SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
01. Duben 2025, 20:30

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: navigace v SE G502
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: navigace v SE G502  (Zobrazeno 6858 x)
hunt
Uzivatel
Telefon: SE G502

Zobrazit profil
« v: 25. Srpen 2009, 16:04 »

Cau

Mam sony ericsson G502 a zjistil jsem ze s prislusenstvim umi i navigovat. Tak sem googlil a nalezl jsem tohle:

http://mobilenet.cz/recenze/clanek.php?id=r131&sony-ericsson-hge-100:-rozmazlete-si-mobil

Je tam aplikace jmenem Wayfinder 7 ale ta je pouze na 1 mesic zdarma pak je placena... obsahuje mapy k navigovani. A tak se chci zeptat zda neexistuje nejaka alternativa misto toho Wayfinderu?Huh abych se nemusel pripojovat na internet kdyz chci nechat navigovat... Bylo by dobre kdyby sly mapy stahnout do PC a do mobilu pote rucne doinstalovat...

diky vsem za rady a tipy 

EDIT: a taky zda se musi mobil pri navigovani pokazde pripojit k internetu? diky vsem  Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 25. Srpen 2009, 20:28 »

Zalezi, co vsechno od toho pozadujes...
Trosku znam TrekBuddy. Je zdarma a pouziva offline mapy. Vim, ze ma nejake funkce, ktere mohou mit neco spolecneho s navigovanim, ale moc jsem je nezkoumal.
Samozrejme to bude chtit externi GPS.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
buky1911
Uzivatel
Telefon: G502

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 25. Srpen 2009, 20:40 »

trekbuddy a G502 ide v pohode, samo ze treba externy GPS. Jedine co mi vadi, je ze neukazuje trasu po cestach, ukaze iba smer, vzdialenost, rychlost a podobne. Na geocaching uplne staci.
uložena
hunt
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 25. Srpen 2009, 21:05 »

trekbuddy sem taky nekde videl ale nevenoval jsem mu moc pozornosti  Embarrassed a nahodou nevite zda G502ka bere i GPS modul pres BT? bylo by to asik lepsi nez sluchatka... a neposlali byste mi pls link ke stazeni toho TrekBuddy? googlim googlim ale same nefunkcni odkazy  Angry

a nevite o nejakem levnem fonu ktery primo podporuje GPS? treba mapy od tomtoma a tak? uvazoval jsem nad N95 ale nwm nwm pry je tam ta GPS pomala...

vim ze nokia sem nepatri kdyz je to SE forum ale pokud existuje nejaky slusny SE tak klidne postnete typ diky  Mrknutí Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 25. Srpen 2009, 21:11 »

No ja nevim, ale http://www.google.cz/search?q=trekbuddy&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a mi da jako prvni link na http://www.trekbuddy.net/ a tam jsem se raz dva proklikal na http://www.trekbuddy.net/releases/0.9.87/index.html (s novou verzi to muze byt neaktualni!).

Nevim, jestli G502 umi GPB pres BT, dost mozna jo, ale TrekBuddy by si s tim mel poradit pripadne i sam pres JSR-82. G502 samozrejme umi JSR-82.
uložena

hunt
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 25. Srpen 2009, 23:25 »

Shocked toz sem lama  Cheesy asi sem spatne napsal nazev nebo nwm me to poslal na stranky kde se mi objevily 2 radny textu s tim ze stranky jsou nedostupne....  Angry ale tendle odkaz funguje diky  Mrknutí
uložena
buky1911
Uzivatel
Telefon: G502

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 26. Srpen 2009, 13:00 »

jasne bere aj BT GPS modul, sam som taky pouzival a bez problemov fungoval
uložena
hunt
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 26. Srpen 2009, 15:17 »

mohl by si sem napsat jaky typ diky moc  Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 26. Srpen 2009, 15:58 »

Dohaje, http://www.google.cz/search?q=bluetooth+GPS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a .
Aneb UTFSE.
uložena

hunt
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 26. Srpen 2009, 16:42 »

staci napsat zadej si to do googlu, Huh coz sem uz taky udelal Roll Eyes ale podle toho co sem se dozvedel tak vsechny BT GPS moduly nefungujou... tak proto sem psal at sem napises typ, ale i tak diky  Mrknutí
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 26. Srpen 2009, 16:59 »

a taky jeste  mam jeden problem Angry chci si upravit menu v G502 s pomoci A2uploaderu ale at ho stahnu z kamakoliv pri extrahovani z archivu mi to ukaze chyba dat
1) Prispevky se maji pokud mozno editovat misto publikovani dvou pod sebe.
2) Jak to souvisi s tematem? Tlacitko Nove tema zmizelo?
uložena

hunt
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 26. Srpen 2009, 17:07 »

opraveno
« Poslední úprava: 26. Srpen 2009, 17:09 od hunt » uložena
zby.cz
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 16. Srpen 2010, 23:24 »

Jeste bych mel jednu nabidku na plnohodnotnou navigaci - jedna se o GpsMid. Je to javovsky midlet, ktery funguje skoro na vsem. Mapova data ma z openstreetmap.org, to je projekt vytvareji volna mapova data pomoci GPSek a otevrenych zdoju. Mapa je tedy misty dost chaba, ale na zakladni navigaci by to mohlo stacit (pracujeme na tom a vy muzete taky!:)) je to rok od roku vyrazne lepsi..
Cele to funguje tak, ze si stahnes Osm2GpsMid (via google), vyberes oblast a ono ti to offline zabali vektorova data.
Jako nejvetsi problem aplikace jsem vsak shledal, ze si moc dobre nerozumi s BT GPS a ta grafika/rychlost taky nic moc, ale umi to spooustu veci Smajlík

Ja osobne nejradeji vyuzivam TrekBuddyho byÂť neumi navigovat auto, na kesky je genialni. Kdyz si potrebuju najit cestu autem tak pres vestavene GoogleMaps pres net..

nemen stavajici nazev vlakna ~peterss
pardon, vetsinou to meni jen nadpis prispevku ~zby.cz
« Poslední úprava: 17. Srpen 2010, 15:03 od zby.cz » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 v: 17. Srpen 2010, 12:42 »

Hmm, nasel jsem moznost kompilace a pak stazeni nejakeho cca 7MiB jaru. Ale ten je dost mozna nejaky program pro J2SE. Z mobilu to ted asi nezkompiluji. Je tam zkompilovana (a zabalena a preverifikovana - proste ready to use) jar pro mobilni telefony?
uložena

zby.cz
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 17. Srpen 2010, 15:02 »

no mohl jsi narazit asi na osm2gpsmid - konverze vektorovych dat primo do midletu. Midlet se jmenuje gpsmid ale musi mit v sobe zakompilovane mapy. Posledni nightly verze jsou uz opravdu dost pokrocile, routuje to auto/kolo/pesi, zobrazeni obstojne a v novem menu se da vyznat.

Posledni nightly verze se jednou za 14dni kompiluji na webu zde: http://gpsmid.sourceforge.net/prebuild/ (vyrezy Czech nebo Praha)

A potom jeden clovek z ceskeho osm ma automatickou kompilaci ER: http://osm.kyblsoft.cz/gpsmid/ ale je tam stara aplikace (zkusim mu napsat, aby to vylepsil)
« Poslední úprava: 27. Srpen 2010, 19:43 od zby.cz » uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: navigace v SE G502
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.053 sekund, 17 dotazů.