SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 00:20

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model Mini Pro - jak se vam libi?
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson predstavil model Mini Pro - jak se vam libi?  (Zobrazeno 51004 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #90 v: 15. Září 2011, 19:29 »

Podival bych se do nastaveni synchronizace. Na Eclairu mohu mit synchronizaci automatickou (prubeznou) a rucni, mozna na Gingerbreadu je i periodicka.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
HanysR
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #91 v: 15. Září 2011, 19:35 »

To nastavení najdu kde? Myslel jsem že Gmail je na Androidu automaticky Push. Když dám v Nastavení Účty a Synchronizace tak tam jde Sync jen zapnout nebo vypnout. Nějaké nastavení tam není. Jinak ti děkuju za odezvu ;-)
uložena
kubak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #92 v: 19. Září 2011, 06:58 »

Zdravim,

MINIpro je muj prvni telefon s androidem a musim rict, ze jsem si ho koupil na zaklade nebyvaleho mnozstvi pozitivnich ohlasu, a take proto, ze do dnes jsem pouzival Blackberry, ktere je maximalne fajn, ale po graficke strance je to vice nez tristni....a mam tyhle animace a kravinky rad, takze jsem zkusil Android. Recenze na webu je nebyvale kladna a pro me o to vic zajimava, ze jeji autor prave BB ma, takze jsem cekal, ze se pripadnych nemilych prekvapeni neodckam. Take jsem rad, kdyz mohu mit pristup do systemu telefonu, coz na BB nebylo mozne, a tak jsem to zkusil. Zatim jsem ale vydesen na maximum, presto doufam a verim, ze spousta problemu je zpusobena neznalosti, proto bych Vas, jiste zkusene uzivatele tohoto OS pozadal o rady ci postrehy....

tedy:

1) BB Bold mi pri zdevastovane baterce vydrzi den nabity. Tenhle prcek (Mini Pro) mi vydrzi 3/4 dne s novou baterkou!!!! ano s telefonem si hraji casto a rad...ale steje to bylo i s BB, pricemz puvodni vydrz byla pri stejnem vytizeni i 3 dny. To je jako legrace? Pomuze aplikace na podtaktovani procesoru natolik vyrazne, ze ma smysl ji instalovat? Mimochodem doba nabijeni je tak petinasobna oproti BB. Nabiju telefon na 100% a behem par minut pouzivani (prochazeni systemu, atd...) klesne baterka i o 5% ! to mam mit starch to vzit do ruky?

2) Rychle vytaceni. Na BB jsem proste zacal na klavesnici psat zacatek jmena a po dvou, ci trech pismenech se zobrazil kontakt a stacilo jen sluchatkem volat. Tady kdyz kliknu ka kontakt otevre se karta kontaktu a pak teprve kliknout na telefon a pak a az volam...nejde to rychleji?

3) Email, snad nejhorsi vec, se kterou se mozna ani nesmirim. Na BB vsechno fungovalo bezchybne. A to i s freemaily jako je seznam, email, ci firmeni domeny. Okamzite doruceni. Tady, pokud nemate gmail, jste....nekde. Øesit presmerovani tak, aby email dosel okamzite, pri zachovani nejake prehlednosti ve schrankach ze kterych clovek presmerovava stejne tak pak v gmailu...je nemozne - nechutnost. Ovsem nejsem tu abych nadaval...k emailum jeden dotaz, proc se na ikonce Gmailu nezobrazuje pocet dorucenych zprav, stejne jako na ikonce sms? to nejde?

4) schemata, live wallpapers..nadherna vec, opravdu tohle se mi libi a na BB to moc chybi. Musim rict, ze kdyz mi slecna kozama omyva displej...jsem nadsen Cheesy Ale je mozne si na "lock screen" dat jine tema nez pak na odemceny telefon? preci jen je to dost jednotvarne

5) music player, pri prehravani na BB jsem dlouze stiskl HW tlacitko volume + ci - a doslo k preskoceni na nasledujici ci predchozi skladbu. Tady to nefugnuje, to musim telefon pokazde vytahnout z kapsy, kdyz chci poslouchat jinou skladbu? to snad ne..

6) bylo velice vtipne poukazovat na neduh Iphonu, ktery v miste se slabym pokrytim a nesÂťastym uchycenim proste ztrati signal. Telefon se kterym nejde volat za 20 tisic korun....a firma Apple se k problemu postavila celem, rekla, ze je to v poradku Cheesy
MINIpro mi dela to same !!!!!!!! kdyz ho chytnu do ruky, singal se ztrati a za 10 vterin se opet "najde" je to normalni? vadny kus?

7) kdyz jsem cetl jeden postreh uzivatele, co si stezoval na delku nabijeciho kabelu, prislo mne to usmevne....do doby, nez jsem telefon nevybalil z krabice Smajlík ackoli tohle je naprosta drobnost, ktera se da resit prodluzkou...je to...pri nejmensim dost zvlastni.

Cool GPS, dnes smer prace vyzkouseno a vysledek? nalezeni signalu na volnem prostranstvi behem par sekund...vyborne! ovsem po rozjeti do zastavby okamzita ztrata signalu. Za 10 minutovou cestu se signal jeste 2x nasel a opet zase ztratil, takze telefon jen vyhledaval a netusil, kde jsem. Tohle je opravdu vtip a kdybych za to neutratil penize...snad bych se i zasmal.

9) Dioda upozorneni na udalosti neni mala...ona neni videt vubec. Kdyz se na telefon uprene divate za sera, je to v pohode. Ale napriklad ve voze, ci beznym letmejsim pohledem nemate sanci zjistit, ze se neco delje. Nejde nastavit vetsi jas?

10) QWERTY klavesnice vsech telefonu z oficialni ceske distribuce??? jak to, ze v recenzi o tom neni ani slovo? neni to dost podstatna vec? pokud chce clovek QWERTZ tak jedine sedivku

Uvedene postrehy ze tri dnu pouzivani me prozatim pouze zneuchutily. Ale treba, nez ten telefon hodim z okna, nebo na aukro, mi pomuzete tyto mnou vnimane neduhy alespon zmirnit,

za coz Vam dekuji.

Presto se obavam, ze tyto veci jsou jaksi vlastnosti telefonu a systemu, takze sledujte aukro Smajlík

uložena
Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #93 v: 19. Září 2011, 07:08 »

kubak: Nemam Mini pro, takze jen obecne:
ad 1. Android je proti BB obrovsky zrout energie, presto lze ruzne upravovat jednotlive aspekty a zlepsit vydrz (na sve X10 jsem bez problemu 3 dny vydrzel). Doporucuju se podivat napred na datove toky, jak casto a co se syncuje a pripadne pak podtatktit CPU.

ad 2. Stahni si na to nekterou aplikaci, ktera ma t9 dial a nahradis s ni puvodniho dialera, ktery to bohuzel neumi (napr. Youlu adress book, dialer one atd)

ad 3. Presmerovani vsechno na gmail je mozne reseni, staci jen tem ostatnim schrankam pridat odlisne stitky, takze to pak podle toho snadno poznas. Dalsi moznosti je pouzivat jinou nez defaultni aplikaci, napr. K9 mail

ad 5. Nejde, aspon ja neznam prehravac, kde by to slo. Resim to pres BT.

ad 9. Dioda je imho jen takova nouzovka, daleko lepsi je nechat si pro jednotlive akce stale dokola prehravac zvukove upozorneni. Opet se to resi pes dalsi aplikace, bud pro jednotlive akce (napr. jiny sms klient, missed reminder pro volani apod. anebo nejakou globalni aplikaci)

uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #94 v: 19. Září 2011, 07:20 »

OT: ale jelikoz jako primarni telefon pouzivam BlackBerry tak tyto dva systemy se zkratka naprosto nedaji srovnat. BlackBerry je v mnohem vyrazne vepredu prede vsemi ostatnimi vyrobci, jinde ale zase ztraci. Zamenit tyto telefony jen tak moc mozne neni, prave stran vydrze a treba spousty drobnosti, ktere ma BB zkratka udelane lepe. A co se tyka QWERTY - je tomu uz tak od doby, co tady Sony Ericsson funguje...
uložena
kubak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #95 v: 19. Září 2011, 07:35 »

OT: ale jelikoz jako primarni telefon pouzivam BlackBerry tak tyto dva systemy se zkratka naprosto nedaji srovnat. BlackBerry je v mnohem vyrazne vepredu prede vsemi ostatnimi vyrobci, jinde ale zase ztraci. Zamenit tyto telefony jen tak moc mozne neni, prave stran vydrze a treba spousty drobnosti, ktere ma BB zkratka udelane lepe. A co se tyka QWERTY - je tomu uz tak od doby, co tady Sony Ericsson funguje...

neni pro me problem se k BB vratit a zrejme to i udelam. Vlastne jsem si koupil takto levny telefon i z toho duvodu, ze jsem byl zvedav co androdi umi, ci ne. A byl jsem pripraven na to, ze vse nebude tak jak jsem zvykly. Ovsem...nezlobte se, ztratu signalu pri uchopeni do rukou, ci nepouzitelna GPS jsou dle Vas drobnosti o kterych neni treba se v recenzi zminit?

Nevim, treba je to tim, ze je to sedivka...nicmene...to ta Vase taky, soude podle toho, ze fotky z recenze jsou s QWERTZ verzi. Treba mam vadny kus...i to se muze stat. Kazdopadne radost z koupe noveho telefonu i pres velice povedeny design..se nedostavila.
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #96 v: 19. Září 2011, 08:24 »

Ani s GPS ani se signalem problem nemam a to nejsem ve svem okoli zdaleka jediny, kdo XPERII Mini Pro pouziva
uložena
kubak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #97 v: 19. Září 2011, 09:48 »

Ani s GPS ani se signalem problem nemam a to nejsem ve svem okoli zdaleka jediny, kdo XPERII Mini Pro pouziva

Pak mam zrejme vadny kus.
uložena
garfield001
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro, W995, K800i.

Zobrazit profil
« Odpověď #98 v: 19. Září 2011, 11:35 »

2kubak: Ztrata signalu pri uchopeni mobilu? To byla chyba u iphonu ne u xperie.

Zavada musi byt na tvem prijimaci. U mini pro ani u mini tebou uvadena chyba neni obvykla.
uložena

Sony Ericsson K700i, D750i, W800i, K800i, F100i Jalou, W995, XPERIA mini, XPERIA mini pro.
Oldrich Mladek
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro (SK17i) bila

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #99 v: 19. Září 2011, 14:43 »

Jen pridam trosku do BB vs. Android. Android je rozezranejsi, ale hlavne dlouhou vydrz u BB zarucuje maximalni takt procesoru, ktery u starsich modelu je 667 MHz, u Androidu jsou bezne jine hodnoty. A BB s OS7 uz je co se tyce vydrze na tom podobne jako Android telefony, den, maximalne dva kdyz se setri.

Co se tyce emailu, tak pokud je prioritou, neexistuje lepsi reseni nez prave BB, po vybaleni z krabice (a aktivaci BIS) jde normalne pouzivat, u Androidu je musi hodne veci doinstalovat, doladit atd.

BB je proste vic na praci, Android na hrani a kazdy zvoli podle svych potreb. Me vyhovuje Android :-) a BB jsem mel s nekolika modely taky pomerne jeste nedavno.

Ad. GPS a signal, nemam vubec problem a smrtici uchop mi nefunguje, takze vada kusu.
uložena
HanysR
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #100 v: 19. Září 2011, 18:00 »

Oldřichu takový dotaz, co se musí u mailu na Androidu doinstalovat/nastavit? Buď jsem blázen nebo nevím. Jsem už z toho nešťastný protože mám schránku na Gmailu a chodí mi prostě celkem často pošta pozdě. Kolikrát vím, že to ve schránce je tak musím dávat ručně Aktualizovat aby se to natáhlo. Přijde mi, že se to stává hlavně na wifi. U Dell Streak jsem neměl sebemenší problém. Nikdo mi na to nechce odpovědět co s tím popřípadě čím to. Díky.
uložena
kubak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #101 v: 20. Září 2011, 06:50 »

Oldrichu takovy dotaz, co se musi u mailu na Androidu doinstalovat/nastavit? Bud jsem blazen nebo nevim. Jsem uz z toho nesÂťastny protoze mam schranku na Gmailu a chodi mi proste celkem casto posta pozde. Kolikrat vim, ze to ve schrance je tak musim davat rucne Aktualizovat aby se to natahlo. Prijde mi, ze se to stava hlavne na wifi. U Dell Streak jsem nemel sebemensi problem. Nikdo mi na to nechce odpovedet co s tim popripade cim to. Diky.

Zdravim, on Ti na to nikdo nechce odpovedet, jelikoz na to moc odpoved neni. Android nema zadne specialni nastaveni pro synch. emailu...alespon, co jsem stacil zjsitit. Bud je synchronizace zaptnuta a melo by to chodit, nebo neni a nechodi to. Nicmene pridavam se k dotazu ohlende doinstalovani cehosi...? jak to bylo mysleno?

Mne se stala podobna vec....mobil jsem vybalil z krabice a dorucovani emailu bud fungovalo se zpozdenim nebo vubec...vezhledem k tomu, ze to bylo prvni co jsem na telefonu nastavoval nemohlo to byt zpusobeno nejakym neodbornym zasahem. Na foru jsem cetl radu -  na mobilu dat defaultni nastaveni, coz mi pripadalo nelogicke, vzhledem ke stari pristroje, ale presto jsem to provedl a ono to zacalo fungovat jak ma. Zvlastni...souhlasim.
uložena
kubak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #102 v: 20. Září 2011, 06:56 »

Ad. GPS a signal, nemam vubec problem a smrtici uchop mi nefunguje, takze vada kusu.

Chjo...na elektroniku mam stesti...aÂť si koupim cokoli, nefunguje to  Grin

Dotaz ohledne GPS....je mozne, ze citlivost signalu (ztratu behem navigace) muze ovlivnit aplikace? zda se mi to nelogicke, protoze GPS data jsou asi jen jedny stejne pro vsechen software. Duvodem dotazu je snaha zkusit vse mozne, nez budu telefon vracet....a pokud by to slo vyresit nainstalovani jineho softu...

"Smrtici uchop" - na android foru to kolegovi dela to same. Takze uz jsme dva Smajlík a to je vzdycky vic jak jeden Smajlík bylo by mozne zkusit to v podminkach s horsim signalem? pokud mam plny...ani mne to nedela

Dik
uložena
HanysR
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #103 v: 20. Září 2011, 07:05 »

@Kubak: co myslíš tím Defaul nastavením? Hard reset nebo co? Potřeboval jsem si to jen ujasnit protože mám stejný názor že Gmail Push buď funguje nebo nefunguje. Nastavit se nic nedá. Buď je Sync zapnuto nebo vypnuto.
Ad smrtící uchop: když chytnu telefon pevně do obou dlaní a zakryju, začne signál klesat jak na wifi tak gsm. Na wifi víc. Fakt je ale ten, že v normálních podmínkách používání takovýto uchop nelze použít a docílit takže to nemá význam.
uložena
Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #104 v: 20. Září 2011, 07:20 »

HanysR: Nejsem si jist, zda spravne chapes funkcnost gmailu na telefonu. Jsou tam jen dve moznosti, jak spravne pises a funguje to tak, ze pokud mas sync zapnutej, tak telefon ti automaticky a ihned po doruceni mailu do schranky hodi notifikaci do telefonu a mail se ti samo hned ukaze i v telefonu. Druhou moznosti je sync vypnout a delat to rucne. Prvni varianta je samozrejme lepsi, protoze telefon nestahuje zadna zbytecna data, syncuje sam, jen kdyz je co. Takto to fungovat ma a takto to vsem funguje.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson predstavil model Mini Pro - jak se vam libi?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 18 dotazů.