SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 10:20

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE K750i - zkusenosti ze zivota :)
Strana: [1] 2 3 ... 12
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SE K750i - zkusenosti ze zivota :)  (Zobrazeno 44858 x)
num3r0
Anonym
« v: 06. Červenec 2005, 01:32 »

Tak uz taky patrim mezi "hrde" majitele MT SE K750i. Mam ho s CZ FW (R1N005 - diky, Filipe).

A tady jsou me dosavadni zkusenost ... zatim jsou jen kratke, ale jiste casem zase na neco prijdu Smajlík

- pri prenosu telefonniho seznamu pres BT ze Siemensu S55 telefon najednou "zarval" ze obdrzel neplatny kontakt a restartoval se (delal to i pri opakovani prenosu a nepodarilo se mi zjistit ktery kontakt mu vadil Smajlík - nakonec jsem seznam prenasel pres comp)

- docela me prekvapilo, ze 750-ka uz neumoznuje nastavit kazdemu profilu jine zvoneni .... proste jedno zvoneni pro vsechny profily (stejne tak zvuk SMS ... bude ve vsech profilech stejny)

- pri parovani MT a BT HF (BTHS-6023) mi dalo docela praci presvedcit telefon aby prestal zamrzat (prekvapive zamrzani zmizelo asi po 4-tem vyndani baterky ... klavesnice ani zadne jine tlacitko nereagovalo - pricina problemu nezjistena)

- pokud nekdo pouziva pro spravu MT Floats's Mobile Agent a nebo K700 Dateimanager (vse v posledni verzi) tak by se mel pripravit na to, ze to jeste nemaji vychytany Smajlík
= FMA nejak nezvlada cteni zaznamu z kalendare v MT
= K700 Dateimanager stale hlasi nejake chyby a vyhazuje uzivatele do rootu pameti telefonu (to nicemu nevadi) ... ale co me vadi je to, ze pri odpojeni telefonu v programu a nebo pri ukonceni programu dojde k chybe OBEX a MT se pak zacina chovat podivne a  prestane fungovat stredove tlacitko nad joistickem

- mam nastaveno sporeni energie a nez dojde k vypnuti displeje pri necinnosti telefonu, hezky celej problikne (displej i klavesnice - bliknuti jak u stroboskopu Smajlík ) ... nejspise se jedna o nejakej bug ve FW kterej v zasade nicemu nevadi ale me to stresuje Smajlík

- nasel jsem ale neco, co me i potesilo Smajlík kdyz si sparujete MT pres BT s nejakym  zarizenim a pridate si ho do "Moje zarizeni", je tam stale dobrej stupen zabezpeceni .... pri kazdem posilani cehokoliv z PC do MT se telefon pta jestli to chcete povolit (aby se user neuklikal (respektive si nevopotreboval potvrzovaci tlacitko na MT), staci nastavit v Bluetooth -> Moje zarizeni -> Dalsi -> Povolit pripojeni -> Vzdy Smajlík

Pro dnesni noc je to asi vse co me na tomhle telefonu bud na prvni pohled zaujalo a nebo zase "nas*alo" Smajlík Az na neco prijdu, zas to sem hodim.
uložena
num3r0
Anonym
« Odpověď #1 v: 06. Červenec 2005, 04:19 »

Tak tady mam dalsi zjisteni ... tentokrat me ale tahle "vlastnost" telefonu nastvala!

Pokud si nastavim nejaky profil na spani s moznosti ze se mi dovolaji jen vybrani lide, tak v zadnem pripade nelze pouzivat povoleni hovoru na skupiny.

Proste a jednoduse ... vytvorim si skupinu "WORK" a nastrkam do ni lidi z prace kteri se mi mohou dovolat i kdyz chrapu. V profilu ktery mam na spani dam "Povolene hovory" -> "Jen ze seznamu" a do toho seznamu nacpu celou skupinu "WORK". Az do ted vse OK. Jen s tim rozdilem, ze pokud mi vola kdokoliv z teto "povolene" skupiny, dostane stejne obsazovak. Pokud ale do povolenych hovoru dam lidi hezky rucne jednoho po druhym, je to OK a dovolaji se mi.

A jeste jsem zjistil jednu vec .... jelikoz se nedaji pro ruzne profiliy nastavovat ruzna zvoneni a ruzny zvuk prichozi zpravy, tak kdyz spim, mam 100%-ni jistotu, ze me kazda SMS probudi Sad Jediny jak bych to snad mohl obejit je uplne vypnout zvuky pro zpravy a nebo si pred spanim ty zvuky prenastavit Smajlík

Bud delam neco spatne a nebo je to nejaka chyba ve FW. Ma nekdo navrhy? Jakekoliv!
uložena
Toncek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 06. Červenec 2005, 18:31 »

Mam pro tebe radu na noc si telefon vypinej nebo si vypni zvuk v noci se spi a nema kdo otravovat. Vsechno o cem pises jsou naproste zbytecnosti a kdyz ti na tom tak zalezi tak sis tenhle telefon nemel kupovat je to jeden z nejlepsich soucasnych telefonu a tobe se na nem libi jedna vec a zbytek ti vadi. Pro tebe by byl lepsi jiny telefon.
uložena
icehats
Anonym
« Odpověď #3 v: 06. Červenec 2005, 18:35 »

treba 6230i
uložena
num3r0
Anonym
« Odpověď #4 v: 06. Červenec 2005, 18:41 »

Nenech se zmast ... nemam v planu ten telefon hanit ci nejak pomlouvat. Jen jsem byl vzdy jinej nez ostatni :-P .... kazdej ten telefon chvali a pise jaky ma uzasny funkce. No a ja jsem se na to podival z druhy strany .... tak ze popisuju negativa ... ale rad bych podotknul, ze popisuju negativa sam za sebe a netvrdim, ze to co vadi me, bude vadit i jinejm.

Myslim, ze az na to nastaveni zvuku v navaznosti na profil se zatim nejedna o zavazne chyby a jiste je vyresi novejsi FW.

BTW: Myslis ze jsem narocny uzivatel telefonu kdyz po nem chci jen to, co jsem chtel po K700i?
BTW2: Ne kazdy ma tu moznost spat v noci jako ty :-/ Jsou lide, kteri pracuji nekdy ve dne, nekdy v noci a hlavne delaji pro vice firem .... a bohuzel museji byt pro urcite volajici stale dostupni :-/
uložena
Toncek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 06. Červenec 2005, 20:04 »

Pro me jsou treba tohle naproste malickosti, ale zda se ze tobe na tom zalezi, proto kdyz sis kupoval tento telefon tak sis mel zjistit jestli ma tyto funkce. Nevim jestli tohle vsechno vyresi novy firmware.
uložena
num3r0
Anonym
« Odpověď #6 v: 06. Červenec 2005, 20:10 »

Novy FW tohle bohuzel nevyresi ... alespon si to myslim.
Co se tyce vyberu telefonu, priznam se, ze by me ani ve snu nenapadlo, ze SE proste tuhle funkci (nastaveni ruznych zvuku pro ruzne profily) z K750i odstrani ... v predchozich telefonech totiz vzdy byla Smajlík
uložena
Toncek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 06. Červenec 2005, 20:22 »

Aha tak to jo. No vidis to ja mam K700i a ani jsem tyto funkce nekdy nevyuzil ja mam ten telefon spis na zabavu. Øikam si, ze kdybych mel myt telefon kvuli vyrizovani pracovnich zalezitosti tak bych s nim asi svihnul z okna. Zkousel jsi fotit tim telefonem v hodne spatnych svetelnych podminkach? Jestli jo tak je tam taky takovy hrozny sum jako na k700i?
uložena
num3r0
Anonym
« Odpověď #8 v: 06. Červenec 2005, 20:35 »

Kdyz bych mel celkove zhodnotit K750i, tak je to vazne uzasnej telefon. Vsechno na tom telefonu funguje rychle a bez problemu. Trable ktere jsem popisoval nize jsou pro samotny provoz vesmes nepodstatne (to jen ja jsem takovej stoural).
Co se fotaku tyce, tak na to, ze je to jen "male nic" v telefonu, je uzasnej. Fotky jsou dost dobry. Pri foceni za spatnych svetelnych podminek je vysledek stale spatny a je tam velkej sum. Prisvetlovaci diody sice lehce ten sum eliminuji (jen do urcite vzdalenosti) ale neni to nic extra.
Ale kdyz se nad tim zamyslis, von ti sum pri spatnejch svetelnej podminkach udela prakticky jakejkoliv digital nizsi tridy (coz K750i v zasade je).
Tak ze kdyz ten fotak shrnu, mam z nej dobrej pocit. Ale prakticky pouziti je asi jen pri dobrejch svetelnejch podminkach. Jinak na foceni v nejakej hospudce se to da pouzit Smajlík Ale zkus si tam vice rozsvitit :-D
uložena
olas11
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 06. Červenec 2005, 22:14 »

a prijevuje se sum i nas displayi? ja monitoru samozrejme, ale na displayi by to nemuselo byt tak hrozne ne?...
uložena

T610=>K750i
www.se.ic.cz
www.se.wz.cz (galerie)
num3r0
Anonym
« Odpověď #10 v: 06. Červenec 2005, 22:21 »

a prijevuje se sum i nas displayi? ja monitoru samozrejme, ale na displayi by to nemuselo byt tak hrozne ne?...

Hehe .... tak sum na tom malem displeji vazne neuvidis .... leda pokud si tu fotku zazoomujes Smajlík
BTW: Logicky ... fotka ve velikosti 1632 x 1224  Pixelu (2.00 MPixels) zmensena na malej displej ... a vysledek je ti jasnej :-D
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #11 v: 07. Červenec 2005, 05:24 »

Bohuzel Sony Ericsson z nejakeho neznameho duvodu vyjmul z profilu nastaveni zvuku. Je jiste, ze to udelal umyslne a zadny novy firm to nejspise nezmeni. Na tuhle skutecnost jsme upozornovali uz v prvnich clancich o tomto modelu.  Embarrassed
uložena
KeNnY
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 07. Červenec 2005, 07:12 »

caw num3r0.
mam na tebe otazku. napr kdyz si das lidi do skupiny pak muzes davat urcitou melodii na skupinu nebo jenom na urcitej kontakt? A este nevim proc ale na MM rekli ze kdyz je nastavena melodie (MP3) jako vyzvaneni tak kdyz ti ten dotycny treba zavola tak reprodukce je uboha (je horsi jak kdyz bys ju prehral u playera normalne) co je natom pravdy? dik  Mrknutí
uložena

Sony Ericsson Arc
num3r0
Anonym
« Odpověď #13 v: 07. Červenec 2005, 09:49 »

caw num3r0.
mam na tebe otazku. napr kdyz si das lidi do skupiny pak muzes davat urcitou melodii na skupinu nebo jenom na urcitej kontakt? A este nevim proc ale na MM rekli ze kdyz je nastavena melodie (MP3) jako vyzvaneni tak kdyz ti ten dotycny treba zavola tak reprodukce je uboha (je horsi jak kdyz bys ju prehral u playera normalne) co je natom pravdy? dik  Mrknutí

Vyzvaneni ke skupinam neni mozno dat. Muzes si nastrkat melodie jen k jednotlivejm kontaktum.
(nastesti tohle je zrovna vec, ktera me moc netrapi :-P )

Pokud se zamerim na prehravani MP3 v playeru (nebo rovnou z adresare zvuky), kvalita je odpovidajici malemu repracku. Zvuk je vesmes stejny jako ho ma K700i. Pokud ale jakykoliv zvuk (MP3) pouzijes jako vyzvaneni, jeho reprodukce bude vazne rozdilna. Vysledny zvuk je ostrejsi a ma vice vejsek. Stedy tam nejaky jsou ale basy nehledej. Ve finale bych to hodnotil jako malicke plus, protoze z kapsy kratasu uslysis vyssi tony prece jen o malicko lepe Smajlík
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #14 v: 08. Červenec 2005, 05:55 »

Takze jsem zkousel prenaset komplet kontakty na tri ruzne modely K750i s firmem R1N005 a telefon vzdy pri prenosu zamrzne. Nejspise to delaji posledni kontakty, ktere zacinaji hackem. Vzdy vsak jsou kontakty v poradku preneseny. S jinymi verzemi fw je to v pohode.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 ... 12
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE K750i - zkusenosti ze zivota :)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.036 sekund, 18 dotazů.