SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
05. Duben 2025, 16:57

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?  (Zobrazeno 90494 x)
Pupu
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #75 v: 16. Září 2011, 13:49 »

Mel bych jeden dotaz na majitele: Lze prenpout v portrait rezimu vychozi klavesnici do stejneho modu, jako je na Xperii Mini, tzn. ne full qwerty, ale jen klasickou telefonni?
uložena
Oldrich Mladek
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro (SK17i) bila

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #76 v: 16. Září 2011, 16:16 »

Ano, mozne to je v nastaveni klavesnice.
uložena
vasek.x1
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X2

Zobrazit profil
« Odpověď #77 v: 18. Září 2011, 13:56 »

Takze dalsi drobne postrehy (btw: je to muj prvni Android):
1) Nejsou podsvicena tlacitka.
2) Senzor osvetleni je opravdu funkcni jen jako senzor priblizeni - tedy ma jen dve snimaci urovne, a tak je treba si podsviceni regulovat rucne. Mam ho standardne nekde na polovine a vecer vypnute a staci to - i na tu polovinu je na slunicku videt vse velmi dobre (ve srovnani treba s X2).
3) Ac nepisou, tak telefon ma kompas (konkretne triose geomagneticke cidlo). Akorat je treba stahnout vhodnou aplikaci.
4) Predinstalovany OfficeSuite ma problem se zobrazenim nekterych beznych XLS souboru. Docs2Go takovym problemem netrpi.
5) Telefon se opravdu nepripoji k zadne n-wifi siti (asi ho budu reklamovat, pokud nekdo mi nekdo v mezicase potvrdi, ze jemu ty site vidi).
6) Dialer neumi vyhledavat podle T9, coz je dost zasadni nedostatek. Na marketu je jich sice ke stazeni spoustu (cert aby se v tom vyznal - je to tak hrozna ztrata casu, ponevadz aplikaci tam dava fakt kazdy trouba), jenze ten od SE hezky ladi s ostatnim prostredim Mrknutí
7) Softwarova klavesnice je pekne provedena, da se na ni psat i celkem rychle a s relativne malym mnozstvim preklepu - rekl bych, ze displej ma rozmery akorat a to opravdu nemam male ruce ani prsty. Nainstaloval jsem si i SmartKeyboard (kvuli lepsi cestine), ale je pomalejsi, nez integrovana a bohuzel pri orientaci na sirku nejak pokazi zobrazovani - napr. pri psani zpravy proste sviti jen "Add recipient" prekryva pole s textem zpravy, kde jsem byl pred otocenim, a neda se nic posunout. Takze jsem ji odinstaloval.
8 ) Zvuk je v ramci moznosti kvalitni a i hlasity. Druha strana si na prijem taky zatim nestezovala Smajlík Vibrace vzhledem k hmotnosti a velikosti telefonu tak vyrazne zase nejsou.
9) LED dioda u foÂťaku neni pouzitelna jako blesk - je to pouze prisviceni. Jasem odpovida priblizne blesku z Nokie 6120c. Na fotky ve tme to opravdu neni, ale zase se tim da prisvitit i video. Dalsi vyhoda je pak v tom, ze pouziti LEDky jako baterky ji nenici tak, jako u bleskovych diod (u X2, ktera se jako "foÂťak" ve tme pouzit docela dala, se mi z ni jednou i zakourilo Smajlík ).
10) Telefon se drzi jak diky tvaru tak diky pogumovanemu zadnimu krytu dobre (mam cernou variantu).
11) Nevyhodou je nemoznost vyjmuti pameÂťove karty bez vyjmuti baterky, ale na druhou stranu telefon startuje "pekelne rychle" a nezere to ani moc baterky.
12) Nevim, jestli je to vlastnost Androidu nebo telefonu, ale pri pripojeni kabelem pres USB prestane telefon videt kartu a je videt jen v PC, coz je ponekud nesÂťastne reseni. Navic PC nevidi pameÂť telefonu (zmeni to root?).

ToÂť asi ve strucnosti vse, ted zjisÂťuju, jak bezpecne odinstalovat nesmysly v podobe nefunkcnich a nebo zbytecnych aplikaci (OfficeSuite, Facebook, LifeWare Manager, Kalkulacka apod.). A taky jak zakazat odesilani dat jinym serverum. ÂŽe by na to byl potreba root?
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #78 v: 18. Září 2011, 14:08 »

Odpovim na posledni otazku - bez rootu to skutecne nepujde, ale nikdo vas nenuti po odstraneni pro vas zbytecnych app jej dale nepouzivat...

OT: Ray definitivne vytunen, pripravuji pro nej ROM...
« Poslední úprava: 18. Září 2011, 15:49 od Jozef Cmar » uložena
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #79 v: 18. Září 2011, 20:15 »

2) Senzor osvetleni je opravdu funkcni jen jako senzor priblizeni - tedy ma jen dve snimaci urovne, a tak je treba si podsviceni regulovat rucne. Mam ho standardne nekde na polovine a vecer vypnute a staci to - i na tu polovinu je na slunicku videt vse velmi dobre (ve srovnani treba s X2).

no to mi je divne,senzor osvetlenia ma aj Neo,myslel som,ze cely tohtorocny rad Xperii ma senzor jasu
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
asahi
Uzivatel
Telefon: Xperia X1

Zobrazit profil
« Odpověď #80 v: 19. Září 2011, 10:00 »

Taky mi to bylo divny, tak jsem kouknul do manualu k Ray a ambient light sensor ma.
uložena
vasek.x1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #81 v: 19. Září 2011, 14:54 »

asahi: v manualu ho mozna ma, stejne, jako tam nema kompas... ve skutecnosti ho ale nema, stejne jako kompas ma. Podle programku AndroSensor nema nasledujici: gyroskop, senzor osvetleni, tlakomer a teplomer (ten ma jen baterka).. Navic proste nikde v zadnem nastavovacim menu neni moznost nastavit jas displeje podle okolniho osvetleni. A pokud se koukam, jake hodnoty dava senzor priblizeni, pak se hodnoty od me predchozi X2 lisi tak, ze ma proste jen 2 stavy.

Jeste jsem si vzpomnel na "drobnost" - telefon ma pekne mizerny prijem WiFi. Tam, kde mam s notebookem jeste pohodovou plnou rychlost a cca "dve windowsi carky", coz znamena vzdalenost asi 10m od routeru a 3 zelezobetonove panely primo v ceste, tak telefon uz siÂť jen letmo vidi, ale nepripoji se... Srovnam-li to s X2, Nokii E66 ci PocketLoox 718, tak ma tenhle telefon prijem zarucene nejhorsi. Mimochodem - uz nekdo zkousel to pripojeni k n-wifi, jestli mu funguje?
« Poslední úprava: 19. Září 2011, 15:02 od vasek.x1 » uložena
asahi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #82 v: 19. Září 2011, 15:13 »

Proximity sensor ma vzdy jen 2 hodnoty - zapnuto/vypnuto, on nic jinyho nedela. Ambient light sensor neni mozny v nastaveni nikde dohledat, stejne to ma Arc a myslim i Neo a dalsi Xperie. On ten ALS funguje trosku jinak nez fungoval treba na Xperii X1 (tam fungoval lip), ale da se s tim zit. Zkus si s tim jeste pohrat na svetle, zakryt ten ambient light sensor prstem, uvidis zmenu, on tam fakt je.
uložena
pogo
Uzivatel
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #83 v: 19. Září 2011, 15:19 »

vasek.x1:: porovnavat prijem wifi mobilu a notebooku se neda - videl jsi nekdy, jak vypada antena (resp. ty kabilky, ktery jsou obtoceny od zakladni desky po vrsek displeje)? To do mobilu proste nenarves. Dal 3x zelezobeton - nejvetsi problem obecne pro WiFi je prave to zelezo... Jsou proste slabsi a silnejsi pristroje.
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
vasek.x1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #84 v: 19. Září 2011, 16:49 »

asahi: Takze jsem udelal dle tveho popudu velkou investigativni cinnost, nasel jsem i na netu whitepaper od telefonu, kde tvrdi, ze to ma jak senzor osvetleni, tak kompas a zacal hledat na telefonu. A nasel jsem ho. Na predni strane ve vrchni casti jsou dva "otvory" ve skle - jeden je pro kamerku a druhy mensi je pro "neco". Myslel jsem, ze to "neco", je senzor priblizeni. Jenze pak jsem pri pohledu velmi detailnim vedle nej nasel jeste takovy velmi tmavy (rekneme svetle cerny :-) ) obdelnicek - podobny, ale svetlejsi, byl i na X2 a byl v nem schovan senzor osvetleni a priblizeni v jednom. Takze jsem vzal zkusebni nastroj (rozumnej tlusty papir vizitky, co byla zrovna po ruce :-) ) a zjisÂťoval, co je co. A zjistil jsem, ze prave ten obdelnicek je senzor priblizeni, a tudiz to kulate v dirce :-) bude cidlo osvetleni. Jenze nedela naprosto nic... AÂť na nej svitim ci ho zakryvam, displej je porad stejne svetly nebo tmavy. Takze takovy senzor je jako kdyby nebyl...

pogo: neboj, vim, jak vypada antena, co vadi prenosu radioveho signalu a zbezne je mi znamo i podle ceho se antena navrhne. Srovnani s notebookem uvadim proto, ponevadz ten notebook uz prezil vsechna zminena zarizeni, na kterych jsem ve stejnem miste stejne wifi pouzival. Je mi jasne, ze prijem nebude ve vetsine pripadu na mobilu nijak extra, ale tohle predcilo vsechna ocekavani. Kdyztak to zmerim s konkretnimi hodnotami, aby bylo srovnani jasnejsi.
uložena
Equilibrius
Uzivatel
Telefon: SE C702

Zobrazit profil
« Odpověď #85 v: 20. Září 2011, 08:26 »

Ray sa mi velmi paci a bral by som ju za plnu sumu, za aku ju T-mobile SK predava na svojej stranke len 39 E Smajlík...samozrejme na stranke maju bordel a rychlo to asi zmenia ale predsalen , pozrite sa, toto momentalne maju na vlastnej stranke Cheesy

uložena
newys
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, Xperia Arc, Xperia mini, BB 8520 Curve

Zobrazit profil
« Odpověď #86 v: 20. Září 2011, 09:23 »

s tymi rozmermi to bude len nejaka maketka papierova Smajlík
uložena
pogo
Uzivatel
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #87 v: 20. Září 2011, 10:25 »

ode dneska na oficialnim e-shopu SE dostupny RAY
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
mulder
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #88 v: 20. Září 2011, 12:14 »

vasek.x1: Jinak pro zmenu (reset) nastaveneho google accountu jde pouzit tenhle 'trik': http://androidcommunity.com/forums/f8/change-default-google-account-solved-10584/
Taky mi trvalo, nez jsem nasel, jak to udelat ...

Jo a s tim senzorem pro regulaci jasu displeje mne to vazne zajima, RAY si chci koupit, ale tohle by pro mne asi byl 'dealbreaker' - mam (zlo)zvyk si vecer pred usnutim v posteli cist a bez automaticke regulace uz bych mel asi oci vypalene nadobro Smajlík Tak by mne zajimalo, jestli je to chyba kusu, nebo vlastnost vsech, pripadne jestli to snad bude resit firmware, nebo co ja vim ...
uložena
asahi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #89 v: 20. Září 2011, 12:56 »

Ja si s Arcem pred spanim obcas dam nejakou gamesku a oci vypaleny nemam a to jsem na to docela citlivej. Standardne mam jas na 30% (mam nastaveny krokovani pres SwitchPro wiget na 30/50/100) a pres den za svetla naprosto dostacujici, pouze v letni dny kdy slunce fakt prazilo jsem treba na zastavce musel zvednout jas na 100%, ale jen aby bylo videt lip. Treba x1 s plnym jasem mela i tak problemy. Pri tech 30% soucasne pak doma v uplne tme ozarenej nejsem.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model XPERIA Ray - jak se vam libi?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 18 dotazů.