SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
01. Duben 2025, 18:24
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Platforma A200
|
Ăada C
|
C510
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Jake jsou moznosti "ukradeni" kreditu v C510?
Strana: [
1
]
2
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Jake jsou moznosti "ukradeni" kreditu v C510? (Zobrazeno 10369 x)
Joan
Uzivatel
Telefon: G502
«
v:
16. Květen 2010, 18:10 »
Zdravim,
syn dostal 18.4. k narozeninam novou C510 zakoupenou v internetovem obchode tj. veskera nastaveni zadna. Vlozil do ni svou predplacenou SIM kartu, kterou dosud bezproblemove pouzival v SE W200i a zdanlive bylo vse v poradku. 6.5. jsem mu dobila 300Kc kredit a dnes se zdesenim zjistil, ze mu tam zbyva asi padesat korun
.
Ihned jsem volala na infolinku s dotazem, jake byly datove ci jine pohyby na synove SIM karte v posledni dobe. Operator mi vyrazil dech odpovedi, ze nekolikrat se udajne pripojoval na WAP, rekl mi i casy a ze za jedno pripojeni mu bylo uctovano dokonce 150 Kc! Nesedi mi tady ale nekolik veci:
1) osobne jsem mu nastavovala datove pripojeni na INTERNET (WAPu jsem se obloukem vyhybala a nema ho vubec nastaveny), pouze na MMS se mi to dlouho nedarilo rucne, tak jsem se odhodlala pouzit T-mobili konfigurator.
Kdyz jsme pak byli jeste osobne na znackovce, tak operatorka tam se svou kartou zjistila, ze na WAP se kupodivu snadno pripoji - kliknutim na tu zradnou ikonu se zemekouli. Jak je proboha mozne, ze ac wapovy profil nenastavim, tak tento predrazeny profil funguje?
2) casy udajneho pripojeni na wap v jednom konkretnim dni (streda) odpovidaly dobe, kdy syn bez dechu ziral na Comeback tudiz na mobil nemel cas ani chuÂť sahnout. Jak si tedy lze vysvetlit pripojovani na wap v casech 20:05h, 20:15h a 20:25h? Syn ma SIM kartu registrovanu na t-zones a operatorka tvrdila, ze odtamtud pristup na wap neni. A co hry, vyzvaneni a podobne ptakoviny? Copak ty se nestahuji pres wap? Kecala mi tedy?
3) jedno samostatne pripojeni v onu stredu udajne sezralo 150Kc pritom dalsi pripojeni bylo po deseti minutach. Pocitam-li predpokladanou cenu za T-mobile wap vytaceny 3,60Kc/min tak by to pri tomto pripojeni musela byt docela silena tarifikace 150 : 10 = 15Kc/min. Nechapu!
Nejhorsi na tom vsem je fakt, ze syn vubec vedome na wapu nebyl, nic nestahnul a prisel naprosto neocekavane o 250 korun za tyden. Vim, ze je na telefon a kredit az prehnane opatrny. SMS poslana pres Oskarka pres internetovy APN se mu uctuje spravne za 5 x 0,06 = 30hal.
Viri mi hlavou moznosti, co se muselo stat a hlavne jak tomu zabranit dobudoucna:
1) SE vestaveny prohlizec pod ikonou zemekoule je NEZAVISLY na datovem nastaveni v telefonu? POkud ano, jak jej definitivne odstrelit?
2) je nebo neni mozne se po prihlaseni do t-zones pripojit a stahovat za wapu?
3) muze pomoci zmena hesla u uctu k t-zones?
4) jakou castkou je tarifikovano omylne stisknuti ikony se zemekouli a okamzity uprk pryc ven?
5) mohlo by pomoci zmenit menu tak, aby zcela zmizely z nabidky polozky zemekoule a zelene sipky s PlayNow?
6) mohlo se pri stahovani konfiguracni SMS s nastavenim pro MMS podvodne "pribalit" i nastaveni pro wap, ktere by se ovsem neprojevilo v "Nastaveni internetu" ci datoveho toku v telefonu ale zustalo skryte pro vestaveny SE prohlizec?
7) mohla se samovolne a nechtene instalovat nejaka aktualizace pres wap?
Prosim porad te na co se zamerit, dnesni sok bych fakt nikomu neprala...
Diky predem za snahu!
uložena
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
Telefon: LG G7
Re: Jake jsou moznosti "ukradeni" kreditu v C510?
«
Odpověď #1 v:
16. Květen 2010, 18:58 »
No mam par dotazu a odpovedi nebo domenek.
Kolik je synovi ? Pokud vim tak decka maji ve zvyku si s novyma hracka hrat a ani nevi co delaji, hlavne kdyz necemu nerozumi rychle neco pomackaji, rychle zapomenou, pod natlakem casto lzou, dite se uci lhat od 3 let.
Telefony SE maji defaultne nejaky nastaveny datovy profil dukazem toho je to ze telefon se po prvotnim zapnuti pta jestli muze z internetu stahnout nastaveni dat, a jak by to bez datoveho profilu udelal ?
Pokud se nastavi emailovy klient na automaticke stahovani emailu, tak je jasne ze telefon bude zrat data i bez nejakeho potvrzeni, jinak to vylozene samo nehrozi, zrat data muzou ruzne aplikace
Pokud cena za data nesedi, muselo ucet navysit i neco jineho, doporucuji prekontrolovat i jine vydaje treba jestli nebyly zasilany premium sms, nebo jine veci.
Navic wapove stranky operatoru jsou zadarmo tak pokud si vylozene clovek od nich nestahne nejakou placenou hudbu nebo tapety tak se prohlizeni nemusi bat.
«
Poslední úprava: 16. Květen 2010, 19:03 od Ganimed
»
uložena
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #2 v:
16. Květen 2010, 19:24 »
Diky za napady. Syn dostal mobil k 15-tym narozeninam a je na nej az neobycejne opatrny, nikomu jej nepujcuje (mne jako mame pouze kdyz si navleknu na ruku poutko, zcela vazne), spoluzakum vubec a pta se me jestli muze zavolat treba babicce takze vedome nadmerne utraceni nehrozi.
To je pravda, telefon chtel lezt kamsi kvuli aktulizaci hned po zapnuti
a predpokladam, ze pres ten nejdrazsi wapovy profil. K cemu je potom nastaveni operatoru?
Premiove SMS neposilal, ostatne operator mluvil jenom o wapu, takze mne nadevse zajima, jak se mohl nevedome dostat na wap. Navic v dobe, kdy to bylo na 99,99% vylouceno. A 3x za sebou v desetiminutovych intervalech, to je nepochopitelne. Ăikal, ze nekdy omylem klikl na tu zemekouli ale okamzite vyskocil ven. I mne se to jednou stalo takze to neni nemozne. Netusis prosim Te, kolik muze stat takoveto dvousekundove kliknuti na zemekouli? Nemam odvahu to zkusit...
Rozhodne napisu dopis na ustredi T-mobile aÂť mi reknou, kam vlastne na wapu lezl a dalsi presne informace, ale chtela bych si jeste predtim trochu udelat jasno. Zatim ho nemam.
uložena
Nitram47
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SE c905 / w995 / c902
«
Odpověď #3 v:
16. Květen 2010, 20:11 »
Nastavenia/Pripojenia/nastavenie internetu
treba nastavit ten APN: internet
Nastavenia/Pripojenia/nastavenie pre prudy
treba nastavit ten APN: internet
nastavenie internetu znamena vstavany prehliadac + java (Opera Mini, icq,....)
nastavenie pre prudy, to je profil, cez ktory sa stahuju subory. ci uz pri prehravani videi z youtube, stahovanie suborov z internetu...
v
nastaveniach internetu/pripojit pomocou:
klikni na vybrate a
povymazavaj vsetky datove ucty
okrem
MMS a toho, co mas APN:internet
stiahni si nejaky flash subor typu *.swf ako priklad
http://forum.mobilmania.cz/moderatori/mobilmania/nitram47/10.swf
(pravym tlacidlom a ulozit) a dostan to do mobilu. v mobile to otvor a nacita sa ti to v rovnakom okne, ako ked ides na net cez tu zemegulku. akurat tu sa ti to nepripaja na net. daj
Moznosti/Rozsirene/Pripojenie/
tam najdes, cez co sa ti to pripaja (rovnake, ako v Nastavenia/Pripojenia/nastavenie internetu) a pod tym mas Predvolenu domovsku stranku, tu si skus nastavit na nejaku inu, ale ak ako pise Ganimed je wap stranka operatora zadara, nechaj ju tak.
Moznosti/Rozsirene/Prehladavanie/
tam si povypinaj nacitavanie obrazkov, animacii, zvukov. to ti znizi pocet prenesnych kilobajtov
Nastavenia/Vseobecne/Aktualizacna sluzba/Nastavenia/
-nastavenie pre internet (das to APN: inetrnet)
-pripomienka -vypnute
na SE Elm od Vodafonu riesili automaticke pripajanie, tam povymazavali e-mailove ucty
Spravy/E-mail/Ucty/moznosti/odstranit
to by malo byt vsetko, co ma napada. navod som robil na c902, takze nejake podzlozky sa mozu lisit (ale nemali by sa)
«
Poslední úprava: 16. Květen 2010, 20:17 od Nitram47
»
uložena
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #4 v:
16. Květen 2010, 20:22 »
Diky za odpoved, ale opravdu syn v mobilu NEMA jine nastaveni nez pres APN internet a MMS takze neni co mazat. Osobne jsem mu vse dukladne nastavovala na cistem telefonu. Na internet ani na wap neleze, pouziva pouze APN pro odeslani SMS pres Oskarka. ToÂť vse! Automaticke stahovani mailu nema. Porad nechapu, co se vlastne stalo a kde se vloudill ten zatraceny wap, kdyz jsem zadny nikdy nenastavovala. Jen a pouze APN internet + MMS.
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
«
Odpověď #5 v:
16. Květen 2010, 20:42 »
jo ale je mozny to ze u t-m uz ani nemusi byt apn definovano a k siti se pripojim,nedivil bych se ze kdyz by syn stiskl tlacitko zemekoule tak se pripoji na wap.spis bych mu doporucil at zamyka klavesy nebo prejde k jinemu operatorovi,aby se to neopakovalo..
uložena
Dulezite clanky
Zkuste
ELFy
! elfpacky jsou porad aktualizovany -
C905
thebys
Uzivatel
Telefon: SE W810i
«
Odpověď #6 v:
16. Květen 2010, 21:24 »
... Napada mne jedna moznost, jak k tomu mohlo dojit. Je to sice krajne nepravdepodobne, ale T-mobile obcas rozesila tzv. zpravy na display (neukladaji se v dorucenych) kde nabici napriklad informace o probihajicich sportovnich utkanich nebo hudbu. Vzdycky je vyrusim tlacitkem zpet, ale zavreni neni na displayi identifikovane takze to vypada, ze uzivatel ma na vyber jednu z x moznosti... Mozna prave tohle mohlo byt pricinou, ale jak rikam, neni to pravdepodobne... Urcite dejte vedet, jak to dopadlo...
uložena
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #7 v:
16. Květen 2010, 21:30 »
Dokud jsem mu nenastavila spravne cely pristup k internetu vcetne APN pro internet, tak neslo odeslat ani mail, ani SMS pres Oskarka. Coz je dost zvlastni vzhledem k faktu, ze poprve zapnuty telefon s platnou SIM kartou se chtel okamzite pripojovat kvuli aktualizaci, tu samozrejme odmitl, byla jsem u toho. Klavesy si zamyka az paranoidne casto (i na mem SE u ktereho to doma ve stojanku ani delat nechci) a navic, kdyby se pripojil jednou dvakrat, beru to jako hodne neprijemny omyl (vzhledem k velikemu ubytku kreditu) ale operator mi
pristup na wap
potvrdil minimalne 5x a to uz ma do nahody sakra daleko, ze. Doma ma mobil polozeny na stole nebo na zemi v nabijecce takze samovolne se mu klavesa dost dobre stisknout nemuze. I kdyby mu snad na klavesnici jednou slapla nase fenka, tak petkrat zarucene ne.
Taky me napadla vymena za jineho operatora ale T-mobile ma vybornou SMS branu i s dorucenkami a Oskarek mu az na vyjimky funguje dobre. A to je prozatim to hlavni.
to Thebys:
nevzpominam si, ze bych byla takovou zpravu nekdy dostala... synek mi nic takoveho nerikal, urcite by pribehl. A kdyby tu zpravu nechal na displeji svitit delsi dobu, co by se stalo?
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
«
Odpověď #8 v:
16. Květen 2010, 21:45 »
je tu mozny ze se pripojoval e-mailovy klient,kdyz to bylo pravidelne ale jestli nejakej kredt jeste zbyl tak neni jasny proc prestal..
uložena
Dulezite clanky
Zkuste
ELFy
! elfpacky jsou porad aktualizovany -
C905
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #9 v:
16. Květen 2010, 22:07 »
Uživatel: M.Eermak 16. Květen 2010, 21:45
je tu mozny ze se pripojoval e-mailovy klient,kdyz to bylo pravidelne ale jestli nejakej kredt jeste zbyl tak neni jasny proc prestal..
Automatickou kontrolu emailu ma sedivou, tj. neaktivni (server to pry nepodporuje)...
uložena
obluda zelena
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Nokia N8-00
«
Odpověď #10 v:
17. Květen 2010, 13:55 »
T-M ma nekdy v datech zmatek a ucuje napr. nejake veci mimo internetove tarify (tam totiz nespada vse). Jde ale o to, ze to jsou nekolika sekundove zpoplatnene spojeni behem nezpoplatneneho, coz logicky nejde. Eetl jsem o tom na
foru MobilManie
. Tam podle jde zjistit vice info.
uložena
Obcas se tady objevim.
Motorola T180 -> Nokia 3140 -> SE Z600 -> Nokia 3410 -> SE K750i -> SE K790i -> Nokia N8-00
Nitram47
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SE c905 / w995 / c902
«
Odpověď #11 v:
17. Květen 2010, 15:43 »
konkretne tu
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?f=17&t=1110846
uložena
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #12 v:
18. Květen 2010, 08:11 »
Uživatel: Nitram47 17. Květen 2010, 15:43
konkretne tu
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?f=17&t=1110846
No podivejme, T-mobil si z toho snad udelal vedlejsi zivnost
Diky Ti za odkaz!
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
«
Odpověď #13 v:
20. Květen 2010, 06:47 »
* Pred pripojenim se mobil muze zeptat na jmeno a heslo: Menu -> Settings -> Connectivity -> Internet Settings -> Connect using -> postupne vsechny ucty -> Options -> Edit -> Login request -> On (cesky cca: Menu -> Nastaveni -> Pripojeni -> Internetova nastaveni -> Pripojit pomoci -> postupne vsechny ucty -> Volby -> Upravit -> Dotaz na prihlaseni -> Zapnuto)
* Je dost otazka, co mysli pod pojmem WAP. Nekdy se tim mysli specialni pripojeni, nekdy portal operatora apod.
* Kdysi jsem se omylem dostal pres wapove pripojeni (cca 0.68 Kc/KiB) na nejaka stahovani a vyslo to na cca 50CZK.
* Krome e-mailu tu jsou jeste RSS.
* Myslim, ze stazeni nastaveni neni moc funkcni. (Nastaveni e-mailu ano, ale to, co mozna byva nabidnuto na zacatku, asi ne.)
* Autokontrola e-mailu je povolena jen pokud to server podporuje, coz lze zjistit az po prvnim stazeni. Do te doby to bylo (aspon na G502) v kazdem pripade zakazano.
uložena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Joan
Uzivatel
«
Odpověď #14 v:
20. Květen 2010, 07:23 »
Tak ta moznost dotazu na prihlasovaci udaje je mimoradne zajimava, nevedela jsem o ni, diky! Ovsem jak tak koukam do sve G502, tak tam je v Nastaveni internetu napr. volba "Vyzadani hesla" a "Overeni" ktere by mohly padat v uvahu. Ale pri nastavovani internetu jsem v zadnych navodech nevidela nabidku volby prihlasovaciho jmena a hesla.
Syn ve sve C510 pouziva jen internetove pripojeni na odeslani SMS pres Oskarka (povoluje pouze vstup na internet bez jakychkoli prihlasovacich udaju) a semotamo odesle mail z prednastaveneho uctu.
Uplne nejvic by situaci asi resilo nastavovani prihlasovacich udaju na ten nepotrebny vestaveny prohlizec pres ikonu zemekoule - je to mozne? Nebo radeji zmenit menu, aby tam ikony zemekoule ani PlayNow vubec nebyly obsazeny resp. byly nahrazeny vstupem treba do Poznamek nebo primo Oskarka?? Byla by takova zmena hodne slozita?
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Platforma A200
|
Ăada C
|
C510
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.056 sekund, 20 dotazů.