SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
12. Březen 2025, 18:21
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Klady a zapory operacniho systemu Google Android
Strana: [
1
]
2
3
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: Klady a zapory operacniho systemu Google Android (Zobrazeno 20483 x)
Joza
Anonym
«
v:
22. Listopad 2009, 19:54 »
Jelikoz nam diskuze o X10 sklouzla k mnoha polemikam, ktere se modelu X10 primo netykaji, dovoluji si zalozit toto tema, kde muzete volne diskutovat o pouzitem operacnim systemu, o jeho vyhodach i nevyhodach. Rad uvitam take nazory tech, kteri uz Android mohli vyzkouset na jinem zarizeni. Tak smele do toho, X10 nechte zit
uložena
Sonyk1
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: iPhone 3G - Nokia N8
Re: Klady a zapory operacniho systemu Google Android
«
Odpověď #1 v:
22. Listopad 2009, 20:00 »
jacktalking: Satio je porad bomba, nebo znas jiny SE s timto OS? A to je to o cem jsem psal.
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam
«
Odpověď #2 v:
22. Listopad 2009, 20:25 »
Sonyk1: uff.. Ano, je bomba. Jak pro me, tak pro dost lidi. Ale podivej se na foto Satio a X10 a popisek. Jakmile X10 vyjde, Satio nebude bomba. Nemluvim o tom ze ne technologicky, ale jaksi moralne.
uložena
MIKE BIKER:
Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
Sonyk1
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: iPhone 3G - Nokia N8
«
Odpověď #3 v:
22. Listopad 2009, 20:42 »
jacktalking: souhlasim, vim co myslis, ale to se bavime prave o tech lidech, kteri kaslou na to ci ono a musi mit to nejnovejsi bez ohledu na OS. Nevim kolik techto lidi tvori kupujici, ja si vybiram tel podle toho, co potrebuju a vyuziju a i kdyz je X10 krasny pristroj atd., tak nema xenon a aktivni krytku a jeho OS vyzaduje neustale pripojeni. Eili pro me je to "jen" krasny strojek, ale bomba je pro me Satio. Zajimalo by me, kolik lidi (asi procentualne), kupuji tel, kvuli tomu, ze je to absolutni novinka a ne kvuli tomu co vyuziji.
uložena
Milan_C905
Uzivatel
Telefon: C905, C702, K790i, K750i
«
Odpověď #4 v:
22. Listopad 2009, 20:47 »
je to tak, veskere info o Satiu jsem hltal od uvedeni Idou ale po predstaveni X10 jsem se na ni rozhodl pockat. A od te doby se zajimam o androida... no pro dotyk mi prijde lepsi nez symbian, intuitivnejsi. Kdyby HTC HD2 nemel WM (sice pry velmi povedene upraveny), ale mel androida tak du do nej... Libi se mi automaticka aktualizace firmwaru - neni nutne androida pripojovat k PC, navic od TMCZ jsou prenosy dat v ramci aktualizace zdarma, uz jen aby X10 nabidl...
Aktivni krytka je fajn, ale nez se udela prvni foto, tak si to na tom dotykaci taky nacvakas, asi
Navic pokud nekdo pouziva neomezeny datovy tarif, neni co resit. Fakt taky je, ze pomalu clovek nevyuzije ani polovinu toho co umi telefony ted
uložena
C905, C702, K790i, K750i
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam
«
Odpověď #5 v:
22. Listopad 2009, 21:25 »
takovych kupujicich je vetsina (u nas). minimum si kupuje MT jako ty.
ad android aktualizace fw - jesli je toto funkce ktera to dela zajimavou, pak je to sranda
nevidim duvod aby toto byla vubec fce, pokud telefonu neco neni. updatovat jen tak je blbost
uložena
MIKE BIKER:
Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
Milan_C905
Uzivatel
«
Odpověď #6 v:
22. Listopad 2009, 21:32 »
nejde o update jen tak, napr. kdyz si ted koupis G1 tak ma androida 1.1 a sam se apdejtne na 1.6... Jde o to, ze se OS ladi a ladi... proto jsou updaty... multitouch ap, jako je ted u verze 1.6 donut. Je fajn, ze android funguje prave jako "android" prijde mi to velmi prakticky... Uz jen aby se operatori vyhrabli z datoveho praveku ve kterem se nachazime vsichni
a muzeme si uzivat adroida na 100%
PS: spatne jsem si tvuj prispevek vylozil, mas pravdu ze updatovat jen tak je blbost... Mimochodem, napr. u G1 to ani nejde. V MT si zjistis, ze je tva vrze androida neaktualni, ale nic s tim neudelas, nelze si aktualizaci vyvolat. Android si ji provede sam... je to dumyslne, ale napr. prave u G1 musis cekat, kdy konecne sam stahne update a pocesti se a do te doby je pouze v Aj. Android to ma zkratka jako vlastnost ne funkci
«
Poslední úprava: 22. Listopad 2009, 21:35 od Milan_C905
»
uložena
C905, C702, K790i, K750i
Phoenix
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia™ X8
«
Odpověď #7 v:
22. Listopad 2009, 22:25 »
Chlapy vy ste v tom machri co je lepsi OS Android nebo Symbian S60, kazdej tu pisete neco jine, OS Android a neustale pripojenej?? Nejlepe popsat co ma a co nema o proti tomu druhemu. Diky
uložena
Android 4ever
T290>K510>V630>C902>Satio™>Xperia™ X8
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
«
Odpověď #8 v:
23. Listopad 2009, 01:17 »
Ne-e.nejlepe videt na vlastni oci a vyzkouset.Muj nazor je ze je nejlepsi A100(siroky moznosti tunigu) a WM.ikdyz ti to nekdo popise a hodi screeny tak to neni to samy jako kdyz to mas v ruce.
uložena
Dulezite clanky
Zkuste
ELFy
! elfpacky jsou porad aktualizovany -
C905
Pupu
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: X10 black
«
Odpověď #9 v:
23. Listopad 2009, 08:18 »
Phoenix: Lepsi je dle mych zkusenosti jednoznacne Android, nebot drtivou vetsinu aplikaci, ktere bys chtel nainstalovat, vcetne her, najdes prehledne na jednom miste a sice na Marketu, do ktereho se snadno dostanes primo z mobilu. Cele nastaveni vseho najdes rovnez na jednom miste, menu jsou delala velice logicky a po chvili pouzivani si pripadas jako doma. Graficka podoba me osobne take prijde vyvedenejsi, ale za hlavni trumf povazuji to, ze se system rychle vyviji a ze ti mobil pujde updatovat na nove verze systemu (dovoli-li ti to vyrobce, kdyz ne, budes to tam muset narvat sam nasilim).
Pokud jde o to neustale pripojeni, tak Android tohle k cinnosti nevyzaduje, nicmene samozrejme pokud si chces posilat maily ci se divat na predpoved pocasi, tak ho pripojit, na chvili, proste musis. Kdyz to vsak neudelas, nic se nestane jen holt nebudes mit aktualni predpoved
K moznostem tuningu, jak psal pan Cermak, tak toto samozrejme lze nejruznejsimi aplikacemi, kdy si widgety techto aplikaci muzete doslova zasrat celou plochu jak je jen libo. Ma-li nekdo zajem o tuning v pravem slova smyslu, musi telefon rootnout, pak si muzete libovolne hrat s cimkoliv, menit ROMky dle nalady apod.
«
Poslední úprava: 23. Listopad 2009, 10:37 od Pupu
»
uložena
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
Telefon: LG G7
«
Odpověď #10 v:
23. Listopad 2009, 09:15 »
Jelikoz se nikdo nepta tal polozim par dotazu bo Android neznam.
1. U aplikaci je jedno na jake rozliseni displeje jsou ? Nebo je to stejne jako u Wm ?
2. jelikoz mam rad internet a byvam na nem casto, tak mne zajima jak na tom jede treba Opera mini ?
3. z druheho dotazu mne zajima podpora javy, je nutnost mit nejaky emulator jako u Wm ? Nebo je java vice prolezla do systemu jako u Symbianu ?
4. Podporuje android klasicke usb masstorage ? Ze po pripojeni k pc naskoci jako disk a nebo se to musi jako u Wm simulovat aplikaci nemluvim o tom ze u vm je tento prenos pomaly a nerealny zhlediska pripojeni active sync.
5. Jak je to se stabilitou, jak casto potrebuje android restart ?
6. Pri prijmu souboru prez bt se ukladaji do vestavene pameti nebo na pametovou kartu ? Pripadne lze to libovolne nastavit ?
7. Jak probiha synchronizace kontaktu na pc ? jakym programem ?
8. je ovladani v systemu vsude stejne ? myslim nemenici se velikosti pisma nebo ikon, je system plne prizpusoben na dotek prsty nebo si android stejne jako Wm na dotek hraje diky blbym touchoidnim nadstavbam ?
9. Je u aplikaci jedno ja jakou verzi androida se instaluji ?
dotazy budu doplnovat at odpovi ten kdo ma zkusenosti o dohady zajem nemam
«
Poslední úprava: 23. Listopad 2009, 09:18 od Ganimed
»
uložena
Pupu
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: X10 black
«
Odpověď #11 v:
23. Listopad 2009, 09:32 »
Nejsem sice velky znalec, ale pokusim se odpovedet. Sve zkusenosti jsem nacerpal z 10 denniho pouzivani HTC Hero, ktery vsak krome Androidu 1.5 disponoval i nadstavbou HTC Sence:
1. Neni to jedno, s prichodem 1.6 se moznosti rozliseni zmenila, ale autori aplikaci toto rychle aktualizuji, takze problem nebyva. Napr. pri uvedeni HTC Tatoo, ktere jako prvni prineslo mensi rozliseni bylo aplikaci jen par, dnes jich jsou uz upraveny stovky.
2. Opera mini jede bez problemu, ale vestaveny prohlizec mi prijde naprosto v pohode. Od verze 2.0 v nem navic bude kompletni multitouch.
3. Ano, na Javu je treba emulator, staci jen nahrat z marketu a je po starostech.
4. Ano, nicmene bylo treba kliknutim v mobilu odpojit pametovku, pak se okamzite prihlasila ve winech jako disk a slo s ni bezne pracovat.
5. Po celych 10 dnu jsem telefon restartovat nemusel, stejne tak se mi neseknul ani neresetnul sam od sebe a to jel skutecne nonstop a porad jsem v nem neco instaloval, mazal apod.
6. Prijem souboru pres BT defaultne bude/je az od verze 2.0. Ve verzich nizsich sly soubory odesilat pres BT jen a pouze pomoci externi aplikace, kam se to posilalo si uz nevzpominam, ale rekl bych, ze to jde nastavit.
7. Synchro jsem moc nezkousel, HTC na to ma vlastni program, ale s tim jsem si nehral. Jinak jde synchronizovat urcite online pomoci google uctu.
8. Ano, ovladani je v Androidu porad stejne a je defaultne delano na ovladani prsty, neni treba nic dal instalovat, proste to slape a ovlada se skvele a intuitivne. Samozrejme ty ruzne nadstavby mohou a i vypadaji ruzne jinak, jde o to, ktery vyrobce si s tim jak moc vyhraje.
9. Jedno to v podstate je, ale s tim, ze nektere aplikace ve vyssi verzi nepracuji korektne, nicmene diky snadne komunikaci pres market toto jejich vyvojari operativne resi, preci jen zas tak casto nova verze systemu nevychazi.
uložena
Milan_C905
Uzivatel
«
Odpověď #12 v:
23. Listopad 2009, 10:23 »
mam pouze kratkou zkusenost s G1, prochazeni nabidek, surf ap. A je to opravdu tak, ze je ovladani vsude stejne - android je primarne urcen pro kapacitni ovladani, pouze prstem. Vsude stejne a pohodlne, podobne iPhonu. O zasekavani nemuzu mluvit, neni to objektivni, kdyz jsem pouzival jen par hodin, ale zatim jsem neslysel zadnou stiznost na nestabilitu systemu... Taky mne prekvapilo doslovo nepreberne mnozstvi aplikaci v androidim marketu. Je nutne vedet co chcete, protoze jinak muzete hodiny listovat a listovat programy.
uložena
C905, C702, K790i, K750i
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
«
Odpověď #13 v:
23. Listopad 2009, 14:42 »
K rozliseni: IMHO to akorat v nekterych pripadech bude zaviset na programatorech dane aplikace. Navic si myslim, ze s prichodem vice zarizeni s ruznymi rozlisenimi tu bude dostatecny duvod psat rozliseni prizpusobive aplikace .
uložena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
crystal Dare
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: w880 w910 k800 k850 HTC Hero, Desire HD
«
Odpověď #14 v:
17. Prosinec 2009, 13:21 »
k androidu som pocul taky nazor, ze google spravil len to co pred nim urobil apple s iPhonom, na svoj sposob, aplikoval to je viac zariadeni ale nevymyslel nic nove a samotny iPhone je technologicky stale popredu od ostatnych operacnych systemov. napada ma teda otazka, ponukne xperia x10 nieco viac ako iPhone okrem rozlisenia displaya a fotoaparatu?
uložena
i love open source
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
2
3
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Google Android
|
Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 19 dotazů.