SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
02. Květen 2025, 05:13

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Opera mini 5.1 (Android) a flash
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Opera mini 5.1 (Android) a flash  (Zobrazeno 6275 x)
kryten(Slovakia)
Uzivatel
Telefon: SE: K750 -> C902 -> C510 -> X10 mini pro (rooted)

Zobrazit profil
« v: 01. Listopad 2010, 09:38 »

Ahojte,

Viete mi niekto povedat, ako je to s podporou flashu v Opere 5.1 (pre OS Android)?

Niekde som videl napisane, ze podporu ma, comu by som aj veril, ked to vedela aj Opera 5.1 (JAVA) pre ''hlupe'' telefony.
Lenze mne na X10 mini pro flash prehrat nevie. V telefone sice je YouTube aplikacia, ale niekedy je to ovela pohodlnejsie prehravat flash priamo z prehliadaca.
Napr. Dolphin browser flash prehra v pohode (Operu riesim, lebo je podla mna vo vsetkom ostatnom lepsia a som na nu zvyknuty). Kde moze byt problem?  Ako ste na tom Vy?

Za vsetky slusne prispevky Vam vopred dakujem.

S pozdravom

uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 01. Listopad 2010, 10:28 »

O tom jsem jeste necetl na na SDK (2.1) podporu Flashe nemohu potvrdit. Ale je mozne, ze to po instalaci Flashe fungovat bude. Celkove nevim, jak je to s Flashem na Androidu, mozna ma byt az v 2.1.

Ja osobne jsem ale rad, ze ten Flash nemusim blokovat...
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 01. Listopad 2010, 11:01 »

Tak Flash ma byt az od verzie 2.2

Mne ide prave o ''funkcnost'' prehravanie You Tube priamo v Opere. Je mi divne, ze to nejde aj ked to Javova verzia vedela a nebude to ani obmedzenim OS, lebo som nasiel iny browser, ktory to zvlada  (Android 1.6)

Chcem len vediet, ci Vam to ide, a ci treba daco nastavit, alebo nainstalovat.

EDIT: upraveny prispevok
« Poslední úprava: 01. Listopad 2010, 11:19 od kryten(Slovakia) » uložena
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 01. Listopad 2010, 11:21 »

v opere to nejde ani mne,co mi dosÂť vadi,lebo flash videa by som rad vyuzival. ono to aj pyta nainstalovat neaky flash adobe,ale to nejde.
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 01. Listopad 2010, 11:28 »

No tak to je blbe. Dufal som,ze je nieco zle len v mojom tel.
Zda sa mi to velmi divne, ked (ako som uz pisal vyssie) ta ista verzia, len pre Javu to vedela. Dufam, ze to v nejakej novsej verzii opravia.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 01. Listopad 2010, 13:06 »

Nerekl bych. Youtube v Opere Mini funguje jinak. Youtube detekuje mobilni zarizeni a prepne na mobilni verzi. Ta ale nepouziva Flash, sle RTSP. Stranka tedy jen obsahuje odkaz na RTSP, ktery Opera Mini necha zpracovat mobilem, ktery pro to otevre vhodny prehravac. Jeste jsem nevidel, ze by OM (kterakoli verze) podporovala Flash.

Jinak moznosti, jak prehrat Youtube video, je spousta - je tu mnoho Youtube prehravacu, ne?
uložena

kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 01. Listopad 2010, 14:06 »

Dakujem Vam za vysvetlenie, ale este ostava jedna otazka: preco to androidacka Opera prehrat nevie a javova Opera ano?

Moznosti na prehratie You Tube videa je samozrejme viacero, ale ako som uz napisal- ''niekedy je pohodlnejsie to prehrat priamo z prehliadaca''.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 01. Listopad 2010, 14:17 »

To neni otazka primo samotne Opery Mini. Jak jsem psal, ta to jen preda systemu. Predpokladam, ze Androidi to taky umi predat systemu, jen system asi neumi zpracovat RTSP. To nemohu potvrdit nebo vyvratit, nekde ctu, ze RTSP podporovano je, ale jinde ct o nejakych RTSP launcherech. Tak nevim. Nebo ze by to byla opravdu chyba Opery Mini?
uložena

Jajar
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 01. Listopad 2010, 14:21 »

Je mozny, ze Operu Mini pro Android detekuje Youtube jako standartni prohlizec a proto treba neprepne na mobilni verzi. Zkus zadat adresu primo m.youtube.com a melo by to frcet. Ted jsem to zkousel v Opere Mini na X10 mini pro a funguje to (po kliknuti na prehrani se otevre prehravac a video jede).
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 01. Listopad 2010, 15:42 »

Dobry typ, ale aj tak mi to nefunguje a nastavenia mam dobre. V ktorom prehravaci sa Ti to otvorilo, v tom defaultnom SE? Lebo ten nemam, mozno bude problem prave tam.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 01. Listopad 2010, 17:06 »

Jak se ten problem projevuje? V SDK mi zarve primo Opera Mini neco ve smyslu, ze to nejde. (Primo obsah si nepamatuji, ale moc konkretnich udaju tam nebylo.)
Je to u Tebe podobne?
uložena

kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 01. Listopad 2010, 18:08 »

Na vysvetlenie uvediem porovnanie s javovou verziou, tam som isiel na You Tube, klikol som na video, pockal som kym ho nacita a potom mi ho prehralo v prehravaci medii (platforma A200).
Teraz ked idem na YT, tak bud tam je len text, alebo obrazok, na ktory sa ale neda kliknut= nemozem ho prehrat a som tym padom odkazany na riesenia 3. stran.
Dakujem za ochotu pomoct.
S pozdravom
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 01. Listopad 2010, 18:54 »

Zajimave, ja na nej kliknout muzu (OM 5.1), ale v SDK dostanu chybovou hlasku. Kterou mas verzi?
uložena

Jajar
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 01. Listopad 2010, 19:00 »

Dobry typ, ale aj tak mi to nefunguje a nastavenia mam dobre. V ktorom prehravaci sa Ti to otvorilo, v tom defaultnom SE? Lebo ten nemam, mozno bude problem prave tam.

Ano, video se otevre v defaultnim prehravaci (je to v podstate stejnej zpusob, jako u A200). Mozna byla chybka ten prehravac odstranovat, zda se, ze OM s nicim jinym neumi komunikovat (nebo alespon ne primo). Soudim podle toho, ze pokud si klepnu na nejaky svoje video ulozeny na karte, vyskoci mi okno s nabidkou prehravace, ve kterym to chci prehrat, to samy se stane, pokud chci pustit video z Youtube v zakladnim prohlizeci. V Opere se zadny takovy okno neotevre a rovnou se prehraje v defaultnim prehravaci. Zkus do ho do telefonu vratit, za pokus nic nedas.
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
kryten(Slovakia)
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 02. Listopad 2010, 04:18 »

to V6ak: prepac prosim, ale neviem kde najdem vypis s SDK. A verziu mam tiez 5.1 (ak si myslel operu)
to Jajar: pri najblizsom flashi tam defaultny videoplayer necham a snad budem moct potvrdit funkcnost.

Este raz, VELKA VDAKA vsetkym za ochotu poradit.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Opera mini 5.1 (Android) a flash
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.056 sekund, 17 dotazů.