SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 13:57

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Navody (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Editujeme a pocesÂťujeme flash tapety (soubory swf)
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Editujeme a pocesÂťujeme flash tapety (soubory swf)  (Zobrazeno 8961 x)
Joza
Anonym
« v: 15. Červenec 2009, 17:24 »

Flash tapety jsou v poslednich mesicich velmi oblibene a jako tapetu je ma stale vetsi mnozstvi uzivatelu. Na to jsme se snazili zareagovat a zacali nasim ctenarum nabizet balicky flash tapet s ruznymi motivy. Nalznete je v tomto tematu - http://forum.semania.cz/index.php?topic=20412.0 a je jich skutecne hodne. Vadila mi ale na nich jedna nevyhoda - jedna se o tapety stazene vsude mozne na internetu, ze kterych jsem vytvarel balicky tech nejpovedenejsich, takze jsem byl pri jejich publikovani naprosto zavisly na tom, co jsem nasel na internetu. Mnohem vyhodnejsi by pro me i pro ostatni uzivatele bylo, kdyby si flash tapety mohli vytvaret sami.

Tvorba swf souboru (mysleno tak, ze si uzivatel skutecne vse udela a naprogramuje od zacatku) je ale velmi slozita a ne kazdy to zvladne (a priznavam se, ani me se do toho nechce a pravdepodobne bych mel problemy). Proto je mnohem vyhodnejsi pouzit jiz hotove flash tapety, ve kterych napriklad jen zmenit pozadi, pripadne je pocestit, abyste nemeli jednotlive polozky anglicky nebo rusky, ale normalne cesky. Pokud si tedy chcete vytvaret vlastni flash tapety a pocesÂťovat je, pak prave pro vas je urceny tento clanek.

Hned na uvod nemuzu zacit jinak, nez obrovskym podekovanim uzivatelce janca-spt http://forum.semania.cz/index.php?action=profile;u=21986 , jelikoz autorkou celeho navodu je ona, ja to zde pouze zprostredkovavam a take budu vydavat jako clanek. Podekovat chci skutecne moc, nemela si to se mnou vubec jednoduche, porad jsem se na neco ptal a kdyz ses ptala ty, tak si vetsinou na odpoved dlouho cekala. Diky (budou-li nekdy opet tricka Sony Ericsson, jsi jasna volba). A nyni jiz k samotnemu tematu, tedy upravovani flash tapet.

Na uvod bych rad napsal, co vsechno budete potrebovat k upravam flash tapet. Jedna se o programy:
Sothink SWF Decompiler
Adobe Flash (muze se vyuzit jakehokoliv programu na tvorbu flash, napr. od firmy Macromedia)
Oba tyto programy jsou placene a nejsou zrovna levne, pro nase ucely ale bohate postaci casove omezene zkusebni verze. Samozrejme kazdy si muze svobodne zvolit, jak se k programum dostane, ale vyuzit trial verze mi prijde skutecne nejlepsi reseni, ktere je navic naprosto legalni. Ze vseho nejdrive tedy stahnete tyto programy, po jejich stazeni si navic nachystejte flash tapety, ktere budete chtit upravit. Zaciname.

Ze vseho nejdrive je potrebne soubor swf, ktery chcete upravovat, vyexportovat do puvodniho souboru s priponou fla. Otevrete si Sothink, ktery je potreba, aby se z tapety s koncovkou .swf stal .fla). Po leve strane programu si najdeme umisteni tapety, kterou chceme zmenit. Pote kliknout na Export FLA

Ukaze se nabidka exportu. Pomoci tlacitka „Browse“ si vyberte kam chcete soubor ulozit a s jakym nazvem. Pote klik na „Ulozit“ dale „Ok“ a „Yes“ (toto slouzi k tomu, ze se rovnou jiz soubor .fla otevre v Adobe Flash (lepe receno v programu, ktery mate asociovany se soubory .fla). Nyni byste meli mit neco jako je toto:

Jako prvni vec si pripravte obrazek, ktery budete chtit mit na pozadi (aÂť uz vas vlastni ci stazeny na netu). K tomu, abyste ho dali na pozadi flash tapety kliknete na File → Import → Import to Library a na jiz otevrene karte si najdete vas pripraveny obrazek. Nyni se podivejte na kartu Library v pravem sloupci programu a vyhledejte zde vas obrazek. Kliknete na nej pravym mysitkem a „Properties“. Obrazku nastavime kompresi „Compression: Lossles PNG/GIF“ a „Ok“.

Poznamka by Joza. OSobne pouzivam volbu import to stage, kdyz uz nemusim obrazek umisÂťovat a on se sam presne umisti do flash tapety. Nejsem si ale jisty, jestli to funguje vzdy, je treba zkusit, kazdopadne u me funguji oba zpusoby.

Ted se zbavte pozadi, ktere je v puvodni tapete. V mem pripade je to „image 2“, oznacim a dam delete. V library stale zustante a chytnete si vas obrazek a presunte do flash tapety. (Dejte si pozor, zdali pracujete porad ve vrstve pozadi puvodniho obrazku)

Nyni na klavesnici zmacknete CTRL+ENTER a vidite vysledek.

Vysledek muzete zavrit.
V pravem sloupci programu jdete na kartu „Properties“.
V radku s „Profile: Flash CS4 Setting“ kliknete na „Edit“ a nastavte:
Player: na flash lite verzi jakou podpruje vas mobil
Script: ActionScript 2.0
potvrdte „OK“

Ted je vse hotovo a posledni co musite udelat je ulozit flash tapetu a to nasledujicim krokem:
File → Export → Export Image a vyberte kam a s jakym nazvem. Dejte ulozit a je hotovo

Zmena popisku
Pokud chcete mit misto anglickych popisku ceske, nic jeste nezavirejte a kliknete na nekterou z vrstev (v prave casti na jednotlivych obrazcich ci dilech nebo jak to nazvat) pravym tlacitkem na mysi a „Actions“. Tam si najdete kde se nachazi jmena dnu, mesicu nebo proste toho co chcete prejmenovat.

A to je vse. Znovu ulozit a nahrat do mobilu.

Nyni uz byste tedy meli byt schopni jak upravovat flash tapety, tak si je i pocesÂťovat. Dalsi cast navodu uz budou pouze moje prakticke zkusenosti s temito postupy. Jelikoz jsem nad vsim stravil nekolik desitek hodin, trochu uz myslim do problematiky vidim. Jake jsou moje poznatky:
- verzi flashe je moc, ne kazdy swf soubor lze exportovat...
- u kazdeho fla souboru nejde upravit pozadi
- obcas tapeta na fla prevest jde, pozadi vymenite, verzi flash spravne nastavite, ale tapeta se proste neanimuje, duvod je mi neznamy
- hlidejte si korektni volby verzi flashe, jinak vam tapeta v telefonu nepujde
- pokud najdete funkcni fla, u ktereho se vam podari zmenit tapetu a vysledna flash tapeta je v telefonu funkcni, toto fla neodstranujte, nekdy se vam jeste mozna bude hodit

Uplne na zaver vam prikladam ke stazeni trojici FLA souboru, ktere jsem sam vyuzival pri tvorbe flash tapet s motivy telefonu Sony Ericsson, ktere uverejnuji v tematu zde - http://semania.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=62&func=fileinfo&id=3961 . Vsechny tri jsou plne funkcni a vyzkousene, jednoznacne je doporucuji, nic vam nebrani je pouzit s vlastnimi tapetami. Zde je trojice ukazek, jak jsem na tyto fla soubory aplikoval tapetu, tedy jak pote vypadaji vysledne flash tapety. nebylo toho v tomto navodu malo a neni to uplne trivialni, vysledek ale stoji za to. Pokud se zde najdou schopni grafici, jsite casem uverejni ruzne balicky flash tapet s rozmanitymi motivy, dovedu si predstavit balicky s motivy teamu formule 1, teamu z nasi Gambrinus ligy, nebo treba vlajek statu, log automobilek, letadel, zvirat a vseho mozneho dalsiho. V tomto tematu muzete uverejnovat svoje vysledky, vsichni to uvitame a pokud pridate i odkaz na stazeni, bude to uplne nejlepei.

Diskutovat o tomto tematu muzete zde:
http://forum.semania.cz/index.php?topic=22503.0
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Navody (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Editujeme a pocesÂťujeme flash tapety (soubory swf)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.036 sekund, 15 dotazů.