SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
29. Duben 2025, 18:55

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Doporuceni - formatujte baterky.
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Doporuceni - formatujte baterky.  (Zobrazeno 11011 x)
Farley
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: K750i - R1DB001 & K700i - R2CA001

Zobrazit profil WWW
« v: 07. Říjen 2006, 16:14 »

Ahoj.

Je to tak. Moje K750 uz vydrzela hodne veci. Restartyy, resety i FullFlashe, ale z tohohle se nevzpamatovala dodnes.
Tehda, kdyz jsem menil Svou K700 za K750, potreboval jsem pokracovat v provozu a tak jsem K750 frknul na par minut na nabijecku. To bylo osudne, ponevadz jsem tim obesel formatovaci proceduru a co se vod ty doby deje, to je az neuveritelny. Founik mi Špatne hlasi stav baterky, na poslednim stupni vydrzi treba i den, ale za to vydrz klesla. Do dvou dnu ho musim vzdy nabit.
Pokousim se baterii jeste nejakym zpusobem doformatovat, ale nevede se. Asi se nastvu, zkusim ji reklamovat (je na ni pul roku zaruka) a nebo si koupim rovnou jinou s vetsi kapacitou.

PS: Vim ze neoriginalni baterie radi vybuchuji, mate nejakeho osvedceneho vyrobce?

Proto lidi formatujte baterky, dobre a z vlastni zkusenosti Vam radim.
uložena

Jj, kdyz byl tenhle web "v plenkach", to byly casy. :-)
Ja tu SEManii proste miluju.
mars
Anonym
« Odpověď #1 v: 07. Říjen 2006, 16:28 »

u Li-ion a Li-pol baterii se formovani kapacity nemusi provadet, formuje se beznym pouzivanim, naopak ji skodi uplne vybiti.  Mrknutí Vada ve tvem pripade ani nemusi byt v baterce, ale v telefonu, navstiv rozhodne servis.  Mrknutí
uložena
Mouse2
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 07. Říjen 2006, 16:46 »

To je fakt...hluboke vybijeni bateriim Li-On a Li-Pol skodi!! Pozor na to!
Jinak kdyz je telefon ci baterie nova,neuskodi provest prvni 3-cykly VYB/NAB....potom se doporucuje baterii nabijet kdykoliv uvidite nabijecku,nejcasteji kdyz klesne pod polovinu.
uložena

SE G502 + 4GB MS micro,BT-HF SonyEricsson HBH-608
gasbag
Uzivatel
Telefon: K750

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 07. Říjen 2006, 16:52 »

mate nejakeho osvedceneho vyrobce?

Kdyz uz to Farley nakousl, nezjisÂťoval jste nekdo, jake jsou nejvyssi kapacity baterek nabizenych pro K750i a jake jsou s nimi prakticke zkusenosti?
uložena

mobilni telefon Sony Ericsson K750i + poutko a jine prislusenstvi
Farley
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 07. Říjen 2006, 16:55 »

Boze kdykoli se na tomhle foru na neco zeptam, vzdy mi kazdy doporuci servis. :-D No nevim ale normalnim lidem vydrzi kapacita dela jak 2 dny, nebo se mylim?
uložena

Farley
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 07. Říjen 2006, 16:58 »

Jinak v telefonu tezko. Je uz po dvou fullflashich a asi petici MasteryResetu, ale dela to furt.
Prave ze jsem ji nenabil a nevybil na zacatku trikrat. Kvuli tomu mi po sundani baterie hlasi 99%, 100 nikdy.
uložena

miramax
Anonym
« Odpověď #6 v: 07. Říjen 2006, 17:01 »

Mozna by teda v tom pripade bylo dobre se na nic neptat  Mrknutí
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #7 v: 07. Říjen 2006, 17:02 »

To jsou opravdu konstruktivni thready. Stale dokola se tu popisuje to stejny....vsichni vime co se ma delat s baterkou a kdo to nevi aÂť si precte navod, mozna bychom zitra mohli resit jak se zjistuje verze firmware.....
uložena
Farley
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 07. Říjen 2006, 17:02 »

To jo no.  Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy
uložena

mars
Anonym
« Odpověď #9 v: 07. Říjen 2006, 18:14 »

Jinak v telefonu tezko. Je uz po dvou fullflashich a asi petici MasteryResetu, ale dela to furt.
Prave ze jsem ji nenabil a nevybil na zacatku trikrat. Kvuli tomu mi po sundani baterie hlasi 99%, 100 nikdy.
a napadlo te taky treba, ze to muze byt vec HW a ne FW.  Mrknutí Pro tebe mozna prekvapive FW a master reset rozhodne nevyleci vse.    Cool
uložena
goodoldalexSE
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 07. Říjen 2006, 18:39 »

Samozrejme, lithiove aj NiMH baterie nie len ze nepotrebuju uplne vybijanie, ale im to skodi. Ale prvy krat, ked je bateria nova, je vhodne ju 'naformatovat'. Navyse odporucam tuto proceduju opakovat pravidelne, tak raz za 3 mesiace az pol roka. Neviem ci to ma nejaky vyznam pre baterku samotnu, ale minimalne sa zlepsi indikacia stavu nabitia v mobile.

Moj najnovsi mobil v dochodku je SE T630, stary nieco cez rok a pol. Jeho nabijanie som nikdy velmi neriesil, proste som ho obcas napichol na nabijacku a hodinu ho tam nechal, ked bol cas tak aj do uplneho nabitia. Formatovanie som tusim robil dva razy, hned po kupe, a potom niekedy pred rokom. Teraz, ked ho uz nepouzivam, som formatol baterku a urobil skusku vydrze - s nepouzivanou SIMkou som ho odlozil do suflika. Vydrzal zapnuty presne 6 dni. V porovnani s tym, kolko vydrzia lithiove baterky ludom ktori dorziavaju cyklus vybit-nabit (nie dlhsie ako rok), myslim ze je to fajn vysledok.

Napriek vsetkemu myslim, ze ked uplne nova baterka v K750 vydrzi dva dni, tak je vadna. Lithiovky su dost odolne proti nepravidelnemu zaobchadzaniu, a myslim ze to plati aj ked su nove. Ja mam dve baterky a ta ktoru mam v telefone teraz drzi asi 70 hodin (3 hodiny mp3 denne) na 58%. Druha sa mi zda ze vydrzi kratsie, ale to je mozno iba pocit.
« Poslední úprava: 07. Říjen 2006, 18:40 od goodoldalexSE » uložena

T10 (RIP), T100, ICE-25, T630, T290i, P900@910, HBH-65, T300, MCA-25, K750i, K750i + Sandisk 1 GB, MPS-60, M600i
Farley
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 07. Říjen 2006, 18:41 »

No tak jsem zkusil mobil nabit a stacily dve minuty mimo nabijecku a z 100% je 99%. :-(
uložena

Farley
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 07. Říjen 2006, 18:43 »

a napadlo te taky treba, ze to muze byt vec HW a ne FW.  Mrknutí Pro tebe mozna prekvapive FW a master reset rozhodne nevyleci vse.    Cool

No tak, tak ostre? Jiste ze to muze byt HW problem. :-) Nekdy odzkousim jinaou baterku.
uložena

MartinVagner
Anonym
« Odpověď #13 v: 07. Říjen 2006, 18:55 »

No tak jsem zkusil mobil nabit a stacily dve minuty mimo nabijecku a z 100% je 99%. :-(

Farley co je tohle za kravinu? Telefon vyhodnocuje procentuelne hodnotu baterky hodne priblizne, staci rozsvitit displej a uz valime dolu, pripojit se k GPRS a spadne to jeste vic, aby se to vratilo zase o kousek zpet. Moc to resis a nic s tim neudelas...

A prosim zkus popisovat sve pocity do jednoho prispevku, je tam tlacitko edit, diky.....
uložena
marek
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 07. Říjen 2006, 19:20 »

ja kdyz mam mobil v nabijecce tak mam 100 ale jakmile ho vyndam tak 97 procent....ale vubec me to teda nestve  Cheesy
uložena

Sony Ericsson K750i Eurotel + R1CA021
1GB SanDisk MS Pro Duo + HPM-70
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Doporuceni - formatujte baterky.
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.038 sekund, 18 dotazů.