SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
11. Březen 2025, 12:21

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?
Strana: 1 ... 13 14 [15]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?  (Zobrazeno 89674 x)
Joza
Anonym
« Odpověď #210 v: 29. Prosinec 2011, 22:35 »

OT: sam se chystam prubnout par aplikaci z Marketu na foceni, necekam sice zazrak, ale treba nektera prekvapi... Ta komprese je fakt mimo bohuzel...
uložena
K@rlos
Uzivatel
Telefon: SE C901, SE T650i, SE Xperia Ray

Zobrazit profil
« Odpověď #211 v: 30. Prosinec 2011, 16:59 »

Je to vec, ktera by se dala vychytat firmwarem, bohuzel to zatim tak neni..ikdyz se o tom vsude diskutuje  Angry
uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #212 v: 30. Prosinec 2011, 17:07 »

OT: sam se chystam prubnout par aplikaci z Marketu na foceni, necekam sice zazrak, ale treba nektera prekvapi... Ta komprese je fakt mimo bohuzel...

Zkousel jsem par aplikaci - jedine co provedly, bylo zvetseni velikosti fotky, ale komprese porad strasna...
« Poslední úprava: 30. Prosinec 2011, 17:20 od pogo » uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #213 v: 01. Leden 2012, 12:09 »

Fotky z Raye (a predpokladam i dalsich modelu) jsou opravdu v dost pripadech tragicke. Dali tam 8Mpix, Carl Zeiss, Exmor R a pak to vse znici tim, ze vysledny JPEG ma obrovskou kompresi. 6Mpix fotku mi to klidne udela i 600kB velkou (max 1,2MB). Stary kompakt dela pri 3Mpix 1,5MB, pri 5Mpix 2,5MB. Kdyby se dala nekde zvolit kvalita JPEGu - jedno cislo, mozna by se hromada veci vyresila. Jenze to je asi nekde hluboko natvrdo v Androidu zadane, protoze ani jine foto aplikace toho nastaveni nemaji. Nechapu, jedna volba normal/fine, pripadne low/normal/fine a bylo by. Osobne si myslim, ze duvod je, ze kdyz fotka je velka, tak se pomalu uklada/nacita. Takze daji 8Mpix chip aby to hezky vypadalo na krabici (tomu nesmyslu cim vic mpix tim vic adidas bohuzel podlehaji i "recenzenti") a pak vyresi rychlost tim, ze fotky nesmyslne moc zkomprimuji. Proc ne, kdyz tam bude i ta volba fine.. Kdyby nekdo vedel, jak tu kvalitu zvetsit, aÂť napise, root mam.
inak problem z velkou kompresiou fotiek z Xperii roku 2011 sa moc na nete nikde neriesi,ani na zahranicnych forach.Asi je to uz nerealny problem,ktory sa nikdy nevyriesi.
to petr_p----Xperia Ray ma Carl Zeiss?
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
Stanin
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #214 v: 03. Leden 2012, 13:53 »

Uz se mi tu nechce hledat ten prispevek, kde se diskutuje o prepinani skladeb pomoci bocnich tlacitek. Ale pro ty, kteri to nevedi, tak skladby prepnete pomoci tlacitka pro prijeti hovoru na HF sade. Staci 2x rychly stisk a jede dalsi skladba v poradi.

A ted moje poznatky pro ty, co se rozhoduji pro tento telefon.. Predtim jsem mel prvni iPhone a potom jsem si poridil Galaxy S. S nim jsem byl spokojeny, ale kdyz jsem v predvanocnich shonech zabloudil do jedne elektro prodejny, kde se dal osahat na stojance zapnuty Ray (samozrejme, ze vedle byly i jine pristroje), tak jsem vedel, ze si pro nej po Vanocich musim jit Smajlík Galaxy jsem do tydne prodal a ted mam Raye. Prekvapilo me, jak rychle jsem si zvyknul ne mensi displej. Pozorovaci uhly jsou mensi, nez u SAMOLED, ale barvy jsou prirozenejsi. Kvalita fotek je dostacujici i pri vyssi kompresi. Co se tyka videa, tak se vlni (to SGS tolik nedelal) a slusela by mu vyssi bitrate, ale i tak je to celkem v pohode. Prijde mi, ze kdyz jsem vypnul stabilizaci obrazu, tak se uz tolik video nevlni a da se srovnat prave s videem z Galaxy S. Integrovany prehravac hudby neumi prehravat po slozkach, coz je skoda. Co se tyka male vnitrni pameti, ktere jsem se bal, tak muzete byt klidni. Mam v telefonu vsechny aplikace, ktere potrebuju a vetsinu z nich jsem presunul na SD kartu a i tak mam cca 180 MB volneho mista. Stavova dioda je vyvedena hezky a je urcite plusem pro tenhle stylovy telefon. Co me ale zklamalo je reproduktor telefonu. Zvuk z neho je takovy nemastny a neslany. To me odradilo od nastaveni moji oblibene melodie a pouzil jsem jednu z predinstalovanych od vyrobce, kterych je mimochodem asi tretina oproti melodiim v SGS (ty by se nemuseli stydet ani za zarazeni do hitparady, protoze vetsina z nich je hezky zpivanych).
Kazdy ma urcite jine priority, nektere veci bych na telefonu zmenil, ale celkove jsem spokojeny a nelituju prechodu z Galaxy S, se kterym ho porad srovnavam. I kdyz mi trochu chybi ten barevny svet Samsungu pri pohledu na chladne TimeScape. Mozna vymenim launcher, to jeste uvidime.
uložena

Ericsson A 2618s -> Nokia 3310 -> Alcatel OT DB (docasne zapujceni) ->  Siemens M55 -> Sony Ericsson K 700i -> Sony Ericsson K 750i -> Sony Ericsson K 550i -> Nokia 6303 Classic -> Apple iPhone 8GB
finch
Uzivatel
Telefon: SE Xperia Ray black

Zobrazit profil
« Odpověď #215 v: 03. Leden 2012, 15:04 »

@Stanin ja si koupil PowerAMP, ten umi snad vsechno vcetne prehravani po slozkach, kvuli cemu sem si ho taky hlavne poridil Smajlík
uložena
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #216 v: 03. Leden 2012, 16:22 »

I kdyz mi trochu chybi ten barevny svet Samsungu pri pohledu na chladne TimeScape.
no to je ta podstata vyhody SE.JednoduchosÂť. Samsungy,a nie iba ich mobily,ale aj LCD TV  su tou ich prehnanou nerealnou farebnosÂťou trapne.
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
petr_p
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #217 v: 04. Leden 2012, 21:50 »

to petr_p----Xperia Ray ma Carl Zeiss?
Zrejme nema, sorry, nekde jsem to kdysi cetl (znate ty nepresne informace z clanku/tabulek) a zil jsem v tom bez overeni doted. Jenze ono to je asi jedno, protoze co jsem cetl jinde, tak i u mobilu, kde se Carl Zeiss pise, stejne zadny neni, on se tema pidi cockama nezabyva, to si jen vyrobce zaplati za pouziti te nalepky, aby vyssi modely byly jakoby neco vic. (jak jsem koupil, tak prodavam)
uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #218 v: 04. Leden 2012, 21:54 »

Carl Zeiss je od Nokii u mobilu. Uzivaj je foÂťaky Sony take, ale o mobilech teda nevim. Mimochodem, nedela Zeiss jen objektivy, ne zbylou elektroniku?
uložena
Ryky
Uzivatel
Telefon: Honor Magic 5 Pro,Honor 50,Xiaomi Poco F2 Pro,Honor 10,Xperia Z, Xperia Ray, W900i, Satio, C905, D750/W800, Siemens: C45, A52, M55, S65, Motorola T2288r

Zobrazit profil
« Odpověď #219 v: 11. Únor 2012, 13:00 »

Nevim jestli se tim nekdo zabyval. Mam Ray od Vodafone. Na vsech obrazcich Raye pri foceni je automaticky blesk. Proc tam mam ja jen prisviceni? A nefunguje dioda na principu blesku?
uložena
verbatim
Uzivatel
Telefon: E T39m ► SE T65 ► SE T630i ► (SE T105) ► SE D(K)750i (R1DB001) ► SE K800i (R8BF003) ► SE C902 (R3EG004) ► SE W995 Silver (R1HA035) + Mini Pro (4.0.2.A.0.58)

Zobrazit profil
« Odpověď #220 v: 12. Únor 2012, 04:37 »

Zabyval... Treba ja jsem toto zminil v tomto topicu o 2 strany zpatky Mrknutí

forum.semania.cz/index.php/topic,28256.180.html
uložena

SE W995 (R1HA035)+ M2 Sony 8 GB + Handsfree HPM-90 + Handsfree MW600 + MPS-70 + MS-410 + CDS-75 + CCR-70

C902 - uzivatelska recenze
Valldez
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #221 v: 24. Duben 2012, 09:41 »

Zdravim, koupil jsem si prvni android a kvuli baterii jsem vybral RAY a musim se zeptat jestli je normalni, ze me vydrzi max 2 dny a to mam zaple jen 2G. vyple: datove prenosy, wifi, gps, bluetooth,synchronizaci, podsvetleni na cca 40%, minimum hovoru a sms. Je to normalni, ze pri tak male zatezi vydrzi jen 2 dny ??
uložena

Siemens C55:. > SonyEricsson K750i + SanDisk MS PRO DUO 1 GB
vigo
Uzivatel
Telefon: SE K750i(firm.W800),Xperia Ray

Zobrazit profil
« Odpověď #222 v: 13. Červen 2012, 21:23 »

Sorry za pozdni odpoved,zrejme uz si to zjistil,ze normalni to NENI!!Aspon ne pri tebou popsane "zatezi".Pokud se ti kapacita po cca 2-3 dobitich nezvysi aspon na 5-7 dni(tolik mi vydrzi pri tebou popsanem nastaveni muj Ray),tak je neco spatne=reklamuj Cry!!
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 13 14 [15]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.055 sekund, 18 dotazů.