SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
01. Duben 2025, 23:33

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SEMania - jak to s ni bude dal?
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SEMania - jak to s ni bude dal?  (Zobrazeno 4871 x)
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« v: 19. Červenec 2011, 13:21 »

jeden obecny nazor ktery jsem daval i jako koment k jednomu z clanku.

Clanky z SEManie se pomalu ale jiste zacinaji promenovat v jedno velke lamentovani a kritiku. V poradku. Nerikam ze neni co kritizovat a nebylo by to ani ceske mit na vec jinaci nez kriticky nahled. Chci ale jen upozornit na to, ze se kolem SE deje i spoousta jinych zajimavych veci. Proc tu neni nikde clanek o Xperii DUO jakozto prvnim prototypu s dvoujadrem. Proc se tu nikde nepise o prislusenstvi, kde SE dokaze nabidnou opravdu pekne a originalni veci. Posledni dobou jsou tu clanky jen o tom jak je vsechno spatne.

Lidi ja chapu ze je to problem ale tolik pesimismu jsem po kupe dlouho nevidel. Konkurecni stranky (i obecne) zacinaji mit v informovanosti naskok. SEMania byla vzdy studnici vedomosti i zajimavych informaci. Proc je to ted jinak?
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 19. Červenec 2011, 14:50 »

Problem je v pristupu SE ktera na sve uzivatele kasle. Jeji produkty za konkurenci technicky zaostavaji (napr zminovana Xperii DUO je prototyp ktery mozna uvidime na trhu v roce 2013 a konkurence dvoujadro prodava uz pul roku) a tak uzivatele kteri chteji mit TOP hracky odchazeji k jinym znackam. Bohuzel jsou to ve velke vetsine lidi co se o HW zajimaji a tak u znacky zustava par fandu a pak bezni BFU uzivatele od kterych se neda cekat nejaky technicky zajem o mobil. Spis si postezuji co jim na telefonu nefunguje. To samozrejme otravi i ty fandy a tak se sem chodi jen obcas podivat jestli se nahodou nestal zazrak. Mozna se to trochu rozjede s novinkama co ted prijdou (moc tomu neverim). Ja jsem u SE docela dlouho, ale momentalne neuvazuju ze bych sel do dalsiho telefonu tehle znacky. Pockam si jestli pokles SE je jen prechodny a jestli zacne i u nas podnikat neco proti padu zajmu o tuhle znacku (a sory par fotek nejakych virtualnich novinek me fakt nepresvedci)
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
Joza
Anonym
« Odpověď #2 v: 19. Červenec 2011, 16:17 »

OT: duo se tady samozrejme objevilo, ale moc se o nem nevi...
http://semania.cz/sony-ericsson-xperia-duo-prvni-dvoujadro-na-ceste.html

Jinak navody ze sveta Androidu tu pribyvaji pravidelne, prakticky vsechny novinky se rovnou testuji, prepisuji se navody a vlastni zkusenosti. V tomto smeru mam ciste svedomi. Jen se zkratka vice veci dava na forum nez primo na web. Rozhodne si nemyslim, ze vse je spatne, bylo tu dost pozitivnich clanku o mnoha telefonech, ktere se povedly a novinky jsou povedene take. Ale neprodavaji se...

Pokud nekomu nevadi, ze jde SE do kytek, budiz... Me to ale vadi a nehodlam se s tim smirit... Nepsat o vecech, co jsou spatne, neni reseni... Øeseni je, aby se tyto veci stavaly minimalne

PS: ja bych rad psal hlavne o pozitivnich vecech, ale...
- novinky nejsou v prodeji
- xperia PRo se odklada
- hloupe telefony se neposouvaji dal
- xperia arc praska
- vyrobce je ve ztrate
- dvoujadrove telefony, AMOLED displeje a podobne munic moc nerikaji...
- dalo by se pokracovat...

PSS: zkuste se nekdy stavit na nejakou tiskovku SE a mrknout na lidi, co to tady ridi... Pochopite, ze takto to nemuze fungovat. Tim clankem je nezmenim, ale treba se jednou nekdo chytne za nos a zkusi i u nas neco zmenit
« Poslední úprava: 19. Červenec 2011, 16:19 od Jozef Cmar » uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 19. Červenec 2011, 17:32 »

Myslim si, ze se strankami je to v poradku - proste posledni dobou nejsou zadne pozitivni zpravy, tak jsou tady negativni.
Druha vec je forum - je znat, ze v jednom cloveku se to blbe dela - prakticky takove veci jako citovani posledniho prispevku se tady toleruje az moc, nekdy je to neprehledne...
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
roxetak
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 19. Červenec 2011, 18:49 »

Obcas sa objavia dobre spravy, no vacsinou len tie pesimisticke. Ak to krasne bodovo zhrnul Jozko Cmar. Je tu pomerne malo ludi, ktory by si trufli na napisanie nejakeho clanku, recenzie. Vacsina uzivatelov hlavne starsich, presla ku konkurencii (hlavne cernice a htc). A ti mladi -nact rocni este nemaju take skusenosti aby pisali clanky a recenzie na telefony a prislusenstvo. A jedna velka nevyhoda - klasicke telefony, v ktorych bol SE pomerne dobry a mal ich kvalitne, ich vyvoj sa takmer uplne zastavil. Mozno tu je este trochu miesta na trhu, kde by mohol SE ziskat par eur a to je prave vyvoj hlupych telefonov. Ktore by sa mohli uplatnit najme pri predaji cez operatorov a nahradit miesto, ktore vznikne (vzniklo) pri prechode Nokie na Wokna. Mozno by bolo dobre sa zamerat aj na ine operacne systemy ako len na android. Na wokna a opominany Symbian. Vsak telefony ako Satio, Vivaz ci Vivaz pro boli uspesne, nasli si svoje miesto na trhu. Rovnako ako X1 a X2. Iked ako vzdy s problemami SE vlastnymi.
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
mars
Anonym
« Odpověď #5 v: 20. Červenec 2011, 11:27 »

Taky neco prihodim.

Web jako SEMania e da vezt v podstate dvema zpusoby. Bud zaujate jako "fanouskovsky" web, kde se bude skoro vse chvalit a negativa se bud nezmini vubec, nebo jen velmi opatrne. To je dle meho naprosto spatna cesta a ve finale to nikomu nic pozitivniho neprinese. Dejme tomu, ze si nekdo precte recenzi, kde telefon SE XY je vychvalen do nebe, na zaklade toho si telefon koupi, no a potom se nestaci divit. Nepomuze to ani SEManii a nepomuze to vyrobci.

Druha cesta je ta, kterou si myslim, ze dela nas sefredaktor a aktualne vlastne jediny stabilni redaktor SEManie velmi dobre. Dle meho jsou jeho clanky vyvazene a ac se to mnohym nezda i naklonene SE co jen to jde, protoze skutecnost je jeste mnohem horsi. Protoze take patrim k tem starsim a prosel jsem tady tvorbou schemat i redakci, navic pracuji v prodejnim sektoru, vim jak tezke to je a kolik to zabere casu a take vim jak driv SE v ER fungovalo daleko lip treba i ve vztahu k prodejcum jejich vyrobku.

Jozu jsme v tom my ostatni nechali a on jediny z byvalych clenu redakce zustal znacce verny i pres nedostatky SE.

Nedavno jsem si rikal, ze by to znovu mohlo jit, ze novinky SE Arc, Neo, Pro maji co nabidnout a tak jsem po dlouhe dobe udelal pro SEManii srovnani NEO vs 2X a byl jsem kriticky (i tak jsem dle meho jeste SE trochu nadrzoval). Takze budte radi za Jozu, protoze z meho pohledu jeste hodne veci v clancich umirni, ale pritom hlavni problemy nezastira a ctenari potom nebudou po koupi neprijemne prekvapeni.

A mnohdy by si SE zaslouzil kritiky jeste mnohem, mnohem  vic.
uložena
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 20. Červenec 2011, 17:31 »

chran boze abych cernil Jozku - cest jeho praci. Ale verim ze vite oc mi jde. SE se riti do kytek o tom zadna. Taky nerikam aby se o tom nepsalo, to je jedina sance jak neco zmenit. Nicmene jen zopakuji mou uvodni myslenku. Pres veskerou kritiku je ale potreba zohlednit i fakta a skutecnosti ktere se dari. Divejte na nokii nebo na Siemens.

Psat web po "fanouskovsku" je urcite spatne ale kdyz se jako nestrannny zajemce (coz nejsem - jsem tu snad od pocatku) podivam na SEManii tak neziskam realny pohled na vec ale spis zcela negativni. Coz podle me taky uplne dobre neni. :-)  Na foru se tu spousta lidi predhani kdo prijde s vic ironickou poznamkou vuci SE a pridana hodna fora jde taky do kopru.

nekritizuji jen konstatuji. Taky patrim k tem starsim a pokud by mi to cas jen trochu dovolil rad bych pomohl.
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
peetr_
Uzivatel
Telefon: X10 mini

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 20. Červenec 2011, 18:12 »

A co takhle to tu rozšířit i o jiné androidy? Mně se tu líbilo, ale SE už si nekoupím. :-)
Velmi mě udivuje, vzhledem k tomu, že jediný výrobce, který má u nás takhle povedené stránky zaměřené pouze na jeho výrobky, zrovna na nás z vysoka kašle.
Já bych tu kritiku také viděl oprávněnou.
uložena
pogo
Uzivatel
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 20. Červenec 2011, 18:30 »

Rozsireni o jine androidy je nesmysl. Ja si myslim, ze Jozef se snazi vybirat co nejvice pozitivnich zprav, ale holt kde nic neni...
Je pravda, ze neznam jineho vyrobce mobilu, ktery by u nas mel tak super propracovane fanouskovske stranky, a tim padem by si nasi zem i SE melo hyckat, protoze o tehle strankach vi a urcite i na forum obcas nekdo zavita omrknout nazory.
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
Joza
Anonym
« Odpověď #9 v: 20. Červenec 2011, 22:14 »

OT: pokud vas neco zajima (a treba i stran podpory webu, i kdyz to asi neni realne), pak pomalu chystejte dotazy. Primo pro SEManii na ne totiz bude odpovidat Andrea Gaal

http://semania.cz/stredni-evropa-se-rozrusta-o-pet-novych-zemi-tedy-z-pohledu-regionu-u-naseho-oblibeneho-vyrobce.html

Vice info v samostatnem tematu a zitra v clanku Smajlík

PS: diky Marsikovi za vecny nazor (ne ze by ostatni vecne nebyly), ale skutecne potesil. Ne kazdy vidi do pozadi webu...

uložena
marosf
Uzivatel
Telefon: SE Xperia arc S

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 14. Srpen 2011, 16:07 »

Neviem ci sa to tu uz rozoberalo, zaujimalo by ma, ci sa v blizkej buducnosti nechysta redizajn SEManie.
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #11 v: 14. Srpen 2011, 18:52 »

Ac bych zmenu sam moc chtel, neni na poradu dne...
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SEMania - jak to s ni bude dal?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 16 dotazů.