana do "zvoneni" - chyby basy.
Takze nikomu nic nikam nestrkej a zkus to pustit druhy zpusobem
pres prehravac zaznamu ... hlasitost sme uz probirali, na plny pecky je to naprosto dostacujici (a nekdy i vic nez to!
) ...
Cituji
3) Nevim jak komu, ale me vrze to, jak se plast telefonu dotyka krytky baterie. ....
Me taktez ... pod objektivem fotacku je v tele telefonu proste nejake "hluche" misto a kryt se tam prohyba ... (mam D750) :-
Cituji
4) Tlacitko pod joystickem mi vyhovuje a pouzivam ho rad. Hlavne kdyz potrebuju cislici "2" a nebo pismanka A, B, C
Ale ted vazne ... myslis asi tlacitko nad joystickem. Tak s nim jsem HODNE MOC spokojenej....
Jj hodne jsem podobnou funkci vzuyivala u T610 i kdyz tam to fungovalo trosku jinak , je to super vychytavka Zejmena "nove udalosti" a editovatelna vlastni zkratka !!!
Jinak co se tyce podslozek nejdou, ale zajimava je u Obrazku volba "rezim zobrazeni" miniatury 3x3 a ne 2x2 vyzkousejte!!! Me osobne to velmi vyhovuje!!
Jinakv menu u slozek je docela vychytavka oproti K700 ze nemusis jakoby porad joystickem "odklikavat" u polozky je mala sipicka vpravoa naprosto intuitivne joysticknes doprava a jsi v podmenu ... samozrejme to jde i zpetne ... tedy o uroven niz i vys
ToÂť me poznatky!
uložena
D750i -> K750i ->W800i by Filip Ludvik
Memory Stick PRO Duo 1 GB San Disk
~ T610, K700i, P910i ~
num3r0
Anonym
«
Odpověď #74 v:
10. Červenec 2005, 18:09 »
Uživatel: num3r0 10. Červenec 2005, 17:41
Slozky ve slozkach:
I na tohle znam odpoved
Kdyz si vlezes do "Spravce souboru", tak do kazdeho "hlavniho" adresare (myslim ti ty defaultni adresare: Obrazky, Videosoubory, Zvuky, ....) muzes pridat tolik slozek kolik se ti chce. Ale dalsi slozku do sve slozky uz nedas.
Pro lepsi predstavu priklad:
Adresar Obrazky .... otevres a pridas si do nej podadresar "milenka" ... timhle stylem si muzes pridat kolik chces adresaru .... ale pokud vlezes do nejakeho jiz hotoveho adresare (treba do toho "milenka") tak tam uz pridavat nemuzes .... tak evidence milenek v jednom adresari a pokuz o rozsortovani do adresaru "verunka", "terezka" a tak se nekona ... milenky si proste musis zoztridit v hlavnim adresari "Obrazky"
BTW: Je mozne, ze by se to dalo vyresit zapsanim adresare pres nejaky program ... to jsem nezkousel ... ale ze to jses ty, tak testnu ...
Tak jsem to otestoval a je mozno vytvaret tolik slozek kolik chces a do jake chces hloubky
Pripojis telefon pres dodavany USB kabel a pracujes s pametovou kartou v MT jako s diskem.
Tak ze uz neni problem mit v adresari Obrazky poddadresar milenky a pak mit poddadresare se jmenama milenek
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
12
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
K750i/W700i/W800i/D750i
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
SE K750i - zkusenosti ze zivota :)
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 18 dotazů.