SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
08. Květen 2025, 00:00

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W800i a soubory TXT a HTM
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: W800i a soubory TXT a HTM  (Zobrazeno 6855 x)
Tube
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE W800i

Zobrazit profil WWW
« v: 30. Červen 2006, 14:20 »

Kdo zvas se jiz pokousel do telefonu (W800i, K/D750i) docpat nejaky ten texÂťak? Ja se pokousel, ale zadne kodovani texÂťaku ktere nabizi WIN XP mi nejelo korektne s cestinou. Nekde jsem cetl radu ze to mam ulozit jako text a prevest na HTML, tak se stalo, upravil jsem kodovani, ale presto se mi odmitaji zobrazovat nektere znaky. Zkousel nekdo z vis neco textoveho sypat do telefonu?
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Eurotel Go -> Vodafone Rozjezd naplno 50
Jajar
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 30. Červen 2006, 15:53 »

Stejny problem jsem resil, kdyz jsem si delal svoje WAP stranky a nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem psal bez diakritiky a dal to nezkoumal (coz je ale ve Tvem pripade nepouzitelne). Ted mne ale tak napadlo - zkus mrknout na zdrojak nejake WAP (WEB) stranky s funkcni diakritikou a opsat si kodovani...
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
Tube
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 01. Červenec 2006, 08:15 »

Stejny problem jsem resil, kdyz jsem si delal svoje WAP stranky a nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem psal bez diakritiky a dal to nezkoumal (coz je ale ve Tvem pripade nepouzitelne). Ted mne ale tak napadlo - zkus mrknout na zdrojak nejake WAP (WEB) stranky s funkcni diakritikou a opsat si kodovani...
Jednou jsem se take pokousel vytvaret WAP stranky a narazil jsem na stejny problem. Stahnul jsem si tehda uvodni stranku od Eurotelu (tedy index.wml) a pri prozkoumavani zdrojoveho kodu jsem narazil na vec: Kazdy cesky znak (pismeno s hackem, nebo carkou) byl nahrazen nesrozumitelnou slataninou jaka se zobrazuje v SMS o doruceni emailu, pokud predmet obsahuje diakritiku.

Ale zatim jsem na vsem zapracoval a mohu s prehledem prohlasit, ze problem jsem odstaranil. Navod jak na to uvadim nize.
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Tube
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 01. Červenec 2006, 08:23 »

Tak tedy, pokud si nekdo chcete vlozit do telefonu tahak, ci nejakou poznamku (ja tam davam i jizdni rady  velmi uzitecne a zadarmo  Mrknutí ) postupujte takto:

1.) Vytvorte si textovy soubor s celym textem v diakritice.
2.) Soubor otevrete v Internet exploreru.
3.) Dale zvolte Soubor - ulozit jako.
3.) Vyberte typ ukladaneho souboru jako "Uplna webova stranka (*.htm;*.html)"
4.) Kodovani vyberta na "Kodovani Unicode (UTF-8)"
5.) Zapiste nazev pozadovaneho souboru a pochopitelne vyberte umisteni a muzete ulozit.
i.) Doporucuji jeste zpetnou kontrolu, protoze telefon nezobrazuje mezery vytvorene tlacitkem Tabulator a nekdy zobrazi misto uvozovek rtverecek.
ii.) Vyzkousel jsem asi vsechny typy formatu pro kodovani stredoevropskych jazyku a toto jedine mi zobrazovalo vsechny ceske znaky a akoratnejakou tu chybicku s Tabulatory a uvozovkami.
uložena

MartinChroust
Redaktor
Telefon: XPERIA X10

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 02. Červenec 2006, 20:20 »

Dobry tip, to se v zari bude hodit  Grin
uložena

Sony Ericsson Satio Silver, Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson XPERIA X10 Black

zastupce sefredaktora SEMania.cz

student Vysoke Školy Banske - Technicke univerzity Ostrava, obor Mobilni technologie
sidlenci
Anonym
« Odpověď #5 v: 24. Červenec 2006, 15:07 »

Mozna hloupa otazka, ale SE vubec neznam - muzu si do W800 nacpat nejakou ctecku knizek (treba Microreader), a pak by problem s kodovanim nebyl?! tj. vzalo by mi to normalne windowsovske kodovani? Mam Siemens SX1 a tam to jede v pohode. Hodne ctu, takze tahle otazka je pro me dost zasadni pri rozmysleni jaky mobil koupit. Diky za odpoved.
uložena
jonza
Uzivatel
Telefon: Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 26. Červenec 2006, 08:30 »

Jo muzes.Navody jak na to tady najdes.
uložena
jingspiral
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 07. Září 2006, 16:02 »

Tak tedy, pokud si nekdo chcete vlozit do telefonu tahak, ci nejakou poznamku (ja tam davam i jizdni rady  velmi uzitecne a zadarmo  Mrknutí ) postupujte takto:

5.) Zapiste nazev pozadovaneho souboru a pochopitelne vyberte umisteni a muzete ulozit.
i.) Doporucuji jeste zpetnou kontrolu, protoze telefon nezobrazuje mezery vytvorene tlacitkem Tabulator a nekdy zobrazi misto uvozovek rtverecek.
ii.) Vyzkousel jsem asi vsechny typy formatu pro kodovani stredoevropskych jazyku a toto jedine mi zobrazovalo vsechny ceske znaky a akoratnejakou tu chybicku s Tabulatory a uvozovkami.

poznamkovej blok UTF-8 umi taky a nejede to...
uložena

SE D750I (FW W800i R1BC002) +  SANDISK MS PRO DUO 512MB + HPM-70
Tube
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 09. Září 2006, 12:20 »

poznamkovej blok UTF-8 umi taky a nejede to...
Mno to je mozne, ze poznamkovy blok umi UTF-8 taky, ale funguje to jen u HTML, proto jsem ten navod psal....
uložena

Masak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 20. Listopad 2008, 22:25 »

Diky ,pomohli jste mi! Smajlík
uložena

Nokia 5110 - Nokia 6210 - Nokia 6310i - SonyEricsson K700i - Sony Ericsson W810i
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W800i a soubory TXT a HTM
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 18 dotazů.