SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
20. Květen 2025, 12:02
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti)
Strana:
1
[
2
]
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti) (Zobrazeno 12662 x)
Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510
Re: Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti)
«
Odpověď #15 v:
22. Duben 2011, 21:46 »
v tomto sa s vami mozem skutocne zhodnut, ked uz nexus, tak one mi pride ako ovela lepsia volba ako S, uz len ked si zoberiete zakladne sasi v podobe htc desire vs. sgs, kazdemu je jasne ktory je na tom lepsie.
uložena
Joza
Anonym
«
Odpověď #16 v:
24. Květen 2011, 17:19 »
Tak to tady trochu ozivim - trochu nahodne jsem se stal majitelem HTC Desire S a musim rici, ze je to parada. Nerikam, ze by byl o generaci lepsi nez nove SE. Ale je kovovy, vyborne odladeny, ma propracovanejsi SW a jeden bonbonek navic - uz se prodava...
uložena
Piti20
Uzivatel
«
Odpověď #17 v:
24. Květen 2011, 17:27 »
viem celkom o com vravis, mam Desire a uz to je celkom slusny stroj. To kovove telo ma nieco do seba a kvalita doslova nepriestrelna.
uložena
Joza
Anonym
«
Odpověď #18 v:
28. Květen 2011, 07:54 »
Tak po par dnech pouzivani jsou moje dojmy nasledujici
- telefon je velmi odladeny a rychly
- kovove telo je zkratka luxus, zpracovani je precizni
- predinstalovanych programu je az moc a nektere veci jsou zbytecne rozdelene
- jakykoliv alternativni launcher se seka a nejede plynule, rychle jede jen defaultni Sense
- Sense jako takove je datove hodne velke, uvital bych nejakou odlehcenou verzi prostredi-. I proctistena ROM je jednou tak velika, jako u telefonu Sony Ericsson
Docela me mrzi slozity root, muj telefon je tzv. S-on, takze to jednoduse nejde. Pokud bych mel moznost promazat pameÂť telefonu a defaultni programy, bylo by to super. Takto obdivuji predevsim konstrukci a nektere vychytavky, jako treba dialer, nektere veci jsou zde ale pro me navic
uložena
Piti20
Uzivatel
«
Odpověď #19 v:
28. Květen 2011, 19:45 »
no, ja pouzivam launcher pro a ide skvelo a to mam obycajny Desire, nevidim dovod preco by to na DS nemalo bezat
uložena
Joza
Anonym
«
Odpověď #20 v:
29. Květen 2011, 10:52 »
Zkus jsem Launcher Pro i muj oblibeny Zeam a v obou pripadech to bylo naprosto o nicem. Telefon je jinak novy, takze to nemam ani nicim zpomalene, je bez rootu a bez jakychkoliv modifikaci. Ale uz je to jedno, pujde z domu. Jeste vybrat nahradnika. Moje stare BB 9700 uz ma dost. Nahradi jej BB 9300 nebo XPERIA Pro
uložena
peetr_
Uzivatel
Telefon: X10 mini
Re: Re: Nové modely versus Nexus S a další (dojmy, zkušenosti)
«
Odpověď #21 v:
02. Červenec 2011, 16:13 »
Tak já sem také něco přihodím. :-)
Po K750, C510 a X10 mini, jsem se stal vlastníkem Motoroly Defy. První, co mne oslnilo, byla velikost displeje s vysokým rozlišením, který zobrazuje tak jemně, že mám problémy rozeznat jednotlivé body. Velikost telefonu ale stále zůstává poměrně skladná.
Dalším plusem, proč jsem tento telefon koupil, je odolnost, jak již z názvu vyplývá. Nosím jej stejně jako mini v kapse bez pouzdra a dokonce už i bez fólie, přestože dělám na stavbách. Gorilla glass je skutečně těžko poškrábatelné i prsty špinavými od stavebního prachu, ale jakmile padne na kamínek, což se mi stalo, tak zde hranice odolnosti končí a mám tam dvě malé "ďubky". Báječná je možnost špinavý telefon opláchnout čistou vodou.
Dále jsem zjistil, jaká je výhoda, mít telefon jako placku bez zaoblených zad a ostatních estetických výstupků. Zkrátka není nad to, doma telefon položit na nějakou podložku na stůl a jedním prstem vše ovládat, bez nutnosti jej pridržovat. Přestože vlastním notebook, tak jsem si zvykl využívat více tento telefon.
Naprosté vymizení problémů s nedostatkem vnitřní paměti je také luxus.
Další výhodou Defy je cena, já ji pořizoval v únoru za cca 8000, x10mini mne stála 7000 o půl roku dříve a mám z přechodu dojem, že jsem si polepšil jako z Felicie na O2. Ale jako úvod do světa Android byla X10mini dobrou zkušeností.
Každý telefon má samozřejmě i své neduhy. Tento má jeden hardwarový a tím je hovorový reproduktor. U nového přístroje funguje jako z praku, ale postupem času zjišťuji, že je to šunt, který do odolného telefonu nepatří.
A vlastně fotoaparát není žádný zázrak, to mi také trochu vadí.
Dále neduh softwarový a tím je android od Motoroly.
Druhý z problémů jsem vyřešil, díky rozšířené komunitě a výborným vývojářům na XDA i jinde, instalací plně funkčního CyanogenMod 7,přetaktováním na 1100 MHz a jsem spokojen jak s rychlostí, tak s možností nastavení téměř všeho podle mých představ jednoduše přímo v telefonu.
Ze současných smartphonů, kromě Galaxy S2 a možná Atrixe (oba jsou už trochu přerostlé a citlivé na zacházení), nevidím přístroj, který by mi nabídl více.
Dokud SE nepřijde s odolnou plackou v podobné velikosti, vyšší uživatelskou pamětí a výkonem, pak není důvod se vracet.
Pouze ventiluji svůj názor a zkušenosti, tak mě nekamenujte. :-)
uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502
«
Odpověď #22 v:
03. Červenec 2011, 07:50 »
Ja myslim, ze se bude hodit. Ganimedovi urcite
uložena
Oldrich Mladek
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia mini pro (SK17i) bila
«
Odpověď #23 v:
06. Srpen 2011, 09:18 »
Tak jak koukam, moc se vam Nexus S nelibi, ale ono se to da cekat na strance o SE :-). Ono je to totiz vsechno individualni. Me se jednoduchy design Nexusu S libi na max, naopak LG 2x se mi hnusi (sorrky MaRsiku). Jedine povedene LG (ze vsech modelu na trhu) vidim v Optimusu Black. Co se tyce "novinek" od SE, diky Martinovi Vagnerovi jsem mel moznost testovat 3 tydny arc a nemohl jsem se dockat chvile, kdy se mi zpet vratil Nexus S do rukou. Ano, nova SEcka jsou odladena, beha vse dobre, ale pro me nemaji neco, co by zpusobilo uau efekt. Arc se dobre drzi v ruce, ale ovladaci prvky po obvodu jsou prilis titerne a spousÂť foÂťaku jsem se nenaucil pouzivat, casto jsem mel rozostrene snimky diky domacknuti tlacitka. A jak se psalo, ze arcu praskaji kryty, tak i na mnou testovanem kousku tomu tak bylo.
Co se tyce nea, tak design je fajn, jenze kdyz se zakaznik rozhoduje mezi dvema telefony (nekdy i vice) a clovek jeste zapne Samsung Galaxy S 1 nebo LG Optimus Black, tak se prestane divat na displej, ktery dostal zloutenku (a je mensi) a za stejne penize sahne po konkurenci. Navic displej je pomerne utly a na klavesnici se diky tomu spatne pise, tlacitka jsou az prilis tenka. A to nemam zrovna velke prsty. Tak za 7000 Kc by to byl super telefon.
A fotografie? Prijde mi, ze vsechno foti stejne, s kvalitou nemam problemy, asi mi staci malo. Fotky prohlizim jen jednou a skladuji na ****se. Vic se o ne nestaram. Pro me potreby je u vsech zminovanych kousku kvalita dostacujici a velkych rozdilu jsem si nevsiml. Nejsem fotograf a nikdy jinak fotky resit nebudu. :-) A ted cekam odvetu :-D.
Jeste bych dodal, ze cisty Android ma vyhodu v tom, ze tam neni more zbytecnosti, ktere zabiraji hromadu mista a hlavne RAM (hlavne HTC Sense, kdy HTC Sensation ma volne RAM po spusteni 160 MB ze 756 MB, Nexus S z 512 MB ma free pres 200 MB). A co chybi, da se doinstalovat, ne ze mi vyrobce bude poroucet. A nejsem zastance Rootu a dalsich uprav, telefon by mel byt pouzitelny i bez hledani spravne custom ROM, toto uz je prezitek z dob minulych ala Win Mobile...
«
Poslední úprava: 06. Srpen 2011, 09:25 od Oldrich Mladek
»
uložena
peetr_
Uzivatel
Telefon: X10 mini
Re: Re: Nové modely versus Nexus S a další (dojmy, zkušenosti)
«
Odpověď #24 v:
06. Srpen 2011, 15:22 »
V tomto musím trochu oponovat a napsat, že čistý android také není dokonalý, spousta nastavení mu chybí a proto se bude vždycky rootovat a nahrávat nejraději CyanogenMod 7 s možností použití témat a možností nastavení všeho možného i nemožného. A root je potřeba i na kompletní zálohování.
uložena
mars
Anonym
«
Odpověď #25 v:
17. Srpen 2011, 11:22 »
Uživatel: Oldrich Mladek 06. Srpen 2011, 09:18
....A nejsem zastance Rootu a dalsich uprav, telefon by mel byt pouzitelny i bez hledani spravne custom ROM, toto uz je prezitek z dob minulych ala Win Mobile...
no, take je to tim, ze prave od WM hodne uzivatelu dle meho na Android preslo, a ac jsem take velmi dlouho nebyl zastancem uprav nad ofiko ramec, CyanogenMod me natolik presvedcil, ze dalsi mobil budu vybirat i podle toho, jestli bude mit podporu tohoto FW, protoze na nektere "malickosti" z CM jsem si uz natolik zvyknul, ze je chci mit i v dalsim founku.
A ohledne Nexusu S, design je naprosto subjektivni zalezitost, to neresim krome na me pusobici plastovosti. Spis mi na nem naprosto vadi absence SIMtoolkit (GSM banking proste stale pouzivam), absence slotu pro pameÂťovky a v podstate celkove horsi HW nez prvni SGS.
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana:
1
[
2
]
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Nove modely versus Nexus S a dalsi (dojmy, zkusenosti)
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 18 dotazů.