SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 07:59

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Šum a lupani MP3 na K750i
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Šum a lupani MP3 na K750i  (Zobrazeno 12570 x)
peggynek
Uzivatel

Zobrazit profil
« v: 09. Únor 2006, 23:35 »

Ahoj vespolek,
nejprve bych rad upozornil, ze jsem opravdu dukladne (dle svych moznosti a schopnosti) prochazel forum, abych (ne)nasel podobne. Par jich snad i bylo, ale nakonec se zvrtly v (ne)oblibeny flame. A ted k veci.

Koupil jsem si K750i (asi nic prekvapujiciho na tomto foru, ze?  Smajlík ) a okamzite jsem upgradoval firmware na posledni verzi.

Presto mam nasledujici problemy pri prehravani MP3.
1. Neustale slysim sum na pozadi. Neni to nesnesitelny sum, nicmene me usi jej slysi a neni to nic enorme prijemneho. Velmi dobre je slysitelny v zacatcich ci koncich tissich pisnicek. Pochopitelne nejsem schopen slyset sum pri 80% a vetsi hlasitosti. Tak hlasite hudbu neposloucham, pac chci jeste ve 40 slyset bez naslouchatka... :-)))

2. Obcasne (dle me neznameho klice) mezi jednotlivymi pisnickami pomerne neprijemne a dosti hlasite lupne. Neco jako kdyz vytahujete nebo zastrkavate sluchatkovy jack do zdirky. Opet je tento zvuk snesitelny, ale rozhodne ne prijemny a uz vubec ne ocekavany (v teto cenove kategorii).

Rad bych se Vas optal na nazor, zda-li je to "standardni" anebo je to evidentni problem meho kousku? Nejaky moc extra skvely sluch asi nemam, protoze sumeni pozoroval i muj kolega, kteremu jsem nahodne pustil skladbu.

Jo abych nezapomnel, vsechny MP3 jsou na VBR 160 kbit a v pocitaci hraji celkem slusne, rozhodne bez lupancu a celkem vyrazneho sumeni.

Diky za info a pokud jsem se nekoho dotknul z duvodu opakoveho topicu, tak se predem omlouvam.

Martin
uložena
jonza
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 10. Únor 2006, 01:55 »

Tak sum jsem nepozoroval (je to myma usima) ale lupani mam taky, proste jsem si uz zvykl..
uložena
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 10. Únor 2006, 01:59 »

No ja mam Wcko - to je v podstate uplne stejny jako Kcko. Zkus tam ty mp3 kde to sumi nacpat znovu ve vyssi bitrate, ale tim by to byt nemelo. Ja se sumem ani lupanim problem nemam - ale je mi jasny, ze z HIFI vezi a 250W reprosoustavou Jamo se to srovnat neda. Grin. Nahravam v bitrate 192, ale zkusil jsem i 128 bez vetsiho rozdilu. Nejaky drobny sum tam ale asi taky bude - nastesti to nevnimam, pac si to poustim s megabassem na 70-80%.  Smajlík
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
PanKuko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 11. Únor 2006, 07:22 »

Ja mam taky Wcko....to lupani tam mam taky. Vzdycky kdyz jedna skonci a zacina druha tak v tom lupne-asi tak jak si popisoval s tim jackem. A to sumeni tam mam taky, neni to tak hrozny takze mi to nevadi. Krom toho posloucham dost casto 70% a vice takze to pak uz neslysim.
Jinak u tak drahyho telefonu mi spis vadej ty rozvrzany kryty....:-(
uložena
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #4 v: 11. Únor 2006, 09:30 »

Ja mam taky Wcko....to lupani tam mam taky. Vzdycky kdyz jedna skonci a zacina druha tak v tom lupne-asi tak jak si popisoval s tim jackem. A to sumeni tam mam taky, neni to tak hrozny takze mi to nevadi. Krom toho posloucham dost casto 70% a vice takze to pak uz neslysim.
Jinak u tak drahyho telefonu mi spis vadej ty rozvrzany kryty....:-(

Rozvrzanost krytu je primo umerne ovlivnena zachazenim s telefonem. Me take trochu vrzala (K750i), ale take jsem se moc nestaral. Ale Milda2000 mel K750i mnohem dele nez ja (prodal ji nedavno) a po temer 6-7 mesicich zadne vrzani.
uložena
stavo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 11. Únor 2006, 10:15 »

To praskanie medzi pesnickami je tam asi standardne, aj napriek tomu ze je to drahsi fon mp3 player sa nikdy neda zrovna» s cistym playerom, ja som zistil par nedostatkov, ked som mal pesnicky ulozene v playliste stlacil bocne tlacidlo pause a po chvili znova mala by mi nakoci» posledna hrana skladba a stalo sa to ze sa vzdy spustila hned prva v hlavnom adresari, cez playlist neslo tuto funkciu absolutne vyuzi». Eo sa tyka kvality tak nechapem, ale podœa mna na pocuvanie hudby treba fakt tych 320kB akonahle som mal nahravky v nizsej kvalite 192 kB prejavovalo sa to dos» neprijemnym zkreslenim, samozrejme ze pri niektorych styloch hudby rozdiel nebol skoro pozorovateœny.
uložena
stresman
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 11. Únor 2006, 10:57 »

s sumom a lupani som este ziadny problem nemal a to ani pri najnizsej hlasitosti. mam fw R1J002.

Stavo: to ze ti idu potom pesnicky od znova to je preto lebo mas playlist napisany z mekcenami. uz sa o tom hovorilo a prislo sa na to ze ked ho das bez diakritiky tak pojde od tamat kde si to stopol.
uložena

Fon: SonyEricson D750i, FW - R1J002
biker1
Anonym
« Odpověď #7 v: 11. Únor 2006, 11:21 »

No mne to praskanie medzi pesnickami robilo tiez a aj pri zapnuti a vypnuti radia. Nemalo by to v tejto triede robiÂť je to chyba software! Na sx1 bol tiez mp3 prehravac ale nespominam si na nejake praskanie medzi pesnickami. Ja som na w800i zminimalizoval praskanie tak ze som v zvukovom editore(trebars v Nero) odmazal ticho pred a za pesnickou takze s minimalnym oneskorenim prejde do druhej. Ale dal som mobil na pretestovanie do servisu pre istotu a poslali ho do Prahy, vraj tam zistili nejaku vadu, co sa neda v Bratislave odstraniÂť(zrejme nieco s hardware). Je to smutne lebo pred tymto se som mal se K700i a to bolo tiez v priebehu 2 mesiacov 3x v servise az mi nakoniec museli daÂť novy kus. Takze moja dovera v se prudko pada a uvidim kde ostane az sa mi vrat w800i zo servisu  Undecided No prinajhorsom sa vratim k siemensu aj ked stabilita softu o nicom ale aspon hardware v pohode.
uložena
PanKuko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 11. Únor 2006, 11:47 »

S tim vrzanim, ten telefon vrzal od prvni chvile co sem ho dostal do ruky. Mam ho ani ne 14dni a uz je na reklamacce. Je zpomalenej oproti ostatnim asi tak 3x. Po zapnuti je pres minutu nefunkcni...pak pri volani a psani zprav! Prvni W co mi dali neslo vubec, neslo zapnout -Vlozte spravnou kartu SIM- tak sem jim ho odnes a dali mi jinej. No a po tejdnu sem porovnaval a zjistil ze mam bzdu tel.! Ale to uz mi jinej nedali a psoali ho kamsi.
Js mam vsechnu hudbu ve 128 a nestezuju si. Asi bych rozdil mezi 350 a 128 poznal ale nemyslim ze je to tak strasny. Takhle tam ty hudby narvu aspon vic! Ale to praskani mezi pisnickama tam proste je...ale nechci to absolutne resit. Protoze bych ten tel.moh porad jen reklamovat. Sem zvedavej jestli mi tohle uznaj, ale to pozna i jantar ze je pomalej jak snek!
uložena
Totenkopf
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 13. Únor 2006, 16:06 »

Ja mam W a tiez pocujem sum na konci a na zaciatku pesniciek, ale ked sa pesnicka rozbehne tak je to super. Som to provnaval s mp3 Philips a ten zvuk bol jak z pivnice. Na mojom W je urcite cistejsi zvuk. Porovnaval som to s tymi istymi sluchatkami.
uložena
Thomass
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 13. Únor 2006, 21:04 »

Mam K-cko, verzi FW R1AA008 a lupani mam mezi skladbami take .. mam dojem, ze to neni uplne vzdy, ale je to casto. Jinak sum jsem zatim zadny nepozoroval ...  Zkousel jsem bitrate od 96 - 230 a nic. Treba s tim do pristi verze FW neco udelaji.  Huh
uložena
Karel Attl
Uzivatel
Telefon: XPERIA X10

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 14. Únor 2006, 09:19 »

Ja tam to lupani mel taky, ale pak jsem upgradnul na r1a a stahnul si nejnovejsi disc2phone a lupani je pryc. ale nevim co z techhle dvou veci zapricinilo to zmizeni lupani:) spis bych sazel na ten disc2phone..
uložena

XPERIA X10i 2.2
peggynek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 14. Únor 2006, 12:15 »

Ahoj,
takze vidim, ze tento problem ma rozhodne vic lidi nez jen ja.  Angry

Jen abych upresnil, taky mam posledni verzi firmwaru, nejakou tu R1AA008, jestli si to dobre pamatuji.
Rad bych se vsak zeptal, coze je to za aplikaci ten disk2phone a kde se da sehnat?

Jinak diky moc za info. Minimalne me potesilo, ze tento bug neni jen muj a nejedna se tedy ciste a jen o muj telefon.

Martin
uložena
jonza
Uzivatel
Telefon: Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 14. Únor 2006, 16:29 »

Disc2phone najdes tady:

http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=cz&lc=cs&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10245&fid=20518&ext=1&esi=true
uložena
w4tch0
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 14. Únor 2006, 20:58 »

Ja tam to lupani mel taky, ale pak jsem upgradnul na r1a a stahnul si nejnovejsi disc2phone a lupani je pryc. ale nevim co z techhle dvou veci zapricinilo to zmizeni lupani:) spis bych sazel na ten disc2phone..

Hmm, a mohol by si pls aj napisat, ci ked to kopcis cez D2P, ci mas aj nastavene, aby ti tie MP3 upravoval na nejaky jednotny bitrate, alebo mas nastavene nech ich ponechva bez zmeny...

Ma napadlo (kedze k tomu prasknutiu nedojde medzi kazdymi dvoma pesnickami) ci to nahodu nebude robit prave ked po sobe iduce skladby maju rozne parametre (bitrate, vzorkovacia frekvencia...)
uložena

SE K750i   FW:R1CA021 ... zazrakom, este stale plne funkcny Cheesy
Sony Memory Stick Pro Duo 1GB
HPM-70 Sluchatka
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Šum a lupani MP3 na K750i
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 18 dotazů.