SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 23:32

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Organizace casu na Androidech
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Organizace casu na Androidech  (Zobrazeno 4609 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« v: 14. Říjen 2010, 09:28 »

Chtel bych zalozit vlakno o organizaci casu na Androidech. Verim, ze i kdybych se pro Android nakonec nerozhodl, toto tema muze pomoci nekomu jinemu.

Sam se zajimam predevsim o moznosti na X10 mini pro.

Vychozi kalednar vypada na muj vkus az prilis jednoduse, ale mozna by mi mohl celkem stacit. Eetl jsem neco o Jorte. Pry ma ale spatny anglicky preklad. Neco jsem o tom cetl na http://androinica.com/2010/04/16/jorte-is-a-promising-android-calendar-replacement-app-reviews/ . Navic by me zajimalo, ktere kalendare pouzivaji vestaveny kalednar v Androidu a ktere si to resi po svym.

Jak vypadaji notifikace? Slysel jsem neco o kratkem zapipani.

Synchronizace, predpokladam, nebude s Google Calendarem problem.

Je tu nejaky ekvivalent Open Today? Videl jsem nejaky widget, ale byl bych rad, kdyby vyplnil co mozna nejvetsi plochu, aby mohl zobrazit co mozna nejvice informaci. Popripade kdyby tu byl nejaky prehled v tom stylu. Skoro takto (seda plocha je prostor pro udalosti z kalendare) to mam na G502: http://q3.cz/view.php?filename=88standby3.png

Posledni veci je organizace ukolu. Zatim nevim, jaky presne system chtit, ale videl bych to zhruba takto: Vytvorim si ukoly, ty mohu nejak otagovat a mohu na nich pracovat. Rad bych mel ki prehled cinnosti, ktere jsem nekdy delal. Rad bych to nejak synchronizoval s notebookem (pres BT) nebo nejakou sluzbou s webovym rozhranim nebo s podporou synchronizace s nejakou rozumnou desktopovou aplikaci, ktera funguje na Linuxu.

Nejake srovnani zhruba takovych aplikaci jsem videl na http://androinica.com/2010/06/30/the-best-android-gtd-getting-things-done-app-is-droid-vs-droid/ . Na prvni pohled se mi nejvice libilo http://actioncomplete.com/ . Nedelal jsem ale nejak podrobny pruzkum.

Vzdy by me take zajimalo, jaka dana aplikace potrebuje opravneni.. Nechci aplikacim povolovat zbytecne mnoho.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 14. Říjen 2010, 12:45 »

Pouzivam Jorte a Android Agenda Widget. Pokud jde o notifikace, tak telefon s nastavenym reminderem (velka X10) pouze zavibruje a nahore v notifikacni liste se udalost ukaze, ale jinak nic. Jestli jdou notifikace upravovat nejakou jinou app mi znamo neni (hadam vsak, ze kdyz jdou menit notifikace u hovoru, sms, mailu, tak musi jit i u kalendare), nebot pripominani udalosti nepouzivam vubec. Mam totiz na jedne plose jiz zmineny widget (4x4) a vidim tam porad, co me ceka, takze pripominani nepotrebuju. Jorte ma nastaveni samozrejme vice nez defaultni kalendar, sync s Googlem jede bez problemu. Hodnoty upozorneni na udalost jsou sice nastaveny pevne, ale tech moznosti je tolik, ze to povazuju za zcela dostatecne.
Na ukoly pouzivam Astrid, tam jde nastavit i primo v aplikaci spousta veci vcetne budiku a rovnez tak se tyhle ukoly zobrazuji v Android agenda widgetu, takze mam prehled i o ukolech v jednom widgetu. Syncovani ukolu nepouzivam, ale pokud to chces syncovat s Googlem, tak by pro tebe byla asi lepsi app Gtasks, ktera to umi, ovsem nema zase tolik moznosti nastaveni (aspon je nemela v dobe, kdy jsem ji zkousel).
Pokud pouzivas sync pres exchange, tak to bude jeste horsi, protoze budes muset separatne pouzivat dalsi kalendar a dalsi widget.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 16. Říjen 2010, 20:02 »

Diky za informace. Umi Android Agenda Widget zobrazit i opakovane udalosti? To mi na OpenToday celkem chybelo. V emulatoru z SDK se mi nepovedlo pridat udalost (chybela), takze jsem nemohl vyzkouset.

Pouziva Jorte kalendar v telefonu, nebo vlastni?

GTasks vypadaji jednoduse. Nekdy je jednoduchost vyhoda, ale ja bych chtel naopak neco komplexnejsiho.
uložena

Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 16. Říjen 2010, 20:58 »

Ako widget pouzivam pure calendar widget ten vsak nepodporuje zobrazovanie z kalendara jorte tak pouziva vstavany, ten mi vsak uplne postacuje. Na ulohy pouzivam taktiez astrid ktory ma mnoho uzitocnych aplikacii a tusim aj zvlada sync s googlom zda sa mi ze som to videl niekde v nastaveniach sam to vsak nepouzivam tak by som nechcel zbytocne kecat...

co sa tyka povoleni: vzdy pri instalacii aplikacie ti telefon vypise do coho vsetkeho si aplikacia ziada pristup, sam som vsak este nikdy nedal na nieco nepovolit, takze ti neviem povedat ci je mozne nieco nepovolit a aj tak aplikaciu plnohodnotne nainstalovat.

+ s widgetom 4x4 (na celu plochu) nastavenim mensieho pisma (tak aby sa to este dalo citat) sa ti toho na obrazovku zmesti fura. Celkom uzitocne su aj farebne odlisenia roznych odalosti podla dolezitosti.
uložena
Pupu
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 17. Říjen 2010, 17:30 »

v6ak: Umi zobrazovat i opakujici udalosti presne tak, jak si je nastavis. Jorte muze pouzivat i svuj vlastni kalendar, ale ja ho nepouzivam a jedu primo pres Google kalendar.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 21. Říjen 2010, 19:29 »

Tak jsem zjistil, ze opravneni ruznych aplikaci (asi z Marketu) si muzu precist na Androlib.com.

ActionComplete jsem zavrhnul z vice duvodu. ActionComplete podle Androlib pozaduje nektera podezrela opravneni a nekteri uzivatele si stezuji na pomalost a v UI na webu jsem nasel urcite nedostatky - treba moznost smazat zalezitost nebo cely projekt (!) jednim kliknutim bez ptani a to asi nenavratne. Celkove na me pusobi dojmem "udelali jsme to co nejrychleji s co nejnizsimi naklady", o cemz svedci i vyuziti certifikatu Googlu na appspot.com. Duveryhodnym dojmem na me kazdopadne nepusobi.

Mnohem vice se mi libi DoIt.im, ktery podle Androlibu vyzaduje mene opravneni a to tak, ze je jde dobre zduvodnit. Aplikaci pro Android jsem vyzkousel na emulatoru, protoze je k dispozici nejen pres Market. (V emulatoru asi nemohu instalovat aplikace z Marketu a pri instalaci se mi opravneni nezobrazuje.) Asi jedine, co teto aplikaci chybi, je nejaky kalendar na dlouhodobejsi planovani. Na druhou stranu, ja "petiletky" delat nehodlam a jedine, co mohu vedet (a casto i vim) delsi dobu dopredu, jsou udalosti, na ktere tu neni GTD, ale kalendar. Widgety to nabizi. Asi ten Today umi i odskrtnout "hotovo", v tom se ale choval trosku divne. Takto to vypadaji (Quick Add a Today) v emulatoru Androidu 2.1:

Synchronizaci to nabizi na pozadani. Zatim nevim, jak moc je kvalitni.

Pokud si nekdo chcete precist o GTD trosku teoreticteji (zase vas nechci vystrasit, neni to az tak tezke), tak vas odkazu na http://cs.wikipedia.org/wiki/Getting_Things_Done .
uložena

Pupu
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 26. Říjen 2010, 19:07 »

Nova verze Astridu uz umi (zatim jen beta) syncovat ukoly i na google, takze ted by to pro tebe mohlo byt o dost zajimavejsi, nebot aplikace jako takova je imho hodne dobra a sync tomu dava dalsi rozmer.
uložena
Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 26. Říjen 2010, 19:28 »

ano, astrid je na ulohy asi the best, puzivam ho hodne dlho a je to super app
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 16. Únor 2011, 14:44 »

Tak jsem narazil na Checkmark ToDo List (Pro) a vypada dobre: http://www.appbrain.com/app/checkmark-todo-list-pro/com.greenbeansoft.Checkmark

Kalendar nabizi taky a mozna bude taky slusny: http://droidmill.com/checkmark-calendar-pro-147854.html
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Organizace casu na Androidech
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.038 sekund, 18 dotazů.