SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 16:34

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Hry a aplikace (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: GPS aplikace + Offline mapy
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: GPS aplikace + Offline mapy  (Zobrazeno 22290 x)
kultus
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« v: 07. Leden 2011, 13:50 »

Zdar kuci, potreboval bych najit vhodny soft pro prohlizeni offline map primo na kole. Mam staze:

MapDroid - kompletni mapy statu se hned daji stahnout pres 3G/WIFI a jsou prehledne jen mi to ukazuje aktualni pozici nic vic

Maverick - ten toho umi vic mapy jsem si udelal v PC ale nemuzu rozchodit dve pro kolo zasadni veci, aby se mi pri pohybu automaticky posouvala mapa a taky nejde landscape rezim tlacitko je zasedle jinak by to byla idealni aplikace!!!

Tak jestli vite jak na to dejte pls vedet pripadne ktera aplikace to umi takze jedine pozadavky co mam:

- offline mapy co se daji udelat na PC (Map creator) nebo stahnout
- trackovani s exportem do pouzitelnych formatu
- automaticke posouvani
- spoluprace s kompasem
- landscape rezim

Vsem dik...
« Poslední úprava: 07. Leden 2011, 14:10 od kultus » uložena

Alcatel OT 302 -> Alcatel OT 525 -> Sagem myX-5m -> Motorola V500 -> Nokia 3220 -> Panasonic X700 -> SDA Eurotel -> Asus P525 -> HTC Kaiser + Samsung U600 -> HTC Diamond + Dell X50v -> Samsung i8510 -> Sony Ericsson Vivaz -> Samsung i8910 + iPod Touch 2G->Sony Ericsson X10 2.1->Samsung Galaxy S II GB 2.3.6
bojlos
Uzivatel
Telefon: Xperia Active & C510

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 07. Leden 2011, 16:46 »

Na tohle by mel bohate stacit Trekbuddy. Vse potrebne se da zjistit zde http://www.trekbuddy.net/forum/viewforum.php?f=13. Jedine, co nevim, zda Trekbuddy podporuje Landscape mod, ale vse ostatni podporuje zcela jiste - sam jej pouzivam. Mapy se daji udelat napriklad Mobile Atlas Creatorem http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3486.
Preji hodne stesti se seznamovanim se s touto skvelou aplikaci  Mrknutí.
uložena
Vai
Uzivatel
Telefon: X10 mini

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 07. Leden 2011, 16:51 »

Osobne jsem nejvice spokojeny s aplikaci OruxMaps. Pro tvorbu offline map v PC pak pouzivam Mobile Atlas Creator.
http://www.oruxmaps.com/
http://www.symbianmania.sk/forum/viewtopic.php?f=156&t=6873
Španelstiny se nedes, aplikace je komplet v CZ.
« Poslední úprava: 07. Leden 2011, 17:06 od Vai » uložena
kultus
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 07. Leden 2011, 17:00 »

diky mobile atlas creator znam a pouzivam protoze se z nej daji exportovat mapy pro spoustu aplikaci a z ruznych zdroju jedine co mi chyby je ze neudela posledni nejdetailnejsi vrstvu...orux maps vypadaji supr, trekbuddyho jsem chvilku pouzival na symbiane jako javu ale pak ho nahradil smartcom GPS Smajlík...jinak uz jsem vyresil posouvani mapy...ted uz jen dostat obrazovku do landscape ono to neni takovy problem drzak na kolo se da dat taky do svisle polohy jen je to pohodlnejsi na sirku...

edit: vyzkousel jsem oruxmaps ale to ovladani nejak neni ono, nastesti plna verze Maverick Pro 1.75 odemkla moznost otocit obrazovku  Cheesy doporucuji vyzkouser alespon ty lite verzi...
« Poslední úprava: 07. Leden 2011, 17:28 od kultus » uložena

Alcatel OT 302 -> Alcatel OT 525 -> Sagem myX-5m -> Motorola V500 -> Nokia 3220 -> Panasonic X700 -> SDA Eurotel -> Asus P525 -> HTC Kaiser + Samsung U600 -> HTC Diamond + Dell X50v -> Samsung i8510 -> Sony Ericsson Vivaz -> Samsung i8910 + iPod Touch 2G->Sony Ericsson X10 2.1->Samsung Galaxy S II GB 2.3.6
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 07. Leden 2011, 19:50 »

Orux pracuje aj v landscape, dokonca automaticky. Zaznam tracku funguje 100%, funguje jeho export do Ozi Explorer aj kompas. Mapa sa samozrejme posuva (inac by to asi nebola navigacia) a otaca podÂľa kompasu, co je sikovna vychytavka. Uz sa tesim, ked na buduci rok X10 nahradi na bicykli doterajsi Artemis s Ozim  Smajlík Zobrazuje polohu satelitov, umoznuje kalibraciu vysky atd. Prekvapila ma vydrz. Za cca. 2 hod. pri zapnutej navigacii, zazname tracku a trvale zapnutom displeji si X10 zobrala iba 25% baterky. Navigacia a zaznam tracku funguje aj pri vypnutom displeji. Povedal by som, ze na bezne pouzivanie je porovnateÂľny s Ozim, co je asi spicka. Osobne sa mi paci este viac. Trekbuddy som skusal pred dvomi mesiacmi a vtedajsia verzia nevedela skoro nic. Maverick Pro nepoznam. V com je lepsi? Aky mas drziak na bicykel pre X10?
uložena
notabene
Uzivatel
Telefon: X10 Mini Pro Cyanogen 6 tweaked, OC 768mhz

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 16. Leden 2011, 09:42 »

Co doporucite na X10 Mini Pro, potrebuju aby to nekam logovalo souradnice z GPS behem dne kdy budu lyzovat a pak jsem si to mohl zobrazit na maps.google nebo podobne Smajlík Libila by se mi krom trasy i rychlost, prevyseni atd.. Diky!
uložena
Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 16. Leden 2011, 09:51 »

no tak to na tvoje vyuzitie by som skor doporucil endomondo ako nejaku navigaciu
uložena
paganiny
Uzivatel
Telefon: SE X10

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 29. Březen 2011, 13:48 »

Ahoj ja som zacal pouzivat program Locus je to super program na navigaciu je tam zopar map na vyber a taktiez na turistiku a cykloturistiku. daju sa vnom robit offline mapy.
uložena
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 30. Březen 2011, 12:28 »

Na zaznam trasy (tzv. GPS trqacking) mi prijde dobry Open GPS Tracker. Locus to snad bude taky umet, ale ten nemam vyzkouseny.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Macik68
Uzivatel
Telefon: C702, X8, Arc S

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 30. Březen 2011, 14:55 »

To Notabene: Ja bych se spis obaval vydrze telefonu se zapnutou GPS. Myslim, ze cely den lyzovani to nevydrzi. Na tyhle veci bude klasickej Garmin lepsi.
uložena
notabene
Uzivatel
Telefon: X10 Mini Pro Cyanogen 6 tweaked, OC 768mhz

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 30. Březen 2011, 22:05 »

To Notabene: Ja bych se spis obaval vydrze telefonu se zapnutou GPS. Myslim, ze cely den lyzovani to nevydrzi. Na tyhle veci bude klasickej Garmin lepsi.

Uplne v pohode vyzkouseno Smajlík Cely den v minusovych teplotach, v bunde, aplikace Mytracks a logovani. Telefon podtaktovan na 125mhz a od 9:00 do 15:40 cca 40% baterky zustalo Smajlík Jo a maximalka na lyzich 95,40km/h (Alpe Cermis)
uložena
Piti20
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 30. Březen 2011, 22:16 »

no tym maximalkam by som az tak neveril. Mne pri turistike vypisalo maximalku 28,4 km/h a to som si nepamatal aby som letel z nejakeho utesu  Grin. Tym samozrejme nechcem podcenovat tvoje lyziarske schopnosti.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 30. Březen 2011, 22:21 »

To je jak kdy. Hodi se k tomu mit nejaky graf a videt, zda to byl ulet, nebo skutecna rychlost. Ale jinak souhlas, nekdy to je mimo.
uložena

Piti20
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 30. Březen 2011, 22:59 »

tusim ze oruxmaps vie vykreslit aj graf pre rychlost, ale nejak podrobnejsie som sa tym nezabyval, nebol to pre mna podstatny udaj

btw: mne pri logovani trasy v oruxmaps naposledy odisiel telefon po 4 hodinach a to som mal na zaciatku cca 80%... bol som dost zhrozeny, v polovici tury som musel vypinat inak by som bol druhu cast bez stavy. Skusim to podtaktovanie to ma nenapadlo teda...
« Poslední úprava: 30. Březen 2011, 23:01 od Piti20 » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 31. Březen 2011, 08:00 »

To asi umi Open GPS Tracker taky, ale nedavno jsem 'aktualizoval' a, bohuzel, tlacitka OK a Uninstall jsou blizko sebe...
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Hry a aplikace (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: GPS aplikace + Offline mapy
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.04 sekund, 18 dotazů.