SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
05. Duben 2025, 17:07

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Novy SE K750i nadseni a problemy. :(
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Novy SE K750i nadseni a problemy. :(  (Zobrazeno 6932 x)
ppetr
Uzivatel

Zobrazit profil
« v: 21. Prosinec 2006, 19:05 »

zdravim,

mam druhej den SE K750i .... od Vodafone. Je to dobrej mobil, ale mam par problemu:

1) Pri propojeni pc a mobilu pomoci USB kabelu, ktery je standartne dodavan mi co se tyce pc vse funguje ale s mobilem je problem:
            1a) Kdyz na mobilu zapnu fotak, jde fotit, ale jakmile jdu do nastaveni (u fotaku) a zacnu prejizdet mezi ruznejma volbama (makro, nocni rezim, vel. fotky... atd.) tak treba posunu o 2 volby dal a skoci mi to uplne na druhou stranu toho menu a kdyz posouvam v tom menu jednu polozku za sebou tak to taky obcas preskoci a musim se vracet. A kdyz v tom menu otevru treba volbu velikost fotografie tak vybiram mezi rozlisenima a treba mi to z toho vyskoci zpet do toho menu Sad To je jako normalni?

1b) Kdyz prenasim nejake soubory mobil- pc a je zobrazeno na displeji mobilu "polozka se odesila" tak mi prez tu hlasku blika sedy obdelnik, je pruhledny.... ale je videt dost zretelne. Tematem to neni. Jede to kolem 15 nekdy 25 kB/s z pameti mobilu, z karty kolem 200- 300 kB/s to je normalni ne ale z karty se nezobrazuje na mobilu to upozorneni o odesilani a nic tam neproblikava... jen z pameti mobilu. Neblika to nak rychle, interval asi 2 sekundy. Teda blika... zobrazuje se sedy obdelnik... a ne prez cely displej ale od praveho horniho rohu dolu, ale leva cast neni uplne zakryta? 

2) V SE file manager nemam zobrazenou pametovou kartu, jinak ji myphoneexplorer i OS detekuje normalne (win xp) je to normalni?

3) kdyz zoomuju obrazek, fotku a pak rychle mackam tlacitko zpet abych se dostal jakoby na "plochu" tak se na chvilku zobrazej ty presipaci hodiny a za tim takovej "matrix" ... nakej zelenej text nesmyslnej.... ?

4) V nejvyssim rozliseni fotky u fotaku nejde zoomovat taktez nejde vypnout zvuk u fotaku. Predpokladam, ze to je kvuli fw od Vodafone.

to je asi vsechno a pripada mi ze tyhle veci nejsou normalni, pripadne me prosim vyvedte z omylu. Dik moc, nevim si s tim rady... zlaty stary siemensy s pristupem k cely ff... Smajlík

dik

5) jeste neco: fotak. Venku nebo v dobre osvetleny mistnosti je to ok lae kdyz je min svetla tak na dipleji mobilu se to zobrazi hezky, svetly ale kdyz to vyfotim a ulozi se to tak to zazloutne a vytvori se digitalni sum. Co s tim to je asi normalni co. Zkousel sem i ruzny nastaveni bile, nic nepomohlo, ted pouzivam automaticky vyvazeni...
« Poslední úprava: 21. Prosinec 2006, 19:14 od ppetr » uložena
TomasZmuda
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE XPERIA X10i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 21. Prosinec 2006, 21:11 »

1) Pri propojeni pc a mobilu pomoci USB kabelu, ktery je standartne dodavan mi co se tyce pc vse funguje ale s mobilem je problem:
            1a) Kdyz na mobilu zapnu fotak, jde fotit, ale jakmile jdu do nastaveni (u fotaku) a zacnu prejizdet mezi ruznejma volbama (makro, nocni rezim, vel. fotky... atd.) tak treba posunu o 2 volby dal a skoci mi to uplne na druhou stranu toho menu a kdyz posouvam v tom menu jednu polozku za sebou tak to taky obcas preskoci a musim se vracet. A kdyz v tom menu otevru treba volbu velikost fotografie tak vybiram mezi rozlisenima a treba mi to z toho vyskoci zpet do toho menu Sad To je jako normalni?

1b) Kdyz prenasim nejake soubory mobil- pc a je zobrazeno na displeji mobilu "polozka se odesila" tak mi prez tu hlasku blika sedy obdelnik, je pruhledny.... ale je videt dost zretelne. Tematem to neni. Jede to kolem 15 nekdy 25 kB/s z pameti mobilu, z karty kolem 200- 300 kB/s to je normalni ne ale z karty se nezobrazuje na mobilu to upozorneni o odesilani a nic tam neproblikava... jen z pameti mobilu. Neblika to nak rychle, interval asi 2 sekundy. Teda blika... zobrazuje se sedy obdelnik... a ne prez cely displej ale od praveho horniho rohu dolu, ale leva cast neni uplne zakryta? 

2) V SE file manager nemam zobrazenou pametovou kartu, jinak ji myphoneexplorer i OS detekuje normalne (win xp) je to normalni?

3) kdyz zoomuju obrazek, fotku a pak rychle mackam tlacitko zpet abych se dostal jakoby na "plochu" tak se na chvilku zobrazej ty presipaci hodiny a za tim takovej "matrix" ... nakej zelenej text nesmyslnej.... ?

4) V nejvyssim rozliseni fotky u fotaku nejde zoomovat taktez nejde vypnout zvuk u fotaku. Predpokladam, ze to je kvuli fw od Vodafone.

to je asi vsechno a pripada mi ze tyhle veci nejsou normalni, pripadne me prosim vyvedte z omylu. Dik moc, nevim si s tim rady... zlaty stary siemensy s pristupem k cely ff... Smajlík

dik

5) jeste neco: fotak. Venku nebo v dobre osvetleny mistnosti je to ok lae kdyz je min svetla tak na dipleji mobilu se to zobrazi hezky, svetly ale kdyz to vyfotim a ulozi se to tak to zazloutne a vytvori se digitalni sum. Co s tim to je asi normalni co. Zkousel sem i ruzny nastaveni bile, nic nepomohlo, ted pouzivam automaticky vyvazeni...

1a) vypada to vlastnost telefonu nebo chybu u FW u VF. Vyzkousej update FW nebo kontaktoj technickou podporu pro decustomizaci.
1b) to je normalni, mne to zacalo delat od R1L002. toho se nedes.

2) u K750i je to delany tak, ze se po pripojeni karta detekuje jako Mass storage a vnitrni pamet je pres MPE nebo file manager

3) To je normalni. Jen si na nej moc rychlej.. delal mi to taky...

4) Ano, opravdu je to diky VF. zoomovat umely jeste starsi verze telefonu, ale ty nove kvuli marketingu neumi zoomovat... I zde ti pomuze technicka podpora.

5) bohuzel pokud je min svetla tak to SE resi delsi dobou expozice, pokud ji nema, nebo se ten objekt pohybuje, pouzije sum.. Pro foceni uvnitr doporucuji k800i
uložena

T230->T630-> K750i->P910i->K600i->M600i->K800i->W710i->W880i->W850i->K810i->P1i->K850i->G900->C902->XPERIA X1i->

XPERIA X10i & Live View
ppetr
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 21. Prosinec 2006, 22:43 »

1b)..... dik moc, uklidnil si mne.

a k 1a) nevim jestli sem to popsal spravne ale to co sme psal se deje jen, kdyz je mobil pripojenej k USB kabelu... s nabijeckou ani sluchatkama to nedela... "snad" je to jen vlastnost founu
nechce se mi to reklamovat.... a decustomizace.... nechci porusit zaruku, vim ze to prej de dat zpatky, ale mam ten mobil dva dny, tak radsi nebudu nic riskovat Smajlík

uklidnils me ze ten matrix i blikani sedejch obdelniku je normalka, mivam smulu na vadny kusy, co se tyce snad veskery elektroniky... Sad

tak jsem rad ze ten muj foun je snad v poradku, koupil sem si jeste predrazenou folii (90kc) na displej abych ho nezrasil tak to tam nalepim Smajlík 

Slysel jsem o preflashovani k750i na w800i.... jeeste sem neprocital o tom clanky, ale pomuzu si tim i v tom smyslu, ze mobil zacne fachat vsude jako usb mass storage bez ovladacu nebo ne?

kdyby se jeste nekdo setkal s 1a) tak sem pls napiste Smajlík

« Poslední úprava: 21. Prosinec 2006, 22:45 od ppetr » uložena
stiinek
Uzivatel
Telefon: W850i + X1

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 21. Prosinec 2006, 23:49 »

W800i nema usb mass storage, takze v tomto smeru si nepomuzes.
uložena

T230 -> T630 -> K750i +T630 -> K750i + K550i -> C702 + K750i -> C702 + W850i -> X1 + W850i
TomasZmuda
Uzivatel
Telefon: SE XPERIA X10i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 22. Prosinec 2006, 14:45 »

ano, zadny z k/d750i nebo W800i neumi mass storage.. do mass storage se ti nahlasi "jen" karta.. kdyz si ho nechas preflashovat, budes mit lepsi prehravac a podporu modu letadlo (flight mode)...
uložena

T230->T630-> K750i->P910i->K600i->M600i->K800i->W710i->W880i->W850i->K810i->P1i->K850i->G900->C902->XPERIA X1i->

XPERIA X10i & Live View
ppetr
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 22. Prosinec 2006, 17:14 »

karta se hlasi jako mass storage i kdyz to jen pripojim kabelem a nemam ovladace? ja myslel ze ne... zkusim to casem. No prehravac mi celkem vyhovuje, vytvorim si plejak a je to v poho. A mod letadlo je co? U siemensu to deaktivovalo alarmy a vyplo se to je to to samy? Nebo to nejak zvysuje rychlost letu kdyz s tim mobilem hodim? Cheesy
uložena
Tube
Uzivatel
Telefon: SE W800i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 22. Prosinec 2006, 19:04 »

Fly mode je mod ve kterem po zapnuti telefonu vybiras co chces udelat - jestli zapnou telefon, nebo pustit pouze Walman (prehravac). Pokud jsi v tomto menu otevrel kryt cocky, mel jsi pouze foÂťak (bez funkce mobilu).
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Eurotel Go -> Vodafone Rozjezd naplno 50
ppetr
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 23. Prosinec 2006, 10:51 »

jeste neco...
Kdyz mam pustene radio do sluchatek, tak se mi obcas stane, ze v nich zacne piskat v intervku asi jedna sekunda. Kdyz pri tom zacnu s mobilem neco delat tak piska vic, vzdy kdyz neco dela napriklad priblizuje fotku...... nekdy to nedela to je taky normalni? Nevim jestli to dela i kdyz prehravam mp3, zadny tam nemam. Vzdy ale staci zapnout a vyonout radio a uz to nedela, obcas za chvili zas jo...... nepiska mobil ale ve sluchatkach, jako kdyby tam pronikalo naky ruseni...
uložena
z.docekal
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 23. Prosinec 2006, 13:06 »

Vypni AF u radia.
uložena
kolista2
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 25. Prosinec 2006, 19:21 »

Presne jak psal Shitt, technicka podpora te toho VF firmwaru zbavi.

Mam taky K750i od VF a bohuzel uz jsou jenom verze CID 49 BROWN, takze si tam pres USBcko cos mel v krabici novy FW sam nemlasknes.

Mam tam novy FW (bez tech operatorskych sracek)  Smajlík a foÂťak se da umlcet pri zapnuti ticheho rezimu.
Co se tyka zoomovani, v PC dosahnes daleko kvalitnejsiho vysledku, kdyz vyfotis fotku se zoomem 1x a pak zvetsis vyrez (protoze v mobilu je algoritmus pro priblizeni jenom jeden, ale na PC muzes pouzit vsechny mozne a vybrat ten ktery bude mit nejlepsi kvalitu vysledku - teda kdyby se ti s tim chtelo hrat  Cool )
« Poslední úprava: 25. Prosinec 2006, 19:30 od kolista2 » uložena

K750i od VF, CID 49, BROWN - flashnuty FW :-)

SB SP fan
ppetr
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 25. Prosinec 2006, 21:54 »

z.docekal: AF u radia sem vypnul, ale nevim jestli to pomohlo od ty doby jsme moc neposlouchal, ale jak AF souvisi s tim pipanim kdyz mobil zrovna neco dela.. ?

kolista2: to jo ale nechci prijit o zaruku, mozna nekdy pozdejc. A zvuk u fotaku sem nasel ze jde obejit hovorem- nekam zavolam a pritom fotim a je to ok.

Jde nejak zaridit abych mohl natacet delsi video nez 30 sekund?
uložena
Tube
Uzivatel
Telefon: SE W800i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 25. Prosinec 2006, 22:27 »

Jde nejak zaridit abych mohl natacet delsi video nez 30 sekund?
JJ dej si nastaveni (U nataceni videa) a zvol Rezim snimani a dej vysoka kvalita videa. A ja si dal i velikost videa na Velke 176×144
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Eurotel Go -> Vodafone Rozjezd naplno 50
zonicek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 27. Prosinec 2006, 23:35 »

Presne jak psal Shitt, technicka podpora te toho VF firmwaru zbavi.

Mam taky K750i od VF a bohuzel uz jsou jenom verze CID 49 BROWN, takze si tam pres USBcko cos mel v krabici novy FW sam nemlasknes.

Mam tam novy FW (bez tech operatorskych sracek)  Smajlík a foÂťak se da umlcet pri zapnuti ticheho rezimu.
Co se tyka zoomovani, v PC dosahnes daleko kvalitnejsiho vysledku, kdyz vyfotis fotku se zoomem 1x a pak zvetsis vyrez (protoze v mobilu je algoritmus pro priblizeni jenom jeden, ale na PC muzes pouzit vsechny mozne a vybrat ten ktery bude mit nejlepsi kvalitu vysledku - teda kdyby se ti s tim chtelo hrat  Cool )

To je super.... a nechtel by jsi treba napsat na jaky FW ? Smajlík)))))
uložena
zavi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 01. Leden 2007, 22:12 »

jakejkoliv bez operatora
navic si to editaci FW muzes zmenit
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Novy SE K750i nadseni a problemy. :(
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 17 dotazů.