SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 20:42

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Reklamacia baterie
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Reklamacia baterie  (Zobrazeno 9853 x)
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« v: 01. Září 2009, 12:12 »

Raz za cas sa mi telefon bez pouzivania vybil za 1/2 dna. Pripisoval som to S2U2. Ale Teraz to robi stale a aj ked je vypnuty. Vecer ho nabijem na 100 %, vypnem, odpojim z nabijacky a rano sa neda zapnuÂť, ma 0%. Raz sa mi stalo, ze som ho dal vecer na nabijacku a rano mal 0% aj ked sa nabijal. Tiez sa mizda, ze sa dosÂť prehrieva. Este skusim vybraÂť nabitu baterku, ci sa za noc vybije mimo pristroja. Ale aj tak to vidim na problem s baterkou. Je to reklamovateÂľne? Treba na reklamaciu aj telefon? Nemam tam totiz original ROM. Alebo tam mam naspaÂť nahraÂť original aby sa v servise zbytocne nekrutili?
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 01. Září 2009, 13:24 »

Zkus to reklamovat. Nejdriv tam muzes zkusit jit bez mobilu (je to prece nepouzitelny, tak ho u sebe nemas) a az pokud budou chtit i mobil, tak jim ho dones upraveny zpet.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Bobisky
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 21. Září 2009, 08:09 »

Ahoj, jak jsi dopadl s reklamaci. Me se od minuleho tydne taky zacla rychle vybijet. Rano v sedm sundam z nabijecky a v poledne mam 40%, nebo druhy priklad, v jedenact jdu spat, vyndavam z nabijecky ma 100 %, o pul sedme rano je na 30%, jedine co bezi je stahnuti mailu kazde dve hodiny, vse ostatni vypnute. Drive mi vydrzela den v pohode nekdy i dva.
uložena

bosch909 - T28 - T610 - K750 - K800 - X1 - Mini pro
Aqz626
Uzivatel
Telefon: Xperia

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 02. Listopad 2009, 10:01 »

Uplne stejny problem. Vecer je treba na 50 a k ranu uz rve ze je na 0. Zacnu nabijet a najednou je tam napr 70.  Undecided
Dejte prosim vedet jak s reklamaci. diky diky
uložena
JJF
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 04. Listopad 2009, 10:06 »

Vcera sa vratil telefon zo servisu. Vymenili mi zakladnu dosku, baterku a dali nove IMEI. Vymenili mi aj predny a zadny kryt a displej  Grin Grin Grin
Takze de fakto novy telefon, de jure stary ale s vymenenymi vsetkymi komponentami okrem prislusenstva  Cheesy. Keby napisali vymenu, museli by daÂť zaruku dalsie 2 roky. Takto ho iba opravili, takze mam zaruku uz iba 14 mesiacov.
uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 04. Listopad 2009, 10:33 »

To je k*rva dobra vochcavka systemu:)) AÂť zije HUB
uložena
strapet
Anonym
« Odpověď #6 v: 04. Listopad 2009, 10:45 »

pokud ti dali nove dily, desku a displej, tak je na ne zaruka zas dva roky. ne ?
uložena
JJF
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 04. Listopad 2009, 10:58 »

Na opravu je iba 6 mesiacov. Aj na diely.
Je to zaujimava finta ale nesÂťazujem sa. Hlavne ze to vymenili.
« Poslední úprava: 04. Listopad 2009, 11:01 od Jozef35 » uložena
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 04. Listopad 2009, 11:04 »

Zarucni doba po prijate oprave je AFAIK rovna vetsi dobe z nasledujicich dvou:
* zbytek zarucni doby v dobe reklamace
* nejake dobe, tusim 90 dni
Teoreticky je takto mozne zarucni dobu v extremnim pripade protahnout asi o 3/4 roku.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Milan_C905
Uzivatel
Telefon: C905, C702, K790i, K750i

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 04. Listopad 2009, 13:31 »

no napr. na prehrani softwaru v telefonu je zaruka prodlouzena o 3 mesice, z duvodu, ze neni meneny dil, ale je to jen zaruka na provedenou praci (prehrani SW)
Jinak na meneny dil vznika nova zaruka, to je dany zakonem a samozrejme o dobu co byl MT v servisu se take prodluzuje zaruka... Pokud prekrocis puvodni zarucni dobu tak mas narok na opravu - po dobu prodlouzeni zaruky, ale uz ne na odstoupeni od kupni smlouvy...
A myslim, ze co se tyce baterie, tam je zaruka klasicky 2 roky, ale tak na nafouknuti nebo jine poskozeni, jinak na ztratu kapacity je 6 mesicu... nejspis pak servis rekne, ze je zkratka telefon prilis zatezovan a proto jiz ztratil kapacitu....
uložena

C905, C702, K790i, K750i
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 04. Listopad 2009, 15:25 »

1) sam zakon si bohuzel neni jist zda je pri vymene desky nova zaruka ci stara. Jednou pravi ze muze byt vadna cela serie a z toho duvodu neni nova zaruka ale stara (tzn. takhle by zakaznik logicky nikdy nemel narok na vraceni penez, protoze by mu vzdy bezela nova zarucni lhuta.. A vzdy by se tedy jednalo o prvni zavadu!). Pak pravi ze na dily je zaruka dva roky. Coz napr. u telefonu je docela zajimave, jelikoz telefon se sklada z vice soucasti. A ani odbornici z SOS a EOI sami netusi, jak by se zakonne resilo to ze by se vymenila deska, zbytek zustal stary, na desku dva nove roky, ale mezitim by skoncila zaruka na ostatni dily (napr. kryt).

2) Zaruka 6 mesicu sama o sobe neexistuje. Je to jen v ramci specialniho rezimu, ci jak se to presne jmenuje. Napr. bazary, zastavarny, pouzite zbozi.
Lidi si take casto pletou to, ze na zarucni praci je zaruka a kombinuji to se zarukou na pozarucni praci.

3) zarucni doba se prodluzuje o dobu reklamacniho rizeni. Ale pozor! Je to reklamacni rizeni, ne den kdy vy si to vyzvednete. Dnem kdy se dokoncila reklamace (tj. oprava v nasem pripade) bezi dal zaruka. Spousta lidi si mysli ze kdyz si telefon nevyzvednou pul roku po skonceni opravy, ze se jim o tu dobu zaruka prodlouzila. Hloupost. Priklad: telefon jsem odnesl na opravu 1.1 a ten den zacala bezet reklamacni rizeni. Uz 2.1 byl telefon pripraven, ale ja jsem si myslel jak na to vyzraju a prisel jsem az za dva mesice a rval na pracovniky. Zarucni doba se prodlouzila pouze o jeden den, tj od 1.1-2.1 a ne o dva mesice.
Zakon to ma nastesti osetrene a tak neni servis ani nikdo jiny povinnen informovat o dokonceni zakazky, ale naopak zakaznik sam se ma informovat (pripady kdy se nas takto snazi lidi oblafnout jsou u nas dost pravidelne).

v6ak: aby se zarucni doba mohla o tolik protahnout, muselo by se takto protahnout i reklamacni rizeni. Coz ale bez predbezne domluvy a SOUHLASU neni mozne (viz 30 dni, v pripade svatku ci vikendu 30 dni+nasledujici pracovni)

Milan_C905: pokud je prehrani SW brano jako pozarucni oprava (tj. nejednalo se o zavadu od vyroby), je na to skutecne zaruka 3 mesice jako na pozarucni praci. Ale v pripade zarucniho prehrani SW neni zadna nadstandardni. OZ nemluvi o oprave, ale vyrizeni reklamace. A zakonu je jedno zda se to posle vyrobci, prodejce to vymeni na miste, prejedu to parnim valcem a nebo s tim budu kydat hnuj. Tj. SW v ramci zarucni opravy je na stejne urovni jako napr. vymena cehokoliv.
Jinak s baterii mas pravdu - 2 roky je na to zaruka, ale na kapacitu dle zakona 6 mesicu. Tj. pokud ti behem 6 mesicu klesne kapacita pod povolenych x% (tusim ze 80, ale nejsem v praci, takze se nezeptam technika), je to na vymenu. Pokud ti klesne pod tech x% za 7 mesicu, mas smulu, zakon to bere jako bezne opotrebovani. Ale pokud ti napr. baterie vinou vyroby exploduje, nafoukne se ci janevimco, je na to zaruka.
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
Milan_C905
Uzivatel
Telefon: C905, C702, K790i, K750i

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 04. Listopad 2009, 18:48 »

no je jasny, ze pocitat o kolik se mi prodlouzi zaruka ma smysl az tehdy, kdyz uz mam po zaruce. Je nesmysl cekat, ze kdyz koupim telefon 1.1.2001 a druhy den mi prehrajou SW, tak se zaruka neprodluzuje do 1.4.2003, teprve kdyby zaruka koncila napr. 10.09.2010 a 9.09.2010 mi prehraji soft, tak se mi zaruka prodlouzi o dobu co byl MT v servisu (max. 30 dni), ale i o ony 3 mesice. A to se nescita! To znamena, ze v tomto pripade pokracuje zaruka (na stejnou zavadu - napr. zasekava se) do 9.12.2010
uložena

C905, C702, K790i, K750i
JJF
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 05. Listopad 2009, 08:25 »

No to je jasne. Plati to co je dlhsie. Akurat ze jeden mesiac plati este zaruka na cely telefon a daÂľsie dva mesiace uz iba na ten software.
V mojom pripade to ale bolo inac. Mne vymenili telefon ale napisali ze ho iba opravili. Stary telefon ma dvojrocnu zaruku do 6.2.2011, takze zaruka 3 alebo 6 mesiacov na tuto opravu ma nezaujima. Bol v servise 10 dni, takze zaruka sa predazila do 16.2.2011 na cely telefon. Keby ale napisali ze telefon vymenili, akoze ho aj vymenili, tak mam novu zaruku dalsie dva roky do 3.11.2011. V tom je ta finta co urobili. Ale ako som spominal, nesÂťazujem sa. Ak to ale spravi opaÂť, tak uz si dam na to pozor. Je mozne, ze X1 s tym ma problem, kedze som tu nebol jediny.
Na druhej strane T-Mobile chapem. SE spravil nespoÂľahlivy telefon, ale nenesia za to zodpovednosÂť. Vymeny krytov, telefonov a bateriek znasa v podstate T-Mobile.
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 05. Listopad 2009, 09:13 »

Jozef35: SE bere odpovednost tak, ze servisuje telefony zdarma v ramci zaruky. T-Mobile to jen prijme, vse ostatni plati SE (dopravu do servisu, samotny servis dopravu ze servisu).
Stale ale nechapu jake dva mesice na software. To mluvis tedy o pozarucni oprave na Slovensku (u nas jsou 3 mesice)?
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
JJF
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 05. Listopad 2009, 11:52 »

To som reagoval na nejaky prispevok vyssie. Ak sa mesiac pred koncom zaruky preinstaluje software tak je zaruka 3 mesiace. Ale kedze este jeden mesiac bezi stara zaruka, ta pokryva cely telefon a po jej vyprsani este plati 3 mesacna na software. Takze 2 mesiace.
Nie som si isty ze SE dava T-Mobilu zaruku 2 roky. To je zaruka pod¾a Obcianskeho zak. Ked kupim tovar na firmu, nemusim ma zaruku ziadnu alebo obmedzenu na par mesiacov. Npr. TV, vatacka´, notebook atd. Kamarat predava elektro a maju s tym casto ve¾ky problem. Zakaznik ma zaruku 2 roky, ale musi to zasa predajca, lebo dodavate¾ mu taku zaruku neda. Takze pochybujem, ze by SE daval T-Mobilu zaruku 2 roky.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Reklamacia baterie
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 17 dotazů.