SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
11. Duben 2025, 02:30

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Recovery menu pro Sony Ericsson XPERIA X10 - diskuze k navodu
Strana: 1 [2] 3 4 ... 6
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Recovery menu pro Sony Ericsson XPERIA X10 - diskuze k navodu  (Zobrazeno 30060 x)
palino911
Anonym
« Odpověď #15 v: 08. Prosinec 2010, 10:22 »

To je zvlasne ze sa najdu X10 na ktorych recovery nejde (asi ich mate premazlene XD)
Sam som testoval recovery pred tyznom vsetko na prvy pokus (nahravanie cez recovy =6Romiek vsetko OK.) a teraz tu mate aj navod no tak to uz neviem co viac .

Len take odporucanie uplne zakladne >stiahnete ROM pripojite X10 k PC prekopirujete na SD nepremenujete zatial nic, ked to mate na SD odpojite lelefon a jednoducho cez astro premenujete na upadte.zip a hotovo sputite xrecopvery a modlite sa .
uložena
mt3
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE x10i white, 8gb,2.2.1 Froyo,root,dualtouch,recovery,gbreadthm

Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 08. Prosinec 2010, 10:25 »

Tak jsem to konecne rozchodil, ale stravil jsem na tom casu Smajlík Nejvetsi problem je, ze se sice vytvori adresar /data/local/tmp/xrecovery ale z nejakeho duvodu ma velikost jen 5MB, a jsou v nem nejaky soubory, tudiz nakopirovat xrecovery.tar uz nejde, protoze neni misto. Reseni alespon u me je, ze vsechno z xrecovery adresare smazte, a nakopirujte tam jen xrecovery.tar, ten uz se tam vejde... no testju 004c custom rom tak jsem zvedav Smajlík
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #17 v: 08. Prosinec 2010, 19:01 »

Zajimave, u me to napoprve slapalo a nemusel jsem to dal resit. Nakopirovani danych tri souboru do patricnych adresaru by melo vzdy vest k uspechu
uložena
Pekony
Uzivatel
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB

Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 08. Prosinec 2010, 19:43 »

Tak ja mam v onom adresari jen ten soubor xrecovery.tar. Permissions mam spravne, vse odzkousene, ale u me proste recovery menu nenajede. Vse vede k zmrznuti.
Tak recovery menu rozjeto pres GScript.  Smajlík
« Poslední úprava: 08. Prosinec 2010, 20:33 od Pekony » uložena

K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
mt3
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 08. Prosinec 2010, 21:27 »

no je to zahada, na kazdy x10 to jde jinak Smajlík hlavne ze to nakonec jde... ale chtel bych se zeptat, delal jste nekdo zalohu (backup) pres recovery? Dal jsem si tam tu shipped lite 2.1, odladil pode svyho, dal programy, no a provedl jsem backup... myslel jsem, ze se vytvori nejaky zip podobny zipum romek pro flash, ale ne, mam spoustu souboru po karte rozhazenych a sezralo to skoro 400 mb... jak bude probihat pripadna obnova (restore)? Jinak na to jak se mi shipped lite nelibila, tak docela pekne slape a hlavne svizne, tak nez vyjde custom 005 nebo verze ktera bude umet volat tak na ni pojedu...
uložena

Pekony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 08. Prosinec 2010, 21:33 »

Zaloha je vytvorena na karte ve slozce xrecovery/backup/datum zalohy a vni je par souboru
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #21 v: 08. Prosinec 2010, 22:04 »

Zaloha slape skvele, opakovane testovano. Jinak ten GScript mi nejde do hlavy, kdyz dela to same, co se da udelat aÂť uz instalatorem nebo pomoci Root Exploreru...Ale hlavne, ze to vali, asi do navodu dohodim vsechny varianty a vyberte si...
uložena
Pekony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 08. Prosinec 2010, 22:30 »

Netusim kde byl zakopany pes ale hlavne ze to jede. Uz mam zalohu tak se nebojim experimentovat. Nasledny navrat do puvodniho stavu je otazkou chvilky.
uložena

mt3
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 08. Prosinec 2010, 22:36 »

no u me treba pres ten gscript nedostal prava rw na system, v android terminalu sem sice prava dostal, ale zase mi do psalo, ze no space left in folder... Dost sem se s tim natrapil, fakt ani nevim, proc to najednou pak slo... Zkousel jsem i pres root explorer vsechno nakopirovat rucne, root byl funkcni, a stejne to po restartu zamrzlo. Kdyz sem se pak prave podival po restartu do adresare /xrecovery tak najednou tam byly soubory unknownIMEI, lost and found a podobne a zajimavy je, ze v adresarich nad xrecovery, tzn. /system/tmp ukazoval root explorer 394mb free, ale primo v xrecovery jen 5 mb free a to az kdyz sem vhazel vsechny ty soubory co tam byli, protoze jinak mi zbyvalo jen neco pres 1 mb a vytrvale to hlasilo, ze no space left in device... Pak to najednou zacalo chodit, ale jestl to byl ten duvod, to vi jenom moje x10ka Smajlík
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #24 v: 09. Prosinec 2010, 08:00 »

Recovery menu se da pouzit take k tomu, abyste svou odladenou ROM vylepsenou o vsemozny tuning dali k dispozici ostatnim. Nezapomente ale, ze pri zaloze se vam ulozi kompletne vse, tedy vcetne treba seznamu a zprav, emailoveho uctu a podobne, tyto veci tedy pred pripadnou tvorbou ROM smazte a pak obnovte ze zalohy...

Na XDA se objevila nova ROM - Eternity. Pravdepodobne se jich ted bude objevovat stale vice. Diky recovery menu totiz neni problem si ROM v telefonu odladit, upravit a pak udelat jeji zalohu a tu nahrat na web. Opet pres recovery a moznost Restore si ji pak muzete nahrat do telefonu. Na rozdil od klasickych modifikaci pres Installer je fajn, ze tady je v uprave primo zahrnuty root, nejake aplikace, napriklad JIT a podobne. Do budoucna urcite udelam vlastni ROM, pokusim se o maximalne funkcni a vykonnou. Zatim tedy Eternity ROM z XDA, postavena na klasicke 2.1 ROM, vylepsena predevsim vzhledove, navic nechybi root a JIT. Stahovat muzete tady:

http://www.edisk.cz/stahni/03323/Eternity.rar_113.32MB.html

instalace pres Recovery Menu a polozku restore, vice v readme primo v archivu

uložena
palino911
Anonym
« Odpověď #25 v: 09. Prosinec 2010, 08:58 »

Uf s tymi romkami sa teraz nejak roztrhlo vrece "najprv h  a potom hojno"  Grin

Ale postrehol som jeden velky nedostatok v Eternity a to ze ked chcem ukoncit volanie dam telefon prec od ucha  Smajlík a telefon nic stale cierna obrazovka az po takych 8 sekundach nabehne spet a da sa to zrusit hm .
« Poslední úprava: 09. Prosinec 2010, 09:26 od palino911 » uložena
jirmi666
Uzivatel
Telefon: SE X10i black

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 09. Prosinec 2010, 21:25 »

myslim ze tento zpusob je uplne nejjednodussi, jak to tam dostat ...

1. Install GScript or GScript Lite from market (or here)
2. Unpack the package into your SD Card
3. Open GScript -> Press menu button -> Add script -> Load file -> select xrecovery.sh -> save
4. Click on xrecovery

1.instalovat GScript nebo GScript lite z marketu (nebo zde http://code.google.com/p/gscript-android/downloads/detail?name=GScript.apk&can=2&q= )
2.rozbalit archiv na SD (ne do zadne podslozky !!! )
3.otevrete GScript => tlacitko menu => add script => load file => vybrat xrecovery.sh => save
4. kliknete na xrecovery

dostal jsem to tam na prvni pokus Smajlík
snad vam to pomuze Mrknutí
uložena
kultus
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 09. Prosinec 2010, 21:55 »

tak u mne zatuhnuti pokazde, zkusil jsem vsechno co tady bylo napsano, zadny problem jsem s adresarem xrecovery nemel...posledni co zustava je asi GScript lite ten ale pise chyby zrejme problem s pravy... Sad
uložena

Alcatel OT 302 -> Alcatel OT 525 -> Sagem myX-5m -> Motorola V500 -> Nokia 3220 -> Panasonic X700 -> SDA Eurotel -> Asus P525 -> HTC Kaiser + Samsung U600 -> HTC Diamond + Dell X50v -> Samsung i8510 -> Sony Ericsson Vivaz -> Samsung i8910 + iPod Touch 2G->Sony Ericsson X10 2.1->Samsung Galaxy S II GB 2.3.6
Joza
Anonym
« Odpověď #28 v: 09. Prosinec 2010, 21:58 »

GScript se mi rozjet nepodarilo a ani v to nevidim duvod, nez pouzivat dodatecne aplikace a nejaky skript, ktery jen kopiruje soubory... Na to neni potreba instalovat aplikaci
uložena
lada
Uzivatel
Telefon: SE X10i

Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 10. Prosinec 2010, 10:05 »

potvrzuju ze u me nechodi zady navod krome gscriptu. pred bluetooth se na sdkartu nedostanu (nevidim adresar sdcard, a tak to spis nechci rozbalovat nekam jinam) jinak rozbaleni se asi mysli xrecovery.tar a xrecovery jak je v /sbin tak cestu predpokladam v /sdcard/sbin/xrecovery
... Huh
nebo na kdy se ocekava nova verze Recovery menu, ze bych ji zkusil nahodit klasicky darkinstalerem ?
lada
uložena

N3210 =>> N1100 =>> X10i black => 2.1.54 / 2.2.1 / FreeX10-beta4_zdzihu => #unlocked - WB 6.0 - 39,247 mflps single thread / 1366 quadrant Smajlík
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3 4 ... 6
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Recovery menu pro Sony Ericsson XPERIA X10 - diskuze k navodu
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.043 sekund, 18 dotazů.