SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
17. Březen 2025, 19:15
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
Symbian UIQ2
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
P9x0 vs PDA
Strana: [
1
]
2
3
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: P9x0 vs PDA (Zobrazeno 12558 x)
goodoldalexSE
Uzivatel
Pohlaví:
P9x0 vs PDA
«
v:
22. Červenec 2005, 02:07 »
Sorry ze sa podobne temy urcite rozoberaju kazdy druhy den ale nemam vela casu browsit po forach a hladat kazdu malu info.
Potreboval by som nejaku vreckovu masinku s ktorou sa da dobre pouzivat net, IM, mozno mail... Smartphone typu Series 60 neberiem, s krpatou klavesnicou sa natrapim aj tak dost, takze chcem nieco s dotykovym displejom. Bral som ako istotu ze si budem vyberat iba medzi roznymi PDA s Windows Mobile ale vidim ze Pecko uz nie je tak drahe ako byvalo takze mi trochu zamiesalo karty. Pecko ma ocividnu vyhodu ze je to jedno zariadenie zatial co inak by som musel so sebou vlacit masiny dve (vlastne tri, lebo so SIM kartou ktoru pouzivam sa na net nepripojim, zlaty Orange), PDA ma zase vacsi displej. To je mi celkom jasne, ale zaujimali by ma prakticke skusenosti alebo nazory na tieto dve platformy. Velmi sa v tejto problematike nevyznam.
Co by som od takejto veci asi pozadoval:
- input: je moznost zadavania znakov spracovana lepsie na P alebo WM2003 alebo je to zhruba jedno?
- WWW: tipujem ze PDA na tom bude lepsie, alebo su rozdiely minimalne? Vsimol som si ze na P existuje Opera zadarmo, ale neviem ako je to vlastne s prezeranim beznych web stranok na podobnych zariadeniach. Funguje dobre napr. stahovanie malych suborov z netu do pamate alebo na kartu? Nebyvaju problemy s podporou browserov, podobne ako na desktope s IE-only strankami atd atd? Je prehliadac PDF na P bezproblemovy?
- IM: na PDA je toho kopec, na P vidim ze je popularny Agile. Su tu na P nejake nevyhody? Je nejaka moznost ako do P napchat podporu Skype (iba textovy pokec)?
- GPS: toto ma celkom trapi. Nizsie tu vo fore som as docital ze GPS na P ide v pohode, takze ma zase zaujima ci ma nejake nevyhody oproti WM2003, na ktory existuju verzie snad vsetkeho co s navigaciou suvisi. Napriklad, je dobra kompatibilita s BT prijimacmi, su prenosne mapky a waypointy, nie su mapy software drahsie alebo horsie dostupne a podobne...?
- kopa blbosti: uz do T630 som si bol schopny nainstalovat vyse 20 Java aplikacii, takze urcite by som si zahnojil aj jeho inteligentnejsieho spolocnika. Tak ma zaujima ako su na tom bezne programy na P s kvalitou, dostupnostou, cenou... oproti WM2003. Viem skor z pocutia ze na WM2003 sa da skoro vsetko dolezite zohnat zadarmo, vidim ze na P je freewaru tiez dost (ostatne Opera a Agile su asi najpodstatnejsie). Tak ci onak by ma zaujimalo kolko ste napriklad bezni vlastnici P9x0 vysolili dalsich penazi na dodatocne programy. Nech sa to prilis nepredrazi ked ma chyti nakupna horucka.
A tiez ako je to s hardwarom, napr. ci je nieco co na P neexistuje lebo by to masinka proste nezvladala alebo tak.
Este by ma zaujimalo ci je na P nejaky schopny textovy editor (myslim co do formatovania a pod a export rtf) a nejaky ten tabulkovy kalkulator. Take nieco sa vzdy zide.
Zidu sa mi nejake postrehy a poznamky s realneho zivota, najlepsie ked ma niekto aj mozost porovnat P9x0 vs PDA.
Dik teda
uložena
T10 (RIP), T100, ICE-25, T630, T290i,
P900@910, HBH-65
, T300, MCA-25, K750i, K750i + Sandisk 1 GB, MPS-60, M600i
ViÂťa
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Re: P9x0 vs PDA
«
Odpověď #1 v:
22. Červenec 2005, 07:26 »
Nevim nad cim se dal rozhodujes, zda se mi, ze se ti vic bude hodit P910i, podle toho co tady pises a na co ji budes vyuzivat. WWW stranky na ni vali v pohode, soubory si do ni taky stahuju bez nejakych problemu, asi bych ti doporucoval Agile, je fakt asi nejlepsi, s GPS problemy pry nejsou, ale mapy zabiraji celkem dost a aplikaci je na to mraky, kdyz si poridis alespon 128MB kartu, tak by ti to mohlo dostacovat. Za software jsem zatim moc neplatil, vse jsem si sehnal jinaci cestou. Radeji tedy opravdu doporucuji P910i nez nekde po kapsach tahat napr.K700i a jeste PDA. Displej se mi zda, ze ma dostatecne vellky a na praci se PDA urcite vyrovna.
uložena
Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
kmozis
Anonym
«
Odpověď #2 v:
22. Červenec 2005, 08:46 »
Nevyhody P910i (Symbian UIQ) v porovnani s WM telefony:
- neni podpora streamovani - neni to otazka HW, ale SW, proste nikdo zatim nenapsal prehravac, ktery by to umel, i kdyz pro Series 60 uz Real Player existuje, pro Symbian UIQ zatim bohuzel ne
- WWW stranky zobrazuje naprosto v pohode, az na stranky s Flashem. Existuje samostatna aplikace, ktera umi prehrat stazene flash animace, ale flashove web stranky si nijak neprohlidnes (tady si nejsem jist, jak je to u WM)
Za ruzny software jsem zaplatil ca 100 USD, z toto ten opravdu dulezity je zhruba za 25 USD, coz jsou programy MagicLauncher (multitasking, prepinani mezi ulohamy, razeni zastupcu, oblibene...) a MagicProfilesPro (prepinani profilu rucne, v zavislosti na umisteni, case, udalosti v kalendari...) - oboji od
www.symbianwave.com
. Ten multitasking se da resit i jinymi freewarovymi utilitami, ale MagicLauncher se mi libi nejvic a tech 11 USD za nej se da prezit.
Office reseni: Doc2Go od
www.dataviz.com
- nove lepsi a lepsi verze urcite budou nasledovat.
Softwaru stale pribyva. Takze pokud neplanujes nakup az na zacatku pristiho roku (to uz by mohla byt k dispozici nastupkyne P910i slecna Hermione, udajne s primou podorou Wi-Fi, EDGE, GPS), tak je P910i pro Tebe idealni zarizeni.
uložena
Tokasa
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #3 v:
22. Červenec 2005, 08:47 »
PDA jsem drive mel ... ale z meho pohledu je to veliky a porad sem musel nosit dve veci - mobil a tel. Takze jsem spis pro Pxxx! Muj hlavni duvod.
uložena
GA628 -> T10s -> T28s -> A2618s -> R310s -> T28s -> P800 -> P900 with P910i FW + Sony MS DUO PRO 512 MB HIGH SPEED.
Ericsson rulez!
martinf
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #4 v:
22. Červenec 2005, 09:51 »
PDA jsem mel take drive. Pak jsem resil, zda koupit MDA ci prikoupit obycejny mobil. Narazil jsem ale na P910i, koupil a nelituji.
1) vydrz baterie je velmi slusna
2) softwaru jsou mraky a porad je neco noveho a lepsiho
3) drive mi vadila spatna podpora prace se soubory MS Office (nyni uz je super soft, co to zvlada skvele)
4) urcitym nedostatkem je nemoznost otocit display pri prohlizeni www
5) skvela je odpora pameÂťovych karet, ktere maji pomerne slusnou kapacitu (mam 512 MB a bohate staci)
6) velikost P910i umoznuje ji mit pohodlne u pasu - u PDA to je horsi (obecne jsou vetsi)
7) rychlost je take super, nutnost soft restartu minimalni
8)chybi mi moznost synchronizace souboru s PC (PDA umi pomoci Activesync synchronizovat nejen kontakty, maily, kalendar, ..., ale i jakekoliv soubory = v PC i kapesni masince jsou tam vzdy aktualni soubory) - jem tak nucen upravovat soubory bud jen na jednom miste a nebo je aktualizovat v PC a prepisovat v P910i
Obecne jsem vsak s "P" velmi spokojen a nelituji nemale penize, ktere jsem do nej dal v dobe, kdy se zacinaly prodavat
«
Poslední úprava: 22. Červenec 2005, 11:04 od martinf
»
uložena
P910i with MS DUO PRO 512MB + Navilock BT338
Kapr73
Redaktor
Pohlaví:
Telefon: E51 + 8GB μSD, N810 + 8GB μSD
«
Odpověď #5 v:
22. Červenec 2005, 10:46 »
- streamovat se da pomoci integrovaneho prehravace v 3gpp formatu (druha otazka je, kdo to nabizi?)
- hodne mi vadi velmi omezene moznosti telefonu v FC modu (npr. pro takove zadani noveho ukolu, nebo udalosti kalendare je potreba 3rd party application, mail si ve FC modu nenapisu vubec)
- hodil by se landscape mod pro browser, sheet2go
uložena
_eXplorer_
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: HTc HD2, C905
«
Odpověď #6 v:
22. Červenec 2005, 11:30 »
Pokud jsi naucen z WM na aktive sync, budes velice zklaman, P*** nabizi jen velice jednoduchou synchronizaci, navic vecne problemovou. Ja diky ni jsem prisel o zaznamy v kalendari za poslednich 5 let. P synchronizuje v urcitem rozsahu, nebo vse, pokud vyberes vse, kalendar se zpomali, kdyz rozsah, vymaze vse mimo rozsah i z outlooku...
. JAVA je v P nepouzitelna, jelikoz se neda ovladat klavesnici, ale jen asi 5-6 tlacitky na displeji, Internet je v celku dobry, jen schazi otoceni o 90°napr. jako u Palm, Navic na internet je vhodna jen P910, predesle modely se pri nacteni obsahlejsi stranky zaseknou pro nedostatek pameti. Textove editory jsou v celku slusne pro cteni, porizovani dat napr. do excelu je komplikovane, rovnez .doc maji sve "ale", napr. ja mam problemy s doc obsahujici schemata, nebo tabulky, nektere se nedalji jednoduse otevrit... Ale kazde mobilni zarizeni ma sve mouchy, nechci tu Pcka zavrhovat, mam je rad, ale lhat ze je vse ok se nedela. Oproti Palmum a podobnym je Pcko skladnejsi, stabilnejsi a hlavne ma skvelou podporu aplikaci a prislusenstvi. Vrele doporucuji...
uložena
S10 N8110 T10s RC922 R320s T28s S25 N5110 R380s T66m S55 T68m/i T610 HBH-30 P800 P900 T230 K700 K500 T290i P910i T39m MotoV3 K750i W800 HBH300 N7650 K600i N70 E61 W900i K800i HCB-700 MBW-100 P990i M600i P1 X680 K550i E65 W380 I600 K770 N95_8GB Xperia X1 C905 iPhone Blackberry 9000 HD2
MartinH
Anonym
«
Odpověď #7 v:
22. Červenec 2005, 11:57 »
Uživatel: _eXplorer_ 22. Červenec 2005, 11:30
Pokud jsi naucen z WM na aktive sync, budes velice zklaman, P*** nabizi jen velice jednoduchou synchronizaci, navic vecne problemovou. Ja diky ni jsem prisel o zaznamy v kalendari za poslednich 5 let. P synchronizuje v urcitem rozsahu, nebo vse, pokud vyberes vse, kalendar se zpomali, kdyz rozsah, vymaze vse mimo rozsah i z outlooku...
. JAVA je v P nepouzitelna, jelikoz se neda ovladat klavesnici, ale jen asi 5-6 tlacitky na displeji, Internet je v celku dobry, jen schazi otoceni o 90°napr. jako u Palm, Navic na internet je vhodna jen P910, predesle modely se pri nacteni obsahlejsi stranky zaseknou pro nedostatek pameti. Textove editory jsou v celku slusne pro cteni, porizovani dat napr. do excelu je komplikovane, rovnez .doc maji sve "ale", napr. ja mam problemy s doc obsahujici schemata, nebo tabulky, nektere se nedalji jednoduse otevrit... Ale kazde mobilni zarizeni ma sve mouchy, nechci tu Pcka zavrhovat, mam je rad, ale lhat ze je vse ok se nedela. Oproti Palmum a podobnym je Pcko skladnejsi, stabilnejsi a hlavne ma skvelou podporu aplikaci a prislusenstvi. Vrele doporucuji...
tak toto mi neda uvest na pravou miru:
syncuju pcko proti notesum (Kamil Mozis mi to mozna potvrdi), neni problem. Vyhoda proti WM i palmu je dostupnost synchronisace zadara. Tuhnuti pri browsovani p900 se da zabranit cachovanim na kartu. Office s nastupen DocToGo je v pohode, narozdil od WM (nevim jak jsou na tom posledni verse) podporuje nativni format office dokumentu, takze neni nutna jejich konverse pred cpanim do pcka. Naopak tvrdim, ze prace s excelem je pro mne s nastupem DTG v pohode (je pravda, ze na vestaveny QuickSheet jsem zehral a opravnene).
Doporucuji k precteni toto, neco jsem tam nasmolil i ja:o)
http://www.symbianforum.cz/viewtopic.php?t=3341
uložena
McAlbi
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #8 v:
22. Červenec 2005, 12:21 »
No ja musim rict ,ze P910i to vyhrava na plny care.
Mel jsem PDA ,ale tahat sebou PDA a mobil no nic moc.
Ted mam vse v jednom a jsem spokojenej.
Hlavne toho softu co se da sehnat zdarma je o proti win aplikacim spousty.
A kdyz neco nevis tak tady to na 100% sezenes.
uložena
power
Redaktor
Pohlaví:
Telefon: W910i
«
Odpověď #9 v:
22. Červenec 2005, 12:35 »
Jedna takova mala poznamka:
U hodne PDA (netyka se to tech uplne novych) se po vybiti baterie nebo po vypnuti ztrati nainstalovany software jelikoz tam chybi pevna interni pamet. U Pxx0 tomu taky neni coz mu taky dava dalsi plus
uložena
SE Phone: T610>P800>P900>P910i>K550i>W910i
Nyni-> Qtek 9100 + HBH 662 + W910i
McAlbi
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #10 v:
22. Červenec 2005, 13:05 »
Uživatel: power 22. Červenec 2005, 12:35
Jedna takova mala poznamka:
U hodne PDA (netyka se to tech uplne novych) se po vybiti baterie nebo po vypnuti ztrati nainstalovany software jelikoz tam chybi pevna interni pamet. U Pxx0 tomu taky neni coz mu taky dava dalsi plus
No to mas pravdu na to jsem uplne zapomel.Kdysi jsem tkhle u PDA prisel o spoustu dat.
uložena
yapop
Uzivatel
«
Odpověď #11 v:
22. Červenec 2005, 14:05 »
martine prosim te muzu nejak uvolnit pameÂť P910i na pameÂťovou kartu? Kdzz pouzivam internet tak mi po chvilce napise,ze mam nedostatek mista.Porad prosim Te,uz mi neni dvacet a tak mam trosku problem s ovladanim. Dik
uložena
martinf
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #12 v:
22. Červenec 2005, 14:09 »
Uživatel: yapop 22. Červenec 2005, 14:05
martine prosim te muzu nejak uvolnit pameÂť P910i na pameÂťovou kartu? Kdzz pouzivam internet tak mi po chvilce napise,ze mam nedostatek mista.Porad prosim Te,uz mi neni dvacet a tak mam trosku problem s ovladanim. Dik
Ja osobne mam vsechny aplikace na karte = v "P" mam moccccc mista
uložena
P910i with MS DUO PRO 512MB + Navilock BT338
goodoldalexSE
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #13 v:
22. Červenec 2005, 19:42 »
Dik za info. Ja som sa obaval skor toho ze na P nebude dostatok aplikacii ktore by som mohol potrebovat, ale ked hovorite ze to nehrozi tak to bude asi dopohody.
Ako je to s tymi problemami s pamatou pri prehliadani internetu? Ja pojdem totizto pravdepodobne do P900 ktory sa da objednat za vybornu cenu (dnes som si overil). Je to fakt take zufale? Akych stranok sa to asi tyka (velkost v MB), trpia tym vsetky browsery rovnako? Ako funguje to cachovanie na kartu?
Inac tymto som zabrdol aj do vyberu medzi samotnymi P, totizto dnes som si overil ze sa este daju objednat P900 a dokonca aj P800. Len pre predstavu:
P800 ... 8000 Sk
P900 ... 15000 Sk
P910 ... 20000 Sk
Nejake PDA s BT, SD, CF, 128MB ... do 12-15000 Sk + nejaky stary mobil s BT a GPRS do 2000 Sk.
Takze mam v plane sa ulakomit na P900. 910 je uz dost draha, obzvlast ked si k tomu priratam este pamatovu kartu, napr. do hocijakeho PDA mozem supnut SD ktorymi disponujem. Ale ak mam na P900 cakat nejake problemy s nedostatkom pamate tak neviem
Inac teoereticky by som mohol este viac usetrit na P800, toho by zaroven nebola taka skoda keby som ho stratil alebo co, ale ten sa mi dost protivi.
Bez synchronizacie sa zaobidem, aj tak nepouzivam Outlook ani Lotus a nepotrebujem to P/PDA velmi na pracu, skor na vyblbnutie sa na nete niekde vonku.
Dajte vediet co si myslite, znova dik
uložena
T10 (RIP), T100, ICE-25, T630, T290i,
P900@910, HBH-65
, T300, MCA-25, K750i, K750i + Sandisk 1 GB, MPS-60, M600i
kmozis
Anonym
«
Odpověď #14 v:
22. Červenec 2005, 20:24 »
Uživatel: MartinH 22. Červenec 2005, 11:57
tak toto mi neda uvest na pravou miru:
syncuju pcko proti notesum (Kamil Mozis mi to mozna potvrdi), neni problem...
Jojo, uz jsem tady a potvrzuji, synchronizace s LN naprosto bezproblemova, navic mi pripada o neco rychlejsi, nez napr. u Siemensu. V nejblizsich dnech (az se nasi IT vrati z dovolenych) bych se mel dockat i moznosti stahovani firemni posty z nasich Lotus Domino serveru primo do pecka a to uz pak nevim, co bych si mohl vic prat.
Uživatel: goodoldalexSE 22. Červenec 2005, 19:42
...
Ako je to s tymi problemami s pamatou pri prehliadani internetu? Ja pojdem totizto pravdepodobne do P900 ktory sa da objednat za vybornu cenu (dnes som si overil). Je to fakt take zufale? Akych stranok sa to asi tyka (velkost v MB), trpia tym vsetky browsery rovnako? Ako funguje to cachovanie na kartu?
...
Ja mel pri prohlizeni internetu na P900 problem, ze browser (Opera) zabral skoro vsechnu RAMku a kvuli tomu se automaticky vypnuly ostatni aplikace bezici na pozadi. Nekdy uz nezbyla RAMka skoro zadna a musel jsem restartovat. Tyto problemy se obcas vyskytly i v jinych pripadech.
Po upgradu na P910i jsem problem s RAM jeste nezaznamenal, byl to jeden z duvodu, proc jsem na P910i presel. Rozhodne Ti doporucuju P910i. Na P900 si sice muzes nechat nahrat firmware z P910i, ale pameÂť nenafouknes.
Tech 20.000,-- SKK mi ale prijde nejak moc. Zkus se podivat do mistniho bazaru, za 10.000 CZK neni co resit...
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
3
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
Symbian UIQ2
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
P9x0 vs PDA
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 17 dotazů.