SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 16:35

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W800 stale elekt napajanie cez USB
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: W800 stale elekt napajanie cez USB  (Zobrazeno 3492 x)
Duri191
Anonym
« v: 01. Prosinec 2005, 17:45 »

Caute, nezistili ste niekto nahodou, ako by sa dalo pod WinXP professional vypnut nabijanie W800 pri pripojeni cez USB kabel. Ono to asi dost nici baterku, ked ho pripojim s polovicnou kapacitou na USB, nakopcim nejake mp3 a vytiahnem fotky, spravim synchronizaciu dat, teda cca 20 min, trochu ho tym dobijem a potom zase odpojim, musim to robit skoro kazdy den a asi to baterka tlho neustoji, ked ju bdem takto likvidovat. Len tu niekto nemudrujte, ze je to Litiovka a ze to mozem....bla,bla...to viem aj ja, ale lit bateky maju pomerne obmedzeny pocet cyklov, ktore takto zbytozne "minam".
Ak viete niekto vypnut to napajanie do USB, prosim poradte mi.

Dik

Duri
uložena
KeNnY
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 01. Prosinec 2005, 17:50 »

Caute, nezistili ste niekto nahodou, ako by sa dalo pod WinXP professional vypnut nabijanie W800 pri pripojeni cez USB kabel. Ono to asi dost nici baterku, ked ho pripojim s polovicnou kapacitou na USB, nakopcim nejake mp3 a vytiahnem fotky, spravim synchronizaciu dat, teda cca 20 min, trochu ho tym dobijem a potom zase odpojim, musim to robit skoro kazdy den a asi to baterka tlho neustoji, ked ju bdem takto likvidovat. Len tu niekto nemudrujte, ze je to Litiovka a ze to mozem....bla,bla...to viem aj ja, ale lit bateky maju pomerne obmedzeny pocet cyklov, ktore takto zbytozne "minam".
Ak viete niekto vypnut to napajanie do USB, prosim poradte mi.
Dik
Duri

tieto nove baterky nemaju pamatovy efekt  Mrknutí baterka sa vzdy vybije uplne...  Mrknutí
uložena

Sony Ericsson Arc
w4tch0
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 01. Prosinec 2005, 18:55 »

Za cyklus sa pocita cele nabitie a vybitie. Lithium- ION baterka (a zaroven aj lithium polymer, co je v podstate vlastne lythium ion polymer) nema pamatovy efekt, a v podstate jej uplne nabitie a vybitie skor skodi. Odporucaju sa skor kratsie nabijania randoom, ako plne nabijanie a vybijanie. Plne nabit a vybit len za 3 mesiace koli kalibracii meraca baterky.
Rozobera sa to napr. tu:
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=93050
(odporucim precitat si aspon prvych 5 stran tohoto threadu, teda, ak vies po anglicky a ked nie tak aspon stranu 4)
strana 4: http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=93050&start=45

Popripade najdes vela faktov este aj tu:
http://www.batteryuniversity.com/partone-5.htm
http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm
a na dalsich stranach na tejto stranke.

No a ak nahodou nevies po anglicky, tak ti to zhrniem, Lithium Ion Baterku (rovnako ako Lithium Ion Polymer) znicis ovela rychlejsie, ked ju budes pravidelne uplne vybijat a nabijat, ako ked ju budes randoom na pol hodky pichat do nabky. Navyse, vybijanie bateriek postavanych na lithiu pod urcitu hranicu 2,daco volta moze tieto baterky definitivne znicit.

EDIT: aby som to este doplnil, kazda lithium ion (a aj lithium ion polymer) baterka, ma zabudovany ochranny obvod, ktory zabranuje vybitiu bareky pod urcitu hranicu a prebitu baterky nad urcitu hranicu, aby sa zabranilo poskodeniam ktore by to spolobilo. Ochrana pracuje asi tak, ze rozpoji uzavrety obvod prudu v pripade ze sa napatie baterky zacne blizit k hraniciam mimo tolerancie. Moze vsak dojst k tomu, ze ak sa nahodou baterku podari vybit pod urcitu hranicu (napr. prilis rychlim vybitim, ochranny obvod nestihne vcas zabrat), dojde k trvalu preruseniu ochranneho obvodu a beterku uz nie je mozne opatovne nabijat, a teda je znicena.....
« Poslední úprava: 01. Prosinec 2005, 19:05 od w4tch0 » uložena

SE K750i   FW:R1CA021 ... zazrakom, este stale plne funkcny Cheesy
Sony Memory Stick Pro Duo 1GB
HPM-70 Sluchatka
duri191
Anonym
« Odpověď #3 v: 02. Prosinec 2005, 00:28 »

dik moc, je to zaujimave, ale sklzli sme k baterkam co sa tu uz x-ktat riesilo,ide mi len o to, ci sa nejak da vypnut napajavie cez USB, mam doma PDA HP 4700 a tam to ide bez problemov, pri W800 to neviem, da sa to nejak ?
uložena
jonza
Uzivatel
Telefon: Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 02. Prosinec 2005, 01:26 »

ne neda, teda ja jsem na to neprisel, ale nejsem odbornik, takze to mozna nekdo zvladl! Ale uprava je mozna bud v ovladacich nebo HW (preruseni nabijeciho konektoru). Ja jsem zkousel jen ovladace, ale nezkouse jsem je predelavat, jen prepnout a to se mi nepodarilo! Embarrassed
uložena
duri191
Anonym
« Odpověď #5 v: 02. Prosinec 2005, 08:42 »

mmm, rovnako som dopadol aj ja. V ovladaci ani v telefone som to nenasiel a vo vlastnostiach USB radica neviem ci to nejak ide...ak by to niekto vedel, super, ked nie tak smola :-(
uložena
Bad.Man
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 02. Prosinec 2005, 09:47 »

Nekteri noname vyrobci dodavali USB kabely s vypinacem na nabijeni ..... zkus prolizt net zda je takovej kabel k dispozici i pro W800
uložena

Nebe je modry, voda je mokra a Satan Claus na nas ciha a je cim dal silnejsi... (The Last Boyscout)

NOK5110->NOK3210->SIE M35->MOT V55->SIE S55->NOK 6510->MOT V600->SE K750i+P910i+MS DUO 2GB+NaviLock+TomTom
Duri191
Anonym
« Odpověď #7 v: 02. Prosinec 2005, 10:14 »

Dik, skusim popozerat na nete, ked nieco najdem, hodim sem link.
uložena
joejog
Uzivatel
Telefon: U10i (Aino)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 02. Prosinec 2005, 12:01 »

jeste muzes zkusit prelepit isolepou posledni tri piny vedle toho delsiho na konektoru co se strka to telefonu (sice je to nouzovy ale vyresi to problem)  Mrknutí
uložena

K500,K700,K800,W910,U10i
Black
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 02. Prosinec 2005, 13:27 »

Ale opravdu je to kravina. Ta baterka pujde za tri roky kukat, kdyby ses rozkrajel.
uložena

Mam K750i a zelenej puntik!
Duri191
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 02. Prosinec 2005, 14:29 »

to Black:   
to mas pravdu, keby mi baterka vydrzala 2 roky, bol by som stastny, ale mam opacnu skusenost. Druhy foon mam SAMSUNG D500E a pomerne casto ho pripajam cez kabel. Mam ho od leta a na baterke je uz vidiet, ze je v haaji, predtym vydrzala 2,5 - 3 dni a teraz jeden den pri stasti a telefonujem a EDGEuje stale skoro roznako, takze asi na tom neustalom nabijani nieco bude.
Dalsi pripad:
Mal som tazku handsfree sadu SE v aute a k tomu foon T300, potom T610 a na oboch som tym, ze som ich neustale daval do handsfree (tiez stale dobijalo) a z handsfree upne znicil baterky. Na T300 - 3 ks bateriek a na T610 iba 2 ks lebo mi ju porom slohli, tak som viac nestihol. Tak tu este skuste niekto mudrovat o baterkach.

Ano, prelepit kontakty je sice dost huste a nepohodlne, ale je to RADA K TEME FORA. Dik joejog za tuto radu, ak nic ine nepojde, skusim to aspon takto.

PS: hladal som kabel s moznostou vypnutia, zatial nic, uvidime. Angry

Dik
uložena

Nokia 1611 -> Eric GA628 -> Nok 5110 -> Eric T10i -> Siem C45 -> Philips Fisio 810 -> SE T300 -> SE T610 -> Samsung D500E -> SE W800
stresman
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 19. Únor 2006, 13:20 »

cim to moze byt ze mne sa cez USB telefon nenabija ale vybija ? Embarrassed a ma to ... lebo mam ho napojeny 20 minut a 5 % dole ide. Cry Undecided
uložena

Fon: SonyEricson D750i, FW - R1J002
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #12 v: 19. Únor 2006, 13:52 »

cim to moze byt ze mne sa cez USB telefon nenabija ale vybija ? Embarrassed a ma to ... lebo mam ho napojeny 20 minut a 5 % dole ide. Cry Undecided

pokud je fw v tvem podpisu aktualne v telefonu, tak updatuj...
jinak decustomizuj a problem zmizi.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W800 stale elekt napajanie cez USB
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 16 dotazů.