SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
12. Březen 2025, 22:31
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Root a upravy s nim spojene
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Mate Sony Ericsson s Androidem a pouzivate root? Pak pozor na zaruku
Strana:
1
[
2
]
3
4
...
9
« předchozí
další »
Autor
Téma: Mate Sony Ericsson s Androidem a pouzivate root? Pak pozor na zaruku (Zobrazeno 40685 x)
Lukinodnas
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia Play 2.3.4
Re: Mate Sony Ericsson s Androidem a pouzivate root? Pak pozor na zaruku
«
Odpověď #15 v:
15. Duben 2011, 14:04 »
No dobre, mozna jsem trochu rozruseny, jako ja osobne bych ROOT ani nepotreboval nebyt zbytecnych demo aplikaci ktere si tam SE prihodi a taky oproti jinym ROM je standartni SE docela pomala... kdyby se na toty dve veci SE soustredil, ja jsem bez ROOTu a Ja i SE bysme byli sÂťastni... takze asi tak... Je to ciste subjektivni nazor, ovlivnen emocema, netvrdim ze je spravny...
uložena
dark_hood
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X10
«
Odpověď #16 v:
15. Duben 2011, 16:07 »
vdaka politike guglu je pre mna root dolezity, koli platenym aplikaciam a este aj SE mi bude hadzaÂť polena pod nohy. bez neho mozem xperiu rovno vymeniÂť za nieco s WP7. vsak osekany market mozem maÂť na oboch systemoch
uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia PRO
«
Odpověď #17 v:
15. Duben 2011, 16:47 »
Podle me, pokud nebude google udavat informace SE, kdo kdy mel co v telefonu (jako ze nebude, protoze proc by to delal??), je root srovnatelny zasah jako u windows mobile odemceni bootloaderu a nasledne customizace - telefon byl nekolikrat v servisu, kdyby meli paky na to zjisÂťovat co vsechno se s telefonem delo, tak v ani jednom pripade by mi neuznali zaruku. Muj postup byl vzdy: format pameti, nakopnuti original ROM, zamknuti, dukladna kontrola, jestli je opravdu zamknuty, prehrani pres SEUS.
dark_hood:: Osobne taky vyuzivam root, ale tvoje odpoved je naprosto nesmyslna - chces placeny aplikace? zaplaÂť je. Chces placeny aplikace a nechces platit? OK, zaplaÂť je, ale prijmi riziko, ze muzes prijit o zaruku
uložena
Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75
«
Odpověď #18 v:
15. Duben 2011, 18:13 »
Uživatel: Pekony 14. Duben 2011, 19:08
Tak trochu paranoik.
Kazde pouziti SEUS (mimo ofline pochopitelne) odesila profil telefonu, ktery zada o FW. Zatim na to kaslali ale pokud budou chtit tak si par bajtiku stahnou navic pokud uz to nedeleji. Proc mate dojem ze je chytrej telefon neco jineho nez pocitac? a z toho se da i bez spoluprace zarizeni zjistit spoustu veci. A pri SEUS spoluoracuje telefon az az
uložena
SE X8 2.3.7 GDX
psychoSVK
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SE x10mini,x10 mini pro, iPhone 3G, N E51
«
Odpověď #19 v:
15. Duben 2011, 21:09 »
Samozrejme nahodiÂť povodnu ROMku a pod ratam za samozrejmosÂť ked ide telefon do servisu, ale v pripade ak ti odide konektor tak si clovek moze piskaÂť a root telefonu s tym nemusi maÂť nic spolocne. Samozrejme ak by niekto odpalil telefon pri taktovani, tak samozrejme prec so zarukou, ale ako som pisal ked raz kupim chybny HW, a software ho meposkodi, neviem preco by mi mala padnuÂť zaruka.
Uživatel: pogo 15. Duben 2011, 16:47
dark_hood:: Osobne taky vyuzivam root, ale tvoje odpoved je naprosto nesmyslna - chces placeny aplikace? zaplaÂť je. Chces placeny aplikace a nechces platit? OK, zaplaÂť je, ale prijmi riziko, ze muzes prijit o zaruku
dark_hood bude zrejme Slovak, tak na zaplatenie aplikacii potrebuje MarketAccess, tym padom potrebuje root.
uložena
OverGo
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SE Xperia X10 Black
«
Odpověď #20 v:
15. Duben 2011, 21:30 »
telefon mam od orangeu rootnuty costum rom atd a presiel servisom bez slova a to mi odysla doska
uložena
dark_hood
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X10
«
Odpověď #21 v:
15. Duben 2011, 22:01 »
to pogo: nepochopil si ma. kedze aplikacie kupujem,
musim maÂť root
(a prave to ma dosÂť se*ie. laskavo ma neobvinuj z kradnutia apps). tak ako vravel psychoSVK, vdaka rootu mi ide market access. a len tak medzi recou, na nelegalne apps netreba maÂť root
uložena
bartCZ
Uzivatel
Telefon: x10 mini pro
«
Odpověď #22 v:
16. Duben 2011, 04:33 »
Uživatel: peregrin 14. Duben 2011, 18:55
No jelikoz o sobe telefon bonzuje uplne vsechno na Google tak to muzou zjistit uplne v pohode. To je jedna z nevyhod on line zarizeni. A mozna je jeste jednodussi cesta. Kdopak vi co si ty sluzby ktere vam bezi v telefonu a jsou primo od SE posilaj. Nechapu ze vubez uvazujete ze by nedokazali zjistit o vasem telefonu cokoliv kdyz je stale pichlej do site. Nejste nahodu taky z tech co veri ze Facebook je bezpecnej
No, ma pocitacova a siÂťova gramotnost je celkem slusna, to za prve, za druhe .....si nemyslim, ze by zrovna tohle bylo prioritou SE. Se spis divim, ze vubec mate u sebe mobil, kdyz Vas velky bratr vsude sleduje ...
uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia PRO
«
Odpověď #23 v:
16. Duben 2011, 07:44 »
dark_hood: aha, tak to sorry, nevedel jsem, ze na SVK nemate ofiko market access, tak to potom te plne chapu
uložena
Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
peregrin
Uzivatel
«
Odpověď #24 v:
16. Duben 2011, 08:21 »
Uživatel: bartCZ 16. Duben 2011, 04:33
Uživatel: peregrin 14. Duben 2011, 18:55
No jelikoz o sobe telefon bonzuje uplne vsechno na Google tak to muzou zjistit uplne v pohode. To je jedna z nevyhod on line zarizeni. A mozna je jeste jednodussi cesta. Kdopak vi co si ty sluzby ktere vam bezi v telefonu a jsou primo od SE posilaj. Nechapu ze vubez uvazujete ze by nedokazali zjistit o vasem telefonu cokoliv kdyz je stale pichlej do site. Nejste nahodu taky z tech co veri ze Facebook je bezpecnej
No, ma pocitacova a siÂťova gramotnost je celkem slusna, to za prve, za druhe .....si nemyslim, ze by zrovna tohle bylo prioritou SE. Se spis divim, ze vubec mate u sebe mobil, kdyz Vas velky bratr vsude sleduje ...
Ja s tim problem nemam. Jen se mi zda usmevne ze se tu prezentuje a diskutuje o necem co lze zjistit uplne jednoduse. A jediny argument ktery tyto predstavy podporuje ze to neni jejich priorita
Dnes neni problem zjistit polohu vaseho telefonu, informace komu ste volal a obsah SMS zprav 6 mesicu zpetne a vam se zda problem zjistit ze mate telefon v urcitem stavu
A to u zarizeni ktere je v zapnutem stavu pripojene k siti a ve kterem bezi 50 sluzeb u kterych vetsinou ani netusite k cemu tam jsou
Tak jo dal klidne snete jak je nezjistitelne ze mate upravenej telefon. Ja ho mam uplne prekopanej ale narozdil od vas pocitam s tim ze mi muzou rict ze jsem porusil jejich podminky a ze mi to muzou dokazat.
uložena
SE X8 2.3.7 GDX
Joza
Anonym
«
Odpověď #25 v:
16. Duben 2011, 08:24 »
Trochu OT: ja jen pripominam, ze ono uz se samozrejme davno vi, ze ruzne zasahy do telefonu mohou znamenat pad zaruky. Duvodem pro napsani clanku byl ale podnet jednoho z mych znamych z ceske pobocky spolecnosti, podle ktereho se zkratka na to nyni od dubna bude dbat mnohem vice a v servisnim SW pribde tato funkcionalita...
uložena
peregrin
Uzivatel
«
Odpověď #26 v:
16. Duben 2011, 08:32 »
Taky proto jsem vubec v tomto vlakne reagoval. Tady si kazdy mysli jak je to bezpecne a nezjistitelne. Delal jsem 7 mesicu na projektu pro O2 a vim co vsechno se musi archivovat a jak dlouho (i kdyz ted se to bude trochu menit) A vubec neuvazuju ze by si vyrobce z jakychkoliv duvodu do sveho OS nedal sledovani zajimavych systemovych dat (pozor nemluvim o datech uzivatele protoze u toho by narazil, to se nesmi
ale sledovat "debug" informace se muze pokud nejsou svazane s uzivatelem, coz v tomhle pripade nejsou protoze je bude uchovavat na zaklade serioveho cisla telefonu (a to nepodleha ochrane osobnich dat)
uložena
SE X8 2.3.7 GDX
raiderkilo
Uzivatel
Telefon: SE xPeria E10i Mini
«
Odpověď #27 v:
16. Duben 2011, 20:30 »
PokiaÂľ viem jediny sposob ktorym SE kontroluje "ROOT" je kontrola ci suhlasi BUILD.PROP
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
«
Odpověď #28 v:
17. Duben 2011, 09:29 »
Moznosti kontroly tu urcite jsou. Treba pri kazdem startu udelal hash systemove partition a zapsat si jej, pokud jeste neni zapsan. Na tento ukon by sel vyhradit specialni cip, ktery by mel svoji malou pameÂť, ke do ktere by zapisoval, ale navenek nabidl jen cteni (zapis sem by bez fyzickeho pristupu na desku nebyl mozny). Pokud by servis v teto pameti nasel nejaky hash, ktery neni povoleny, znamenalo by to konec zaruky.
K narocnosti: Pokud bychom predpokladali, ze vyrobce vyda pro kazdy region maximalne 64 ruznych verzi firmware (to bude hodne velka rezerva) a hash by mel 128b, pameÂťi by stacily (za urcitych podminek) pouhe 3KiB, coz by se dalo velmi rychle prohledavat (sekvencne).
Kdyby nahodou vyrobce vydal aktualizaci vice, tak nove varianty by se treba nezapisovaly a vyrobce by po nahrani ctyriasedessati ruznych verzi prominul nahrani cehokoli neoficialniho. Ale to jen tak pro uplnost.
Teoreticky by mohl jit delat root jen do pameti (ten by takto zjistit nesel) a neupravovat systemovou partition, ale reknete sami, kdo z vas by toto delal... Nejde tu o absolutni nemoznost udelat nezjistitelny root. (Stejnetak pristup k one schovane pameti taky nemuze vyrobce na 100% vyloucit, ale kdo by to delal...) Ruku na srdce, komu z vas by se chtelo...
Netvrdim, ze se neco takoveho deje, jen jsem chtel naznacit, co je teoreticky technicky mozne. Rozhodne se na jakoukoli neoficialni upravu nemohu divat ve stylu "Vsak oni nemaji sanci to zjistit.", ale spis, kdyz uz, "Asi jim nebude stat za to, aby to zjisÂťovali."
Jinak toto IMHO nesouvisi s obejitym bootloaderem. Root bylo mozne udelat i bez nej.
uložena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Joza
Anonym
«
Odpověď #29 v:
22. Květen 2011, 10:48 »
Tak a dnes jsem zjistil, ze SE si srandu nedelal... Ted je jeste otazka, jestli se mi podari telefon dat dohromady...
No a ani SEUS se nechyta, to mam tedy radost...
«
Poslední úprava: 22. Květen 2011, 10:51 od Jozef Cmar
»
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana:
1
[
2
]
3
4
...
9
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Root a upravy s nim spojene
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Mate Sony Ericsson s Androidem a pouzivate root? Pak pozor na zaruku
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.043 sekund, 18 dotazů.