SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 11:31

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Citlivost a stabilita WiFi - Ray (a nebo i jine ;-) )
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Citlivost a stabilita WiFi - Ray (a nebo i jine ;-) )  (Zobrazeno 5867 x)
vasek.x1
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X2

Zobrazit profil
« v: 11. Říjen 2011, 11:13 »

Zdravim,
tak se nejak potykam s citlivosti WiFi - v recenzich ctu, ze je skvela, u meho telefonu se o tom mluvit neda. Tak bud mam vadny kousek a nebo recenze keca. Mohli byste sem napsat hodnoty urovne signalu, ktere namerite ve specifikovane vzdalenosti od nejakeho AP. Optimalne napr. i srovnat s notebookem ci dalsimi pristroji. U me je to nasledujici:
router - Linksys WRT54GL, vzdalenost cca 50 cm od anteny, vse lezi volne v jedne rovine na stole bez zakryti cimkoliv ;o)
telefon (Ray, v2.3.3) - RSSI kolisa -45 az -55 dBm
notebook Lenovo T61p - RSSI relativne stabilne mezi -20 az -23 dBm

Na telefonu pouzit program WiFiFoFum, na PC inSSIDer (oboje je free a da se snadno vygooglit ci stahnout z marketu).

Tak bych byl rad, kdyby nekdo poslal svoje hodnoty.
Diky

P.S.: taky jsem se nezminoval o tom, ze obcas je telefon pripojen k wifi, ale ne k internetu - napise, ze ma omezene pripojeni (ale na hokeji, jak tu nekdo nekde psal, se to nedeje, ponevadz tam nechodim :-), ale normalne i doma). S tim ale fakt nevim, co delat...
uložena
petr_p
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 11. Říjen 2011, 16:58 »

Ray 2.3.3:
50cm (az nekolik metru) od anteny mam -45dBm, coz je podle WifiAnalyzeru tak 90%, ma rozsah od -100 do -40, takze -20 by tam ani nemohl ukazat. Problemy nemam, chytim wifi i u garaze tak 30m od domu (to ze se na ni opravdu pripojim), jinak viditelna je tak 100m od domu (nejobycejnejsi Huawei EchoLife HG520i co dava O2 k ADSL umisteny uprostred zdeneho domu na chodbe).

Bydlim na kopci a kdyz vyjdu ven, chytim/vidim asi 40 wifi siti z mesta vzdaleneho 2km vzdusnou carou (prima viditelnost). Srovnani moc nemam (s nicim jinym venku nebeham), ale mne se to zda slusny.
uložena
tomason
Uzivatel
Telefon: SE vivaz

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 11. Říjen 2011, 19:02 »

tohle je routerem!
uložena
vasek.x1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 12. Říjen 2011, 10:51 »

petr_p: diky, tak mam asi vadny kousek...

tomason: vzhledem k tomu, ze bezne stridam minimalne 4 stejne routery denne a na vsech se ten telefon chova stejne, tak to routerem neni...

edit 13.10. 23:56: ajaj, chybicka se vloudila - misto ruzne, jsem napsal stejne, coz docela meni smysl vety Smajlík Pouzivam denne jak ten zmineny (2x), tak D-Link DIR-825 a jeste nejake SMC a Linksys WRT320n.
« Poslední úprava: 13. Říjen 2011, 22:57 od vasek.x1 » uložena
petr_p
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 12. Říjen 2011, 12:18 »

vasek.x1: nedelej ukvapene zavery, jestli stridas stejne routery, tak to tim klidne muze byt

Ve firme mame wifi router TP-Link TL-WR1043ND, kupoval se schvalne protoze ma 3 anteny (muj doma jednu) aby mel signal co nejlepsi a je to imho pekny kram. Uz par metru od routeru signal hodne klesa a o patro niz (nebo 2 kancelare vedle) neni sance (zato z jineho routeru jeste vzdalenejsiho neni problem). Mozna je to tim, ze je BGN, treba jsou nachylnejsi nez jen BG.

Taky jsem obesel bydliste a rozdily jsou obrovske, nekomu chytnu wifi na 50 metru, nekomu uz skoro lezu po zdi baraku nez se wifi objevi. Z tohoto pohledu je ta moje asi nejsilnejsi, chytam ji siroko daleko. Tu co mame ve firme bych pravdepodobne nechytal ani hned u domu  Sad
uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 12. Říjen 2011, 12:26 »

OT:: petr_p: 3 anteny ti nepomuzou, pokud bude koncove zarizeni v G modu - 3 jsou pouzitelne pouze pro N zarizeni. Stejne tak nedelej ukvapene zavery ty :-) , mam doma dsl modem/router TP-Link 8960NB - neni sebemensi problem jak se starym eTenem, tak nyni s Vodafone 845 - dokonce i na kramu jako je Vodafone 845 chytnu signal na 2/3 pres 2 hodne silny zdi (barak z 18.st.) Kdyz jdu ven, nejakych 30m od baraku jsem porad pripojenej.

vasek.x1:: takova blbost, aktualizaci FW (mobilu) jsi zkousel? Stejne tak nemusi vyhovovat mobilu pouzity chipset v routeru - i to, ze jsi zkousel 4 stejne nezaruci, ze to nebudou problemove routery.

uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
petr_p
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 12. Říjen 2011, 12:44 »

pogo: ja ukvapene zavery snad nedelam kdyz pisu, ze konkretni Nkovy router s 3 antenama je mnohem horsi co do dosahu nez muj Gckovy jednoantenovy a ze sousedi majici ruzne jine (na 90% Gckove) wifiny maji taky hodne odlisny dosah. To je proste konstatovani, ze problem nemusi byt v telefonu, ale v konkretnim modelu wifi routeru. Zkouseno na Ray, X8, Galaxy S, Galaxy S II, iPhone.
Jak jsem psal, treba je to tim, ze je Nko nachylnejsi (zas tak do toho nevidim). Pomohlo by treba co se tyce dosahu zmenit B+G+N jen na N jestli to pujde? Pomohu si teoreticky zmenou B+G jen na G doma?
uložena
tomason
Uzivatel
Telefon: SE vivaz

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 12. Říjen 2011, 13:06 »

vcera jsem byl u kamarada ze si postahuju nejaky vetsi instalacky her pres Wifi,proste i pres plny ukazatel signalu nebyla sance,bud to zaclo stahovat a za chvilku to kleklo a nebo u nektery hry ani tuk.dneska v praci,kde na to pro zmenu nemam cas,tak tam mi to bezi naprosto v pohode.
takze jak jsem psal,je to v routeru!!
uložena
drice
Uzivatel
Telefon: NEO

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 13. Říjen 2011, 09:00 »

vcera jsem byl u kamarada ze si postahuju nejaky vetsi instalacky her pres Wifi,proste i pres plny ukazatel signalu nebyla sance,bud to zaclo stahovat a za chvilku to kleklo a nebo u nektery hry ani tuk.dneska v praci,kde na to pro zmenu nemam cas,tak tam mi to bezi naprosto v pohode.
takze jak jsem psal,je to v routeru!!

Dela mi to taky. Doma i na plnej signal samej problem v praci naprosto v poradku  Cheesy
uložena
vasek.x1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 13. Říjen 2011, 23:08 »

Tak koukam, ze diky trapnemu "preklepu" v celem slove jsem tu rozviril zcela odlisnou debatu Shocked) Takze dekuji petru_p za to, ze zduraznil ve sve odpovedi to podstatne slovo "stejne" Smajlík Bylo by ale fajn, kdyby jeste nekdo poslal objektivni hodnoty vcetne hodnoty z notebooku ve stejnem miste...

Dale tedy jen doplnim - firmware neprehraju, neb novy normalne k dispozici neni a hledat neco na zalohovani a instalovat novy pres Wotan se mi moc nechce, neb na blbosti nemam casu nazbyt.
uložena
Daff.Cz
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia Arc S Midnight Blue

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 15. Říjen 2011, 06:33 »

Vasek.x1:  mam sice xperii play, ale mel jsem ten stejny problem, mala citlivost a hodne casto omezene pripojeni, aktualizoval jsem soft v routeru a je po problemu, citlivost se hodne zlepsila a omezene pripojeni zadne. S tim stahovanim her, to mam tak, ze mi nesmi mobil zhasnout, jakmile zhasne odpoji se wifi a je po stahovani,  i kdyz to mmam nastaveny aby se to nevypinalo, tohle neni moc otazeny....
Zkus a uvidis.
uložena

Az umru, pohrbete me prosim tvari dolu, aby mi cely svet mohl polibit prdel. Mrknutí
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Citlivost a stabilita WiFi - Ray (a nebo i jine ;-) )
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.036 sekund, 18 dotazů.