SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 00:10

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak odemknout bootloader u novych telefonu Sony Ericsson (diskuze)
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jak odemknout bootloader u novych telefonu Sony Ericsson (diskuze)  (Zobrazeno 45337 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #30 v: 06. Říjen 2011, 20:49 »

Tak podle http://unlockbootloader.sonyericsson.com/instructions ale nestaci cista instalace Android SDK, jsou jeste potreba drivery. Podrobneji:
Cituji
7. Go to unlockbootloader.sonyericsson. com/downloadinf.zip in your web browser and download a zip file containing the android_winusb .inf -file. This is the standard Android file, with a few lines of code added to enable Fastboot to support Sony Ericsson devices.
8. Unzip the file and place it in the usb_driver folder, located in the Android SDK > extras > google folder on your computer. Accept to replace the old android_winusb.inf -file with the new file. If you can't find the usb_driver folder, please install the Google USB Driver Packager using the Android SDK manager.

Zvlastni je jina vec. Onen archiv ma cca 1kB, zatimco archivy na http://developer.sonyericsson.com/wportal/devworld/search-downloads/driver?cc=gb&lc=en majji cca 6MB a obsahuji i nejake dll apod. Neco vice o driverech (odkud jsem se dostal i na drivery SE) je na http://developer.android.com/sdk/oem-usb.html . Ja s tim zkusenosti nemam, nepotreboval jsem doinstalovavat drivery.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Joza
Anonym
« Odpověď #31 v: 07. Říjen 2011, 14:20 »

Tak ja se po reinstalu win snazil znovu nahodit vse tak, abych mohl odemykat BL a jsem nakonec moc rad, ze jsem Windows opustil a uz se k nim nevratim. Kazda chyba jiny, ovladacu nekolik a ve vysledku to stejne nefunguje... Takze bud nekde najdu Pc, kde se to rozbehne napoprve nebo ve volnem case zkusim pohledat, jak to poresit nebo si Doomlord bude muset na testovani kernelu najit nekoho jineho...
uložena
kirisek95
Uzivatel
Telefon: xperia mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #32 v: 07. Říjen 2011, 16:33 »

a vy jedete na Linuxu nebo na Macu? Pokud na Macu, tak to budu muset nejsk vyresit, pokud na Linux, tak si ho hodim jako druhej system, stejne se uz dlouho premlouvam na Linux... a jeste zkusim to cele prostredi naistalovat, treba to pomuze a nebo reistalnu PC, taky by to uz chtelo Cheesy
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #33 v: 07. Říjen 2011, 16:53 »

Osobne uz nyni naprosto spokojene funguju na Meku (MacBook Air 13) a nemenil bych...
uložena
kirisek95
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #34 v: 07. Říjen 2011, 16:58 »

jo, to je pekny kousek, bohuzel se musim spokojit s windows 7/linux na ktery bych mohl prejit, hned jak se dostanu k PC a zkusim neco z techto rad, tak napisu, jak jsem jsem dopadl, snad to  bude kladny prispevek Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #35 v: 07. Říjen 2011, 19:48 »

Ja mam Linux (konkretne Gentoo) a Android SDK mi jede vpohode, ale jeste jsem nezkousel model z roku 2011 a unlock. A fastboot (ktery u Linuxu a MacOS neni soucasti SDK) jsem taky nezkousel. A na foru s tim tu asi moc lidi nebude mit zkusenosti. Pokud budes chtit jit touto cestou, mohu zkusit poradit, ale mozna to bude zbytecne slozite.

Mozna bude nejjednodussi udelat cistou instalaci Windows do nejakeho virtualniho stroje (VMware, VirtualBox, ...) a udelat to odtam. Takto jsem si nedavno poradil s flashem, kdyz Windows pri pripojeni telefonu zamrzly. Potreba je:
* nejaky virtualni stroj, treba VMware Player nebo VirtualBox (chce to variantu PUEL, varianta OSE neumi premostit USB do virtualniho pocitace). Muze pomoci i MS Virtual PC (pry je na Windows 7 jako 'Windows XP mode'), ale s tim nemam zkusenosti.
* instalacni medium k danemu OS, aÂť uz jako fyzicke CD, nebo jako ISO. (To se asi netyka 'Windows XP mode').
* V pripade VMware Playeru si musis vygenerovat nekde soubor s nastavenim virtualniho stroje (napr http://www.easyvmx.com/), u VirtualBoxu je prijemny pruvodce.
* Po pripojeni telefonu k pocitaci je jeste potreba jeste ho premostit k virtualnimu pocitaci (jakoby odpojit od fyzickeho pocitace a pripojit k virtualnimu): http://ukaz.at/1s3 a bude se to jmenovat asi 'Sony Ericsson Mobile Communications AB SEMC USB Flash [0100]', aspon tak se to jmenuje u me (na screenshotu to nehledej).
* ALTERNATIVA: Ve VirtualBoxu jde automaticky pripojovat zarizeni. V seznamu virtualnich stroju prave tlacitko na stroj, Settings, USB.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Joza
Anonym
« Odpověď #36 v: 07. Říjen 2011, 20:40 »

No nakonec mi to jeden uzivatel XDA udelal na dalku, diky mu za to. A hadejte kdo? DoomLord Smajlík
uložena
kirisek95
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #37 v: 07. Říjen 2011, 20:52 »

Diky za rady... asi to ted necham byt a za nejakej cas se na to vrhnu, ta nova ROMka me proste laka Smajlík
uložena
Radek H.
Uzivatel
Telefon: HTC Desire Z + SE X Mini Pro

Zobrazit profil
« Odpověď #38 v: 08. Říjen 2011, 14:25 »

mne to zasa hodi takuto hlasku Sad  co s tym???

Mam uplne stejny problem  :-(

Nemas nahodou telefon od operatora?

Ano mam od O2.
« Poslední úprava: 08. Říjen 2011, 16:02 od Radek H. » uložena
magor006
Uzivatel
Telefon: SE Xperia Mini

Zobrazit profil
« Odpověď #39 v: 13. Říjen 2011, 16:11 »

Tak jsem to uspesne zvladnul,ale po zapnuti telefonu jsem prisel o me nainstalovane aplikace .musim nainstalovat vse znova? Cry
na androidmarketu mam seznam nainstalovanych app ,ale jak je nainstaluji znovu?..pise mi to ze uz jsou nainstalovane.
« Poslední úprava: 13. Říjen 2011, 17:17 od magor006 » uložena
freezer
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson NEO silver

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 26. Říjen 2011, 22:52 »

tak me to kixuje na ovladacich pod win7  Cry rucni instalace nepomaha
uložena

drive ve vlastnictvi: Motorola T2288, Motorola T192, Motorola C350, SE K700i, HTC S710i, SE W580i, SE W910i, W890i Sparkling silver,  HTC HERO white, SE NEO silver
kirisek95
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #41 v: 27. Říjen 2011, 22:56 »

Porad se snazim o ten UNLOCK, ale v CMD mi to vzdy vypise jen < waiting for device > nemuze byt problem v tom, ze mam mobil od operatora? Nekde jsem to zahlidl, ze by to mohl byt problem, nemas kdztak nejaky reseni?
uložena
Malahavranice
Uzivatel
Telefon: Xperia Neo

Zobrazit profil
« Odpověď #42 v: 28. Říjen 2011, 10:53 »

Ja telefon od operatora nemam, a hazi mi to stejnou hlasku (viz obrazek vyse). Uz se s tim trapim dost dlouho a priklanim se k nazoru, ze je problem s ovladaci pro Win7. Bohuzel, ani rucni instalace nezabira. Az to vyzkousim na pocitaci s jinym OS dam vedet vysledek
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #43 v: 28. Říjen 2011, 11:14 »

OT: me musel ovladace instalovat DoomLord, toto je na win katastrofa... V tomto je Apple se svymi MacBooky zlaty
uložena
freezer
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson NEO silver

Zobrazit profil
« Odpověď #44 v: 28. Říjen 2011, 13:51 »

mimochodem, dnes jsem tu narazil na odkaz od uzivatele D3VL3R na root jednim klikem :-) takze uz asi nepotrebuju odemikat bootloader, ze?
uložena

drive ve vlastnictvi: Motorola T2288, Motorola T192, Motorola C350, SE K700i, HTC S710i, SE W580i, SE W910i, W890i Sparkling silver,  HTC HERO white, SE NEO silver
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak odemknout bootloader u novych telefonu Sony Ericsson (diskuze)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.052 sekund, 18 dotazů.