SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
02. Duben 2025, 02:38
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Platforma A200
|
Ăada C
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
informacia bunky
Strana:
1
[
2
]
Vše
« předchozí
další »
Autor
Téma: informacia bunky (Zobrazeno 10250 x)
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Re: informacia bunky
«
Odpověď #15 v:
05. Listopad 2009, 13:44 »
Vime ale proc se mi neukazovalo sidliste kde jsem,kdyz na protejsim panelaku je vysilac,ale ukazovalo se mi jiny sidliste cca 700 metru daleko?samozrejme ten na protejsim panelaku vysila O2.ale to uz muze bejt jedno,zrejme vsude uz jsou jen reklamy.
uložena
Dulezite clanky
Zkuste
ELFy
! elfpacky jsou porad aktualizovany -
C905
peterss
Anonym
«
Odpověď #16 v:
05. Listopad 2009, 13:58 »
poloha podle BTS se pocita z tri, nebo ctyr BTSek, uz nevim presne. presnost zalezi na hustote BTSek. kdyz si v dosahu BTS, ktere jsou od sebe hodne vzdalene, je aj Tva poloha hodne vzdalena skutecnosti. kdyz jsou BTS hustejsi, je aj poloha o neco malo presnejsi., muze se lisit aj v km, ne jen desitkach m
uložena
Sasakr
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Nokia E5
«
Odpověď #17 v:
05. Listopad 2009, 15:56 »
Uživatel: M.Eermak 05. Listopad 2009, 13:44
Vime ale proc se mi neukazovalo sidliste kde jsem,kdyz na protejsim panelaku je vysilac,ale ukazovalo se mi jiny sidliste cca 700 metru daleko?samozrejme ten na protejsim panelaku vysila O2.ale to uz muze bejt jedno,zrejme vsude uz jsou jen reklamy.
Ne vzdy je clovek prihlasenej k nejblizsi bunce, 700metru je nic, cili telefon nemel potrebu se prehodit na jinou.
Uživatel: peterss 05. Listopad 2009, 13:58
poloha podle BTS se pocita z tri, nebo ctyr BTSek, uz nevim presne. presnost zalezi na hustote BTSek. kdyz si v dosahu BTS, ktere jsou od sebe hodne vzdalene, je aj Tva poloha hodne vzdalena skutecnosti. kdyz jsou BTS hustejsi, je aj poloha o neco malo presnejsi., muze se lisit aj v km, ne jen desitkach m
Muzes tohle prosim necim podlozit? Tedy takhle, informace o bunce je proste kratka informace, kterou ti posila vysilac, ke kterymu jsi zrovna prihlasenej. Nevim, co jsi myslel tim poloha podle BTS, ale napr. Google Maps ti taky ukazi jen tu jednu BTS, ke ktery jsi prihlasenej. A ja tedy nevim, ale telefon dle meho neumi komunikovat s vice BTS zaroven (mozna se dvema, kdyz se prehazuje) nebo se mylim? A i kdyby umel vzhledem k dosahu BTS by ti informace, ktere 4 bunky jsou v dosahu, byla stejne k prdu.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
«
Odpověď #18 v:
05. Listopad 2009, 19:06 »
Davalo by smysl, kdyby Google Maps cetlo z vice BTS a zkoumalo jejich vzdalenost (staci jen id; soudim tak z presnosti v lepe pokrytych oblastech a z ukazovani mista, kde BTS muze byt jen ztezi), nicmene informace o bunce budou patrne podle BTS kam se clovek prihlasi. Nevim presne, ktere informace o BTS nabidne ktere Java API. IMHO informace od Google Maps budou nejen lepe podane, ale i presnejsi.
Btw v Praze jsem kdysi videl nazvy zastavek metra (od O2) jako informace o bunce. Je to asi pro koncoveho uzivatele nejuzitecnejsi pouziti, jake jsem videl. Ale nevim, jestli bych se na to spolehl. Navic to tam urcite bude nekde napsane a v metru to nejspise hlasi.
uložena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
peterss
Anonym
«
Odpověď #19 v:
05. Listopad 2009, 22:44 »
2 Sas : jo muzu, kdysi jsem se o to trochu zajimal, skousel a probiral jsem to z technickym oddelenim u operatora. bylo mi vtedy receno (asi dva roky), ze poloha mobilu se bere trebars z troch BTS, ktere maji mobil v dosahu. prihlaseny si k jednej, ale registruji te trebars dve, tri dalsi sousedni. a z tech se vypocte priblizna poloha. neco jako usecky vedene pres kruh a v miste kde se vsechny pretinaji je poloha.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #20 v:
06. Listopad 2009, 08:35 »
peterss: Nicmene pochybuji, ze se toto tyka informaci o bunce. IMHO ma kazda BTS ("bunka") svuj nazev a ten se zde pouzije.
uložena
kontakt
Sasakr
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Nokia E5
«
Odpověď #21 v:
06. Listopad 2009, 17:00 »
peters: No ano, jenze to jsou moznosti, pres ktere te muze lokalizovat operator: 1) ke ktere bunce jsi prihlaseny 2) ke kteremu sektoru bunky jsi prihlaseny (vetsinou 3 na bunku) 3) jak daleko jsi od bunky (odezva) 4) jak tedy ty rikas a ja slysim poprve, podle okolnich bunek. To jsou ale vsechno krome toho prvniho udaje, ktere mobil sam o sobe nevi, muze je zjistit operator, kdybys byl treba pohresovany a hledany policii.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #22 v:
06. Listopad 2009, 18:42 »
Tak bunku (AFAIK i z Javy je pres System.getProperty(String) k dispozici minimalne u SE jeji id) muze mobil zjistit taky, o sektoru slysim poprve, vzdalenost zjistit muze take (vpodstate ukazatel signalu) a okolni bunky asi taky a to IMHO i cizich operatoru. (Zkus si vyhledat site.)
Snad jedine, co mobilu nejspis chybi, jsou informace o poloze bunek. Nejspis proto jsem jeste nevidel offline zjisteni polohy podle BTS.
Nicmene, toto se nejspis pouzije u Google map i hledani policii, ale ne u informaci o bunce.
uložena
kontakt
Ganimed
Administrator
Pohlaví:
Telefon: LG G7
«
Odpověď #23 v:
06. Listopad 2009, 21:19 »
Offline hledani jde taky jde totiz zjistit kdy a ke kteremu vysilaci jsi byl prihlaseny naposled, ucinne je to samozrejme jen tehdy pokud se vypnuty mobil uz dale nehybe.
Jinak urcovani polohy podle vice vysilacu neni nic noveho, urcuje se protnutim kruhovych vlnoploch signalu. Nejsou to primky ale kruhy.
Jinak nevim jiste ale neni sluzba urceni polohy tak nahodou dostupna pro vsechny zakazniky T-mobile v podobe polozky Lokator v menu simkarty ?
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
«
Odpověď #24 v:
06. Listopad 2009, 21:28 »
Jo,nejak jako lokator se to jmenuje.nebo jmenovalo,slo zjistit i polohu jinyho cloveka.
uložena
Dulezite clanky
Zkuste
ELFy
! elfpacky jsou porad aktualizovany -
C905
v6ak
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #25 v:
06. Listopad 2009, 22:27 »
Eiste teoreticky to jsou koule, v praxi to lze zjednodusit zhruba na kruznice (ne kruhy).
Offline zjistenim polohy jsem myslel zjisteni polohy z mobilu bez pouziti internetu. Pokud by byla v mobilu k dispozici aktualni databaze poloh jednotlivych BTS, pak by implementaci nejspis nic nebranilo. Jenze, navrhni nejakou spolehlivou a user-friendly cestu, jak zajistit tu aktualni databazi.
uložena
kontakt
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana:
1
[
2
]
Vše
Fórum SEMania.cz
|
Platforma A200
|
Ăada C
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
informacia bunky
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 18 dotazů.