SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
16. Březen 2025, 18:23

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Koupil jsem si Xperii X2: Jde to i bez HTC
Strana: [1] 2 3 ... 14
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Koupil jsem si Xperii X2: Jde to i bez HTC  (Zobrazeno 60981 x)
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« v: 20. Leden 2010, 18:56 »

Pratele konecne X2 dorazila na trh a nasledne hned do me kapsy. Protoze jsem byl vice nez rocni majitel X1 tak bych rad publikoval sve postrehy z prechodu na X2. Urcite to spousty zajemcu ci stavajici majitelu X1 oceni. Nebudu zde psat zadne recenze nebo se rozepisovat o tom, jake ma tento telefon funkce. Od toho mate skvelou recenzi zde na webu.

X2 je v kazdem ohledu zajimavy telefon, protoze to, ze jej nevyrabi spolecnost HTC prinasi vice zmen nez by kdekdo cekal (zkouseli jste se nekdy divat na X1 do zalozky o programu? U spousty z nich mate jako vyrobce HTC). Takze aniz by si to nekdo uvedomoval pouziva na X1 denne sw vybavu od HTC. Da se s nadsazkou tvrdit, ze se X1 od HTC telefonu lisi pouze absenci TouchFlo rozhrani, veskere dalsi HTC vylepsovaky vsak X1 ma. Hovorim treba o Task Manageru, Comm Manageru, dialogu pro vypnuti telefonu, programu pro MMS, liste s abecedou v prave casti obrazovky v kontaktech, jave, pruvodce nastavenim datovych pripojeni, Opere (neni primo z dilny HTC, ale diky dohode s HTC se dostala i do X1), SPL, bootloaderu a spouste dalsich. Takze pro SonyErcisson bylo pri vyvoji X2 nutne vyvinout vlastni programy pro snadnejsi pouziti a pokusit se prinest svym zakaznikum Windows Mobile 6.5 upraveny podle vlastnich predstav. V poslednich letech se totiz pro HTC stalo pro windows mobile jakymsi ekvivalentem, uzivatele to casto chapali tak, ze Windows Mobile muze byt jedine od HTC, zadny z vyrobcu jej neumel tak efektne customizovat. Dnes kdyz drzim v ruce prodejni verzi X2 musim smele prohlasit, ze se to SE povedlo a dokonce vice nez to. Jejich vlastni prostredi je mnohem pouzitelnejsi a vychytanejsi nez na X1:

- Vlastni pokrocilejsi Task Manager
- Vlastni reseni JAVA (nejrychlejsi java platforma vubec)
- Konecne pouzitelne a prehledne prostredi pro tvorbu MMS. Software od ARCSoftu co pouziva HTC je vzhledove 10 let zpatky a funkcnosti taky pokulhava. Nove prostredi od SE (dodavatel Comviva) je radove vys.
- Vlastni Comm Manager
- System se mi celkove zda odladenejsi nez na X1. Podle primeho porovnani se zda, ze SE opravdu pouzil "ovladace" pro Qualcomm cipsety. Vse beha mnohem svizneji nez na X1, ktera ma stejny procesor. Vyzkousel jsem na X1 bezpocet romek s WM6.5 a nikdy to nefungovalo stoprocentne (nestabilita, pomalost, zhorsena funkcnost, skryte bugy, apod.). Ale WM6.5 od SE je opravdu jina kategorie. A to prosim pekne pouzivam puvodni R1 romku (ani jsem se jeste nedival zda-li existuje update).
- Nove prostredi SlideView je opravdu pouzitelne a uz v prvnim firmwaru docela svizne. Cele to funguje na stejnem principu jako mediaxperience panel na X1, s tim, ze jsou do toho zahrnuty i zpravy, kalendar, apod. Panely jsou jiz jen jakousi podkategorii tohoto prostredi. Coz je dobre, SlideView je mnohem praktictejsi (a rychlejsi) nez samostatne panely na X1.

Kdyz porovnam X1 a X2 obecne vychazi mi to asi takto:

Vylepseni oproti X1
- Vse vyse popsane
- Mnohem lepsi zpracovani, nikde nic nevrze, rozjizdeci casti maji jen nejnutnejsi minimalni vuli. Telefon pusobi opravdu luxusnim a stylovym dojmem.
- X2 MA proximity senzor!!! V zadnych katalozich o tom neni zminka, dokonce jsem jednou cetl, ze X2 prox. senzor nema. Kdyz telefonujete a telefon prilozite k uchu zamkne se displej, kdyz jej vzdalite od ucha displej se zase aktivuje. Toto je velmi dulezita vlastnost, X1 to resila tim, ze po par vterinach od zapoceti hovoru proste displej zamkla, mezitim jste si vsak uchem mohli libovolne spoustet aplikace ci jine nepatricnosti.
- X2 ma lepsi displej. Nejen, ze je vetsi, ale jeho podani barev je mnohem prijemnejsi.
- Pouzitelnejsi tlacitka pro nastavovani hlasitosti
- Pouzitelnejsi tlacitko pro spousÂť fotoaparatu
- Velmi kvalitni fotoaparat, mnohem rychlejsi prostredi ovladani, mnohem vice funkci (GPS tagy, stabilizator obrazu, automaticky blesk, ...)
- Rychlejsi system, pri primem porovnani (X1 mam stale k dispozici). Objektivne je X2 oproti starsi sestricce rychlejsi. Porad to neni zadny blesk, ale neni urcity pokrok tam je. A vzhledem k tomu, ze verze firmwaru je teprve R1, lze ocekvavat jeste nejake to zrychleni. Nacteni adresare Windows (se zapnutym uplnym zobrazenim) je jen o trochu pomalejsi nez na HTC LEO s 1GHz procesorem. V porovnani s X1 je to mnohem mnohem ryhlejsi
- X2 ma stereo reproduktory, ktere produkuji opravdu kvalitni zvuky.
- Zpracovani je opravdu luxusni. Po delsi dobe opravdu KVALITNI zpracovany SE.
- TV-out se obcas muze hodit, kabel je prilozen v baleni !!!! Bravo SE!
- Vibrace jsou silnejsi
- Klavesnice je oproti X1 jako z jine dimenze. Opravdu mimoradne pohodlna.
- Telefon je subjektivne mensi/skladnejsi nez X1, Lepe se vejde do kapsy, diky skosenym hranam uz v kapse nepusobi tolik "cihlovite".
- X2 ma mnohem lepsi prijem signalu nez X1
- Kryt baterky je opet kovovy, ovsem jeho povrchova uprava je tak kvalitni, ze pokud nevidite jeho vnitrni "plechovou" stranu nikdy byste neuhodli, ze se jedna o kov. Troufam si tvrdit, ze zadne odreniny jako u X1 nehrozi.
- System daleko rychleji reaguje na otevreni telefonu.
- Kupodivu pouzitelna dotykova klavesnice od SE.
- X2 ma akcelerometr
- nataci az 840x480 video
- detailni a temer dokonale vyresena sprava diod a chovani systemu ve vztahu k nejruznejsim udalostem
- DOPLNINO: Rychlost aplikace Telefon je velmi prijemna. Manipulace s Telefonni casti na X2 je mnohem rychlejsi a prijemnejsi nez na X1.
- DOPLNINO: Je to sice drobnost a zadna novinka pod sluncem, ale X2 pri kazdem dotyku na displej jemne zavibruje (v nastaveni se to da vypnout nebo nastavit intenzitu).
- DOPLNINO: X2 obsahuje predinstalovanou plnou verzi SPB Mobile Shell (aspon castecna utecha za panely 1,2 z X1)

Co bylo u X1 vyreseno lepe
- X1 ma FM radio, X2 ne
- k X1 byly dodavany kvalitni in-ear sluchatka, k X2 jsou dodavany sice kvalitni ale obycejna spuntova sluchatka, ktera z principu nehraji tak dobre jako puvodni in-eary
- V baleni X2 nenajdete nahradni stylus
- technicky nema X2 zase tolik rozdilu oproti X1, stejny procesor, pameÂť, castecne to vsak resi celkova odladenost WM6.5. Nicmene rychlejsi procesor spolu s odladenosti by byl opravdu kladivem na vsechny nesmyslne narky na Qualcomm procesory.
- X1 mela klasicky D-Pad, X2 ma pouze opticky senzor. Eastecne to resi sipky na vysuvne klavesnici
- aktualni firmware X2 neumoznuje videohovory (!!!), predni kamerka je tak jen na ozdobu
- misty nestabilni system, obcasne lagy
- Displej jiz neni vsazen do krytu, ale samotny tvori celou predni stranu. Je to sice efektni, ale dost to komplikuje ovladani prsty na hranach displeje (typicky otevreni start nabidky). U X1 jsem proste bezproblemu nahmatal rozek displeje a otevrel start nabidku. To je u X2 nemozne.
- Tlacitka pod displejem tvori predni folie (ktera zaroven kryje displej) a v miste ikon ji lze zmacknout. To je opet efektni ale krajne neprakticke.
- Video ktere telefon dokaze nahravat (az v rozliseni 840x480!!) je zaznamano trhane. Snad to pristi fw vyresi.
- Stavove diody jsou jiz pouze nahore a dole a jdou docela spatne videt.
- Jiny konektor nez X1, microUSB neni ani zdaleka tolik rozsiren jako miniUSB.
- DOPLNINO: Chybi panely 1,2 z X1. Byly mimoradne prakticke a dokonale uzpusobitelne. Jeden pohled na dobre nakonfigurovany panel Vam dokazal sdelit veskere informace.
- DOPLNINO: Aplikace fotoaparatu nedokaze vkladat do fotografie cas a datum.
- DOPLNINO: Citlivost displeje v aktualni verzi ROM neni optimalni. Pri pokusu o "kineticke" skrolovani v menu (a nejen tam) najednou zjistite, ze telefon spustil nekterou z aplikaci v draze pohybu Vaseho prstu.
- DOPLOENO: Aplikace Telefon nefunguje v landscape rezimu (na lezato). To je dosti neprijemne
- DOPLOENO: Aplikace se instaluji pomaleji nez na X1

Snad tedy vyse popsane dokaze presvedcit i uzivatele X1 k prechodu na X2. Ma to totiz smysl. Nejedna se jen o jine kryty, ale o kompletne jiny telefon, jehoz parametry jsou sice na papire stejne jako u X1, v praxi se vsak jedna o nebe a dudy.

Urcite jsem na spousty veci zapomel, takze doplnim pozdeji. Upozornuji, ze do konce tydne budu mit k dispozici i svou starou X1, takze mohu na zivo porovnat oba telefonu. Tak jen kdyby mel nekdo nejaky konkretni dotaz...

PS:
aktualni prodejni verze fw:
ID softwaru: 1230-7152
verze softwaru: R1AA097
ID pro vlastni nastaveni: 1231-7599
Verze vlastniho nastaveni: R6A
Radio: 6.5.60221

Aktualne zjistene BUGy:
- System trpi obcasnymi lagy, nejvice je to patrne pri psani zprav.
- Obcas systemu "vypadne" SD karta. Aplikace ktere jsou na karte, nejdou spustit. Nejedna se o zadnou mechanickou zavadu. Naprava je relativne jednoducha, staci otevrit pruzkumnika a kliknout na SD kartu. Telefon si "uvedomi", ze ji ma pripojenou a pak uz neni problem otevrit jakoukoliv aplikaci.
- Problem s GPS vyresen, TomTom vestaveny GPS modul nalezl. Jeste otestuju v praxi jak si stoji se signalem. Diky za reseni tohoto problemu tomuto prispevku http://forum.semania.cz/index.php?topic=24829.0. Otestovano a funguje bezvadne, TomTom navigoval na X2 bez vypadku signalu a prakticky se stejnou intenzitou signalu jako u X1.Zde neni rozdil.
-

« Poslední úprava: 22. Leden 2010, 12:16 od alesmatusek » uložena
SikoEricsson
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: XPERIA ARC S Pure White R2D-4.0.2.A.0.62/ 2.3.4 GENERIC CE1

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 20. Leden 2010, 21:06 »

Uplne suhlasim. Tiez som mal X1, takze viem o com alesmatusek hovori. ZatiaÂľ som sice nemal moznosÂť ju nejako brutalne otestovaÂť / musim pracovaÂť/, ale po tyzdni pouzivania X2 som uplne spokojny.
« Poslední úprava: 21. Leden 2010, 06:20 od SikoEricsson » uložena
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 21. Leden 2010, 08:58 »

no chlapci v jednom vlakne dostava X2 tezce "na prdel" a tady je to jak z jineho sveta. jsem doufal ze se mi diky tomuto a jinemu foru podari rozhodnout ale ted kdyz to ctu je to stejne jako vzdy, porizeni obou a porovnani v praxi je opet nutnosti. Smajlík 

Nikde v prispevku nevidim nic o potizich s GPS - nemas nebo jsi smireny s tim jak to funguje?
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 21. Leden 2010, 09:56 »

Jako velke minus bych bral i absenci supportu na XDA developers.  Sad
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 21. Leden 2010, 10:53 »

to jako minus neberu protoze je vseobecne znamo ze XDA rozsiruje svou podporu na VSECHNA WM zarizeni a dokonce i na ANDROID. Nebude to asi hned ale jak to vidim vse jim jde velmi rychle a prilakani dalsich lidi na toto forum je dle meho soudu otazkou par mesicu.
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
MIKE-BIKER
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 21. Leden 2010, 11:10 »

No to by bylo dobre, ja jsem o tom taky cetl. I kdyz MoDaCo ma taky svuj development, tak XDA je TOP. Je ale otazkou, zda vubec za tech par mesicu jeste bude nejaky Sony Ericsson.  Undecided
uložena

W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Martin V.
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia arc, Xperia X10, Xperia mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 21. Leden 2010, 11:48 »

Nechci se Alese dotknout(tusim, ze se dokonce zname;-)), ale myslim, ze spadl z visne Mrknutí. Je to samozrejme jeho nazor, ale jeho elan nesdilim. Pravda par vybranych veci je odladenych oproti HTC(MMS nebo Java), ale zbytek je tragedie. Hlavne rychlost je des a neda se srovnat s X1. Je to jako ve zpomalenem filmu, rozhodne tvrdim, ze X2 je na tom v tomto smeru naprosto bidne.

Par WM zarizeni jsem mel, ale jeste jsem nemel telefon, ktery i bezne jednoduche aplikace instaluje i 5 min!!!!! Tom Toma jsem instaloval jen deset, ale dockal jsem se;-), strasny. Ta odezva a rychlost v tomto je naprosto tragicka. Chtelo by to nejakou odladenou light ROM, ale na tu si pockame, stejne tak i na novou ofiko revizi. SE se u ROM nepretrhne, u nich je vse pianko....

uložena

Sony Ericsson rulezzz;-)

http://www.sonymania.cz
MIKE-BIKER
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 21. Leden 2010, 11:53 »

A hlavne jak jsem jiz psal - delsi dobu nulovy support. Ptz. podpora ze strany SE je vice nez otresna.  Angry Angry.
A moje oblibene rybicky tam nejsou?  Mrknutí Grin Grin
uložena

Martin V.
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 21. Leden 2010, 11:56 »

Misto rybicek jsou kyticky, motylci litaji, vcelicky taky a jak se setmi, tak jdou vsichni do hajan  Grin Grin Grin
uložena

Sony Ericsson rulezzz;-)

alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 21. Leden 2010, 12:18 »

no chlapci v jednom vlakne dostava X2 tezce "na prdel" a tady je to jak z jineho sveta. jsem doufal ze se mi diky tomuto a jinemu foru podari rozhodnout ale ted kdyz to ctu je to stejne jako vzdy, porizeni obou a porovnani v praxi je opet nutnosti. Smajlík 

Nikde v prispevku nevidim nic o potizich s GPS - nemas nebo jsi smireny s tim jak to funguje?

Narky na GPS jsem trochu zaslechl, ale X2 mam teprve druhy den, takze jsem navigaci nemel moznost otestovat. Ale proverim a dam vedet.
uložena
Martin V.
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 21. Leden 2010, 12:20 »

Aldo mas telefon druhy den a uz jsi nasel tolik kladu? Jak to stihas? Ja jej mam taky druhy den a zatim se s telefonem jen peru, aby obstojne fungoval, ale te rychlosti se neda nevsimnout Mrknutí, ta je strasna!
uložena

Sony Ericsson rulezzz;-)

alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 21. Leden 2010, 12:32 »

Nechci se Alese dotknout(tusim, ze se dokonce zname;-)), ale myslim, ze spadl z visne Mrknutí. Je to samozrejme jeho nazor, ale jeho elan nesdilim. Pravda par vybranych veci je odladenych oproti HTC(MMS nebo Java), ale zbytek je tragedie. Hlavne rychlost je des a neda se srovnat s X1. Je to jako ve zpomalenem filmu, rozhodne tvrdim, ze X2 je na tom v tomto smeru naprosto bidne.

Par WM zarizeni jsem mel, ale jeste jsem nemel telefon, ktery i bezne jednoduche aplikace instaluje i 5 min!!!!! Tom Toma jsem instaloval jen deset, ale dockal jsem se;-), strasny. Ta odezva a rychlost v tomto je naprosto tragicka. Chtelo by to nejakou odladenou light ROM, ale na tu si pockame, stejne tak i na novou ofiko revizi. SE se u ROM nepretrhne, u nich je vse pianko....

Ahoj Martine, pokud tedy jsi Martin Vagner (byvaly sefredaktor SEMANIE), musim ti oponovat. Lezi mi X1 vedle X2 a X2 je proste rychlejsi. Provedu par realnych testu. Ale zrovna pri instalaci programu jsem nezaregistroval jediny problem. TomTom nainstalovany behem chvile (cca stejne jako na X1). A to jsem do X2 nasypal uz docela hodne aplikaci a ani jednou jsem nemel pocit, ze bych cekal dele nez by bylo zdravo. O zadne tragedii se v mem pripade neda hovorit. Pokud mas takoveto problemy zkus provest hard reset, protoze nekde nastala zrejme chyba.

POZOR! Je ale pravda, ze aktualni fw, obsahuje spousty bugu na ktere jsem prisel i uz behem prvnich dvou dnu. A tykaji se i zminene "pomalosti". Jako nejvetsi problem bych videl nehezke lagy v aplikaci Zprav. Jednou se mi stalo, ze pri psani SMS mi telefon vytuhl tak tvrde, ze pomohlo jen vyjmuti baterky. Vzdy kdyz dam vytvorit zpravu tak telefon pise tak pomalu, ze nekdy cekam nez dopise celou vetu. Jenze kdyz se pred psanim napred pocka tak cca minutu, procesy na pozadi se zrejme umoudri a dovoli soustredit se na psani textu, pak uz X2 pise normalni rychlosti.

Takze souhlasim s Martinem v tom, ze nova ROMka bude urcite potreba. Vyresi spousty problemu.
uložena
Martin V.
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 21. Leden 2010, 12:59 »

Jsem to ja Cheesy

Mimochodem to s temi zpravami to sleduji taky, pisu a telefon brutalne nestiha, na konci vety si pockam az to dopise a to je des!!!!

A s tim bugem a instalaci se Master resetem nic nevyresilo, reset jsem delal schvalne uz vcera a situaci je stejna. Mam ofiko CZ prodejni model se stejnou verzi fw, tak nechapu proc mi treba QIP instaluje 5 minut!!!

A muj tajny typ, myslim, ze za chvilku take prijdes na to, ze zaporu je vic nez kladu. X2 se zase nepovedla, ach jo Embarrassed
uložena

Sony Ericsson rulezzz;-)

alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 21. Leden 2010, 13:03 »

Schvalne zkusim QIP nainstalovat. Nevidel bych to ale tak tragicky. Zkratka SE vypustil opet telefon s neodladenym firmwarem. Coz se postupne zlepsi. Pokud vzpomenu na X1 tak R1 firmware byl take totalni katastrofa. Byl to muj prvni mobil s WM a tenkrat jsem vazne litoval, ze jsem se zbavil P1 a sel do X1. No a ve verzi R3 SE vychytal vetsinu chyb... Stejne to bude i u X2. Rozhodne bych netvrdil, ze se X2 nepovedla. Naopak. Zpracovani je na takove urovni, ze jsem uz dlouho nevidel tak kvalitni SE.

Edit: Necituj predchozi prispevek - viz pravidla fora!
« Poslední úprava: 21. Leden 2010, 13:13 od VaRo » uložena
Martin V.
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 21. Leden 2010, 13:39 »

Ok nebudu ti shazovat ruzovy bryle z oci Mrknutí, ale ver, ze mi rukou mi projde par telefonu i od konkurence a ty jsou v tomto zcela nekde jinde nez dnes uvedena X2....SE proste ujizdi dal vlak a neverim ani modelu X10, SE se proste ne a ne vzpamatovat... Huh
uložena

Sony Ericsson rulezzz;-)

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 ... 14
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Koupil jsem si Xperii X2: Jde to i bez HTC
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 17 dotazů.