SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
13. Březen 2025, 09:32
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Symbian S60
|
Obecne
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
GPS - problem
Strana: [
1
]
2
3
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: GPS - problem (Zobrazeno 18757 x)
Adgood
Uzivatel
Telefon: U1 Satio
GPS - problem
«
v:
01. Únor 2010, 20:23 »
Ahoj vsem,
k Vanocum jsem dostal Satio, je super a vse je bez problemu. GPS jsem prvni dva dny zkousel pres "location" neboli pres polozku Umisteni, ve ktere gps chyta signaly satelitu a satelity nakonec nasel a navigace se nasla ikdyz behem celkem dlouhy doby. Pri praci s Wisepilotem to po me chtelo internet bez neho me to nechtelo navigovat ikdyz se mi to zdalo jako nesmysl navigovat pres GPS pomoci internetu, casem jsem si internet na mobil zaridil, protoze jsem si rikal ze ho stejne budu pouzivat na tomhle mobilu u na jiny veci.
Kvuli casovy vytizenosti jsem si pak uz s GPS nehral, jen obcas kdyz jsem nekam jel tak jsem to drzel cestou v ruce a zkousel chytat signaly abych zkusil navigaci kdyz uz jsem mel ten net, najednou jsem zjistil ze se nechytnu ani pres sluzbu location - porad mi to pise - Data ze satelitu nejsou dostupna a "Ceka se na GPS". Z 5 pokusu se mi obcas najde maximalne 1 jedinej satelit a to treba stojim i na volnym prostranstvi kde signalu nic nebrani. Vubec nevim co s tim. Wisepilot mi kvuli expiracce ktera je jeden mesic vyprsel a nechytnu se ani pres location. Proste nemuzu najit dostatecny pocet satelitu aby mi to udalo zakladni udaje u Location - jako je nadmorska vyska souradnice atd.
Kamarad ma taky Satio a jemu to funguje naprosto bez problemu. Ma zarizenej stejny internet do mobilu co ja. Sesli jsme se a veskery nastaveni tykajici se urcovani polohy a okolo toku dat jsem nastavil uplne stejne jako ma on....BEZ VYSLEDKU. Jemu Satio najde i treba 5 satelitu v blizkosti okna uvnitr budovy a me na volnym prostoru treba ani ten jeden.
Dnes jem byl kvuli tomu ve specializovany prodejne Sony Ericsson v Praze aby mi rekli co s tim. Pan mi rekl ze ten internet GPRS WAP je k tomu nedostatecnej ale kdyz jsem mu rekl ze na zaklade toho to kamaradovi funguje uplne v poradku na to mi uz nic neodpovedel. Nakonec z neho vypadlo ze je MOZNY ze po expiracce wisepilotu odmita pracovat i interni GPS se satelitama, ale to se mi zda jako naprostej nesmysl protoze mi nak nesedi to, ze obcas ten jeden satelit najdu, to by to pak nemelo jit uz absolutne.A nechapu co by mela mit interni GPS spolecnyho s Wisepilotem ohledne chytani signalu, chapu ze mi po expiracce nejde wisepilot, ale aby mi nesla GPS a chytani signalu uplne?......
NEMATE S TIM NEKDO ZKUSENOSTI? Prolejzam fora a porad googluju ale kazdy resi jen software misto wisepilotu ale me se nechytnou ani satelity
«
Poslední úprava: 01. Únor 2010, 20:28 od Adgood
»
uložena
Pekony
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB
Re: GPS - problem
«
Odpověď #1 v:
01. Únor 2010, 20:58 »
Tohle se mi stalo taky a jedine co pomohlo byl SEUS. Nenasel se mi zadny satelit a to predtim vse fungovalo. Wisepilot vubec jsem nepouzival pac vyzaduje pripojeni k internetu.
uložena
K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
kuliferda
Uzivatel
Telefon: Z600,P910i,K800i,W810i,W910i,Satio,Car-100,MBW-150 Executive Edition
«
Odpověď #2 v:
02. Únor 2010, 06:27 »
Zvlastni je ze ja mam ten samy problem a taky jsem to resil SEUSEM, ted to resim trochu jinak a mnohem rychleji.
V prvni rade odinstaluj Wisepilota pokud si ho nechces koupit. Prijde mi blbost mit v tel. neco co nefunguje.
No a zadruhy resetuj GPS pomoci servisniho meny.
Postup: RED - GREEN - RED - RED - GREEN - RED tam zvol " Testy telefonu" skoro az dole je polozka "GPS" a pak Procistit pomocna data.
Jen dodam ze v posledni dobe bylo a je mnoho oblacnosti, coz ma take vliv na prijem GPS a take mam pocit, ze soudruzi tam nahore maji nejake problemy ze satelitama, protoze se mi hur nebo vubec nenajde navigace TomTom a externi gpsmodul, ktery taky mam ma problemy. Jedna se o oblast Praha, ale volne prostranstvi.
A jeste by me zajimalo, jestli ti to pomohlo? Tak prosim pisni, dik
«
Poslední úprava: 02. Únor 2010, 06:30 od kuliferda
»
uložena
Adgood
Uzivatel
«
Odpověď #3 v:
02. Únor 2010, 09:05 »
Ahoj,
tak opravdu nevim jak podekovat, moje dvoutydenni trapeni ohledne tohodle je vyreseny a ve vysledku vcelku behem par sekund. Neskutecny jak o takovych detailnich prikazech vis, misto tech sasku na pobocce SE ktery tam delaj za par slupek aby neutraceli, by tam meli soupnout takovy lidi jako ty co tomu rozumi za poradny penize .)
Dekuju moc, chyti mi to min. 8 satelitu do peti sekund a slape to jak hodinky, ja jsem si rikal ze je uplnej nesmysl aby mi to neslo kvuli tomu ze vyprsel wisepilot a ze mam pomalej internet do mobilu, jak mi tvrdil ten typek v SE prodejne.
Muzu se zeptat jaky Software bys mi doporucil? Tomtom, Sygic? Ndriver? Garmin? popripade naky jiny se kteryma mas dobry zkusenosti a co se chytaj pres GPS a nepotrebujou k nicemu net jako Wisepilot?
uložena
kuliferda
Uzivatel
«
Odpověď #4 v:
02. Únor 2010, 09:21 »
Moc se neraduj. Ja provadim reset cca 2x dene, ale je pravda ze gps mam zaplou skoro celej den. A to ze jsem na to prisel bylo mesic laborovani a hlavne nevim proc se to deje. Nekdy tento postup co jsem ti popisoval nezabere a kdyz se to stane, tak zase zabere resetovani googlemaps. Ja podezrivam prave googlemaps, ze delaji tento problem, ale nevim to na sto procent. Jinak pouzivam nDrive
uložena
Adgood
Uzivatel
«
Odpověď #5 v:
02. Únor 2010, 13:11 »
no zatim to diky tomuhle funguje
a kdes to stahoval ten Ndrive? mas konkretni tip kde to sehnat? jak to funguje, zdarma to asi nebude takze nak to obejit ale jsem v tomhle celkem amater
uložena
Phoenix
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia™ X8
«
Odpověď #6 v:
02. Únor 2010, 13:58 »
doporucim ti google.com a nebo aspon seznam.cz>a pak hledej
uložena
Android 4ever
T290>K510>V630>C902>Satio™>Xperia™ X8
Adgood
Uzivatel
«
Odpověď #7 v:
02. Únor 2010, 15:12 »
dekuju moc za konkretni pomoc,
nejsem zrovna mobilove zdatnej co se tyce instalaci tehlech veci, tak jsem myslel jestli treba to nekdo v blizky dobe nedelal a nema nakej tip - webovka s download linkem a navodem jak to obejit
uložena
Phoenix
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia™ X8
«
Odpověď #8 v:
02. Únor 2010, 20:15 »
vse co chces vedet se zde na foru da najit tak doporucim opet hledat ale staci zde na foru navody resp. vysvetleni tady napsano je kde ji sehnat to je hrozne tezke zadne forum zabyvajici se aplikacemi pro satio neexistuje ale hledej podle OS tj.Symbian S60 5 edice
uložena
Android 4ever
T290>K510>V630>C902>Satio™>Xperia™ X8
Sonyk1
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: iPhone 3G - Nokia N8
«
Odpověď #9 v:
02. Únor 2010, 21:30 »
Zajimave veci jsou na satioworld.com ale to jsem trochu odbocil od tematu.
uložena
Adgood
Uzivatel
«
Odpověď #10 v:
03. Únor 2010, 00:43 »
jj nainstaloval jsem Sygic je to vcelku ok, jen bych mel zajem o Ndrive jeste zkusit ale k tomu jak jsem koukal je potreba hacknout mobil, trochu se toho bojim, mate s tim zkusenosti?
uložena
kuliferda
Uzivatel
«
Odpověď #11 v:
03. Únor 2010, 07:05 »
Kuli nDrive nemusis nic z telefonem delat ! ! ! ! Zadnej Hack
«
Poslední úprava: 03. Únor 2010, 07:10 od kuliferda
»
uložena
Adgood
Uzivatel
«
Odpověď #12 v:
04. Únor 2010, 19:54 »
jj diky moc vsem za rady zejmena tobe kuliferdo
mam sygic i drive a oboji maka vyborne, a ano vim ze neni treba hacknout telefon .)
jinak co se tyce toho hackovani je to nak nebezpecny ze si tim neco nenavratne podelam? popripade mate to hacknuty?
uložena
hovadiny
Uzivatel
Telefon: U1
«
Odpověď #13 v:
06. Únor 2010, 10:54 »
mam pocit, ze tento problem sposobuje prve spustenie Google maps, kedy si pyta aj pripojenie k internetu. nepomaha mi vymazanie lokalizacnych dat, Sygic satelity nenajde a aplikacia lokalicacia vypise ze vo vnutornych priestoroch je problem ale pri zobrazeni stav satelitu 3 pasiky (pripadne 4) ukaze. Pomohlo mi preinstalovanie SW, ale to sa mi moc nechce pokazde robit. Zrejme je to nejaky bug fw, ktory bude dufam coskoro opraveny. Pokial cez SE software update nahram sucasny FW znova, pridem o nastavenia a smsky a pod. Preto sa moc do toho nemam. Dokonca stale cakam na novsi FW s instalaciou programou, aby som to po fw nemusel zase vsetko znova instalovat. Nejaky napad ako gps rozchodit bez nutnosti update fw?
A este jedna vec, po nejakom case mi zacal zobrazovat obrazky volajucich uplne malicke (povodne mali asi 3x taku velkost). Neviete ci sa to niekde nastavuje alebo zase fw?
dik
uložena
kuliferda
Uzivatel
«
Odpověď #14 v:
06. Únor 2010, 11:38 »
hovadiny: Moc jsem nepochopil co tady resis? Vse mas popsano o par radku vise. Myslim zprovozneni GPS bez nutnosti SEUSU.
Nebo jsem asi uplne natvrdlej? Ze by na me slo stari?
«
Poslední úprava: 06. Únor 2010, 11:45 od kuliferda
»
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
3
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Symbian S60
|
Obecne
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
GPS - problem
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 18 dotazů.