SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 08:41

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: R1AA008 a BIG problem s menu cinnosti
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Poslat téma Tisk
Autor Téma: R1AA008 a BIG problem s menu cinnosti  (Zobrazeno 37282 x)
kuliferda
Uzivatel
Telefon: Z600,P910i,K800i,W810i,W910i,Satio,Car-100,MBW-150 Executive Edition

Zobrazit profil
« Odpověď #30 v: 13. Únor 2006, 19:49 »

Moc jsem toho nepochopil, ale co chapu velmi dobre je, ze kdyz dam tel. do servisu, tak zpravidla ma nejakou zavadu. Pokud to bude treba nefunkcnost nejakeho tlacitka, tak servis pri prijimani tel. vypisuje papir o jake zavady jde a ten ja podepisuji. Pripadne dalsi opravy nebo navyseni ceny za opravu nad 10% dohodnute ceny je servis povinen vas o tom informovat a mit vas souhlas. Jinak receno, vymena tlacitka je v poradku, prehrani softu nebylo dohodnuto, takze servis musi na svoje naklady prehrat soft za ten puvodni. A muj nazor na customizaci. Myslim ze zmena customizace je protipravni, ale je to muj nazor.
uložena
HellBorn
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #31 v: 13. Únor 2006, 20:59 »

Hele muzete se tady rozcilovat jak chcete. Proste kdyz vam to prehrajou, tak k tomu maji asi nejakej duvod. Takze je to hotovy a s tim uz nic neudelate. A nejaky rozcilovani na servise miste nic neovlivni. Proste kdo bude chtit dal pouzivat svoje tlaciidlo, tak bude muset za technickou podporou....
uložena
w4tch0
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #32 v: 13. Únor 2006, 21:20 »

Moc jsem toho nepochopil, ale co chapu velmi dobre je, ze kdyz dam tel. do servisu, tak zpravidla ma nejakou zavadu. Pokud to bude treba nefunkcnost nejakeho tlacitka, tak servis pri prijimani tel. vypisuje papir o jake zavady jde a ten ja podepisuji. Pripadne dalsi opravy nebo navyseni ceny za opravu nad 10% dohodnute ceny je servis povinen vas o tom informovat a mit vas souhlas. Jinak receno, vymena tlacitka je v poradku, prehrani softu nebylo dohodnuto, takze servis musi na svoje naklady prehrat soft za ten puvodni. A muj nazor na customizaci. Myslim ze zmena customizace je protipravni, ale je to muj nazor.

No ja som pochopil, ze telefon bol zaneseny do servisu koli softwarovym problemom na prehranie (a aktualizaciu) softu.
Oni nezmenili customizaciu (customizacia zostala ta od oskara) ... ale customizacia sa zmenila ... t.j. novsie verzie FW pre oskar maju customizaciu inu ako starsie verzie verzie FW ...
Nova customizacia sposobila, ze tlacitko menu cinnosti, uz nie je tlacitko menu cinnosti, ale priamy odkaz na nejaku wap stranku ci co ...

A cela dalsia debata mi pripada bezpredmetna, proste si to nechaj u tech. podpory SEmanie decustomizovat a je klud.
uložena

SE K750i   FW:R1CA021 ... zazrakom, este stale plne funkcny Cheesy
Sony Memory Stick Pro Duo 1GB
HPM-70 Sluchatka
MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #33 v: 13. Únor 2006, 21:30 »

2HellBron: To co tady popisujes je blbost, nic ve zlym... Predstav si, ze das auto (Octavia 1.9 TDI 96 kW) do servisu, protoze ti drhne prevodovka, nebo odesel senzor airbagu... A oni ti vrati auto opravene, ale ridici jednotka ma jiny software, ktery stahl vykon na 77 kW. Tedy jsi priselo vyhodu (vlastnost, funkci), za kterou jsi pri koupi dal cca 100 000 Kc navic. Prijde ti to normalni? Taky by si to auto vzal a odjel? Nechal by sis jen tak sebrat cca 30 koni?
A stejne jako v pripade telefonu by si sel za TP SEManie, tak s autem by si sel k tunerovi, ktery ti vykon vrati zpet (cca 25 000 Kc), ale prijde  zaruku. Prijde ti normalni napravovat takhle "skodu", kterou ti napachal operator, resp. servis?

A tohle je to same, jen v jinem oboru a mensim meritku. Proto mi to neprijde normalni a chovani operatora povazuju za tezkou podpasovku.
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
w4tch0
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #34 v: 14. Únor 2006, 01:56 »

Ale on za telefon nezaplatil viac a nekupil ho necustomizovany. On kupil telefon u oskara (a pravdepodobne uz bol istym sposobom customizovany, mozno nie tak viditelne, ale napr. oneskorene aktualizacie cez SEUS, voci nekustomizovanym telefonom su toho dokazom) a navyse pravdepodobne aj s nejakou zlavou. Problem je v tom, ze ta customizacia sa s novou verziou FW zmenila. Cim chcem povedat, ze nove FW pre Oskar (? vodafone ?), su dostupne uz len s touto customizaciou ... (samozrejme ze nie doslova, v servise, alebo TP semanie, mozu vsetko Mrknutí ale myslim pre obyc smrtelnikov, co si oskar fon donesu do servisu na prepalenie FW)

Dodatok: samozrejme, akekolvek customizacie povazujem za blbost, len si myslim, ze so staznostou neuspeje ...
« Poslední úprava: 14. Únor 2006, 02:00 od w4tch0 » uložena

SE K750i   FW:R1CA021 ... zazrakom, este stale plne funkcny Cheesy
Sony Memory Stick Pro Duo 1GB
HPM-70 Sluchatka
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #35 v: 14. Únor 2006, 08:51 »

2w4tch0: To je sice hezky, ze tam ta customizace byla, nakonec proc ne, operator na to ma pravo, ale on si koupil ten telefon kvuli funkcnimu vybaveni, ostatne jako vetsina z nas, a oni mu jednu z tech funkci bez jakehokoli upozorneni sebrali, na coz uz, podle me, pravo nemaji. Takze pokud se tehle konkretni funkce tyce, tak je na urovni nizsiho modelu a tedy vyhodil za to penize zbytecne.

VzdyÂť tohle preci neni normalni. Zaplatil jsem za nejake funkcni vybaveni a oni mi ted naprosto bez upozorneni cast te funkcnosti seberou, takze v konecnem dusledku telefon ztratil cast sve hodnoty a cast moji investice vysumela nekam do prazdna.
A customizace necustomizace, co je me do toho? Ja jsem telefon koupil v nejakem stavu, s tim, ze tak zustane. Kdyby v nem byla tahle forma customizace, tak bych ho treba vubec nekoupil.

Jsem si jistej, ze proti tomuhle chovani musi byt obrana. Byt dotycnym, kontaktoval bych EOI.

A TP SEManie, kterou tady porad vsichni argumentujete, neni reseni problemu, ale jen zaplata na ten problem.
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
Fester
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #36 v: 14. Únor 2006, 09:15 »

a nemyslis si ze zmena customizace byla v pravu? nemohli ti nechat oskar customizaci kdyz uz to neni oskar ale vodafone...
kdyz prijdes do servisu a reknes ze mas nejaky problem s tel. dejmetomu ze se ti stale restartuje... oni ti reknou dobra, podivame se na to...
prijdes za tyden , po tom co ti zavolali ze je hotovo, a oni ti vysvetli ze jsi mel FW R1nxxx a ze ti ho prehrali a ze by to jiz melo fungovat... ale nenahrali ti tam ten samy , je samozrejme ze ti tam nahrali ten nejnovejsi co meli tzn R1Axxx a ten maji uz jen s vodafone customizaci, ostatne jako vsechny FW, ponevadz oskar jiz neni, ze?
to je mozna spatny priklad, ale vem si ze customizace v tom  tel byla, tzn ze ji akorat aktualizovali...
me osobne by se to take nelibilo...ale musis je pochopit... Skus najit v dnesni dobe tel s pegas menu misto t-mobile...
proste a jednoduse se chteji oskara na dobro zabavit do urcite doby... jinak bych tam skusil zajit a vyresit to , pripadne zadal vraceni penez...
proto si kupuji telefony bez customizace  Mrknutí
« Poslední úprava: 14. Únor 2006, 09:17 od Fester » uložena

uzivej dokaÂť zijes :-)   K750i :-)
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #37 v: 14. Únor 2006, 10:22 »

2Fester: To je ale porad uplne neco jineho. Co me, jako zakaznikovi, je do toho, ze uz to neni Oskar, ale Vodafone? Ja vyuzivam jejich sluzby za nejake ceny a je mi jedno, jestli to provozuje Franta nebo Pepa, aÂť se klidne mezi sebou poperou, me jde o ty sluzby, ne o jejich firemni image. A stejne tak je to s telefonem. Koupil jsem si u nich telefon, protoze funkcne se mi libil (a jednim z predpokladu muze byt i to, ze nebyl "tvrde" customizovany). Dam ho k nim do opravy a oni mi tam bez jakehokoli upozorneni napali jejich customizaci, kterou zmeni funkcnost toho telefonu.

Tady nejde vubec o to, jestli tam ta customizace je nebo neni. Jestli je to Vodafone nebo Eurotel. Jde o to, ze svym zasahem pomerne vyrazne zmenili funkcnost telefonu, aniz by me o tom predem nebo alespon nasledne informovali, resp. jde o to, ze vubec neco takoveho udelali.

Customizace v tom telefonu sice byla, ale v uplne jine podobe. A opakuji znovu, kdyby tam byla v tehle puvodne, dotycny by si to treba vubec nekoupil, protoze by mu to vadilo a oni mu ji tam ted nahraji, aniz by cokoli rekli.

T-Mobile do toho netahej. Od nej mas telefon plne customizovany uz na zacatku, tam je jasne dane jake funkce bude mit a jake ne. Tohle je neco uplne jineho. Stejne tak pokud bys koupil K750i u Vodafonu ted, tak bude taky plne customizovana, v tom pripade nereknu ani slovo, ale tahle nebyla.
Pokud pouzivam plne Menu cinnosti, ke sve spokojenosti, odnesu telefon do servisu, on se mi vrati zpet a Menu cinnosti tam neni, jen kvuli tomu, ze muj operator zmenil majitele, tak je neco vazne spatne. ZvlasÂť kdyz se jedna o beznou funkci telefonu, ktera nema s operatorem nic spolecneho.

Rozhodne bych to nejak resil a snazil bych se kolem toho udelat co nejvetsi bordel, protoze tohle vazne nejde. Podle me nemaji pravo na to takhle vyrazne zmenit funkcnost telefonu, pokud jsi ho v takovem stavu nekoupil.
uložena

trent
Uzivatel
Telefon: HTC Touch Diamond, P1i, T610i, W810i, K750i, K700i

Zobrazit profil
« Odpověď #38 v: 14. Únor 2006, 11:41 »

Naprosto presne to popisuje Marek.I to prirovnani k te Octavce bylo dobre, jen u toho telefonu slo o chybu ve FW(u octavky by provedli upravu i jine nez reklamovane casti), pokud se nepletu.Takze update byl nutny.Proste nesl jsem telefon na reklamaci v nejakem stavu a funkcni vybave.A kdyz si ho tedy do 30 dnu vyzvednu, tak ocekavam, ze je telefon opraven, bez zavad a v takove funkcni vybave, s jakou jsem ho tam nesl.takze bych chtel po servisu vratit telfon v poslednim funkcnim stavu, v jakem byl pred reklamaci.Nejaka customizace me nezajima.Jde mi o fce a ty mi omezily.To ja jako kdybych si stahnul aktaualizaci windows a pote by neslo do systemu nainstalovat nic, co by nemel digi podpis microsoftu.To je dost podobny.
uložena

Byk ci nebyk?
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #39 v: 14. Únor 2006, 12:34 »

2trent: No konecne nekdo, kdo me chape...Mrknutí Uz me fakt zacina stvat to cesky "no, oni to sice tohle udelali, ale jsou velky a ja proti nim nic nezmuzu"... Jasne, kdo sedi doma na zadku a jen si stezuje, ten nikdy nic nevyresi...

To co se stalo s vyse uvedenou K750i je opravdu uplne mimo a dotycny by to mel s Vodafonem resit. Navic bych, byt jim, chtel vsechny jejich vyjadreni pisemne. A bud bych pozadoval uvedeni telefonu do puvodniho funkcniho stavu, nebo vraceni penez pripadne nejakou jinou kompenzaci. Ale takhle to fakt nejde.... A dokud budeme jen sedet, kecat a nechat si, s prominutim, sr*t na hlavu, tak jim to bude prochazet dal a dal...
uložena

trent
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 14. Únor 2006, 15:22 »

Tak ted jsem o tom mluvil s kamaradkou, co dela vedouci na pobocce T-mobilu...rekl jsem ji co si o tom myslim a sama rekla, ze i u nich byly nejake zmeny, ale pri reklamacich nedelali to, ze by menily fw na ukor funkci.Proste zakaznik dostal telefon jaky koupil.Jeste dodala, ze by byla slusnost toho zakaznika alespon upozornit, nebo mu dat na vyber, jakou customizaci chce.
Uživatel: MarekHajn
Ale takhle to fakt nejde.... A dokud budeme jen sedet, kecat a nechat si, s prominutim, sr*t na hlavu, tak jim to bude prochazet dal a dal...
Presne...Takhle jsem nenechal plavat reklamaci hodinek(ktere nesli opravit a oni mi odmitli vratit penize i po uplynuti 30 dni).Nakonec jsem dostal co jsem chtel(penize) a bylo to.Samozrejme to byly dva dny dohadovani s vedoucim.Nakonec to ale vyresil e-mail na vedeni a hrozba EOI(kterou tam stejne asi poslu).A co jsem se takhle dozvedel, tak jsem byl jeden z mala, kdo s reklamaci u nich uspel.Jinak firma se jemnuje ROCKPOINT....Takze konec OT a lidi, prestante se bat za sebe poprat!!!!
« Poslední úprava: 14. Únor 2006, 15:32 od trent » uložena

Byk ci nebyk?
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #41 v: 14. Únor 2006, 15:31 »

2trent: Souhlas... kdyz uz to teda musi byt, tak by bylo prinejmensim slusne me informovat o tom, ze neco vyrazne zmenili. Ne, ze to zjistim az po prevzeti...
Tohle je fakt nechutny. Mesicne jim clovek cpe tolik penez za predrazeny sluzby a oni se jeste chovaji takhle, to je vazne hnus.
uložena

Martin SE
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #42 v: 14. Únor 2006, 16:13 »

2trent: Souhlas... kdyz uz to teda musi byt, tak by bylo prinejmensim slusne me informovat o tom, ze neco vyrazne zmenili. Ne, ze to zjistim az po prevzeti...
Tohle je fakt nechutny. Mesicne jim clovek cpe tolik penez za predrazeny sluzby a oni se jeste chovaji takhle, to je vazne hnus.

Tohle vlakno sice nectu od zacatku,ale jedno vim jiste: jakykoliv zasah operatora do pristroje,ktery ho "oklesti" o urcite funkce je proste humus,a pokud v ramci servisni opravy k necemu takovemu dojde,poslal bych na adresu operatora stiznost v tomto zneni:
"Vzhledem k tomu ze vas servisni zasah,omezil funkce meho pristroje dane jeho vyrobcem,pozaduji od vas urcitou kompenzaci ve forme zvyhodneni vami poskytovanych sluzeb (myslim tim tarif),v negativnim pripade,zacnete pracovat na zadosti o preneseni meho cisla,k jinemu poskytovateli telekomunikacnich sluzeb" Myslim ze po tomto by dotycna firma "zmekla" a mohla se pretrhnout,jen aby o zakaznika neprisla.
uložena

SE G502 ChampagneBlack + 4GB MS micro
trent
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #43 v: 14. Únor 2006, 16:20 »

Nechci ti kazit radost, ale po tomhle nikdo nezmekne.Musis hrozit urady.To ze by mi zmenili funkce bez oznameni je duvod, proc znovu zahajit reklamacni rizeni.Kdyby se cukali, tak to pak resit pres urady, ale tim, ze jim reknes, ze jestli ti nedaj telefno do puvodniho stavu, nebo zlevni volani, tak se tomu zasmejou a reknou si a jdes.Tobe pak prijde bezduchy mail, ze je jim lito, ale ze to tak je a musi byt a ze tvuj pripad neznaji do podrobnosti, a´t si to vyresis s jejich zastupcem, u ktereho jsi telefon poridil.konec...a ses naharnej a muzes se prenest k nekomu jinehu....
uložena

Byk ci nebyk?
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #44 v: 14. Únor 2006, 16:35 »

2Martin SE: Obavam se, ze zrovna tohle na ne neplati... Øeknou ti neco ve stylu "tak si jdi, kdyz chces" a hotovo...
Ucinejsi bude pohrozit EOI...

2trent: Souhlas... tak nejak by to dopadlo...
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: R1AA008 a BIG problem s menu cinnosti
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 18 dotazů.