SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
06. Květen 2025, 18:27

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada C  |  C510 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: sekani a zpomaleni mobilu po vlozeni pameÂťove karty
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: sekani a zpomaleni mobilu po vlozeni pameÂťove karty  (Zobrazeno 7530 x)
mn.bl
Uzivatel
Telefon: C510

Zobrazit profil
« v: 26. Únor 2010, 15:53 »

ahoj,mobil sel pekne plynule,ale po zakoupeni a vlozeni 2gb karty se zacal jakoby sekat,odezva po zmacknuti tlacitek je nekdy i 1,5 sekundy.Hry co jsem mel na pameti mobilu jsem presunul na kartu,ale napriklad V-rally se kazdych asi 5 sekund zaseklo na 2-3 vteriny.Po presunuti zpet na pameÂť telefonu se hra zase vratila do normalu.Ale i kdyz pominu hry,tak mobil je celkove pomalejsi.Kartu po zakoupeni jsem trosku zaplnil,pote zformatoval aby si jakoby sedla.Nevite co s tim?
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 26. Únor 2010, 19:07 »

mn.bl:
1) karta, respektive filesystem si nema jak sednout. Nejsou tam zadne pohyblive casti ktere by reagovaly na fragmentaci (tj. je i zbytecna jakakoliv defragmentace, dokonce tu kartu nici), atd.
2) jakou class ma ta karta? I kdyz v pripade her pochybuji ze by to hralo roli
3) pokud se MT neseka jen chvili po vlozeni karty, ale neustale, je to jiste duvod k reklamaci. Tezko na dalku rici zda mobilu ci karty. Protoze MT se nema co sekat, pokud z karty nic necte. Samozrejme ze prvnotni sekani po vlozeni je normalni
4) co je to za znacku? V pripade pameÂťovych medii rozhodne nedoporucuji setrit kazdou stokorunu. Preci jen si na to clovek uklada data na kterych mu zalezi. Sam jsem se takto vytrestal pred mnoha lety kdyz 256MB karta stala jeste 1990Kc a ja ji poridil neznackovou za 800Kc. Kauf meho zivota Sad
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 26. Únor 2010, 19:22 »

Slowdown po vlozeni karty bude asi indexaci medii.

Pokud by se MT sekal neustale, ale jenom s kartou, pak by to mozna na reklamaci bylo, ale mohlo by to byt narocne. Tezko rict.

Defragmentace nici kartu? Te casti o fragmentaci celkove nerozumim. (A to vim, co to znamena - i v souvislosti s FS.)
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
jacktalking
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 26. Únor 2010, 19:52 »

Ano, defrag nici pam.kartu a jine flash veci, kvuli omezenemu poctu zapisu. To je ale stara znama vec s omezenym poctem zapisu
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 26. Únor 2010, 19:56 »

Tak to jo. Je taky otazka, kolikrat je na jedno misto (prumerne, maximalne, ...) zapisovano behem jedne defragmentace. Pokud je defragmentace delana tak, aby pri preruseni nedoslo k poskozeni nebo doslo k minimalnimu poskozeni (presnou strukturu a tim moznosti FS neznam), pak to muze byt i vicekrat.

Ale nechapu, proc by mela byt zbytecna. Jo, po koupi asi ano.
uložena

jacktalking
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 26. Únor 2010, 19:59 »

v6ak: mno proc je zbytecna je celkem logicke. U HDD a jinych medii s pohybujicimi se castmi to vyznam ma. Ale v pripade flash pameti to vyznam nema. Dejme tomu ze na HDD mas neco napsaneho uprostred a rozhodi se to doprostred, na konec a do prvni tretiny. Takze hlavicka lita aby to precetla. U flash pameti toto odpada.

edit: neco k vysvetleni - http://ask-leo.com/should_i_defragment_my_usb_flash_drive.html (nejsem clovek slov ale cinu Cheesy takze si to prectete kdo chcete, dal to vysvetlovat nebudu, protoze to je logicke Cheesy )
« Poslední úprava: 26. Únor 2010, 20:01 od jacktalking » uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 26. Únor 2010, 20:01 »

A, chapu. To je tim zapouzdrenim. Za chvili si ani nebudu uvedomovat, ze je neco na elektrinu, pokud to do zasuvky zapoji nekdo jiny.
uložena

jacktalking
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 26. Únor 2010, 20:05 »

Eili, pokud by nekdo mel fetisisticke nutkani kartu "uklidit", radeji data nakopirujte nekam jinam, kartu smazte a nakopirujte zpet. Sice se ji timto zbytecnym zasahem zkrati zivotnost, ale jiste ne tolik jako u defragmentace.
Znam ale cloveka (a to je opravdu machr fotograf) co skutecne CF kartu defragmentuje. Nic nepomaha, ani ukazky jak karta funguje a ze ma svuj vlastni radic.. Fotit umi, ale do zbytku by se radsi plest nemel Cheesy
uložena

mn.bl
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 26. Únor 2010, 20:39 »

no,debatu jste rozvinuli zajimavou,ale jen podotknu,ze ja jsem psal,ze jsem zformatoval,a ne defragmentoval :-) :Tak ted prosim znovu:Copak s tim? Hned reklamovat nebo zkusit neco jinyho?Koupil jsem sandisk M2 2gb,300 kc
uložena
jacktalking
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 26. Únor 2010, 22:18 »

Vsak jsem taky na zacatku psal ze jakekoliv formatovani z duvodu "sednuti si" je nesmysl. Samozrejme, pokud format coby reseni problemu pri poskozene FAT nepomohl, pak reklamace. Ale je otazka zda mobilu ci jen pameÂťovky. V takovych pripadech jsme radeji brali oboji. Sandisk je jinak v poho, s temi problemy nebyly.
Jsou dve mozne varianty - zkusit jinou pam. kartu. A to cokoliv - bud jinou znacku, jinou kapacitu,.......... . Pokud to bude delat i nadale, urcite bych udelal reklamaci telefonu. Sekani pri vlozeni je OK, ale nesmi to byt "nekonecne" (tj. ze to neprestane po minute, po hodine, ani za dva dny).
uložena

Sasakr
Uzivatel
Telefon: Nokia E5

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 28. Únor 2010, 17:22 »

Co je v telefonu za pameÂť? Taky fles ne? Kdyz jsem mel Siemens C75, v menu byla moznost defragmentace. A budete se divit, ale mela svuj vyznam. Pokud jste tocili video, stavalo se, ze se samo ukoncilo. Po defragmentaci uz to fungovalo. Podobne to bylo s kamosovym MP3 prehravacem, v kterem byl diktafon. Bez defragmentace byly v zaznamu chyby, zaseky atd. Po defragmentaci to bylo bez problemu.
uložena

Diablo33
Uzivatel
Telefon: SE C510

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 28. Únor 2010, 19:41 »

me to taky delalo hned po zakoupeni karty,presne jak nekdo psal,nesmis setrit kazdou stokorunu,kdyz jsem dal mobil na opravu tak rekli ze mobilem to neni,kdyz jsem chtel reklamovat pametovku tak rekli ze mi to nereklamuji protoze pametovka je v poradku,tak sem si koupil sony(predtim jsem mel sandisk),byla levnejsi tak jsem ji koupil,ale az po koupi pametovky znacky sony vsechno prestalo.a mimochodem kde jsi to kupoval???300kc,ja koupil tu sandisk za 230kc a sony za 270kc
uložena
mn.bl
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 28. Únor 2010, 19:49 »

Kupoval jsem v Plzni ve special. obchodu na mobily :-) zkusil jsem kartu vyndat,obnovit nastaveni mobilu,a nevim proc,ale zda se to v pohode.Nechapu :-)
uložena
Diablo33
Uzivatel
Telefon: SE C510

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 28. Únor 2010, 19:55 »

aha,me pomohla jedine vymena pametovky ze sandisk na sony
uložena
jacktalking
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 28. Únor 2010, 20:13 »

Co je v telefonu za pameÂť? Taky fles ne? Kdyz jsem mel Siemens C75, v menu byla moznost defragmentace. A budete se divit, ale mela svuj vyznam. Pokud jste tocili video, stavalo se, ze se samo ukoncilo. Po defragmentaci uz to fungovalo. Podobne to bylo s kamosovym MP3 prehravacem, v kterem byl diktafon. Bez defragmentace byly v zaznamu chyby, zaseky atd. Po defragmentaci to bylo bez problemu.
Ano, to si pamatuji. Ale o defragmentaci tam neslo, ackoliv se to tak jmenovalo. Buhvi co to skutecne delalo. To co popisujes byl spise scandisk (chyby v zaznamu). Pamatuji si na tu funkci z S55, ale nikdy jsem zadny rozdil nezaznamenal.
Nema cenu se o tom dohadovat, ale na flash mediu nema defragmentace zadny vyznam. Nijak se nezvysi vykon. Jen se zbytecne nici karta. Vyznam to ma pouze u medii co maji pohyblive casti (HDD). Staci si napr. precist odkaz ktery jsem daval. Nehlede na to, ze ten kdo vi jak funguji flash pameti (nebo i SSD), v take,i ze defragmentace nema smysl zadny. U flash pameti proste neni nejaka hlavicka ktera by musela preskakovat z mista na misto aby precetla jeden soubor. Nehlede na to, ze radic se u flash pameti stara aby nedochazelo k fragmentaci. A pokud ma nekdo opacny pocit, tak mu doporucuji aÂť provadi i defragmentaci RAM v PC  Roll Eyes Tam je preci jen vetsi datovy tok nez v nejakem hloupem mobilu.
Je to proste nesmysl a nejake nazory ci dohady tu skutecnost nezmeni
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada C  |  C510 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: sekani a zpomaleni mobilu po vlozeni pameÂťove karty
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.059 sekund, 18 dotazů.