SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
22. Květen 2025, 01:52
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni
|
Co se jinam neveslo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Co je spatne na windows mobile 2005
Strana: [
1
]
2
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Co je spatne na windows mobile 2005 (Zobrazeno 9288 x)
JecminekMaselnik
Anonym
«
v:
15. Březen 2006, 21:48 »
2KoCuR: zacali jsme to v sekci smartphonu, tak Ti tady zakladam tema, kde se muzeme vybourit a rovnou se ptam, z ceho plyne Tvoje tvrzeni, ze windows mobile 2005 jsou o nicem.
Pridat se muze kdo chce, ocekavam konkretni diskusi uiq3.0 (klidne i 2.x) vs windows mobile 2005, klidne i treba posledni palmos.
uložena
kmozis
Anonym
Re: Co je spatne na windows mobile 2005
«
Odpověď #1 v:
15. Březen 2006, 22:32 »
Jeste bych to doplnil tim, v cem je podle Vas ktery system lepsi. Ja osobne nejsem zarytym milovnikem ani odpurcem ani jednoho, ted mam Symbian UIQ, za pul roku to treba budou mobilni wokna. Takze zasvecene nazory se mi budou moc hodit pri rozhodovani, ktery dalsi mobil si vybrat. S WM jsem si hral chvili na brachove emdeacku, se Symbianem mam nyni uz viceletou zkusenost. Woknowsakum zavidim media, muzou se pripojit na net a streamovat v benzych formatech (pomijim, ze pecko ma tutez moznost, ale pouze v ne prilis rozsirenem 3gp), urcite lepsi je i podpora Office dokumentu (do doby, nez tu byly Doc2Go od Datavizu se to vubec nedalo srovnat). A co dal???
«
Poslední úprava: 15. Březen 2006, 22:35 od kmozis
»
uložena
JecminekMaselnik
Anonym
«
Odpověď #2 v:
15. Březen 2006, 22:40 »
ono Kamile hodne zalezi i na zarizeni, ktere mas (krome tech woken). Dnes pise-li nekdo o UIQ, ma na hodne procent na mysli pcko, pise-li nekdo o windows mobile, muze myslet celou radu zarizeni, od MDAI, pres MDAc, treba qtek 8310 az po MDA Pro, coz je takovy jakoby pidinoteboocek (vazi asi ctvrtinu toho, co Tvuj notebook, jestli mas jeste toho fesaka od panasonicu:o)
Dost veci jsem uz napsal tady:
http://forum.semania.cz/index.php/topic,3714.0.html
Od te doby se hlavne zmenilo to, ze vysly nove verze ROMek a zarizeni mam ted podstatne stabilnejsi, nez byvalo.
uložena
kmozis
Anonym
«
Odpověď #3 v:
15. Březen 2006, 23:13 »
Me se zatim jako mozny nastupce me dosavadni P910i jevi toto
http://cebit.mobilmania.cz/?q=MDA_Vario_II
(pokud se to tedy u nas vubec bude dat rozumne sehnat)
uložena
OldrichMladek
Anonym
«
Odpověď #4 v:
16. Březen 2006, 00:05 »
Mel jsem dva telefony s operacnim systemem. Kazdy uplne jiny a muzu rict ze s UIQ 2.1 v P910 jsem byl mene spokojen nez s WM 03 (ano, neoficialne) v MPx 200. Pecko bylo mnohem mene stabilni(zvlastni, ze?), pomalost byla tak nastejno, dotykovy displej nebyl az tak velkou vyhodou, vse co jsem potreboval bylo pro obe platformy a cena obou pristroju uplne jinde. S MPx 200 jsem byl spokojen vic i pres absenci BT(vadilo) a foÂťaku(nevadilo, az ted jej pouzivam, ted uz je proc). Mozna si reknete ze kazdy pristroj ma tak trochu jine urceni, ale podle me zastanou stejnou funkci. A MPx 200 ty pracovni lepe, coz je pro me dulezitejsi. Na multimedia mam jine veci. Ale nepopiram ze M600i me oslovila jako nic pred tim. Pro mne tedy jasna volba. WM 05 ale oproti stolnim WIN jsou na hodne dobre zkusenosti. Kamarad ma Vario a je moc spokojen a ja se nedivim, mel jsem ho parkrat v ruce na delsi dobu a opravdu me oslovilo jak funcemi, velikosti, WiFi tak stabilitou(oproti me P910i kde jsem mel jen to nejdulezitejsi a nejnutnejsi, max 5 aplikaci). Verim ale ze u M600 to bude zase o neco dal, tedy lepsi.
uložena
Golf
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: iPhone 3GS 32GB
«
Odpověď #5 v:
16. Březen 2006, 02:04 »
Ona je to i sila zvyku a urcitych sympatii nebo antipatii... Ja jsem mel dost dlouho Psiona (trojku - ta byla naprosto bozi!!! - a pak i petku) a pak celkem dlouho nic moc (jak se vselijak oznacovaly ty klony malych windowsu). Protoze Nokia nebyla schopna v ty dobe nic poradnyho nabidnout (priorita - dotykovy display), tak jsem se zhlidl v sveho casu P800ce (ale vadil mi zase design), nastesti jsem se brzo dockal 900ky. Takze po EPOCu bylo UIQ celkem logicky. Ale znam par lidi, ktery prechod z Palma nebo woken na UIQ dost zaskocil a ne kazdy z nich to "prezil". A u me je znat i urcita averze na WM, i kdyz udelaly casem hodne velky pokrok...
«
Poslední úprava: 16. Březen 2006, 02:07 od Golf
»
uložena
SE P910i (2GB SonyMSPD HS & SanDisk MobileMateMS+ & HCB-300 & HBH-200) >>> HTC Polaris (Cruise) >>> iPhone 3G 16GB >>> iPhone 3GS 32GB
KoCuR
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #6 v:
16. Březen 2006, 05:32 »
  Na financial managmente sme pozerali film Pirati zo Silikon Valey a tam sa mi Windows a hlavne Bill dost znepacil.Kebyze nemusim tak ho nepouzivam ale kvoli praci musim mat Windows a nie Mac napriklad...Mac ma ovela zaujimavejsie a prepracovanejsie prostredie narozdiel od "nudneho" Widowsu.Taktiez nechcem aby to v telefonoch vyzeralo ako v to vyzera teraz v pocitacoch ze mas vsade windows a sem tam ma niekto Mac alebo Linux...Symbian je podla mna dobry operacny sistem ktori je skor pre mladsich.ved okrem Nokie a SE ho uz nikto iny nepouziva(aj BS presiel na WM a nie ako mal Siemens v SX1 symbian)
  A teraz co sa tyka smartou: S UIQ som sa stretol ako s prvym a spravil na mna dobry dojem ,mal prijemne ovladanie a nemal som problemy s pracou v tomto systeme.Uz od zaciatku som sa v nom vedel dostat kam som chcel. Jednoduche,prehladne,graficky dobre spracovane. Windows je podla mna chaotickejsi(preco je start v lavom hornom rohu a nie v dolnom ako na PC) a oproti UIQ menej prehladny a zlozitejsi na ovladanie(nieco ako menu v Motorole vs SE).Co sa zabavy tyka tak je podla mna nudnejsi a napr mediaplayer sa mi nepodarilo dat na celu plochu displeja(nie ako u pecka ze iba klil a je to).WM ma lepsi kalendar.
  Na obranu Windowsu musim povedat ze som sa s nim nestretol na poriadnom zariadeni pretoze Audiovox Thera je podla mna dost strasny pristroj.Ma hrozny displej zle ovladanie(mozno deformacia pckom ale bez kolecka to proste nejde a nielen to ale aj citlivost na dotik je slaba) a chyba mu klavesnicka(na Pcku ju pouzivam)
  Priznavam si chybu ze som nemal hned pisat ze je onicom ale je to moj subjektyvny nazor.A Jacminek ty si tiez nemusel hned reagovat tak ako si reagoval...
!nove
2Jacminek: ak by si mohol napisat aj tvoj nazor ze preco je WM05 lepsi lebo to malo co si napisal je zatial malo tak by ma zaujimal aj tvoj nazor...Dik
A este sorry na Panasonic X700 som zabudol ale niet sa co cudovat ved ich je malo a nastupcu nedostal...
«
Poslední úprava: 18. Březen 2006, 03:42 od KoCuR
»
uložena
Sony Ericsson+Nokia=
www.eucellmania.com
JecminekMaselnik
Anonym
«
Odpověď #7 v:
16. Březen 2006, 08:39 »
to co pises, jsou s prominutim, kecy, ktere typicky pisou vsichni, kdo si wokna ani nezkusily. Vsechno je o zvyku, novemu uzivateli se bude zdat chaoticke ovladani uiq, prave tak jako wm. Start je nahore z prsteho duvodu: dole u displeje totiz mivaji zarizeni sw tlacitka. WM jdou mnohem podrobneji customisovat, nez uiq bez pouziti externich aplikaci a freewaru je na wokna v porovnani s uiq nekolikanasobne vice. Sam vystacim se dvemi placenymi aplikacemi, vse ostatni jsem vyresil freewarem.
No a co se tyce symbianu, tak treba siemens SX1, panasonic X700 a motorolu A1000 podle Tebe vyrabi SE s Nokii?
Proste se Ti wokna zdaji horsi, to Ti neberu, ale zkratka je neznas a znelibeni Gatese? Tak to ma do racionalni argumentace sakrys daleko.
uložena
anawarr
Uzivatel
«
Odpověď #8 v:
16. Březen 2006, 09:43 »
mozna se budu opakovat, ale OS symbian UIQ i WM5 jsou otevrene systemy a je jen otazka defaultnich a hlavne aplikaci tretich stran co budou umet. oba systemy se daji prizpusobit+/- stejne, takze debata lepsi/horsi by se mela ubirat cestou srovnani harware a dostupnosti potrebnych aplikaci. tady bohuzel UIQ vede, protoze WM5 se dale deli pro ruzne pristroje, ktere pak nejsou komatibilni ovladanim, ani rozlisenim na displeji. je to jen o poctu prodanych pristroju a komercnim zhodnoceni softwarovych firem.
PS: priznivci UIQ se neradujte, prohravate na plne care s s60
«
Poslední úprava: 16. Březen 2006, 12:16 od anawarr
»
uložena
fido_cz
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: HD2
«
Odpověď #9 v:
16. Březen 2006, 11:36 »
Uživatel: anawarr 16. Březen 2006, 09:43
oba systemy se daji nastavit+/- stejne, takze debata lepsi/horsi by se mela ubirat cestou srovnani harware a dostupnosti potrebnych aplikaci. tady bohuzel UIQ vede, protoze WM5 se dale deli pro ruzne pristroje, ktere pak nejsou komatibilni ovladanim, ani rozlisenim na displeji. je to jen o poctu prodanych pristroju a komercnim zhodnoceni softwarovyc firem.
Nerekl bych, ze se oba systemy daji nastavit stejne. WM podle me skyta moznosti o hodne vice (at uz upravou registru atd.)
O dostupnosti aplikaci to myslim take neni pravda. Na WM je aplikaci o hodne vice. Ze zatim ne uplne vsechny funguji na WM5 je jen otazka casu.
Sam mam zkusenost s MDA3 a ten mi prisel hrozny. Jednou rukou se nedalo udelat v podstate nic, ale to je u WM5 uz znatelne vylepseno.
Sam sem ted uvazoval o Variu, ale nakonec u me rozhodla zcela subjektivni zalezitost a to jista nechut prechazet na jiny OS. Ale na zaklade toho urcite nemuzu rict, ze jsou WM horsi. V dnesni dobe nic lepsiho nez Vario neni, jen chvilku trva pristroj vyladit a prizbusobit k obrazu svemu. Ale pro me je Symbian tak trochu srdecni zalezitost, tak mu zatim zustavam verny. Ale jestli se rychle nevzpamatuje, tak asi prijde prochod na WM.
uložena
kmozis
Anonym
«
Odpověď #10 v:
16. Březen 2006, 12:14 »
Ja to prave nechci brat vubec pocitove, ale pragmaticky. Pecko mam v tuhle chvili "vyladeno" dle svych potreb. Znatelne mi chybi to wi-fi a moc by se hodila podpora USB Mass Storage - coz nam nova P990 prinese. Uprimne receno, pri rychlosti (spis pomalosti) P910i si ani neumim Wi-Fi predstavit - telefon by naprosto nestihal. Otazka je, kdy se na trhu P990 objevi - tohle zdrzovani je opravdu nesmysl - dulezite taky bude, kolik bude stat a jak rychle budou dostupne aplikace pro novy UIQ port.
Co potrebuji (na neco si odpovim sam, u ostatniho me wokynkari prosim doplnte/opravte):
Dotykovy displej a zpusob ovladani - dotykovy displej maji oba, Vario bude mit i kolecko, na zpusob vkladani textu si clovek casem zvykne, nyni resim na pecku podporu ceskych znaku pomoci Decumy. Muj celkovy dojem: FC mode u pecka je super vec v terenu, kdy potrebuju jenom telefon a zatim nevim, jak bych si na jeho absenci rychle zvykal, v ostatnim je to pouze o zvyku.
Je to porad hlavne telefon, takze potrebuju dokonalou moznost customizace prichozich volani - MagicProfilesPro jsou jedinecne!!! Jak je to u WM5?
Synchronizace - od te doby, co pouzivam vzdalenou pres OneBridge, tak uz lokalni ani nepotrebuji, fungovat by ale v kazdem pripade meli obe. U pecka je to v pohode, s WM nemam v tomto smeru zkusenost (u te lokalni, u te vzdalene vim, ze OneBridge klient pro WM je jeste propracovanejsi, nez pro UIQ)
Poradny prohlizec .pdf - ten v soucasnosti nahrazuji RepliGo, na WM5 je predpokladam .pdf v pohode
Internet - jak pise Martin - tady davaji WM Symbianu na zadek
Prohlizeni prip. editace Office dokumentu - v soucasne chvili nastejno?
E-maily - na soukrome POP3 ucty i na firemni Lotus Notes - oboji zvladaji obe platformy bez problemu
Pokud mozno rozumna vydrz - zalezi na HW.
FoÂťak sice nepouzivam, ale v soucasnosti hnavne proto, ze na P910i nestoji za nic. Kdyz bude 2MPix, urcite ho vyuzivat budu mnohem casteji.
«
Poslední úprava: 16. Březen 2006, 12:16 od kmozis
»
uložena
anawarr
Uzivatel
«
Odpověď #11 v:
16. Březen 2006, 12:22 »
jako Magic profiles pro neni pro WM 5 nic
, ale kombinace nekolika jinych softu je dohromady predci:
smart filter, CPS nastaveni a auto flight (nebo smart profile)
uložena
jonza
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia Mini
«
Odpověď #12 v:
18. Březen 2006, 01:05 »
A tady je muj nazor jako cloveka co nema zkusenosti ani s jendim operacnim systemem, zatim jsem mel vzdy telefony bez OS.
Zmatene ovladani maji vsechny OS uplne stejne, ale staci na zvyknuti jeden den a je to. A ten, ktery se mi dostane do ruky drive bude ten nejlepsi! Jo a o aplikacich atd nevim nic, tak vas nebudu zatezovat.
uložena
YoRkY
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #13 v:
18. Březen 2006, 06:14 »
Ja jsem mela ten i ten a ani na jeden nemuzu rict nic spatneho. Myslim ze je to vse o zvyku
uložena
Kdo si hraje NEZLOBI !
JecminekMaselnik
Anonym
«
Odpověď #14 v:
18. Březen 2006, 20:54 »
2Kamil:
- profily: pouzivam aplikaci pocketzenphone za ctyri eura, neni tak vychytana jako magic profiles, ale stacim mi. Neumi automaticke prepnuti podle polohy ani pri zasunuti HF (coz Te uz ted s MPpro 1.2 jiste zajima:o)
- pdf je prohlizec je slusny, repligo pro wokna taky existuje
- office jsou u wm5 (konecne) s nativni podporou office dokumentu, asi lepsi nez dotogo
- sync: naprosta pohoda, pres mnotes syncuju notesy, pres wotlak pop3 ucty z exterieru, funguje.
- podporu ceskych znaku resi interwrite od sunnysoftu, ktery ofiko ceske neoperatorske distribuce obsahuji.
- na dialpadu na dotykaci se da taky psat, smart dialing (vyhledavani jmen principem t9) je proste famozni.
2KoCuR: nepis blbiny a necham te v klidu.
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni
|
Co se jinam neveslo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 17 dotazů.