SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
25. Duben 2025, 23:59

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada W (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W995 - jedu pres Wi-Fi, nebo pres operatora? Signalizace internetu.
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: W995 - jedu pres Wi-Fi, nebo pres operatora? Signalizace internetu.  (Zobrazeno 10641 x)
prset
Uzivatel
Telefon: SE W995

Zobrazit profil
« v: 31. Leden 2010, 14:21 »

- Doma mam Wi-Fi a jsem pripojeny (zelena ikona vysilace vedle ikony sily signalu). Jedine co jsem musel udelat aby mi fungoval ten vestaveny prohlizec, Opera, Jimm a vsechno ostatni bylo to, ze jsem musel v "Nastaveni internetu" nastavit "Pripojit pomoci: internet" a vsude je "Povolit mistni pripojeni: Zapnuto". V "Nastaveni datoveho toku" je to same. Nic jineho jsem nenastavoval. Jede to teda pres Wi-Fi?

- Pokud pripojeni pres GPRS signalizuje zemekoule (aspon u me stare P800 to tak je), tak jak je signalizovano pripojeni pres WAP, EDGE, HSDPA, HSUPA? V navodu o tom neni ani bajt.

- Moznost pripojeni pres GPRS zrejme signalizuje to male G nad silou signalu. Myslim, ze tam sem tam progliklo i E (asi moznost EDGE?). Modra ikonka H vedle sily signalu je moznost HSDPA/HSUPA, nebo siti treti generace (UMTS) obecne? Navod rovnez mlci.

Uz jsem o tom tady v ruznych prispevcich neco cetl, ale nejsem z toho moc moudry. Mozna by bylo dobre, kdyby to nejaky profik sesumiroval a dal tady do navodu, nebo nekam do infa, kdyz to nezvladne sama firma SE.  Huh
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 31. Leden 2010, 14:45 »

- prvni bod souhlasi. Ale jen od urciteho FW, na zacatku to tak nebylo. Tj. pri WIFI se nemuselo nastavovat nic
- zemekoule signalizuje pripojeni na internet jako takovy. Nesignalizuje typ pripojeni (Edge,.......).
- G je GPRS, E je EDGE, H je HSD(U)PA a to je v siti treti generace. Pak muze byt jeste jedna ikona a to takovy modry "blob" vedle signalu - 3G
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
prset
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 31. Leden 2010, 14:57 »

ad 2) Zemekoule signalizuje pripojeni k internetu jako takovemu? Tak proc ji tam nemam, kdyz jsem pripojeny (i kdyz tedy pres Wi-Fi)?
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 31. Leden 2010, 15:05 »

mel jsem napsat ze WIFI se to netyka, protoze u WIFI vis jestli jsi nebo nejsi pripojen (zelena ikona) Cheesy
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
Ganimed
Administrator
Pohlaví: Muž
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 31. Leden 2010, 15:20 »

ten modry "blob" se u W995 nevyskytuje UMTS je znaceno vedle signalu ikonou 3G, alespon tak se mi to zobrazovalo v rakousku a v italii
uložena

prset
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 31. Leden 2010, 16:03 »

K tomu UMTS. Jestli to teda dobre chapu, Tak ikonka 3G vedle sily signalu znamena pritomnost UMTS. Modra ikonka H vedle sily signalu znamena moznost HSDPA/HSUPA. Logicky by se tedy melo zobrazit bud jen 3G (jen UMTS), a nebo 3G + H (jako ze moznost UMTS i s HSDPA/HSUPA). Me se ale zobrazuje jen to modre H. HSDPA/HSUPA nejde bez UMTS, tak co to tedy je? Jestli se v tom nejak motam, tak se omlouvam.
uložena
petulinka1
Uzivatel
Pohlaví: Žena
Telefon: K510i, W580i(sel do kytek), w995, Neo

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 31. Leden 2010, 16:19 »

- prvni bod souhlasi. Ale jen od urciteho FW, na zacatku to tak nebylo. Tj. pri WIFI se nemuselo nastavovat nic
musim s tebou tak trochu nesouhlasit...mam posledni verzi firmu a jediny, co sem musela nastavit bylo povolit aplikaci mistni pripojeni, jinak zadnej profil nebyl potreba... Tongue
uložena

Alcatel One Touch->Siemens A50->Nokia 3510i->SE k510i-> SE w580i(uspesne vracenej po 4. reklamaci)->SE w995(prozatim decustomizace, pridano par flash schematek, mensi uprava menu.ml, zmena fontu a funkce pravyho tacitka:))-> XPERIA Neo

Neni dulezite, kolik lidi inhumujes, dulezite je, kolika lidem se nepodari inhumovat tebe.
Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 31. Leden 2010, 16:23 »

Ne vzdy jen neden typ rychlych dat muzes mit zobrazen a zaroven pouzivat. UMTS je pomalejsi nez HSDPA
uložena

prset
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 31. Leden 2010, 17:27 »

musim s tebou tak trochu nesouhlasit...mam posledni verzi firmu a jediny, co sem musela nastavit bylo povolit aplikaci mistni pripojeni, jinak zadnej profil nebyl potreba... Tongue
Mno jo, ale pokud jsi povolila mistni pripojeni, neslo to nastaveni ulozit bez nejakeho nazvu. Ja dal internet a ted se mi to zobrazuje v telefonu vsude jako nejakej profil. Takze si to nejaky profil vytvorilo samo. A nebo jsem zmeteny.  Grin
uložena
petulinka1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 31. Leden 2010, 17:48 »

praveze sem to povolovala jenom u ty aplikace, profil to po me vubec nechtelo ani vybrat, ani ulozit Cool nebo nvm, asi mam nakej vselijakej mobil:)
uložena

Alcatel One Touch->Siemens A50->Nokia 3510i->SE k510i-> SE w580i(uspesne vracenej po 4. reklamaci)->SE w995(prozatim decustomizace, pridano par flash schematek, mensi uprava menu.ml, zmena fontu a funkce pravyho tacitka:))-> XPERIA Neo

Neni dulezite, kolik lidi inhumujes, dulezite je, kolika lidem se nepodari inhumovat tebe.
oldboy63
Uzivatel
Telefon: SE C905 Black, M2 16GB xperia NEO - 32GB

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 31. Leden 2010, 18:13 »

ad 2) Zemekoule signalizuje pripojeni k internetu jako takovemu? Tak proc ji tam nemam, kdyz jsem pripojeny (i kdyz tedy pres Wi-Fi)?
ked mas zemegulu, tak tahas data cez operatora a zaroven ti pocita data i v pocitadle dat v mobile, ked ides cez wifi, tak ti zemegulu nezobrazuje,  ani ti nerata data v pocitadle dat v mobile. ak nema operator 3g siet, alebo nie si v pokryti, vypni si v mobile nastavenie 3g siete, setri to baterku, mobil nehlada to co neexistuje.
ikonka e nad silou signalu = si v edge, ak nie je , ides iba cez gprs, ikona 3g vedla signalu = si v sieti 3g, nie je tam = nie si v sieti 3g

vacsinou staci v nastaveniach internetu v nastaveniach pripojenia povolit pripojenie : tvoj internetovy ucet operatora a povolit lokalne pripojenie, takisto to povolit i v nastaveniach pre prudy. potom to uz vacsinou pri kazdej aplikacii netreba povolovat, lebo je to takzvane predvolene nastavenie. nastavujes to tam  vo vlastnych nastaveniach vacsinou vtedy, ak chces ist aplikaciou cez iny ucet, ako je predvoleny.
« Poslední úprava: 31. Leden 2010, 18:16 od oldboy63 » uložena

MyslieÂť, znamena ho^no vedieÂť!
motorola talkabout 2288, ericsson t65,SE K700i, SE K800i (M2 4GB), SE C905 Black - (M2 16GB, HPM-70, MPS-70 + MS-410, MMR-70) xperia NEO - 32GB
old dog
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 09. Duben 2010, 08:46 »

Ahoj,
popisu me zkusenosti prvniho dne s W995, a uvedu sve (mozna zcestne) uvahy.
Volil jsem W995 (mimo jine take) z duvodu integrovaneho WiFi, ktere bych rad
rozsahle pouzival.

Moje AP je CC&C:  WA-2204B FW v1.4.6.IM. Po opatrnem manualnim nastaveni
jsem se bez problemu pripojil, a browsil po internetu. Tedy, pro prvni pripojeni
jsem musil na APcku zapnout "Broadcast SSID", aby ho telefon nasel. Pro dalsi
provoz ho opet slo vypnout. Jen jsem si rikal, jak se zapina DHCP (aut. konfigurace
protokolu TCP/IP). V dokumentaci (docela mi prekvapila velmi spatna uroven)
ani slovo. Proto jsem se nejakou dobu zasekl.

Nakonec jsem objevil, ze DHCP klient se zapina "funkci Aut. pripojeni".
Uzivatelska prirucka chybne rika, ze pokud tuto funkci zvolime, telefon se
automaticky pripoji s sitim, ktere jsou v dosahu. To jsem samozrejme nechtel,
a proto jsem tuto funkci zprvu nezapinal. Nic takoveho se ale nedeje, jen se
zapne DHCP klient, ktery po rucnim pripojeni k APcku slizne TCP/IP konfiguraci.

No, prima, bezdratem se pripojim, automaticky dostanu pridelenu vhodnou IP
adresu a ostatni potrebne okolo TCP/IP. Otevru predinstalovany html browser,
ten funguje. Vim, ze jdu pred WiFi, protoze se divam na stranky serveru na siti
s WiFi APckem, kteryzto server je od internetu zcela izolovan. Stahuji z internetu
Mbyte za Mbytem, kreditu neubyva.

To je odpoved na tvou otazku o rozliseni zpusobu pripojeni browseru: zkus se
treba pripojit na sve APcko. Obvykly zpusob jeho administrace je pres webovsky
server, ktery na tom APcku bezi. Muzes se podivat, jestli je pripojeno zarizeni
s tvou MAC adresou, muzes se podivat na statistiky, jak se vali data z a na tve
W995.

No, a tady jsem skoncil. Ostatni aplikace (vcetne doinstalovane Opery Mini 5)
na me vybafnou s pozadavkem "Nastav. pro Internet". Ja to samozrejme mam
v tomto stavu:
"Pripojit pomoci:" <nezadano nic>
"Povolit mistni pripoj." "Ano"
, protoze chci s jistotou tahat data jen pres WiFi.

Pokud zadam novy "ucet typu PSD" s libovolnym nazvem, jen ten nazev, a ulozim,
presto, ze mam nastaveno "Povolit mistni pripoj." "Ano", a tudiz bych mel prioritne (Huh?)
jet pre dostupne mistni pripojeni, tedy overene funkcni WiFi pripojeni,
rozjede se pripojeni po GSM, zrejme pres GPRS (nezkoumal jsem).
Pokud se zamyslim proc to vubecc bez dalsi konfigurace jede,
tak moznosti vidim dve:

1. pouzivam starickou Paegasi predplaceci SIMku, ktera driv byla v telefonu,
v kterem se pouzivalo GPRS, a tudiz tam bylo nakonfigurovane. Pokud je
to zapsane na SIMce - nevite nekdo? A ted se to z te SIMky slizlo.

2. operatori nejdriv opustili jisteni pouziti GPRS uctem a heslem. Mozna,
ze dnes uz nekontroluji ani APN, a tak jakykoli pozadavek proste funguje.

Obe to jsou jen domenky ktere zkusim nejak overit.

Nicmene, nechapu, proc kdyz mam nastaveno "Povolit mistni pripoj." "Ano",
a tudiz bych mel prioritne jet pres dostupne WiFi, proc jedu pres GSM.

Nejak jsem se rozepsal, sorrrrrry
-old dog   

uložena
petulinka1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 09. Duben 2010, 15:20 »

tou simkartou to urcite nebude. mam taky zhruba desetiletou pegasackou a tohle mi to nedelalo. jenom sem to gprs musela zrusit, protoze kdyz wifina spadla, tak bych se nedoplatila....ale je fakt, ze i kdyz to nemas nastaveny v telefonu(gprs) tak to stejne stoji prachy...nedavno se mi stalo, ze i kdyz na pritelovym telefonu nebylo nastaveny pripojeni absolutne zadny a omylem zapnul net(biohuzel si toho nevsim, takze to jelo o 106) tak to sezralo 90Kc ani sme nemrkli...je to divny, jak se to chova, ale pokud bys fakt nechtel zbytecne platit za data stazeny pres operatora, tak zrus gprs...mmsky ti pudou jen se pres to na net nedostanes a nic to nebude stat:)proc to jako primarni nebere v aplikacich wifi, to nechnapu, zrejme bude chyba nekde v matrixu Shocked
uložena

oldboy63
Uzivatel
Telefon: SE C905 Black, M2 16GB xperia NEO - 32GB

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 09. Duben 2010, 17:14 »

to old dog:

(dufam,ze som Âťa spravne pochopil, ze si myslis, ze ked mas povolene lokalne pripojenie, tak si aplikacia sama, napr. opera mini  vyhÂľada wifi sieÂť a pripoji sa k nej)
omyl, pripaja Âťa na to co mas v mobile dostupne. ak chces isÂť cez wi-fi, tak sa najskor k nejakej wi-fi sieti musis pripojiÂť. sama aplikacia, napr. opera mini, nedokaze pri spusteni zapnuÂť hÂľadanie a pripojenie sa k wi-fi sieti. tak isto ani notbook ti pri zapnuti internetoveho prehliadaca nezapne wi-fi a nehÂľada pripojenie nan (ale musis si najskor wi-fi sieÂť najsÂť a pripojiÂť sa na nu), ale pripoji sa k sieti, ktora je dostupna a nakonfigurovana (ak je).

to petulinka1:

ak nechces isÂť cez operatora, nic (ziadny ucet) netreba rusiÂť, ja mam nechcene pripajanie k netu operatora vyriesene tzv. hluchym uctom, to znamena, ze som si vytvoril novy ucet, nazval som ho napriklad 00, donho som nezadaval ziadne parametre a ten mam urceny na pripojenie (cez tento ucet sa mobil nedokaze na net pripojiÂť). ked chcem isÂť na web cez operatora, tak jednoducho v nastaveniach zmenim v pripojiÂť pomocou: ucet 00  na ucet operatora a okamzite fungujem.
uložena

MyslieÂť, znamena ho^no vedieÂť!
motorola talkabout 2288, ericsson t65,SE K700i, SE K800i (M2 4GB), SE C905 Black - (M2 16GB, HPM-70, MPS-70 + MS-410, MMR-70) xperia NEO - 32GB
petulinka1
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 09. Duben 2010, 17:22 »

kdybych vedela ze to je spolehlivy, tak to necham hluchy jak rikas, jenze i kdyz sme ot nastaveny nemela, tak to stejne zralo prachy, coz je divny a stalo se mi to dvakrat na dvou ruznejch telefonech a dvou ruznejch simkach, i kdyz obe byly TM...
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada W (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: W995 - jedu pres Wi-Fi, nebo pres operatora? Signalizace internetu.
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 19 dotazů.