SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
02. Duben 2025, 20:32

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problemy tohoto modelu
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 57
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SE P990i - chyby a problemy tohoto modelu  (Zobrazeno 259129 x)
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #30 v: 02. Říjen 2006, 06:14 »

To se vse tykalo stanby rezimu,tj i ty hodiny. Ze by clovek treba jen pootocil koleckem a display by okamzite ukazal hodiny,zmeskane hovory atd...Treba jak to ma W800 Mrknutí

Øekl bych, ze tento rezim podporuje W810i, W800i ukazuje hodiny automaticky, ale to je detail.

Co se tyce hodin na pootoceni Jogem, tak toho se proste nedockame. Nevim co vede SE k tomu, aby tohle omezeoval, ale je 100% jiste, ze kdyz tohle napisu na seznam zavad, tak se zadne odezvy nedockame....

Jinak bych se rad podelil o zazitky s uzivani P990i v prubehu vikendu. Vice mene telefon slapal jak hodinky, zadne problemy pri prochazeni webu pomoci integrovane Opery(oproti zkusebni verzi co jsme meli na recenzi vse slape daleko rychleji a stabilneji).

Oproti M600i nevidim zadny vyrazny rozdil v rychlosti, telefon ma ale casto problemy pri zavirani flipu, kdy proste nedokaze pochroustat ukon co jsem po nem pozadoval. To stejne se obcas stane pri prechazeni mezi aplikacemi. Muj testovany model mel ale velke problemy pri foceni nebo nataceni videa, tady telefon rad obcas zatuhaval. Behem vikendu ale zadny restart kvuli zlepseni vykonu pri beznem pouzivani, jen mi baterka umrela pomerne brzy, coz prikladam tomu, ze jsem jej casteji pouzival a take, ze jsem byl v mistech s velmi slabym signalem.

Co se tyce chyb, tak bych rad koncem tydne sepsal seznam vsech problemu P990i, aby jsme roztocili kola a zaclo se neco dit, takze dekuji dopredu za dalsi poznatky.....
uložena
spidy
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #31 v: 02. Říjen 2006, 06:55 »

Zdravim, uz jsem to tady nekde ve foru psal, ale mam problem u P990i, ze se mi zpozduji hodiny. Testoval jsem za jak dlouho a o kolik a dela to presne 1min na 1den. Minuly tyden jsem prenastavoval hodiny na spravny cas a ted se mi o 7min zpozduji.
Automatickou aktualizaci casu dle operatora nastavenou nemam a ani nechci mit, FW mam posledni, ktery je dostupny.
Chtel jsem se zeptat, zda s P990i nemate nekdo podobnou zkusenost, ci jestli nevize, zda by to mohla byt SW zavada, ci zavada HW.
Diky za odpoved.
uložena

Sony Ericsson K750i & Sony Ericsson P990i + HBH-662
dares aka Dares243
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #32 v: 03. Říjen 2006, 06:55 »

Co mi vadi, je treba ovladani fotoaparatu. Mel jsem W800i a rychle volby na tlacitkach 1-4-7-* byly neocenitelne. Ted nez se clovek probere menu, je to na pul hodiny.

Dalsi vec u fotoaparatu, je graficka reprezentace ostreni. I W800 mela jako klasicky digitalni fotoaparat zaostrovaci ramecek, ktery zezelenal. Nyni na P990 hledat velmi male kolecko v rohu je obrovsky krok zpet. Clovek se musi soustredit na kraj obrazu a ne na obraz samotny.

Take mi jeste vadi chovani prohlizece obrazku, v momente, kdy se obnovi seznam slozek. Spravce souboru se chova korektne - tedy po zmene zustane na nalistovanych slozkach - u prohlizece sup na zacatek seznamu slozek a clovek musi zas listovat a listovat. Je to zbytecne zdrzovani.
uložena

SE P990i  (organ. R6D23, cda R6D23, bt R5A01, phone R9G007)
ex SE W800i (R1L002)
ex N6310i
ex Alcatel OT 701
ex Motorola Amio
lukas_K800i
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #33 v: 03. Říjen 2006, 07:10 »

To se vse tykalo stanby rezimu,tj i ty hodiny. Ze by clovek treba jen pootocil koleckem a display by okamzite ukazal hodiny,zmeskane hovory atd...Treba jak to ma W800 Mrknutí

Øekl bych, ze tento rezim podporuje W810i, W800i ukazuje hodiny automaticky, ale to je detail.

Co se tyce hodin na pootoceni Jogem, tak toho se proste nedockame. Nevim co vede SE k tomu, aby tohle omezeoval, ale je 100% jiste, ze kdyz tohle napisu na seznam zavad, tak se zadne odezvy nedockame....

Jinak bych se rad podelil o zazitky s uzivani P990i v prubehu vikendu. Vice mene telefon slapal jak hodinky, zadne problemy pri prochazeni webu pomoci integrovane Opery(oproti zkusebni verzi co jsme meli na recenzi vse slape daleko rychleji a stabilneji).

Oproti M600i nevidim zadny vyrazny rozdil v rychlosti, telefon ma ale casto problemy pri zavirani flipu, kdy proste nedokaze pochroustat ukon co jsem po nem pozadoval. To stejne se obcas stane pri prechazeni mezi aplikacemi. Muj testovany model mel ale velke problemy pri foceni nebo nataceni videa, tady telefon rad obcas zatuhaval. Behem vikendu ale zadny restart kvuli zlepseni vykonu pri beznem pouzivani, jen mi baterka umrela pomerne brzy, coz prikladam tomu, ze jsem jej casteji pouzival a take, ze jsem byl v mistech s velmi slabym signalem.

Co se tyce chyb, tak bych rad koncem tydne sepsal seznam vsech problemu P990i, aby jsme roztocili kola a zaclo se neco dit, takze dekuji dopredu za dalsi poznatky.....
Me to ukazuje hodiny po otoceni Jog-dialem.
uložena

K800i - 1Gb Memory Stick™ Micro & P990i - 4Gb MS Pro Duo
            **T610---T630---K750i---K800i---P990i**
mysak
Uzivatel
Telefon: SE XPERIA X1i

Zobrazit profil
« Odpověď #34 v: 03. Říjen 2006, 10:12 »

K tem chybam... nevim jestli je mam jen ja, ale...
1) s poslednim firmware mi prestalo behat Wi-fi, telefon se k siti pripoji, ale uz neni schopen prenaset data... kdyz se kouknu na pocitadlo tak bud se nic neodesila ani neprijima nebo se neco prijme a odesle jen tesne po pripojeni a dal nic... predtim sem to normalne pouzival na nekolika mistech a vsude to jelo... ted? nikde... signalem to neni... datove ucty jsou nastavene dobre... (kdyz se pripojim pres Bluetooth AP, tak vsechno slape jak ma... to jen tak mimochodem)

2) taktez s poslednim firmware se mi velice casto stava to, ze kdyz si prisvetluju focenou scenu diodou, tak ta pri samotnem vyfoceni zhasne prilis brzo a vysledna fotografie uz prisvetlena neni...

3) porad mne padaji aplikace... porad ctu hlasky KERN-EXEC a to jak u dohravanych aplikaci (nejvic Agile Messenger) tak u aplikaci pevne v telefonu (treba tel. seznam)

* poslednim firmware myslim ten, ktery je na semanii jako aktualni (R7A001)

PRIDAVAM NA PRANI TO DATUM VYROBY - 06W32 (necustomizovany)

4) tak pridavam jeste jednu chybu kterou jsem u tohohle "super" fw vypozoroval... v noci mne klekla baterka (nevim proc, kdyby byla nejak moc vybita tak ho dam nabijet pres noc, z toho usuzuju ze to asi tak strasny nebylo, ale nepamatuju se) no ale k veci... mel sem nastavenej budik a myslite, ze se ten telefon obtezoval me vzbudit? hadate spravne ... NE!

5) Tak pridavam za pate jeste... cas od casu mne prestanou chodit SMSky a pak prijdou znicehonic vsechny zaroven. Uz mne to udelalo nekolikrat... Je to celkem blby kdyz cekam nejakou SMS a ona dojde az treba den potom co ju ten nekdo poslal...
« Poslední úprava: 15. Říjen 2006, 17:26 od mysak » uložena

(SE T68i) -->> (SE P990i) -->> SE XPERIA X1i + MBW-150 classic Cheesy (vsechno T-M)
IvanS
Anonym
« Odpověď #35 v: 03. Říjen 2006, 10:48 »

Zdravim :-) s SE P990i jsem se evidentne ukvapil... ma spoustu chyb - i pres dlouhe mesice odkladany launch na trh.. zde moje summary:
FW Phone: R7A001,
Bluetooth-R4F01
Organizer/CDA R3B01
customizace O2 - pouze standardni predinstalovane aplikace

Chyby:
- obcasne restarty bez zjevne vazby na urcitou aplikaci
- nove vytvoreny WLAN ucet pro Wi-Fi spojeni se siti doma nelze upravit (KERN-EXEC...) ani smazat/ostranit
- pri zavirani kontaktu hlaska KERN-EXEC.. Reason Nr. 3
- hra QuadraPop obcas nelze nastartovat, prestoze dle Task Manager zadna dalsi aplikace nebezi
- pri pokusu otevrit kalendar pri zavrenem flipu v ca. 60 % pripadu naskoci datum 01. January 2006 a pak "padne"
- pri zapnutem BT v pohotovostnim rezimu (nepripojen, ale viditelny pro ostatni, power save not enabled) nefunguji Personal ringtones
- pri zamknutych klavesach se pri nahodnem pootoceni krytky objektivu odemknou..
Suma-sumarum: za 18 t. a s ohledem na mesice cekani jsem se skutecne dockal: chyboveho multitaskingu... ;-)))))))))

uložena
akro
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #36 v: 03. Říjen 2006, 11:31 »

Mam P990i cca 2 tydny a  byly a jsou nasledujici problemy:

S puvodnim FW O2CZ:

telefonni cast: Funguje normalne, vyjimkou je magicke slovo, ktere tlf nesleduje, a nereaguje na nej. Jinak hlasove vytaceni po stisku jog-dial i po vyzadani HF sadou funguje perfektne.

web: aplikace vetsinou nenastartuje vubec, nekdy zmrazi telefon, nekdy ho restartuje, nekdy funguje normalne

zpravy: pouzivam doinstalovany active sync na exchange server, ten je bez problemu, pop3 ucty nekdy zakousnou telefon, nova SMS nekdy restrtuje telefon, MMS chodi normalne. Povazoval bych za vhodne moznost zlikvidovani polozky synchronizovany e-mail, ktery pravdepodobne nikdo nepouzije a totez v pripade aplikace remote  sync.

Filemanager: obvykle nenastaruje vubec, pokud je aktivni a zavru flip, vetsinou telefon zamrzne (podobne je to u rady dalsich aplikaci pri zavreni flipu)

Quadrapop s puvodni verzi sw O2 vubec nefungoval, po master resetu zmizel uplne, na karte neni

Kontakty - nelze nacist obrazek ke kontaktu, aplikace tvrdi, ze je poskozeny prestoze v galerii obrazku nacist lze. Velke obrazky nelze nacist vubec, aniz by se objevilo jakekoli omezujici nebo chybove hlaseni.

WiFi a Bluetooth - funguji OK, pouze obcasny zamrz pri zavreni flipu a aktivnim WiFi

po upgradu SW pres SE upgrade service se zmenilo malo:
zmizela cestina, snizil se pocet zamrzu a samovolnych restartu z predchozich cca 15 denne na 5-10, ale vetsinou nefunguje aplikace install, jeji spusteni zpusobi zamrznuti telefonu. Nekdy (bez zjevnych zavislosti) ale funguje.

Chybovych hlaseni typu kern-exec s padem aplikaci (camera, web, taskmanager, ........) je nepocitanych (kazdou chvili)

Souhrnne: SEp990i po predchozich vybornych zkusenostech s GH388, R380, T610, T630, P800 (az na kvalitu displeje a mizerny praskajici flip) je pro me necim neuveritelnym. U Nokie jsem na prubezne napravy nefungujicich telefonu novymi firmwary uz leta zvykly,  od SE bych uvedeni takoveho paskvilu na trh necekal........

4.10.  pridavam info k datu vyroby: 06W32, fw po upgradu (ztrata cestiny): Phone: CXC162037 R4B001, BT: CXC162058 R4F01, Organizer: CXC162036R2A04, CDA: CDA162008/60R1A04 (zobrazuje se v poli status dvakrat identicka hodnota CDA ve dvou radcich pod sebou)

Nove (nebo nove objevene problemy): WiFi ma (nove) problemy se spojenim s AP na vzdalenost i treba jen dva metry, momentalne naopak zacal fungovat install, pokud prijde dorucenka v okamziku, kdy je rozepsana jina SMS, nastava lupanec z repro a restart. Selhava activesync, pokud je u kontaktu hlasova znacka nebo individualni vyzvaneci ton.

« Poslední úprava: 05. Říjen 2006, 12:23 od akro » uložena
B17S
Anonym
« Odpověď #37 v: 03. Říjen 2006, 17:09 »

Koukam ze co kus to original. Tak bych chtel poprosit abyste nezapominali psat do hlavicky firmware, nainstalovane aplikace (jako viz :IvanS) Usnadni to praci pak pri sepsani.

Mozna by taky nebylo na skodu psat IMEI. Muze byt mozni ze prvni vyrobena rada P990 mely starsi hardware  ktery neni tak doladeni ze softwarem. (viz: treba Ericsson T-39 prvni kusy mely problemy chytani signalu...)  Kapku prekazkou urcite bude ze IMEI je uz skoro osobni informace. Ale to uz zalezi na panu: MartinVagner jestli chce do toho soupisu psat  i vyrobni cisla.
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #38 v: 03. Říjen 2006, 18:48 »

Spis bych byl proto abyste psali datum vyroby daneho kusu. Tuto informaci najdete na stitku pod baterkou, napriklad ve tvaru 06W26 - 26.tyden 2006

Diky
uložena
Bobmaster
Uzivatel
Telefon: P990i

Zobrazit profil
« Odpověď #39 v: 03. Říjen 2006, 23:35 »

Tak jsem se take rozhodl prispet seznamem nedostatku a chyb behem tritydenniho pouzivani SE P990ky.Nebudu zde psat o problemech, jako je pripojeni pres WI-FI, spatne hospodareni s RAM,KERN_EXEC atd.Bylo toho tu dost a je to jedna z veci, kterou snad SE novym FW vyladi.
Tak ted ten seznam nedostatku:
U odesilani zprav se zavrenym flipem, pri vyberu kontaktu podle abecedy,zacina vzdy cislem.Nejde vybrat jeden kontakt ze skupiny(vzdy jen cela skupina???)Pri nataceni videa predbiha zvuk obraz.Take bych ocenil u videa autofocus a moznost zapnuti osvetlovaci diody.O absenci MP4 ani nemluvim.Pri prijeti souboru pres BT nebo IRDA chybi moznost vyberu mista ulozeni(Strom)bez predchoziho otevreni(ulozi jen do slozky, kde uz se s nim neda nic delat(treba preposlat)).Pri psani delsiho dokumentu v quickoffice, silene pomale zadavani diakritickych znaku.Pri kopirovani textu formou kopirovat,vlozit nevklada cely text jen cast(aspon pri vkladani tohoto prispevku sem na forum).Slaba citlivost mikrofonu,sem tam nesviti dioda pri prichodu zpravy,a obcas chybny FOCUS.

Kdyby mel pristroj neomezeny pristup na disky,lepsi zpravu a editaci slozek,jako maji okna nebo aspon  jako meli  SIEMENSY,tak by to byl skvely pristroj s moznostmi maleho prenosneho PC.No uvidime.      Mam puvodni FW bez customizace a  datum  06W34.
« Poslední úprava: 03. Říjen 2006, 23:48 od Bobmaster » uložena
bicek
Uzivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 04. Říjen 2006, 10:22 »

Jeste bych chtel doplnit k te spatne fungujic prisvetlovaci diode,jak sem o ni psal-funguje spatne jen pri nastaveni kvality fotek na optimalni!Pri kvalite normalni dioda funguje,tak jak ma!
uložena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
ViÂťa
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness

Zobrazit profil
« Odpověď #41 v: 04. Říjen 2006, 11:12 »

Tak pripisuju dalsi problemy, jeden den se mi stavalo, ze jakmile jsem kliknul na ikonu casu, tak telefon zacal blikat zelene a porad jen vybroval. Šlo to vypnout jen vypnutim telefonu, kdyz jsem na cas klikl znovu, tak to delal dal. Dale se mi stava, ze se mi tlacitko fotoaparatu stale samo macka pote co ho vytahnu z kapsy, taky vzdy pomuze vypnuti telefonu.
uložena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Bobmaster
Uzivatel
Telefon: P990i

Zobrazit profil
« Odpověď #42 v: 04. Říjen 2006, 13:33 »

Jeste bych chtel dodat,ze jsem zkousel dema her pro UIQ3 a nedalo se to hrat.

Sky Force - totane trhany obraz i zvuk
MauMau - totalne rozhozeny zvuk
S-tris - trhany obraz,zvuk nevim
Dream way - trosku trhany obraz bez zvuku

Dalsi jsem uz ani nezkousel.
uložena
bicek
Uzivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009

Zobrazit profil
« Odpověď #43 v: 04. Říjen 2006, 15:55 »

Jeste bych chtel dodat,ze jsem zkousel dema her pro UIQ3 a nedalo se to hrat.

Sky Force - totane trhany obraz i zvuk
MauMau - totalne rozhozeny zvuk
S-tris - trhany obraz,zvuk nevim
Dream way - trosku trhany obraz bez zvuku

Dalsi jsem uz ani nezkousel.
Ja sem si nainstaloval dvoje Lemingy a jedou mi v pohode-ani jednou nespadli a to to hraju skoro porad! :-) Odkazyna download lemingu sem nasel tady v sekci o hrach na UIQ3!
uložena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
Lukasisko
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #44 v: 05. Říjen 2006, 08:55 »

Jeste bych chtel doplnit k te spatne fungujic prisvetlovaci diode,jak sem o ni psal-funguje spatne jen pri nastaveni kvality fotek na optimalni!Pri kvalite normalni dioda funguje,tak jak ma!

Toto jsem nezkousel, ale zrovna jsem vypozoroval jinou zajimavost. Kdyz se pokousim fotit neco na stole, kde je relativne dost svetlo a fotim s bleskem, tak je vysledna fotka bez prisvetleni.
Ale kdyz fotim pod stolem, kde je tma, tak je fotka osvetlene nadherne, jak ma. Zda se, ze ve tme to prisvetluje spravne.
Nechce to vyzkouset i nekdo dalsi?

2 bicek: Tak jsem ted zkousel tvou teorii a ta se mi nepotvrdila...
« Poslední úprava: 05. Říjen 2006, 09:02 od Lukasisko » uložena

Sagem MC920 >> S/ME45i fw04 >> SX1 fw15cz patched >> P990i
BT GPS i-Tec 339, HBH-GV435, HPM-82

ÂŽivot je horky. Bohudik.
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 57
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problemy tohoto modelu
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.066 sekund, 18 dotazů.