SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
20. Květen 2025, 17:34
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti)
Strana: [
1
]
2
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti) (Zobrazeno 12677 x)
Joza
Anonym
«
v:
20. Duben 2011, 19:23 »
Jelikoz jsem se vrhnul na zkouseni nekterych novejsich telefonu od jinych vyrobcu, rozhodl jsem se zalozit toto univerzalni vlakno, kde muzeme jednotlive topmodely jinych vyrobcu srovnavat s telefony Sony Ericsson roku 2011. Osobne jsem zacal u Samsung Galaxy S a Google Nexus S. Operacni system je prakticky totozny, zameril jsem se proto na detaily. Po nejake dobe mohu rici, ze novinky od SE v nicem nezaostavaji a osobne ani ten obcas zminovany displej mi zdaleka neprijde moc zajimavy, to je ale otazka priorit. Treba vzhled obou zminenych telefonu je ale naprosto katastrofalni, postrada napad a konkretne od modelu Nexus S jsem cekal podstatne vice. Ani menu a defaultni launcher podle me nedosahuje na kvality toho u telefonu Sony Ericsson. Jake mate vy dojmy, pokud srovate novinky (samozrejme pokud jste meli nebo mate moznost) s ostatnimi vyrobci. Ganimed prave testuje model Play tak uvidime, jak jej zhodnoti proti LG Optimus 2X. Za sebe davam novinkam palce nahoru, vypadaji k svetu a nemaji chyby.
uložena
asahi
Uzivatel
Telefon: Xperia X1
Re: Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti)
«
Odpověď #1 v:
20. Duben 2011, 19:41 »
Tohle je dobre tema. Hodne by me zajimalo srovnani Arcu s chystanymi top modely (Galaxy 2, Sensation) a s aktualne uvedenym LG 2X. Zajimalo by me konkretne zda uzivatelsky (plynulost rozhrani, hry atd.) Arc za dvoujadry v necem zaostava (predpokladam, ze ne).
uložena
rpsj
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia Arc
Re: Re: Nové modely versus Nexus S a další (dojmy, zkušenosti)
«
Odpověď #2 v:
21. Duben 2011, 06:32 »
Tak Lg Optimus 2x jsem vlastnil,po cca týdnu musel z domů pryč.Důvod byl v celku jeden a to nedůslednost lg pri vývoji firmwaru.Systém se sekal,to je u mobilu za 12 prostě špatné.Jediné c pomohlo bylo nahrání root a recovery a následně nahrání custom rom z MoDaCa.Pak teprv telefón byl sviznej ale samozřejmě jsem se tímhle zásahem připravil o záruku.Dalším důvodem byl nekvalitní fotoaparát.Výkon dvoujadra člověk využije při hraní her a to já nejsem až takovej gambler.Pak displej mobilu,černá nebyla černá a to mi strašně vadilo.Teď vlastním Arc a jsem nadmíru spokojen.Oba mobily mají 512 Mb ramku ale tady Se vede a to vyladěním fitmwarem.Mobil pi vybaleni z krabice funguje aniž bych musel dělat root a nahrávat custom rom.
uložena
mars
Anonym
«
Odpověď #3 v:
21. Duben 2011, 13:58 »
2rpsj: nebylo to spatnym kouskem 2X? Protoze treba Neo je rozhodne pomalejsi i zakladnich operacich, natoz treba pri prohlizeni narocnejsich internetovych stranek, a je HW prakticky totozne s Arcem. Krome specifickych situaci, zejmena tmavych scenach na neho nema ani v kvalite fotografii. 2X jsem nemusel ani rootovat, ani jinak upravovat, jen jsem si do neho nahral SW, na ktery jsem byl zvykly z predeslych telefonu, a to same jsem udelal u Nea. Co se tyka displeje, verim ze Arc je na tom lip nez Neo, ale displej 2X je paradni, krome zminenych rohu, kazdopadne je cerna na 2X o 100% cernejsi nez na Neu a pozorovaci uhly zcela jinde.
Co se tyka stability, ano tady je Neo lepsi, zatim jsem u neho zadny restart nezaznamenal, u 2X ano, ale ono pokud by mel SE dat na trh telefon s timto HW, ktery je jiz mnohokrat pouzit a nebyl by stabilni, tak by to bylo uz hodne spatne.
Pisi sice o Neu, ale Arc je krome displeje naprosto to same.
Uz pripravuji recenzi pro Semanii, zatim mam 3 strany a nekoncim :-)
uložena
rpsj
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #4 v:
21. Duben 2011, 14:20 »
Je to možné že to bylo chybou kusu,proto jsem ho vrátil a slušně poděkoval.Hodně lidí má problémy s 2x,restarty,displej,sekání systému stačí pročíst fóra.Navíc 2x mi přišla taková cihla s nekvalitním displejem proti arcu.Co se týče arcu jsem rád že výrobce do něho umístil málo svého balastu.Jinak je systém dle mého mínění odladěn na jedna.Fotky proti 2x je luxus a ja si na ně až tak nepotrpim.
uložena
Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510
«
Odpověď #5 v:
21. Duben 2011, 15:43 »
uz mi pripada blbe ze furt obhajujem se, ale MarS, vies urcite, ze namas zly kus ty?
uložena
Joza
Anonym
«
Odpověď #6 v:
21. Duben 2011, 19:31 »
To zjistime, az mi Mars Neo vrati a ja vyzkousim, jestli jsem s telefonem stale tak spokojeny, jako pri prvnim kontaktu. Pokud ano, jsme zkratka kazdy nastaveny jinak (nebo jsou uz SEcka na MArtina alergicke za to, ze je opustil a nedela schematka...
)
uložena
rpsj
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #7 v:
21. Duben 2011, 20:28 »
Tak schválně na to jsem zvědav jestli to je tak.
uložena
theo2
Uzivatel
Telefon: W902 + HBH-IS800 + MBS-200 + HCB-120
«
Odpověď #8 v:
21. Duben 2011, 21:30 »
Mel jsem taky tu moznost si alespon kratce pohrat s 2X a moje dojmy byly vesmes pozitivni. Docela se mi libi celkem festovni konstrukce, neni to bakelit¡ak a al Galaxy S (ten je ale zase lehci). Dalsi, co me prijemne prekvapilo, byl display - ve vetsine recenzi LG peskovali, ze na vlajkovou lod¡ ma slabsi display, ale me se hodne libil. Pravda, nezkousel jsem ho na primym slunci... Slabsi je fot¡ak, system je perfektne rychlej a plynulej, za tu chvili jsem ho k zaseku nedohnal ani s furou pooteviranych aplikaci.
Hlavne jsem zvedavej na Galaxy SII... je to asi zvlastni, ale zrejme budu volit mezi GSII a arcem, Nexus S me nezaujal ani platonicky a ty novy HTC taky moc ne- furt v nich vidim ty stary tezky cihly.
uložena
rpsj
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #9 v:
21. Duben 2011, 22:11 »
Tak co týče dvoujadra čekám na Motorolu Atrix a na nějakou českou recenzi. :-)
uložena
asahi
Uzivatel
Telefon: Xperia X1
«
Odpověď #10 v:
22. Duben 2011, 00:00 »
Zrovna nedavno, ale bohuzel uz nevim kde, jsem cetl, ze Atrix je horsi nez 2X. Ja bych se Motoroly bal, znama tam pracuje a rikala, ze maji strasny kvantum reklamaci na mobily, sama dostala firemni Milestone a uz 3x se ji polamal.
uložena
rpsj
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #11 v:
22. Duben 2011, 00:24 »
Já jsem donedávna vlastnil milestone 2 a nemohu se stěžovat.Důvodem k prodeji byl Arc,jinak max spokojenost.
Nemyslím si že Atrix bude horší než je 2x,chtělo by to pořádnou českou recenzi nebo někoho kdo vlastní tenhle kus hardwaru.Ono obecně vzato je že dvoujadro bude umět využít na 100% až verze androidu 2.4
uložena
mars
Anonym
«
Odpověď #12 v:
22. Duben 2011, 08:17 »
Pokud se mi to povede, a budu mit cas, planuju si na vikend zapujcit i Nexus, takze bude porovnani i s nim.
2Joza: Druha moznost je, ze za ty predlouhe roky, co jsem byl predtim verny znacce SE a predtim Ericsson jsem k ni zacal byt vice kriticky, a chci od ni proste jen to nejlepsi. castecnou vinu na tom urcite neses i ty, protoze si Neo vychvalil tak do nebe, ze jsem ocekaval naprosto uzasny telefon, a tim bohuzel neni. Respektive nejspis je proti predchozim Android modelum SE, ale ve skutecnosti pouze dohonil konkurenci
uložena
Joza
Anonym
«
Odpověď #13 v:
22. Duben 2011, 17:26 »
No ja si stojim za svym uvodnim prispevkem, tzn. srovnani s Nexus S a nemam pocit, ze by melo Neo problem. Spise naopak...
uložena
mars
Anonym
«
Odpověď #14 v:
22. Duben 2011, 21:20 »
Tak jsem si pred chvili hral, a nafotil dalsi veci pouze pod lampou verejneho osvetleni. Kdyz to shrnu:
Foto: Neo a jeho ermor v tomto pripade funguje dobre v tom smyslu, ze dokaze zaostrit rychle a na prvni pokus i na delsi vzdalenost. Na fotkach je take nejvic videt, ale bohuzel je to evidentne docileno pouze pomoci ISO, kdy pouziva hodnotu 2000, 2X jde do 800 a Nexus jen na 400. Nexus je navic naprosto out podanim barev, ktere jsou zcela mimo misu. Jinak receno, pro fotky spise nepouzitelne.
Video: Zcela jina situace, sum se nekona a na rozdil od 2X i Nexusu (ktery mimochodem neni schopen ani HD videa a nataci v NTSC (verze prodavana v O2)) je na videu videt okoli, ne jen svetla lamp. Tedy vynikajici. Škoda jen FPS, ktere opet kolisa a obcas pada az je 20 FPS.
Kratke ukazky budou v recenzi. :-)
Jinak souhlasim s Jozou, Nexus je dle meho velmi slaby telefon, osobne se mi nelibi provedenim, 2X i Neo na me pusobi daleko lepe, velke minus absence pameÂťovych karet, foto a video slabe, nejak nechapu, proc je na tom v podstate hur nez SGS . To mi vychazi na koupi i dnes jako daleko lepsi volba. Jedine plus Nexusu je pro nekoho cisty Android, nicmene osobne bych nektere doplnky treba s 2X, nebo SGS uvital i v cistem Androidu.
Neo HW problem vzhledem k cene mit nebude, ten bude mit spise Play ci Arc, ale zpozdeni v dostupnosti se jiste negativne projevi. Jinak se mi osobne zda, ze Sony zemetreseni v Japonsku nyni spise vyuziva k zakryti opakujici se neschopnosti dodat vyrobek vcas na trh, protoze Einu rozhodne nezasahlo. :-(
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.055 sekund, 18 dotazů.