SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
20. Květen 2025, 16:51

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Android vs. WM
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Android vs. WM  (Zobrazeno 12659 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« v: 18. Listopad 2010, 09:12 »

Nechtel jsem pokracovat v debate v jinem vlakne, tak jsem to presunul sem:
no kdyz chces nejakou kvalitnejsi aplikaci s moznostmi nastaveni a propracovanymi funkcemi tak je jasne ze bude vetsi nez aplikace na kterou jen kliknes jednou a hotovo, posledni dobou jsem si vsiml ze aplikace na androida vseobecne na WM aplikace proste nemaji, na windows mobile jsou propracovanejsi, a prave proto jsou i vetsi. Na marketu je plno srackoidnich aplikaci, casto jim chybi zakladni funkce, clovek si tam ani nevybere, WM to ma osefovane lepe, a kdyz si chce clovek nejake aplikace vyzkouset, tak se zastavi na takove banalite jako je pamet, posledni dobou mne android stve, je tezce iphonoidni, rozhodne si pockam nez opravdu poridim nejaky android zatim budu tyrat kamosovou X10 mini pro.
To si nevyberes. Od WM lze ocekavat odliv vyvojaru (a nejen tech - i uzivatelu a vyrobcu), protoze to MS de facto zapichl. WP7 neni WM, tyto dva systemy maji spolecneho predevsim vyrobce. A pochybuji, ze by na tom, co zde uvadis, byl WP7 lepe nez Android. Takze s vyhledem do budoucna - WM urcite ne. A na WP7 ma byt udajne jedina cesta pro aplikace jejich Market.

Navic WM jsou co do privetivosti casto povazovany za antivzor. I technicky zdatnejsi lide si na to stezuji. Uz to, ze je potreba stylus, mi moc nevoni.

Co jsem u mnoha OS nevidel a co mnozi uzivatele asi bohuzel neoceni je seznam opravneni, ktere dana aplikace pozaduje. Je to na WM? (Nejsem si jisty.)

Jestli je Android iPhonoidni - mozna do jiste miry ano. Ale rekl bych, ze to neni az tak strasne. (A asi i lepsi nez u WP7.) Google prakticky neomezuje prodavane aplikace (clovek muze instalovat z jinych zdroju bez neoficialnich postupu temer vse, co je k dispozici - s vyjimkou aplikaci vyzadujici vetsi pristup k systemu, asi na urovni roota). Nevidel jsem takova nesmyslna omezeni jako zakaz multitaskingu (pravda, mezi poslednimi dvemi aplikacemi se na A200 prepinalo pohodlneji), MMS apod. Jsou k dispozici modely s QWERTY a podporou pameÂťovych karet. (Celkove vyber konkretniho modelu mas mnohem vetsi.) Spravce souboru, pravda, ve vychozi instalaci chybi, ale lze doinstalovat. Jine launchery lze take doinstalovat, nevyhovuje-li vychozi. A widgety podporovany jsou.

Tedy, Android mozna do jiste miry iPhonoidni je, ale jde to IMHO prezit.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 18. Listopad 2010, 11:36 »

WP7 neberu jako konkurenci, klasicky Windows mobile ma vice vychytavek navic srovnavam to co tu uz davno je a to jsou WM a Android.

Stylus ? No nevim ja jo protoze mam jen jednoduchou nadstavbu, jine je to u HTC ktere ma svoje systemy prolezle Touch flem, tak ze bez stylusu a s kapacitnimi displeji jde i WM hodne dobre ovladat, nemluvim o tom ze existuje i hromada grafickych nadstaveb typu SPB Shell, Yrgo, atd.

Opravneni ? Co to je ? Na WM jsem se s tim nesetkal a to jsem postupne vystridal hromadu romek od 6.0, 6.1 az po 6.5, u wm se ridis jen rozlisenim, kdyz neco nejde tak doinstalujes lepsi Net Framework.

Iphonoidni je proto protoze jejich aplikace, jsou staveny stejnou jednoduchou notou jako samotny system, dam ti jednoduchy priklad tady mas par zakladnich aplikaci http://forum.semania.cz/index.php?topic=20830.0 najdi alternativni aplikace pro android ktere budou mit alespon podobne mnozstvi nastaveni k jednomu kusu aplikace.

Pak se nediv ze si u X10 mini pro stezuji na pamet kdyz na jednu pitomou vlastnost potrebuji misto jedne aplikace, hned 3, navic uplne totalnim nesmyslem je ukladat aplikace do pameti pristroje, WM ti absolutne svobodne da navyber 2 pameti, pamet telefonu a pametovou kartu, u meho stareho ipaqa dokonce 3 pameti.

nevim proc by mel chybet spravce souboru kdyz ho ostatni systemy a hloupe mobily maji ? Nechapu co to je za blby "mores" je to snad moderni dobou ubirat zarizenim funkce nebo moznosti ? Navic priznejme si to ale na hromadu aplikaci ktere jsou pro WM je i cestina i na ty spravce souboru, krasnym prikladem je tomu treba total commander, se kterym se bohuzel nevyrovna ani Astro a ani Rootexplorer navic jejich prostredi je hnusne.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 18. Listopad 2010, 12:03 »

Myslim, ze na WP7 se shodneme. Jenze to znamena, ze MS se uz WM asi moc venovat nebude.

Stylus, kapacitni displeje a nadstavby: Kapacitni displej jsem u WM jeste nevidel, ale mozna jsem toho jen videl malo. Nadstavby sice existuji, ale co jsem tak cetl, tak nejsou pro cele UI - treba se muze stat, ze chces zapnout budik a nadstavba ti otevre vestavenou aplikaci, ktera ma nektere ovladaci prvky blizko sebe (vhodne pro stylus, ale ne pro prsty).

Opravneni: Na Androidu pri instalaci aplikace jsem dotazan, zda mam aplikaci dovolit delat urcite veci. Napriklad pri instalaci aplikace pozadujici pristup k SMS a internetu zpozornim. To bych povazoval za obrovskou vyhodu.

iPhonoidni: Ano, mene nastaveni muze byt nevyhoda (i kdyz, jak pro koho). Ale psal jsem, jsou tu mnohe jine dulezite veci, ktere Android umi a ve kterych iPhonoidni rozhodne neni.

Navic, jak jsem psal, necekal bych mnozstvi novych aplikaci pro WM.

Ukladani aplikace na kartu: Z pohledu uzivatele je to neprijemne. Z pohledu vyvojare placene aplikace to muze byt prijemne v tom, ze to ztezuje piratstvi. (Je tu ale otazka, jak ucinne.) Proto ve Froyu (pokud se nemylim) ma byt moznost v pripade souhlasu autora aplikace instalovat i na kartu. Ale tady chapu, urcita nevyhoda to je. (Nepsal jsem ale, ze Android je ve vsem lepsi.)

Spravci souboru: Neznam system, ve kterem bych nemusel neco doinstalovat. V pripade WM to muze byt launcher, v pripade Androidu spravce souboru. (Ano, existuji launchery i pro Androidy, ale i defaultni mi prijde celkem OK. Dokonce i ten na X10 mini (pro), protoze nemam ve zvyku si na obrazovku hodit pytel ruznych veci, ale spise jednu vec v relativne velkem rozliseni. A stejne tak existuji i spravci souborl pro WM.)

A proc by mel chybet? Bezni uzivatele jej nepotrebuji - pro ty je dobry launcher a snadne ovladani asi mnohem dulezitejsi. A pokrocilejsi uzivatele si jej doinstaluji (na WM si typicky doinstaluji oboje).
uložena

Ganimed
Administrator

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 18. Listopad 2010, 12:40 »

Nevim proc bych mel byt dotazovan na pristup k vecem, je to otravne a neznam cloveka ktery by to cetl, kdyz uz se ta aplikace po stazeni instaluje, jina vec je ze kdyz si aplikaci stahujes tak u ni mas napsane na co se pouziva a ktere funkce telefonu ovlivnuje, a bohuzel to Market u vetsiny aplikaci nema.

Nove aplikace pro WM nejsou treba, protoze stavajici jsou dost kvalitni na to aby fungovaly nekolik generaci..

Ukladani na kartu a neprijemne ? Co to je ?? Jaky rozdil je podle tebe kdyz pri instalaci kliknes na instalovat do pameti nebo na instalovat na pametovou kartu ? Dnes kazdy vi co je to pametova karta. A ver mi co zpusobi za uzas ve tvari uzivatele, kdyz vidi hlasku o plne pameti v telefonu a nema moznost to zmenit jinak nez odinstalovat aplikace.

Kapacitni WM prikladem HTC HD2 nebo HD mini, nadstavby od HTC jsou pro cele UI
uložena

HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 18. Listopad 2010, 12:44 »

Ganimed V jistem smyslu mas s aplikace pravdu, nicmene spousty vyvojaru odchazi od WM k platforme Android (viz situace okolo OZIho treba). Spravce souboru typu Total commander jsem na android nenasel, ale to prece neni duvod, proc zustavat u WM (navic bez stylusu si v TC moc neskrtnes). Jinak jakyhokoliv spravce souboru mam stazenyho a nainstalovanyho cca za 5 minut (a mam na vyber z tuny aplikaci) z Marketu. Nemusim nic nikam pripojovat, ActiveSync, spoji - nespoji (sou, nejsou ovladace), blabla - jiste to znate.

Opravneni - libi se mi to, ze vim, kam ktera aplikace saha. Jinak myslim, ze neni moc smyslu se v tom rejpat.

Aplikace na kartu - standard u Froya, kdyz je nekdo zaostalej v implementaci aktualnich verzi OS, tak za to Android jako OS prece nemuze.

Jinak sem mel v ruce Omnii Pro (asi etalon ve WM zarizeni s HW klavesnici) - oproti moji Milestone je to snek, obrovskej snek (to snad i X8 je rychlejsi) - v cemkoliv - a to Milestone neni v dnesni dobe Android telefonu buhvi jaky delo, pricemz Omnia ve svete WM ano.

« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 13:14 od HUdasp » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 18. Listopad 2010, 13:07 »

K opravneni: Moc otravne to asi neni, kdyz to mnoho lidi necte. Ale ja si to treba rad prectu.

"stavajici jsou dost kvalitni na to aby fungovaly nekolik generaci.."
V pripade otazky "Nahradit svoje WM necim novejsim?" to chapu, ale v mem pripade by mi to prislo trosku kratkozrake.

K ukladani na kartu: Ano, do jiste miry to nevyhoda je, ale, krome toho, co psal HUdasp i ja (Froyo) jde o to, ze vyvojari aplikace si nemusi prat tuto moznost kvuli zjednoduseni piratstvi. I kdyz nevim, jak moc to je ucinne (root).

K nadstavbam pro cele UI: Mozna se to hnulo, ale jde i o aplikace - jak psal HUdasp, "navic bez stylusu si v TC moc neskrtnes".
uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 18. Listopad 2010, 13:16 »

K UI. HTC Sense (coz je povazovano za etalon uprostredi na WM) je oproti ADW anebo LaucherPro strasne tezkopadne prostredi s minimem moznych uprav k obrazu svemu (ano, cookie existuje ale viz blabla vyse v mem prispevku).
uložena
Ganimed
Administrator

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 18. Listopad 2010, 13:40 »

V TC si teda skrtnes, ten program umi zvetsit pismo a v nastaveni to je, navic UI ktere zasahuje i do programu zaridi zbytek, jste WM asi nemeli v ruce....
ActiveSync ten od doby Windows 7 neni potreba, navic mi fungoval, nefunguje tem kteri se o sve PC neumi postarat.

mam maly displej o rozliseni 320x240 a nezda se mi ze by pismo bylo male navic neni dane na nejvetsi, opet rikam ze nevidim problem a stylus nepotrebuji, tudiz znova rikam ze total commander je lepsi a plne funkcni

Navic to ze jsou zarizeni pomala to se da zmenit, posledni WP7 komunikatory jsou vykone ale verim ze lidi s xda to udelaji tak aby se do nich daly naflashovat i starsi verze WM
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 13:44 od Ganimed » uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 18. Listopad 2010, 13:53 »

A co ty pidicudliky vedle cesty k souboru?Smajlík O to tu nejde, kvality TC neni treba zpochybnovat (vzdy jsem ho ale na X1 ovladal stylusem). Kdyz uz chces slovickarit, tak dobra - jak ActiveSync, tak i Centrum zarizeni WM musis instalovat, na androidu najedes do Marketu, zalogujes a stahujes - PC netreba (pokud budeme zpochybnovat spolehlivost Marketu, tak ja na MM i X8 momentalne stahuju naprosto bez problemu) - zadna instalace, zadny PC, zadny ovladace, blabla,.. jen telefon a wifi (ani ta wifi nemusi bejt).

Jeste srovnavat ovladani telefonu pomoci odporoveho a kapacitniho displeje je ponekud fadni, ne?

Kazdej port delanej na XDA na diametralne zalozenej jinej system nebude nikdy takovej, jako nativne od vyroby- alias na HD2 nebude nikdy takovej Android jako na Desire (co se tyce rychlosti, spolehlivosti,..).
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 13:55 od HUdasp » uložena
VaRo
Anonym
« Odpověď #9 v: 18. Listopad 2010, 14:28 »

Jinak sem mel v ruce Omnii Pro (asi etalon ve WM zarizeni s HW klavesnici) - oproti moji Milestone je to snek, obrovskej snek (to snad i X8 je rychlejsi) - v cemkoliv - a to Milestone neni v dnesni dobe Android telefonu buhvi jaky delo, pricemz Omnia ve svete WM ano.
HUdasp - Tve neustale prispevky typu - na moji Motorole Milestone mi evokuji Jiriho Schmitzera v Postrizinach - "... na svem motocyklu znacky Laurin & Klement..."  Grin Mrknutí
Tva Motorka by mela mit procesor: Cortex-A8 600 MHz a abych jel po Tvem tak "muj Samsung Omnia PRO B7610 ma procesor: Samsung S3C6410, az 800 MHz". Mel jsem Motorku pujcenou od kamose nepretaktovanou a ze by muj ÂŤamÂťung s WM 6.5 byl nejakej snek, tak to teda prrrr... neeee, fenovat se u nej neda, ale slape solidne, takze musim Ti krapet odporovat. Pravdou je, ze tam nyni mam flashnutou odlehcenou origo ROMku a tim mi Samsung branding nezere az tolik pameti... to zas jo.

Jinak nekdo ma rad holky, jinej zase vdolky.

Ja to mam v soucasne chvili takhle:

1. WM 6.5 (jsou vychytany a je pro ne hafo vychytanych aplikaci).
2. Android (ma veliky potencial a je to videt i na renomovanych vyrobcich smartu... ). Easem k nemu nejspis prejdu, WM7 me zatim zily netrhaji.
3. Symbian (nyni uz udrzovany na zivu pouze Nokii).
4. Obycejne mobily (v jednoduchosti je sila)
5. Bada, laka me ji vyzkouset
6. Ostatni - jen bych je vyzkousel...
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 14:37 od VaRo » uložena
Ganimed
Administrator

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 18. Listopad 2010, 14:31 »

HUdasp

ja jsem odporovy a kapacitni displej nikde nesrovnaval jen rikam ze i na mojem ipaqu to jde prstem a to ma dost spatny displej oproti mnohonasobne vetsimu displeji na HD2 s kapacitni technologii, ty cudlicky nejsou potreba jsou to jen zkratky ktere jsou na vetsim displeji podstatne vetsi, ale pravdu mas neni se tu o co hadat

Na WM zadny market nepotrebujes, tudiz jsi svobodny muzes delat co chces a stahovat odkud chces. Jen telefon wifi taky tak.

No synchronizovat kontakty s nejakym servrem nebo je tam dokonce mit ulozene, no nevim pro mne je rychlejsi kdyz jsou zalohovane na pametove karte is se zaznamy s kalendare a smskami pomoci Pim Backup

No u tech ruznych romek se musi hledat, ale to bylo spise myslene jako uvaha

S Varem souhlas ten Samsung co ma je dost dobre odladene zarizeni, kamarad ho ma taky
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 14:34 od Ganimed » uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 18. Listopad 2010, 14:46 »

VaRo No scenu si nepamatuju (skoda- apon bych videl, jestli sem u tebe hnup nebo ne), ale jen upresnim, ze v zakladu je MM podtaktovana na 550 MHz (nebo 500 MHz) a diky pionyrum se da postelovat na daleko vyssi vykon pri nizsi spotrebe. MM ma mimochodem ARM7 procesor, kdezto Omnie ARM6 (kdyz bychom sli do detailu..). Srovnaval jsem sice moji vylazenou Motorolu (v tom dni na 700 MHz a CM modem frcicim na Froyo) s Samsungem v poslednim ofiko firmwaru (se vsema zbytecnyma barvickama navic) po HR, ale rozdil je vic nez patrny (schvalne, aÂť si kamos s tim pohraje, kdyz pominu zvyseni vykonu, tak posetri i na vydrzi baterie - coz vypada sice absurdne, ale je to tak) - jestli se mi dopreje jit na sraz, tak si muzem popovidat a srovnat Cool. Motorola v tovarnim nastaveni nikoho dnes neohromi (tak jako tebe), ale po upravach se muze smele merit s Desire a podobnymi typy (a mimochodem Droid 2 ceka nekde v USA v pristavu). Ale koncim tu s motorkou (uz je to trapny z my strany), i X8 (take defakto od vyroby) beha rychlejc nez OmniePro ve stock nastaveni Tongue.
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 14:50 od HUdasp » uložena
VaRo
Anonym
« Odpověď #12 v: 18. Listopad 2010, 14:56 »

Nemyslel jsem to ve zlym..., jen mi to z Tvych opakovanych prispevku vzdy vyvolavalo onen citat...  Mrknutí Pretaktovat se da i ÂŤamÂťung a takhle se muzeme spickovat do nekonecna, na srazu to muzeme testnout...  Smajlík Jinak uz koncim a opet zpet k tematu vlakna, ktery neni o tom, co je rychlejsi, zda MM nebo S B7610...  Mrknutí
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 15:02 od VaRo » uložena
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 v: 18. Listopad 2010, 15:03 »

Jsem proste se svou Milestone spokojen (a spokojenost narusta s dalsim vydanim nove verze Cyanogen Modu) - sam vis, ze jednu dobu sem po Omnii pokukoval taky, jen AMOLED chybi:) No prej da, ale moc znat to neni, sem nekde cetl. Jinak jsem chvilku vlastnil Spicu (myslim, ze streva ma stejny jako Omnie Pro) a rychlostne podobne jako X8 dle mne.
Jeste jedna teorie, jestli muzu:
Ty si zvyklej a kazdej den pouzivas SamÂťunga a ja zas Milestone. Ja sem zvyklej na defakto okamzite reakce ve vsem (snad kdyz pominu navigaci), coz mi Omnie (v cistem provedeni, co jsem mel v ruce) rozhodne neda, zato ty si zvyklej na pravej opak a to je pak jasne, ze Milestone v zakladnim provedeni ti wow efekt nedoda a pak pises co pises;) To plne chapu.
uložena
VaRo
Anonym
« Odpověď #14 v: 18. Listopad 2010, 15:07 »

A tak jo, aÂť je po tvym Smajlík - MM je nejrychlejsi masina na svete a ja jsem zvyklej neco si na Samsungovi spustit a jit si uvarit kafe...  Grin  Na srazu me muzes MM ohromit. Uz se tesim.  Mrknutí Sorry, ale musel jsem...  Uz fakt jen k tematu.  Mrknutí
Btw. stejne jakos Ty uvazoval o B7610, ja uvazoval o Motorce a uvazuji o ni i dal, ale o novejsich modelech... Droid 2 je moc zajimavej kousek.
« Poslední úprava: 18. Listopad 2010, 15:17 od VaRo » uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Android vs. WM
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 19 dotazů.