SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 20:38

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Hry a aplikace (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Opera Mini 6 a Opera Mobile 11
Strana: 1 [2] 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Opera Mini 6 a Opera Mobile 11  (Zobrazeno 15759 x)
Ganimed
Administrator
Pohlaví: Muž
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 23. Březen 2011, 18:37 »

No u javoveho protejsku Opera mini 6 postrehy asi tyto:

- nacitani beznych stranek na kterych se pohybuji je rychlejsi.
- vyhodou pro mne je taky to ze pri otevreni odkazu ( na nejake strance kterou prohlizim) do nove zalozky se primo na ni zobrazeni neprepne nemusim se tak divat na prave se nacitajici stranku jak to bylo u predchozi verze.
- pri instalaci nove verze a nahrazovani te stare doslo k zaseknuti telefonu.
- pri nacitani webu www.semania.cz dochazi k neuveritelnemu spomaleni a sekani posunovani a zoomovani, myslim ze je to zpusobeno tim ze tato stranka bezi na starych protokolech nebo jak se tomu nadava, v arcitekture webovych stranek se nevyznam.
- editor textu se pri psami dlouheho prispevku uz tolik nespomaluje jako u predchozi verze
- u predchozi verze se mi taky stavalo, kdyz jsem mel spustenou zakladni stranku www.google.cz a po delsi dobe necinnosti se data odpoji to znamena ze modra planeta zmizi, kdyz pak neco napisu do vyhledavaciho google pole a potvrdim tak onen vyraz se vymaze, to nova verze nedela.
uložena

sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 23. Březen 2011, 18:45 »

pouziva niekto operu mobile 11 na X10mini/pro? a ide vam?
inak verzia 6 je celkom fajn,aj ma omnoho mensiu velkost,ale na mini x10 sa tazsie ovlada,napr. klikanie na mensie linky je tazkopadne,napr. ked si date v tej opere mini6 www.livesport.cz,tak mnohe ovladacie prvky sa nedaju otvorit(napr.zostavy muzstiev a p.). V opere mobile to ide. Ale nova opera mobile11 mi zamrza tazko sa ovlada,nenacitava,preto pouzivam stale operu mobile10.1beta.
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 v: 23. Březen 2011, 21:33 »

Cituji
vyhodou pro mne je taky to ze pri otevreni odkazu ( na nejake strance kterou prohlizim) do nove zalozky se primo na ni zobrazeni neprepne nemusim se tak divat na prave se nacitajici stranku jak to bylo u predchozi verze.
Souhlas, i kdyz tato nahla zmena se mi prvne jevila jako bug.

Cituji
pri nacitani webu www.semania.cz dochazi k neuveritelnemu spomaleni a sekani posunovani a zoomovani,
Vcera jsem nejake sekani taky zaznamenal, ale bylo to doprovazene spatnym nalamanim textu. Ted uz to vypada OK. Mozna to byl nejaky bug na jejich proxy, ktery je jiz opraven.

Cituji
editor textu se pri psami dlouheho prispevku uz tolik nespomaluje jako u predchozi verze
Jen poznamenam, ze se to asi tyka funkce inline editing. Bez ni by tu rozdil byt prakticky nemel. A na Androidu tato funkce neni (tam neni potreba delat tyto kompromisy), takze verze pro Android se toto zrejme tykat nebude. Ale J2ME verzi Opery Mini 5 jsem moc nepouzival, nesedla mi a na G502 mam porad 4.2.

Cituji
pouziva niekto operu mobile 11 na X10mini/pro? a ide vam?
Obcas pouzivam. Az na ten otravny bug, kdy pri kliknuti na jakykoli odkaz asi spatne vyhodnoti domenu, kam jit (a vypise chybu), takze je nutny reload.

Cituji
napr. klikanie na mensie linky je tazkopadne
Ja bych naopak rekl, ze je to "lehkopadne". Pokud si OM neni dostatecne jista s mou volbou (asi do toho zapojuje i velikost dotyku), zvetsi text a necha mi to vybrat znovu. Vypada, ze toto maji celkem dobre odladene.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 23. Březen 2011, 22:14 »

no ja som myslel hlavne operu mini-daj si v mobile napr. www.livesport.cz a klikni na taku ikonku pri nejakom zapase(zostavy muzstiev)-na x10mini a opere mini5 resp. 6 to nerozklikne! a aj font pisma na opere mini je horsi ako u opery mobile. s tym livesport.cz je to len priklad. neviem ci som to vysvetlil pochopitelne.Ale zasa opera mini je na mojej  x10mini sviznejsia,ako opera mobile10,a aj ako 11.
uložena

Sasakr
Uzivatel
Telefon: Nokia E5

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 23. Březen 2011, 22:26 »

Jaka byla posledni javova opera pred 6? Nema nekdo odkaz na ceskou verzi? Diky.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 v: 23. Březen 2011, 22:27 »

5.0 nebo 5.1 a na m.opera.com si muzes vybrat verzi i jazykovou variantu.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 v: 25. Březen 2011, 12:17 »

Vysel nejaky update Opery Mobile, asi bugfix.

Ten pro me nejvice otravny a potencialne nebezpecny bug patrne zustal.
1. Klik do zalozek na readitlaterlist.com/l/?e=2
2. Dostanu tuto hlasku: Hostname lookup for "l" failed
3. reload
4. nacte se to
5. klik na nejaky link
6. a dostavam se k bodu 2, mozna misto "l" je neco jineho (v zavislosti na adrese)
uložena

sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 26. Březen 2011, 21:11 »

tak co,najde sa este niekto kto testuje novu Operu Mobile11 na svojej X10mini/pro??
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 v: 01. Duben 2011, 16:57 »

Dalsi update Opery Mobile, uz nezaznamenavam odkazovy bug. Mohli by taky opravit Operu Mini.
uložena

user11
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X10 mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #24 v: 04. Duben 2011, 21:05 »

me by zajimalo jestli nekdo nevim mam x10 mini pro a na tom opera mini tu posledni v predchozi verzi slo nastavit zobrazeni na celou obrazovku ale tady to nikde nemohu najit nevi nekdo diky
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 v: 04. Duben 2011, 21:47 »

V nove verzi je zvlasÂť nastaveni skryvani statusbaru a zvlasÂť navigace a najdes to normalne v nastaveni.

Jinak ta navigacni lista se mi po kazdem novem spusteni obnovuje, ale uz jsem se ji naucil rychle skryvat: alt+uu. Alt je ta modra klavesa vlevo dole. Jde o to, ze na X10 mini pro alt+u odpovida hvezdicce a dve hvezdicky jsou zkratka, kterou znam jiz z Javove Opery Mini...
uložena

Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 05. Duben 2011, 04:51 »

u javove verze nastaveni zustalo, cely displej zap/vyp
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 v: 05. Duben 2011, 08:25 »

Mozna to spis zavisi na (ne)podpore dotyku na displeji. Bez nich nema moc smysl nechavat nejakou takovou listu trcet.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #28 v: 05. Duben 2011, 18:35 »

Dalsi update, tentokrat Opera Mini. Hura! Vypada to, ze otravny bug v podobe zapominani nastaveni skryvani navigacni listy je opraven. Stabilitu teprve uvidim.
uložena

Geextah
Uzivatel
Telefon: E T10-> SE K300-> MOTOSLVR L7-> SE G502-> X10 Mini Pro

Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 25. Červen 2011, 08:41 »

Operu Mini 6 som pouzival na G502 ako som presiel na X10 mini pro tak som nainstaloval Operu Mobile 11 (2 tyzdne dozadu) nepostrehol som ziadne zamrzanie a to ju vyuzivam dost casto. Asi skusim nainstalovat Mini 6 a porovnat rychlost nacitavania stranok. Aj ked nevviem ci zistim nejaky rozdiel lebo vacsinu citanych starnok nacitavam ako mobilne verzie. S dotykovym ovladanim som spokojny nestava sa mi ze by som otvaral iny odkaz ako chcem a mam dost tucne palce. jedinu chybu som si vsimol ze sa mi castejsie stava ze kliknem na nejaky odkaz ukaze ze ho ide nacitavat a hned ho aj skonci a musim ho potvrdit znova. A dost mi vadi ze pri navrate na stranku spat ju znova nacitava toto Mini 6 nerobila. A este sa mi nepaci ze pocas scrolovania zobrazuje zoomovacie ikony uplne by stacilo keby sa zobrazili len ked sa nescroluje lebo na ne casto tuknem a zbytocne mi priblizi stranku ked to nepotrebujem.
« Poslední úprava: 25. Červen 2011, 08:46 od Geextah » uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Hry a aplikace (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Opera Mini 6 a Opera Mobile 11
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 19 dotazů.