SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
20. Květen 2025, 21:29
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni
|
Co se jinam neveslo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Android vs. WM
Strana:
1
[
2
]
3
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Android vs. WM (Zobrazeno 12674 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
Re: Android vs. WM
«
Odpověď #15 v:
18. Listopad 2010, 15:11 »
Cituji
Jinak nekdo ma rad holky, jinej zase vdolky.
S timto jsem to tema zakladal a celkem se dari ho v tomto duchu vest. (Aspon kdyz to srovnam s ruznymi jablecnymi diskuzemi, kterych jsem se kdysi taky ucastnil, ve stylu "toto prece kazdy musi potrebovat", "vzdyÂť toto umi i ..." nebo "vzdyÂť je to uplna zbytecnost".)
Uznavam, ze kdybych mel pouzitelny mobil s WM, tak bych ted asi o Androidu neuvazoval. Spis bych si rekl "Zatim mi to celkem staci.". Ale kdyz chci neco noveho, divam se smerem k Androidum.
K zaloham: onoje ma urcite vyhody a nevyhody, ale na pameÂťovou kartu bych nezalohoval. V pripade problemu s internim FS to je fajn (Kez bych byl byval zalohoval aspon tam.), v pripade ztraty apod. to ale neni ono. Idealni je zalohovat do dvou ruznych budov ;-)
K rychlosti: Nemuzeme jen tak srovnavat jen podle HW dva modely s vyrazne odlisnym SW.
uložena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502
«
Odpověď #16 v:
18. Listopad 2010, 15:16 »
VaRo
Droid 2 vypada lakave, Motorolu jako znacku muzu jedine posvetit (zpracovani je fakt supr) - jen oproti M1 moc inovaci nema za pridanou penezni hodnotu (TFT stale, 8 GB pameÂť se da prakticteji nahradit vetsi pameÂťovkou a nedostatek RAM nejak nepociÂťuji, titernejsi klavesnice je o zvyku - o procesoru a moznostech jsme se uz bavili, ofiko Froyo bude i na M1). Jen ta distribuce v Evrope vazne.
Jinak Motorky si muzeme resit soukrome. Koncim zde o Motorolach a du si udelat kafe
«
Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 15:23 od HUdasp
»
uložena
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
Telefon: LG G7
«
Odpověď #17 v:
18. Listopad 2010, 16:28 »
V6ak
proc stracet telefon ? To je jen blbost uzivatele, to se spolehlivosti teto zalohy nema nic spolecneho. Coz se o nejakem servru neda rict. Neznam cloveka kteremu by umrela primo v zarizeni pametova karta od sandisku nebo ty jo ? Ja jsem s pametovkou nikdy problem nemel. Tudiz u mne je tato zaloha vice nez dokonala. Jo a krast telefony s Os je blbost.
uložena
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
«
Odpověď #18 v:
21. Listopad 2010, 12:40 »
Dneska mne Android nastval, resit banality mne fakt nebavi, nezkousel jsem jestli to same dela WM ale u androida je to zhovadilost.
Popisu problem, kdyz si priradim melodii ke kontaktu (to je celkem jednoducha vec), a pak se stane ze se melodie z pametove karty nahodou umaze, telefon pak pri volani urciteho kontaktu mlci (to by ani tolik nevadilo v nekterych mezich kdyz uvazim ze hloupy telefon alespon automaticky priradi defaultni melodii), problem nastane az si uminim ze onomu kontaktu chci melodii zmenit, klikam na polozku vyzvaneni a ono nic zadna nabidka menu s melodiema nevyskoci, pomuze az kdyz kontakt smazu a vytvorim jej znova.
«
Poslední úprava: 21. Listopad 2010, 12:43 od Ganimed
»
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #19 v:
23. Listopad 2010, 10:05 »
Nerikam, ze jsem uz nejaky telefon ztratil (maximalne tak utopil v supliku po delsi dobe nepouzivani), ale toto jedno misto selhani se mi proste nelibi. A zrovna drazsi telefony IMHO budou spise kradeny, nerozumim tedy te poznamce, ze krast telefony s OS je blbost.
A co se tyce srovnani spolehlivosti nejakeho serveru a pameÂťovky, tak, krome toho, ze je dobre si vybrat kvalitni server, jde taky o moznost selhani obojeho zaroven. V pripade zminene kradeze bych prisel i o pameÂťovku, takze zaloha by byla na ... A i kdyz tu bude moznost selhani serveru, neni IMHO cz tak pravdepodobne, ze selze server i vnitrni pameÂť zaroven.
Mimochodem, proc se asi doporucuje mit dve zalohy a kazdou v jine budove?
Samozrejme, muze nastat vybuch, ktery postihne muj mobil i server, kam zalohuji, ale to bych uz pak asi neresil ;-)
uložena
kontakt
roxetak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,
«
Odpověď #20 v:
07. Prosinec 2010, 14:36 »
Motorolu, ci Androida, jedine zadarmo. Respektive by mi mali vyrobcovia za kupenie takychto telefonov este zaplatit.
uložena
Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #21 v:
07. Prosinec 2010, 14:42 »
Proc?
uložena
kontakt
HUdasp
Uzivatel
«
Odpověď #22 v:
07. Prosinec 2010, 15:04 »
Nechapu averzi na Motorolu
uložena
VaRo
Anonym
«
Odpověď #23 v:
07. Prosinec 2010, 15:33 »
Motorola ma jeden velikej neduh = absolutni nepodporu vyrobcem. Nikdy nezapomenu, kdyz jsem si koupil prvniho Razra za cenu pres 20 tisic (asi mi hrablo) a baleni NEOBSAHOVALO zadny soft na jeho spravu!!! Byl k stazeni na netu, ALE ZA PENIZE!!! O te doby se to mozna zlepsilo, ale CZ neni pro Motorku nejak zajimavym teritoriem a tak to nejspis i vypada s podporou stejne... jinak Motorka je interesantni, bohuzel u nas ne-prilis rozsirena...
Jinak mam WM i Andoida a kazdy ma sve kouzlo. Je to jako mit 2 deti, tezko se pak rika, ktere mas radsi...
«
Poslední úprava: 07. Prosinec 2010, 15:36 od VaRo
»
uložena
roxetak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,
«
Odpověď #24 v:
07. Prosinec 2010, 19:56 »
Motorola ma tych neduhov viac, zvlastne menu, cudne ovladanie, ziadny usb kabel v baleni, ziadny poriadny soft na spravu a sychronizaciu. Atd. Aspon vtedy ked som telefony pouzival, neustale problemy s telefonom. Dva ci trikrat v servise. Dlho to iste prostredie, ziadny pokrok a navyse takmer ziadna vybava.
Ed.: A teraz k otazke, osobne Android nepovazujem za OS. Pre mna je to "Google Iphone" aspon co sa tyka Androidu v SonyEricssonoch a zvlast ked som si dnes porovnal nastavenia fotoaparatu Xperie x8 a htc Desire. Nastavenia fotaku v xperii x8 vypadaju ako nastavenia lacneho kompaktu, ci detskej hracky. Naozaj by sa tam hodilo nastavovat viacero parametrov.
Tolko k androidu. Za OS povazujem dnes len Symbian (UIQ,S60) a WM (W7), obidva su pomerne este rozsirene a u mna telefony s tymito OS jednoznacne zatial zodpovedaju pojmu "Smartphone". Medzi pokusy o OS, zatial s neurcitym uspechom povazujem Badu a Maemo (este, ze sa LG, nerozhodol vytvorit tiez vlastny OS).
«
Poslední úprava: 07. Prosinec 2010, 20:34 od .:roxetak:.
»
uložena
Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
HUdasp
Uzivatel
«
Odpověď #25 v:
09. Prosinec 2010, 17:55 »
Nevim, co bys mel asi nastavovat u X8, kdyz nema ani autofocus - je to ryze nouzovka:)
VaRo
Nevim jak ty (ale verim, ze se mnou budes souhlasit), ale ja neberu kvalitni podporu ani u jednoho vyrobce (u Androida snad vyjma Nexusu). Nejlepsi podpora je sikovnych uzivatelu a ty napriklad ma Milestone pozehnane - existuje na ni port asi nejlepsi uzivatelske ROM CyanogenMod, Motorola sama se taky stara (MM zacala s nejakou verzi 2.0 - v dobe uvedeni na trh byla MM snad jedina s tim to OS), 2.1 a ofiko Froyo je za dvermi. a to se bavime o rok a ctvrt starem modelu, ktery uz nejakou dobu ma na trhu nastupce v prodeji - myslim, ze to tedy s podporou neni tak spatne. Situace ohledne zastoupeni Motoroly na ER trhu je vec jina, ale oni momentalne vi, kde rejzovat.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #26 v:
09. Prosinec 2010, 18:25 »
Ta poznamka o WP7 na me pusobı spise jako preklep - WP7 je IMHO (az na mnozstvi aplikaci a s tim souvisejici uzivatelskou zakladnu) mnohem blize iPhone nez Android.
uložena
kontakt
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
«
Odpověď #27 v:
09. Prosinec 2010, 21:50 »
WP7 neni blizky nicemu, sanci stat se humalnim os nedavno mel, ale lidi kteri se zabyvali jeho odemcenim se zahadnym zpusobem museli pridat k MS a svuj vyvoj zastavit.
Nic proti Milestone mi osobne se vzhledove libi, ale na netu je hodne diskuzi a v hromade z nich se pise hnusny plastovy kvadr. Co se Motorolich hloupych telefonu tyka tak je to jeden z omylu na teto planete, hlavne ovladani ktere se v ruznych urovnich menu meni, a polozky na nesmyslnych mistech.
U Androidu neni v mem pripade co vybrat, to by muselo 90% zarizeni mit verzi androida nejmene 2.3 protoze tech kopancu, v predchozich verzich je nesmyslne hodne, navic jsou to veci ktere kriticky potrebuji a to mi neda ani jeden SE rady android X, nemluvim o tom ze hodnota a kvalita Marketu je hodne precenovana, vyskytuje se tam tolik trapnych aplikaci ktere se ani zdaleka nemuzou rovnat tem z WM. Zatim Bohuzel zustanu u telefonu kobinace hloupy SE a WM. Android bleee
uložena
HUdasp
Uzivatel
«
Odpověď #28 v:
09. Prosinec 2010, 23:37 »
"Hnusny plastovy kvadrik" s prisadou kovoveho ramu a Gorilla glass skla (ehm ten blabol s plastem bych rozhodne nebral v potaz) - diskuze a realita je obcas trosku nekde jinde. Zpracovanim kvalitnejsi telefon s HW klavesnici jsem v ruce nemel (co by nevrzal, cast s displejem by se neviklala, konstrukce zavirani mela vuli apod.), vy ano? Design je vec jina a subjektivni- telefon proste vypada jinak nez konkurence (nic proti HTC, ale jejich designova invence je na bodu mrazu), coz je jedine dobre. Jinak se tu bavime o telefonech s OS co vim:)
Market je skvela distribuce aplikaci, ktera ti navic udrzuje aplikace aktualizovane (jako na Linuxu, u Apple je podobny zpusob distribuce potvrzen a pocita se s nim i u Windows 8 ) - takze se tomuto principu sireni aplikaci v budoucnu nevyhnes i kdyby ses rozkrajel. Bohuzel je precpan blbostma, ale pevne doufam, ze by se to v dohledne dobe mohlo vyselektovat. O WM uz tu nekdo psal, ze aplikacni zenit jiz probehl a ze vyvojari houfne prechazeji na Android - cas nezastavis hold:).
«
Poslední úprava: 09. Prosinec 2010, 23:54 od HUdasp
»
uložena
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
«
Odpověď #29 v:
10. Prosinec 2010, 14:01 »
Motorola a gorilla glass ?
To jsem nevedel tak ze to je stejne sklo jako maji komunikatory dell ? Ktere v pripade dellu vydrzi i tohle zachazeni
http://www.svetandroida.cz/odolnost-dell-streak-5-s-gorilla-glass-201008
jo nezapomen ze ten dell ma mnohem vetsi uhlopricku tudiz prasknuti displeje by melo byt snazsi nez u Motoroly ale to sklo jak je videt je asi hodne kvalitni.
Android mi proste vadi, a kecy o zenitu na wm mi nevadi ty programy tu porad jsou a stale funkcni, rozhodne nechapu jak na marketu maji tu drzost chtit za nektere programy zaplatit kdyz ty programy vubec nic neumi, i javove aplikace maji alespon nejake moznosti nastaveni, system android marketu se mi nelibi nemluvim o tom ze hromada aplikaci (skoro vsechny) nejsou ani v cestine, takhle si multimedialni OS rozhodne nepredstavuji, na WM mam vetsinu programu cestine, myslim ze kdyz uz za neco platim tak by to v cestine byt mohlo.
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana:
1
[
2
]
3
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni
|
Co se jinam neveslo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Android vs. WM
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.05 sekund, 17 dotazů.