SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
06. Duben 2025, 14:36

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Programy pro mobilni telefony (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: 30 ceskych slovniku DfM
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: 30 ceskych slovniku DfM  (Zobrazeno 5411 x)
peppa
Uzivatel
Telefon: SE K750i

Zobrazit profil
« v: 26. Leden 2010, 01:18 »

[size=18]MyDfM slovniky[/size]

EDIT: topic prejmenovan a upraven, aby byl aktualni

Protoze se mi podarilo proniknout do taju opensoure projektu DictionaryForMIDs, nasel slovni zasoby a mel chvili casu, tak vam muzu predstavit pres 30 nove sestavenych ceskych slovniku. Maji slovni zasobu od 700 do 8000 slov. Nesestavoval jsem jiz notoricky zname CZ-EN, CZ-DE, CZ-FR a CZ-ES existujici v mnoha rozlicnych variantach. Zameril jsem se na jine mene obvykle jazyky.

http://java-ap.wz.cz/index.php?str=mydfm

Slovniky obsahuji funkcni vyhledavani ve vsech jazycich a to vcetne i tech azbukou. Na strankach najdete nyni i navod.

Uživatel: MyDfM slovniky
Na strankach najdete napr.:
- cesky tezaurus
- slovnik cizich slov
- cesko-madarsky
- cesko-polsky
- cesko-rusky
- cesko-brnensky
- cesko-italsky
- cesko-latinsky
- cesko-portugalsky
- cesko-holandsky
- a mnoho dalsich
« Poslední úprava: 06. Únor 2010, 22:54 od peppa » uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 26. Leden 2010, 14:58 »

Chces to jen zkompilovat, nebo vedet, jak kompilovat?

Na kompilaci je potreba JDK (Java developement kit) a jeste Java WTK (Java wireless toolkit).

Pak mas nekolik moznosti:
a) Muzes si to rucne zkompilovat pomoci javac z JDK (pro J2ME je potreba nastavit verzi Javy a bootclasspath!), preverifikovat pomoci preverify z WTK, zabalit a vytvorit jar.
b) Muzes pouzit nejaky buildovaci nastroj, tady pouzivaji ant. Konkretne k Antu a teto aplikaci:
1) ant stahnes z http://ant.apache.org/bindownload.cgi , vybal ho nekam
2) uprav Build/build.xml takto:
* Do <property name="wtk.home"  location="c:\programme\WTK"/> dej svoji cestu k Java WTK
* Do <taskdef resource="antenna.properties"       classpath="./antenna-bin-1.0.2.jar"/> a <property name="antenna.jarfilename"        value="antenna-bin-1.0.2.jar"/> dej svoji cestu a nazev k antenna.jar. Pokud se ten soubor bude jmenovat antenna-bin-1.0.2.jar a bude v adresari build, pak to nemusis menit.
3) V prikazovem radku napis (varianta pro Windows) set JAVA_HOME=c:\Program Files\Java\tvojeJDK
4) V adresari Build napis (varianta pro Windows) cestaKAntu\bin\ant build_dfm_java_me

Je mozne vyrobit i obfuskovanou verzi, ale toto pro zacatek staci.
c) Muzes pouzit nejake IDE.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
peppa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 26. Leden 2010, 23:10 »

Ted jsem to zkousel, ale bohuzel mi to nejde. I kdyz WTK, SDK mam, cestu zvladam dopsat taky, psat do prikazoveho radku taky, ale ten zbytek ohledne kompilace mi uz vubec nejde. Takze, pokud bys byl tak laskavy, tak spis, prosim, zkompilovat. Diky Smajlík.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 27. Leden 2010, 07:12 »

A chybovou hlasku, co to pise? Z konzole jde kopirovat, na Windows cmd je nekdy potreba prave tlacitko a oznacit (pak kopirovat enterem), na gnome-terminal je mozne text vybrat a pak pres prave tlacitko a kopirovat.
Dodam, ze WTK je vhodne instalovat do adresare, ktery neobsahuje mezeru (tedy v pripade Windows ne Program files) a ze cesta pro JAVA_HOME nesmi byt obalena uvozovkama, ackoli to tak Windows cmd po tabulatoru doplnuje.
uložena

peppa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 27. Leden 2010, 09:58 »

vybral jsem si rucni postup, protoze s GUI mi to predtim vubec neslo
a) ant mam stahnuty
b) xml upraveno a ant je v adresari build
c) v prikazovem radku, ktery spustim z adresare Build, napisu set JAVA_HOME=c:\Program Files (x86)\WTK2.5.2_01\
//v ceste jsou 2 mezery to bude prvni problem
d) napisu antenna-bin-1.0.2.jar
a nepise mi to nic, nebo kdyz za to doplnim ty lomitka, tak "system nemuze nalezt uvedenou cestu".
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 27. Leden 2010, 11:07 »

vybral jsem si rucni postup, protoze s GUI mi to predtim vubec neslo
To delas pres ant, rucnim postupem jsem myslel javac+preverify, coz je, vcetne potrebneho nastaveni, celkem chuÂťovka.
BTW: Co myslis tim GUI?
c) v prikazovem radku, ktery spustim z adresare Build, napisu set JAVA_HOME=c:\Program Files (x86)\WTK2.5.2_01\
A druhy problem je, ze tam nedavas cestu k JDK, ale k WTK.
d) napisu antenna-bin-1.0.2.jar
a nepise mi to nic, nebo kdyz za to doplnim ty lomitka, tak "system nemuze nalezt uvedenou cestu".
Tady si asi pletes ant (buildovaci nastroj) a antenna (nastroje pro praci s MIDP v antu). Tady mas spoustet ant s prislusnym parametrem (build_dfm_java_me).

Pro jistotu:
* stazeni antu: http://ant.apache.org/bindownload.cgi
* stazeni antenny: http://sourceforge.net/projects/antenna/files/
uložena

peppa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 27. Leden 2010, 12:49 »

Dobre. Vzdavam se. To sam v dohledne dobe a bez videa /velmi dobreho popisu, jak to udelat, nezvladnu Sad. //njn prekoukl jsem se s tim JDK
uložena
peppa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 27. Leden 2010, 22:50 »

vyreseno s autorem aplikace.
//puvodne upravene zdrojove soubory
//ted jsou jiz jeste trochu upravene a ty cekaji jeste na jednu kompilaci
uložena
peppa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 06. Únor 2010, 22:56 »

Tak jsem to uz vyresil. Nejdrive zkompilovana prvni verze trid od vyvojare. Ale jeste nebyly komplexni a vyhovujici, tak se muselo pokracovat v jejich vyvoji. Nakonec se mi podarilo zkompilovat cely projekt (i kdyz ne idealne), ale podarilo se mi ho manualne doladit, tak by tu melo byt jiz pres 30 plne funkcnich slovniku (vcetns vyhledavani exotickych znaku) i zlepseneho pocesteni aplikace.

Odkaz v hornim postu.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Programy pro mobilni telefony (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: 30 ceskych slovniku DfM
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 18 dotazů.