SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
14. Březen 2025, 19:46

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Programy pro mobilni telefony (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak jake uz jste precetli knihy v mobilu? A jak se vam libily?
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Tak jake uz jste precetli knihy v mobilu? A jak se vam libily?  (Zobrazeno 42166 x)
YoRkY
Uzivatel
Pohlaví: Žena

Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 09. Únor 2006, 10:36 »

Martine, samozrejme, jak budes chtit poslu ti je  Smajlík Smajlík
uložena

Kdo si hraje NEZLOBI !
odklizec
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 09. Únor 2006, 10:55 »

No to si nedokazu vubec predstavit, ze bych streba dila pana Sira Arthura Charlese Clarka cetl v mobilu. Fuj to ybch se musel stydet, tedy jestli vite co tim myslim.
Myslim, ze by byl naopak potesen Mrknutí Pred 50 lety se mu o necem takovem mozna jen zdalo. Nene, lidi co nikdy neprecetli nic na mobilu (samozrejme se spravnym fontem a nastavenim) toto nedokazou pochopit a ja jim to nemam za zle. Absolutne to neberu ani jako znevazeni knizky, naopak..je to neco, co muze lidi (specialne ty mlade) znovu pritahnout ke cteni. Mobil ma stale kazdy pri sobe. Je to skladne, je to pohodlne a kdo rika opak, rika to jen proto, ze to nikdy nezkusil, nebo nemel dobre nastaveny reader. Navic vubec neni podstatne, jak velky display mas! To je totalni omyl vsech, kteri to nezkusili a tvrdi opak. Pokud mas dobry font a scrollovani, tak stejne fixujes ocima jen jeden radek, a velky display ti naopak bude vadit.

Neni to 100% idealni a neda se na tom cist porad. Ale na cesty busem a pri cekani nekde na urade nebo u doktora neznam nic lepsiho. Jako student jsem precetl strasne moc knizek. Dneska mam plne skrine a nemam uz je kam davat. Pak jsem zacal delat a nejak jsem na to porad nemel cas. Ale od prichodu mobilu s javou a lepsima screenama ctu znovu a kazdy tyden dam jednu-dve knizky jen pri cestach do a z prace! Proto i porad odmitam poridit si auto, protoze by mi to zase skoncilo Cheesy Dobry duvod, ne?

eKnizky mi navic zabiraji par mega na disku a na dovolenou si jich muzu vzit treba i plnou kartu a vubec to nepoznam na mnozstvi zavazadel. Zkus to same s normalni knizkou! Ted se tesim, ze diky e-ink technologii se konecne zacinaji delat i readery velikosti A5 sesitu. Krome jiz dostupneho Sony Librie budou nekdy v breznu-dubnu dostupne nove dva readery. Nebudu mit zadne DRM omezeni, budou krome txt podporovat hromadu jinych fomatu a budou mit i dalsi funkce (jako wifi, web browser a mp3 podporu). Baterky by mely vydrzet kolem 5000-8000 stranek a to uz je neco knizek Mrknutí Takze knihovnu zrusim, necham si jen opravdu dobre veci a prejdu komplet na ebooks Mrknutí Jeste kdyby tak nekdo u nas zacal ebooky prodavat i CJ/SJ. Proc to jde v zahranici a ne u nas? Sad
uložena
duky
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 14. Únor 2006, 08:20 »

cital som detektivky od McBaina, da vinciho kod od browna (nedalo sa od toho odtrhnut) a v zlozke na citanie ma cakaju dalsie knihy od browna, nieco od ericha von danikena a johna grishama.

je to super mat knizku v mobile, vzdy je potom poruke nejaka ta kniha Smajlík

cital som uz na siemense cf62, teraz na SE z520i
uložena
Martin Hajn
Anonym
« Odpověď #18 v: 15. Únor 2006, 22:06 »

Yorky: Dekuju za nabidku , ale koupil jsem si K608i  takze asi na tom mobilu to cist nebudu .

Ale jinak souhlasim , ze je lepsi mit plnej mobil knizek na cestach nez plnej tezkej batoh na zadech .. MYSLETE NA SVOJE ZDRAVI ..  Mrknutí
uložena
KoCuR
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 v: 16. Únor 2006, 00:42 »

Ak sem dam prosbu ci by mi niekto neposlal nejaku knizku upravenu pre mobil tak sa to povazuje za warez? Ak hej tak newer mind...
uložena

Sony Ericsson+Nokia= www.eucellmania.com
Martin Hajn
Anonym
« Odpověď #20 v: 17. Únor 2006, 00:00 »

KOcur : Yorky ma pekne knihy a na pozadani urcite zasle , ale prosim reste si tohle soukrome ne na foru dekuju.
uložena
trent
Uzivatel
Telefon: HTC Touch Diamond, P1i, T610i, W810i, K750i, K700i

Zobrazit profil
« Odpověď #21 v: 17. Únor 2006, 13:54 »

No musim zastat nazor Marka Hajna z prvni stranky.Knihu v mobilu jsem jednou cetl, ale nedocetl.Je to pro me nepohodlne a pro to pro bude lepsi i pohodlnejsi tahat s sebou sebevetsi bichli.Mozna na komunikatorech to je o necem jinem, ale na klasickych mobilech to neni nic moc.
uložena

Byk ci nebyk?
Martin Hajn
Anonym
« Odpověď #22 v: 17. Únor 2006, 19:50 »

Nevim to jiste , ale je velka pravdepodobnost , ze kdyz ctete na mobilu tak ze si kazite oci.
uložena
trent
Uzivatel
Telefon: HTC Touch Diamond, P1i, T610i, W810i, K750i, K700i

Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 18. Únor 2006, 22:57 »

Nevim to jiste , ale je velka pravdepodobnost , ze kdyz ctete na mobilu tak ze si kazite oci.
Ani bych se nedivil, protoze kdyz jsem kdysi neco cetl na mobilu asi 20 minut v metru, tak mi pak asi 5 minut trvalo, nez jsem normalne zaostroval na veci kolem me.
uložena

Byk ci nebyk?
Martin Hajn
Anonym
« Odpověď #24 v: 25. Únor 2006, 22:53 »

No takze asi opravdu lepsi tu knihu a ne nicit si oci.
uložena
Tuhyk
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 v: 26. Únor 2006, 21:51 »

No tak sem si (jen tak pro cvicny ucely) nahral do telefonu BookReader a knizku Mort od myho oblibence Terryho Pratchetta. Reknu vam, ze na klasickou knizku to zcela urcite nema, ale v nouzi (ve vlaku, v cekarne) se to pouzit da. Ale proste neni to ono...
uložena

Tuhyk Inside!
Martin Hajn
Anonym
« Odpověď #26 v: 06. Březen 2006, 21:05 »

Neni no nahral jsem do sve K600 BookReadra a par radku jsem si tam dal , no a po 10 minutach me strasne zacly bolet oci takze to je opravdu jen v nouzi , ale u me radsi ani v nouzi nerad bych si zkazil oci. Co vas taky vas boli oci kdyz ctete na mobilu nebo ne?
uložena
Tuhyk
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 v: 06. Březen 2006, 21:13 »

Neni no nahral jsem do sve K600 BookReadra a par radku jsem si tam dal , no a po 10 minutach me strasne zacly bolet oci takze to je opravdu jen v nouzi , ale u me radsi ani v nouzi nerad bych si zkazil oci. Co vas taky vas boli oci kdyz ctete na mobilu nebo ne?

No kdyz ctu trochu dyl tak jo. Navic jak je to titerny tak na to musim koukat z blizka a neni to asi zadna slast pro ty oci. Zkousel sem si zmenit velikost (hvezdickou - maly, otoceni textu, vetsi) ale pri zmene na ten vetsi font zacnou zlobit ceske znaky. Nemate s tim nekdo zkusenost?
uložena

Tuhyk Inside!
odklizec
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 06. Březen 2006, 22:34 »

Souhlasim, ze cteni na default fontech a velikostech, ktere jsou v BookReaderu nebo ReadManiacu je opravdu trapeni oci. Ja ale pouzivam v BookReaderu hlavne Comic Sans o velikosti 26 a priadne jiny vetsi font. V tomhle je bookreader skvely, ze se tam daji prihrat nove fonty. Takze krome Comic 26 mam i Tahoma a Verdana 21, 23 a Lucida Sans Unicode 23 a 27. A co je dulezite, "Interline Space" mezi -1 a -3. Spravne nastavena hodnota "Interline Space" je dulezita, pokud mas problem s ceskyma znakama, respektive s jejich orezavanim. Nektera pismena pak nemaji viditelne cele hacky a carky, nebo jsou kusy pismen jako "j", nebo "g" orezane. Jestli mas tenhle problem, pak nastav Interline Space bliz 0.
uložena
Tuhyk
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 v: 07. Březen 2006, 08:26 »

Takze jestli jsem to pochopil spravne tak mam primo do BookReaderu nahrat v pocitaci novy font? Huh
uložena

Tuhyk Inside!
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Programy pro mobilni telefony (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak jake uz jste precetli knihy v mobilu? A jak se vam libily?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 17 dotazů.