SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 16:59

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Zkusenosti s Cyanogen ROM 7.1 na telefonech Sony Ericsson (generalni diskuze)
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 8
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Zkusenosti s Cyanogen ROM 7.1 na telefonech Sony Ericsson (generalni diskuze)  (Zobrazeno 45349 x)
magor006
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #30 v: 13. Říjen 2011, 14:40 »

Ahoj,jsem novacek v Androidech,proto bych mel otazku.Musim odemknout bootloader kdyz si chci nahrat Cyanogen? nebo podle postupu na strankach xda rovnou nahraju.Nechci  to zkazit... Undecided
V tom jejich anglickem navodu se moc nevyznam.
« Poslední úprava: 13. Říjen 2011, 14:43 od magor006 » uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #31 v: 13. Říjen 2011, 14:59 »

Bez odemknuti bootloaderu a nahrati noveho kernelu se neobejdete...
uložena
magor006
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #32 v: 13. Říjen 2011, 15:23 »

Bez odemknuti bootloaderu a nahrati noveho kernelu se neobejdete...

mam odemknuto(prisel jsem ale timto o puvodni aplikace) pak uz postupuji dle navodu u baliku Cyanogen z XDA...
jeste se chci zeptat jestli, kdyz nahraju Cyanogen,jestli si musim predem neco zalohovat,kontakty,zpravy atd.?,mohu klidne prejit zpet na originalni software?

step 1 - copy update.zip to sdcard

step 2 - flash new kernel (always use the kernel provided in CM7 / it is incompatible with stock ROM)

ON PC - run fastboot flash boot boot.img (an black window will open and will stay open untill kernel is flashed)
ON PHONE - put phone in fastboot mode (power off then press volume up and plug usb cable) and phone LED will light BLUE

step 3 - when phone is booting (first 5 seconds) press volume down key several times to enter recovery and choose apply update from sdcard

nerozumim kroku 3...modra led sviti ,ale telefon nebootuje a na vyber update z sd karty mi to take nenabidne.poradite prosim?

je nekde ceskej preklad co presne udelat?..ja nevim jeslti jsem vse udelal spravne...byl bych Vam vdecnej..to recovery menu se mi nezobrazuje ani po mackani hlasitosti dolu..mam xperia mini
« Poslední úprava: 14. Říjen 2011, 12:57 od magor006 » uložena
matonka007
Uzivatel
Telefon: Xperia X8, SE G700, SE K770i, SE K550i, SE W910i

Zobrazit profil
« Odpověď #33 v: 13. Říjen 2011, 16:59 »

Ahoj vsichni,

Ted jsem se uplne ztratil, mam xperii x8, root, pripravenou rom, i kernel, stahnuty flashtool, ale ted mi do toho vlezlo to odemknuti bootloaderu, jak toho docilim u X8? Kdyz jsem hledal nasel jsem jen odemknuti bootloaderu u novych telefonu Xperia (letosnich), dekuji tedy predem za radu.

uložena
M.Eermak
Uzivatel
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #34 v: 13. Říjen 2011, 17:07 »

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1254225 ale bacha na to jestli jsi mel nekdy zablokovanej telefon od operatora (jestli je to sedivka tk by klidne mohl byt,jestli je z oficialniho dovozu tak OK)
jestli mas kernel tak z XDA a tam je tenhle navod odkazovanej na strankach kde jsou kernely,napr. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1267747
uložena

Dulezite clanky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou porad aktualizovany - C905
peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« Odpověď #35 v: 13. Říjen 2011, 17:21 »

To vazne nikdo neupozorni novacka, ktery nevladne anglictinou ze zacinat odemcenim bootloaderu neni dobrej napad? A to ani nemluvim o tom ze tim ziska system kde 1/3 beznych veci nefunguje nebo ma minimalne problematickou funkcnost. Hmm.
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #36 v: 13. Říjen 2011, 17:51 »

Si delas prdel ze zdejsi komunity, ne? Uz si vystudoval zakladni skolu?
uložena
Srandista
Uzivatel
Telefon: K510i, K610im, W995, Xperia Arc Blue

Zobrazit profil
« Odpověď #37 v: 14. Říjen 2011, 06:26 »

Sorry za OT, ale peregrinov post by sa mal vyhlasit prispevkom roka... Nemam slov.
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #38 v: 14. Říjen 2011, 07:52 »

Zpatky k tematu - tentokrat jsem instalaci skutecne provadel krok po kroku a na modelu XPERIA Neo jsem byl uspesny. Ani po flesnuti baliku Google aplikaci se mi ale tyto v menu neobjevily, takze nevim... A co se tyka ostatniho - neni to spatne, jde to kupredu, ale osobne neumim posoudit vyhody proti stavajici ROM. Zkratka to taky dobre funguje, grafika je o neco slabsi, nektere moznosti nastaveni jsou podrobnejsi, jine ale chybi... Pokud bych mel telefon pouzivat jako primarni, asi bych do CM nesel...
uložena
peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« Odpověď #39 v: 14. Říjen 2011, 08:23 »

Hudasp & Srandista pekna reakce Smajlík Kazdopadne dik za nominaci. Bohuzel to nemeni nic na tom ze je tu bez varovani doporucovan postup, kterym si muze ten kdo ho pouzije na X8cku nevratne odemknout bootloader (protoze pri chybe v postupu podle navodu kteremu pravdepodobne taky nebude rozumet si udela s telefonu tezitko http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1254225) A pokud to podstoupi tak ziska system ktery se neda popsat jinak nez beta verze. Ja mu kazdopadne drzim palce.
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
dbts25
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 14. Říjen 2011, 09:52 »

Bootloader na X8 sa da uz dlhu dobu naspat zamknut. Odomknutie nie je o nic nebezpecnejsie ako root staci len dodrzat postup. Jedine co sa moze stat pri pouziti nespravnej metody na odomknutie je strata signalu a to sa da vyriesit opatovnym odomknutim pomocou spravnej metody. V pripade ze sa nahra nespravny kernel (napriklad z X10 Mini) tak to tiez nespravi z mobilu tazitko na papier staci len preinstalovat pomocou SEUSU, PC Companion alebo FlashToolu
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
Joza
Anonym
« Odpověď #41 v: 14. Říjen 2011, 10:05 »

To Magor - co se tyka kroku tri, tam uz telefon nemas pripojeny k Pc, normalne jej zapnes a po zobrazeni loga Sony Ericsson opakovane mackas tlacitko zpet (pripadne u nekterych modelu hlasitost dolu), nez ti nabehne Recovery menu
uložena
magor006
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #42 v: 14. Říjen 2011, 12:58 »

asi jsem nenahral kernel..to nevim jak se dela..
« Poslední úprava: 14. Říjen 2011, 14:45 od Jozef Cmar » uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #43 v: 14. Říjen 2011, 14:45 »

otevrete prikazovou radku stejne, jako kdyz jste odemykal bootloader. Ze stazeneho zipu s ROM vtahnete soubor boot.img a pri pripojeni telefonu ve fastboot modu zadejte fastboot flash boot boot.img
Predpokladem samozrejme je, ze soubor boot.img zkopirujete do slozky, kde mate fastboot a kde spustite prikazovy radek
uložena
magor006
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #44 v: 14. Říjen 2011, 15:35 »

otevrete prikazovou radku stejne, jako kdyz jste odemykal bootloader. Ze stazeneho zipu s ROM vtahnete soubor boot.img a pri pripojeni telefonu ve fastboot modu zadejte fastboot flash boot boot.img
Predpokladem samozrejme je, ze soubor boot.img zkopirujete do slozky, kde mate fastboot a kde spustite prikazovy radek

Dik to uz jsem stacil zkusmo udelat,funguje, ale ten jejich navod na xda ten je dost strucnej...viz:

WARNING - if you used another rom (stock or custom) you have to wipe data or device will not boot- pritom jsem pouzil ten boot.img primo z toho jejich baliku a stejne se to kouslo. v tom pripade nevim,s  jakou rom se toto delat nemusi?
dale nepisou, ze se musi prepsat zip slozka primo na update.zip. po rozbaleni se v defaultu nejmenuje primo update.zip. a uplnemu zacatecnikovi co nikdy nefleshoval telefon to nemusi dojit.
« Poslední úprava: 14. Říjen 2011, 15:37 od magor006 » uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 8
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Zkusenosti s Cyanogen ROM 7.1 na telefonech Sony Ericsson (generalni diskuze)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 18 dotazů.