SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 05:41

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Vyrazne zlepseni rychlosti u x10 (2.3.3) - Uncap FPS pres xRecovery (diskuze)
Strana: 1 [2] 3 4  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Vyrazne zlepseni rychlosti u x10 (2.3.3) - Uncap FPS pres xRecovery (diskuze)  (Zobrazeno 20729 x)
Joza
Anonym
« Odpověď #15 v: 28. Srpen 2011, 12:22 »

Nove bude tema slouzit i jako diskuze pro nasledujici navod:
http://forum.semania.cz/index.php/topic,28371.0.html
Dekuji za pochopeni
uložena
xdomx22
Uzivatel
Telefon: SE X10i

Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 17. Září 2011, 00:42 »

Josef: jasne, v pohode ;-)
uložena
Mara232
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Nokia 1100 ->SE xperia x10i

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 09. Říjen 2011, 18:00 »

dobry den,rad by jsem se zeptal, jak mam naistalovat recovery menu na x10(android  2.3.3) a nasledne rootnout aby me mobil slapal lepe nez dosud,zlepseni toho jitu atd. Dekuji za odpoved'
uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 10. Říjen 2011, 08:35 »

dobry den,rad by jsem se zeptal, jak mam naistalovat recovery menu na x10(android  2.3.3) a nasledne rootnout aby me mobil slapal lepe nez dosud,zlepseni toho jitu atd. Dekuji za odpoved'

no.. nejdriv te trosku poopravim, nejdrive je potreba root a az po te lze instalovat xrecovery. dela se to v podstate zaroven pres program flashtool. samotne rootnuti telefonu ti telefon neurychli, to jen odemkne pristup k systemu. jinak jestli dobre koukam tak navod na root byl asi z tohoto fora vymazan ale jestli umis trochu anglicky tak to muzes udelat pomoci originalniho navodu z XDA zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1196421    (je tam i video jak na to, takze by to nemel byt problem)
uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 20. Říjen 2011, 19:51 »

no.. nejdriv te trosku poopravim, nejdrive je potreba root a az po te lze instalovat xrecovery. dela se to v podstate zaroven pres program flashtool. samotne rootnuti telefonu ti telefon neurychli, to jen odemkne pristup k systemu. jinak jestli dobre koukam tak navod na root byl asi z tohoto fora vymazan ale jestli umis trochu anglicky tak to muzes udelat pomoci originalniho navodu z XDA zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1196421    (je tam i video jak na to, takze by to nemel byt problem)
[/quote]
aha,no ale ja jsem si odemlnul bootloader, ale nevim jak mam nahrat to recovery menu a jak jste to myslel ze musim prvne rootnout mobil? jsem amater,poradte prosim
uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 21. Říjen 2011, 00:29 »

jestli jsi dokazal odemknout bootloader, tak bys to mel snad zmaknout ne?.. uprime nechapu proc sis ho teda odemykal, jestli jak rikas jses amater a nevis poradne co je, a jak vyuzivat root a xrecovery, natoz nejaky nahravani novych kernelu a ROM, tak je pro tebe odemknutej bootloader naprosto zbytecnej, a odemykat ho byl pro tebe zbytecnej risk, ze neco zkazis.. navic si ho nejspis asi delal pres Flashtool ne? tak bys mel trochu vedet jak s nim pracovat, dival ses vubec na tu stranku co jsem ti poslal a na to video co v ni je? jednodusejc to uz snad ani neslo.... no dobra.. jestli mas skutecne odemcenej bootloader jak rikas,  tak to bude mozna nepatrne jednodussi.. ujisti se, ze mas stock 2.3.3 a zaskrtly Nezname zdroje a Ladeni USB (v nastaveni/aplikace/vyvoj)

1) stahni si novej FlashTool 0.3.0.0 tady:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920746 a rozbal ho..

2) stahni soubor x10_2.3.3_stock-with-xrecovery-v3.ftf od tud:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1256935&highlight=root+bootloader

3) ten soubor se mozna stahne s koncovkou .zip tak ji prepis na .ftf a tento soubor potom premisti do slozky firmwares ve slozce FlashToolu

4) spusÂť FlashTool, klikni na flash, vyber ten tvuj stahnutej ftf soubor, klikni na OK, podle obrazku pripoj mobil ve Flash modu (pri vypnutym telefonu drz tlacitko zpet a pripoj kabel), pockej az se to dokonci a je hotovo..

..doufam, ze jsem pomohl, napis jak jsi dopadl Smajlík
« Poslední úprava: 22. Říjen 2011, 01:41 od xdomx22 » uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #21 v: 21. Říjen 2011, 16:57 »

na video jsem se dival,bootloader jsem odemknul tak ze jsem chtel nsci zkusit a ani jsem nevedel co delam,sak se mi to taky pokazilo,zasekl jsem se u bodu aÂť dam mobil do flash modu,nakonec jsem to zpravil,ale nic me to k rychlosti nepomohlo,je recovyry menu nejaky risk?? mam si nejak zalohovat data nebo co mam delat. Nerozumim tomuto bodu:
zip tak ji prepis na .ftf a tento soubor potom premisti do slozky firmwares ve slozce FlashToolu . oprava,ten soubor se uz stahne s koncovkou ftf, no a mam dat loader nebo kernel?
neslo by,aby jste mi nahral video? fakt nevim jak se stim dela ale moc me laka ten root aÂť to jede rychleji a jak jsem uz psal bootloader nevim ani co to znamena ani na co to je jen jsem chtel zkusit neco udelat v mobilu,takze nevim co stim jestli by neslo to video slo by to trosku podrobneji? jako presne co mam otevirat atd. aÂť to nezkatim protoze nevim jak to znovu obnovit,a nejaka ta zaloha bude potreba to taky nevim,porad prosim
« Poslední úprava: 21. Říjen 2011, 17:27 od Mara232 » uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 22. Říjen 2011, 02:10 »

maro, maro... Grin
...
1) samozrejme, ze kdyz se ti ten soubor uz stahnul ve formatu .ftf tak uz s tim nic delat nebudes..  Smajlík

2) kdyz spustis flashtool, vyberes jen ten .ftf soubor, tak uz se nezajimej o tu tabulku vpravo s tim loader.sin a kernel.sin - to jen ukazuje co v sobe ten .ftf soubor zahrnuje..

3) ne, s videem se opravdu kvuli takovyhle *****ine sr*t nebudu  Grin proste delej to co sem ti napsal, a nic slozityho v tom nehledej ;-)

4) uz jsem ti jednou rikal, ze root ti s telefonem nic neudela, to jen odemkne pristup k systemu abys teprv mohl zacit neco vylepsovat (napr. tento uncap FPS), s bootloaderem je to stejny, samotny odemceni ti telefon nijak nezrychli ani neupravi..

5) co se tyce xrecovery, risk to neni (pokud nebudes klikat na veci kterym nerozumis), prave naopak, muzes ho pouzit kdyz neco pose*es Smajlík ..nejdriv si v nem udelej zalohu, to je zaklad (je to jina zaloha nez co muzes udelat normalne-je to zaloha celyho telefonu vcetne systemu a dat proste vseho, ktera se ulozi na SD kartu, takze kdyz neco zkazis tak zalohu obnovis, a telefon budes mit presne ve stavu, jak jsi ho mel kdyz jsi zalohu delal ;-) muze mit treba 500MB podle toho kolik toho mas v telefonu nainstalovano, ale je dulezity ji udelat.. jinak pak slouzi k instalovani ruznejch uprav jako je treba tento uncap FPS. dalsi veci co umi je pro tebe zatim zbytecny..

6) jinak podle mych zkusenosti myslim, ze nejvic ti zrychlej telefon 2 veci, prave tento uncap FPS, a odinstalovani zbytecnych aplikaci ze systemu pomoci aplikace Titanium backup (teda tohle spis odlehci system nez ze by to nejak zrychlilo telefon), ostatni upravy o kterych se muzes docist, ze ti zrychlej telefon, jsou vetsinou spise placebo efekt, telefon se nezrychli, nebo jen tak ze to stejne nepoznas.. takze by ti tyto 2 veci meli bohate stacit, kdyz tomu jeste nerozumis.

7) Ale nejdriv ze vseho, si precti o dost vic tom co je root, xrecovery, pak treba ROM, kernel, bootloader a podobne, a jak tyhe veci spolu nevzajem souvisej a tak... je totalni blbost jak rikas, ze jsi odemykal bootloader, pritom jsi vubec nemel poneti co delas, co to udela, nebo co to vubec je, jen sis nekde precetl ze uz se da neco odemknout... ja kdyz jsem zacinal s androidem tak jsem taky vsude na forech cetl ruzny vysvetlivky, navody, nebo jenom komentare od uzivatelu na dane tema, kteremu jsem nerozumel, abych se dozvedel co je co, jak to spolu souvisi a jaka jsou rizika atd.. Zkratka, vic cti a min se ptej ;-) samozrejme, ze ti ja nebo kdokoli jinej tady muze pomoct kdyz opravdu nebudes vedet nebo neco chapat, ale zkus to tady nejdriv trochu procist, ty odpovedi tady jsou Smajlík
« Poslední úprava: 22. Říjen 2011, 03:55 od xdomx22 » uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 22. Říjen 2011, 18:28 »

aha,tak ti teda mooooc dekuji,ale jeste,vim ze si rikal aÂť se min ptam a vic ctu,ale jak mam v tom recovery menu udelat tu zalohu,jestli vadim pri reklamaci ten odemknutej bootloader,jestli jde nejak zamknout a ktere aplikace mozu odistalovat,vidim ze mas taky x10 takze mi prosim porad uz doufam naposled,no takze jdu zjisÂťovat ty veci ktere nevim  Grin  Grin  Grin
uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #24 v: 23. Říjen 2011, 04:40 »

aha,tak ti teda mooooc dekuji,ale jeste,vim ze si rikal aÂť se min ptam a vic ctu,ale jak mam v tom recovery menu udelat tu zalohu,jestli vadim pri reklamaci ten odemknutej bootloader,jestli jde nejak zamknout a ktere aplikace mozu odistalovat,vidim ze mas taky x10 takze mi prosim porad uz doufam naposled,no takze jdu zjisÂťovat ty veci ktere nevim  Grin  Grin  Grin

Grin ok
1) zalohu, stejne tak obnovu delas v xrecovery, kliknes na Backup Restore a tam vyberes jestli chces zalohovat nebo nacist zalohu (backup- zalohovat, restore- obnovit)
2) jo pri reklamaci odemcenej bootloader asi bude vadit zamknes ho pomoci tohodle navodu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1259617 (nezkousel jsem to a ani nebudu,takze nevim co s tim presne delat)
uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #25 v: 24. Říjen 2011, 14:43 »

tak dekuju ti moc,ted to vsechno nakopu a poradil by jsi mi jeste jak mam odmazat zbytecne aplikace z telefonu a pres to co musim delat?  Grin Cheesy Mrknutí Smajlík
uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 24. Říjen 2011, 23:59 »

asi nejjednodussi je to pres aplikaci Titanium backup (nejdriv si ale musis udelat ten root) stahni si bezplatnou verzi z marketu nebo PRO verzi nekde z netu ;-)
uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 25. Říjen 2011, 18:56 »

aha,no a ten root,za ten by slo brat treba i toto? http://forum.semania.cz/index.php/topic,26557.msg204175.html#msg204175 a
chapu to tedy dobre:aby jsem si mohl nahrat recovery menu tak musim mit root telefonu aby jsem mel pristup k systemu
a kdyby jsem instaloval tento Uncap FPS pres xRecovery (diskuze) tak ten soubor rar mam b pocitaci extahovat nebo jej tam dat jako zalohovany,ldyz v recovery menu dam instalo frou SD card tak se o nic nestaram,jen vyberu ten soubor,vratim se zpet,dam reboot a uz se to udela samo,teda aspon myslim,napis mi prosim jestli je to tak

chci se jeste zeptat,na tomto videu( http://www.youtube.com/watch?v=DvflKTXl8cQ&feature=BFa&list=ULoGUpfb6-5ec&lf=mfu_in_order ) je tento operacni system?
« Poslední úprava: 26. Říjen 2011, 18:37 od Mara232 » uložena
xdomx22
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 27. Říjen 2011, 00:02 »

aha,no a ten root,za ten by slo brat treba i toto? http://forum.semania.cz/index.php/topic,26557.msg204175.html#msg204175 a
chapu to tedy dobre:aby jsem si mohl nahrat recovery menu tak musim mit root telefonu aby jsem mel pristup k systemu
a kdyby jsem instaloval tento Uncap FPS pres xRecovery (diskuze) tak ten soubor rar mam b pocitaci extahovat nebo jej tam dat jako zalohovany,ldyz v recovery menu dam instalo frou SD card tak se o nic nestaram,jen vyberu ten soubor,vratim se zpet,dam reboot a uz se to udela samo,teda aspon myslim,napis mi prosim jestli je to tak

chci se jeste zeptat,na tomto videu( http://www.youtube.com/watch?v=DvflKTXl8cQ&feature=BFa&list=ULoGUpfb6-5ec&lf=mfu_in_order ) je tento operacni system?

- ne, ten tvuj prvni odkaz, jak jsem ti i v ty diskuzi psal, je na android 1.6.. a ty mas 2.3.3 jak si rikal (mimochodem je to tam psany, ze je to na 1.6)... proste ten root udelej tak, jak jsem ti psal vyse...vzdyÂť je to uplne jednoduchy...
- jo, abys mohl mit xrecovery, tak je treba mit root, ale jak jsem ti vyse psal ten navod na root, tak ten uz ti udela root i xrecovery...  ten soubor na uncap fps je ve formatu .zip... ne .rar, ten proste jen hodis na sd kartu, a pak v xrecovery kliknes na Install custom zip/Choose custom zip from sd card/tady ho najdes a nainstalujes...

mimochodem.. do xrecovery najedes tak, ze jak zapnes telefon a rozsviti se napis "SonyEricsson", budes mackat pravy tlacitko "zpet" dokud nebudes v xrecovery ....jinak xrecovery se ovlada pomoci hw tlacitek: tlacitkama hlasitosti ovladas nahoru a dolu, prostrednim tlacitkem "home" potvrzujes, pravy tlacitko "zpet" je zpet...
« Poslední úprava: 27. Říjen 2011, 00:43 od xdomx22 » uložena
Mara232
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 27. Říjen 2011, 21:57 »

jestli jsi dokazal odemknout bootloader, tak bys to mel snad zmaknout ne?.. uprime nechapu proc sis ho teda odemykal, jestli jak rikas jses amater a nevis poradne co je, a jak vyuzivat root a xrecovery, natoz nejaky nahravani novych kernelu a ROM, tak je pro tebe odemknutej bootloader naprosto zbytecnej, a odemykat ho byl pro tebe zbytecnej risk, ze neco zkazis.. navic si ho nejspis asi delal pres Flashtool ne? tak bys mel trochu vedet jak s nim pracovat, dival ses vubec na tu stranku co jsem ti poslal a na to video co v ni je? jednodusejc to uz snad ani neslo.... no dobra.. jestli mas skutecne odemcenej bootloader jak rikas,  tak to bude mozna nepatrne jednodussi.. ujisti se, ze mas stock 2.3.3 a zaskrtly Nezname zdroje a Ladeni USB (v nastaveni/aplikace/vyvoj)

1) stahni si novej FlashTool 0.3.0.0 tady:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920746 a rozbal ho..

2) stahni soubor x10_2.3.3_stock-with-xrecovery-v3.ftf od tud:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1256935&highlight=root+bootloader

3) ten soubor se mozna stahne s koncovkou .zip tak ji prepis na .ftf a tento soubor potom premisti do slozky firmwares ve slozce FlashToolu

4) spusÂť FlashTool, klikni na flash, vyber ten tvuj stahnutej ftf soubor, klikni na OK, podle obrazku pripoj mobil ve Flash modu (pri vypnutym telefonu drz tlacitko zpet a pripoj kabel), pockej az se to dokonci a je hotovo..

..doufam, ze jsem pomohl, napis jak jsi dopadl Smajlík[/color][/color]

no,vse jsem udelal,ale jaky ten busy box to potrebuji?a co mam v nem tad? jestd ten busy box a uz jdu na to zrychleni
rychlosti,napis prosim jakou tu verzu a co mam v tot delat
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3 4  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Vyrazne zlepseni rychlosti u x10 (2.3.3) - Uncap FPS pres xRecovery (diskuze)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 18 dotazů.