SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
03. Duben 2025, 19:31

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: telefonny zoznam - Xperia ARC
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: telefonny zoznam - Xperia ARC  (Zobrazeno 8064 x)
stanko.z
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia X8

Zobrazit profil
« v: 23. Září 2011, 08:51 »

!!! PORADTE MI PROSIM VAS NIEKTO !!!
Mam SE Xperia ARC a vobec neviem nikde najst v menu ako zoradit telefonne cisla podla priezviska alebo podla mena.
Viem ze HTC to ma ale preco to nema Sony Ericsson.
Diky za radu.
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
Android 2.3.7 (GingerDX v021)
verzia zakladneho pasma: M76XX-TSNCJOLYM-53404015
verzia jadra: 2.6.29 (SEMCUser@SEMCHost #1)
MicroSD card 8GB
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 23. Září 2011, 09:27 »

Tohle je stara bolest vsech androidich Xperii. Dodnes nechapu proc tomu tak je, ale uz jsem si na to zvykl. Jmena podle prijmeni v seznamu proste nikdy neseradis. Kdyz jsem presel z Vivazu Pro na X10 tak jsem z toho byl tenkrat nesÂťastny... ale evidentne to SE tolik nepali, kdyz od te doby vydalo dalsich XY telefonu a porad tam tato trivialni funkce neni... chjo.
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #2 v: 23. Září 2011, 09:35 »

je treba zkratka doinstalovat nejakou alternativu z Marketu, dialer je uz rok a pul nejslabsim clankem v SW vybave telefonu XPERIA...
uložena
stanko.z
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 23. Září 2011, 09:38 »

a da sa to nejako vyriesit nainstalovanim nejakej aplikacie Huh?
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
MicroSD card 8GB
asahi
Uzivatel
Telefon: Xperia X1

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 23. Září 2011, 11:00 »

stanko.z: tohle jsem taky resil, kdyz jsem to videl, tak jsem tomu ani nechtel verit, jenze nahradni dialery se mi nelibi. Nakonec jsem to vyresil tak, ze na vyhledani konkretniho jmena pouzivam ten horni vyhledavaci prvek, neni to tak rychly jako smart dialer, kterej xperia taky nema, ale je to pouzitelny.
uložena
stanko.z
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 23. Září 2011, 11:06 »

je treba zkratka doinstalovat nejakou alternativu z Marketu, dialer je uz rok a pul nejslabsim clankem v SW vybave telefonu XPERIA...

ja nemam na mysli dialer ale telefonny zoznam, ktory mi zoradi kontakty v zozname podla mojho zelania, t.j. podla priezviska alebo podla mena.
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
MicroSD card 8GB
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 23. Září 2011, 11:25 »

Ono je to provazane, kontakty jsou soucasti dialeru. Nevidel jsem v marketu ani zadnou aplikaci jen na kontakty. Vzdy se jedna o dialer + kontakty. A priznam se, ze zadny z dialeru v marketu se mi nelibi. Vzdy to pusobi jako pest na oko, je zkratka az prilis poznat, ze se jedna o aplikaci treti strany. Dialer od SE je designove vychytany temer dokonale, jen by to chtelo doplnit do nej spoustu funkci (jako ma treba HTC - jedina vec co se mi na tech telefonech libi je dialer).
uložena
pudl
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 23. Září 2011, 12:11 »

Nejak mi unika asi vyznam dotazu, ale pri beznem podivani se na meho Arca, tak mam jmena ci prijmeni serazene dle abecedy, dokonce to deli podle pismen A.......B.......XYZ. Tak nevim, v cem mate problem.
uložena
asahi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 23. Září 2011, 12:50 »

pudl: co mas teda serazeno dle abecedy, jmena nebo prijmeni? Nemuzes mit serazeno dle obou kriterii, tak nam prozrad kde to nastavujes.  Smajlík
uložena
stanko.z
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 23. Září 2011, 14:14 »

ten telefon mi zoradi zoznam IBA podla mena a ja ho potrebujem zoradit podla priezviska.
a ani prinajmensom sa mi nechhce prepisovat 700 telefonnych cisel tym ze vymenim v kontakte meno za priezvisko
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
MicroSD card 8GB
alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 23. Září 2011, 14:22 »

pudl to nenastavuje nikde, jen nechape dotaz. Jde nam zkratka o to, aby se kontakty tridily podle prijmeni, nikoliv jmena. A toto proste Xperie neumi nijak nastavit! Je to zarazejici a dodnes to proste nechapu... takova trivialni a zakladni funkce a proste mi nejde dohlavy proc to SE porad tak ignoruje. Dokazal bych pochopit absenci teto funkce u prvnich firmwaru, ale proc to nedokazali zapracovat ani treti rok co se adroidi SE prodavaji??? Docela by me zajimalo kdyby se na to SE nekdo zeptal.
uložena
asahi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 23. Září 2011, 14:56 »

alesmatusek: ja vim, ale chtel jsem, aby na to pudl prisel sam Smajlík Na tento problem jsem se ptal ceskyho support centra a odkazali me na stazeni alternativy na marketu. Sikulove. Smajlík
uložena
alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 23. Září 2011, 15:30 »

Hmm, tak to je zajimava odpoved. Divim se, ze se s takovym pristupem vubec obtezuji delat cokoliv sveho pro android. To by uz rovnou mohli prodavat surovy system (klidne i bez grafickeho UI) kde bys v baleni nasel navod jak si stahnout z marketu launcher pro (a jine launchery), dialer, sms app, emailovy klient apod..  Smajlík

Prece kdyz uz delam nejakou aplikaci tak mam snahu dotahnout ji do detailu... Navic pridat dalsi kriterium pro filtr trideni kontaktu podle libovolne kategorie (treba to nase prijmeni) z databaze kontaktu je prece programatorsky naprosto primitivni perace. To je proste zoufale... rad bych si popovidal s clovekem, co ma kompetenci rozhodovat o sw telefonu SE. Jednoduse proto, abych znal duvod proc toto delaji (resp. vydavaji takove polotovary/zmetky). Nenapada me totiz zadny racionalni duvod pro to, aby tam tu funkci neimplementovali.
uložena
Harmon
Uzivatel
Telefon: Samsung GSII

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 23. Září 2011, 15:46 »

Celkem jednoduse to vyresis tim ze v seznamu nebudes psat zvlasÂť jmeno a zvlasÂť prijmeni.
Ale napises kompletni jmeno treba jak to mam ja do prijmeni  - " NOVAK Josef " potom se ti bude radit podle abecedy ,podle prijmeni.

uložena

"Nothing is impossible"
asahi
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 23. Září 2011, 20:17 »

alesmatusek: napada me jedina moznost a to, ze ani jeden z vyvojaru v SE nepouziva jejich mobil, protoze jinak by na absenci tak naprosto zasadni funkce museli prijit a v nejblizsi aktualizci by to napravili. Ja jsem si pripadal jako retard, kdyz jsem v Arcu hledal kde se to radi podle prijmeni a nemohl to najit. 
Reseni podle Harmona je asi funkcni, ale to se mi vubec nelibi, na gmailu razeni funguje spravne a takhle zprzneny jmena bych tam nechtel mit.
Jediny stesti, ze v Xperii je v kontaktech moznost vyhledani, takze behem nekolika okamziku se k pozadovanymu jmenu dostanu.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: telefonny zoznam - Xperia ARC
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.055 sekund, 18 dotazů.