SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
03. Duben 2025, 23:32

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Vaham Xperia x HTC
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Vaham Xperia x HTC  (Zobrazeno 13348 x)
simon222
Uzivatel
Telefon: M600i

Zobrazit profil
« v: 13. Červenec 2009, 16:39 »

Ahoj,
predem se musim omluvit, pokud jsem pro tenhle topic nasel blbe umisteni, ale nevsiml jsem si sekce "Poradte", nebo neceho podobneho.
Pokud patrim s dotazem jinam, prosim moderatory o presunuti meho prispevku.

Ted k samotnemu dotazu. Uz tomu budou tri roky, co jsem si koupil SE M600i, telefon presne splnoval moje pozadavky(ach ta klavesnice! Smajlík), ale nastal cas vhodny k vymene.
Prosel jsem si ruzna fora, eshopy i kamenne prodejny a v hledacku zustal HTC Touch Diamond 2 a SE Xperia X1.
Rad bych Vas poprosil o subjektivni hodnoceni, na zbytek mam recenze Smajlík
Opravdu vaham. Cena plus minus stejna.
Ve prospech SE hovori klavesnice. HTC je asi rychlejsi? A s prijemnejsim prostredim?
Ma jeste vubec smysl uvazovat nad SE? Neblizi se nejaka novinka v podobnem duchu (tj. s WM)?
Fotoaparat nehraje zadnou roli, stejne jako velikost pristroje.
Od telefonu naopak chci: -pekny, jemny a dobre citelny display
                                     -prijemne provedeni uzivatelskeho rozhrani
                                     -ocenim pristroj, ktery se mi bude snaz nastavovat (prestavam se v tom pomalu orientovat)
                                     -Wifi (maji oba)
                                     -GPS (bez/s vyuzitim stahovani dat od operatora)

Tohle jsou me strucne predstavy. A ted ktery? Smajlík
 Budu rad za vecne pripominky.
uložena
sanysek
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: d460 - T68i - Z600 - XPERIA

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 14. Červenec 2009, 13:29 »

Jsi na foru SE, tak jedine Xperia :-)))

Ted vazne, kamarad ma HTC ja mam X1... oba dva jsme spokojeni, protoze i kdyz chceme ty podobny veci, tak treba u me hrala prim klavesnice, u nej zase velikost. On mi trochu zavidi "neplastovy" vzhled, ktery ovsem po nekolika tydne nahradi skrabance na Xperii (zadni plech).
Pokud chces mit ovladani HTC na Xperii myslim si ze to neni zadny problem, existuji ROMky kteryma to tam dostanes.

A co se tyce novinek, myslim ze samsung neco chystal nebo jestli uz s tim vyjel to nevim... Ale defacto, vsechno to budou podobne hracky :-) Rozdil bude v malickostech.
uložena
simon222
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 14. Červenec 2009, 14:09 »

Dekuju za odpoved..
To jsem potreboval slyset..
No, ta klavesnice je super.. Neco v duchu M600i..
Ted jeste kde koupit..
Na internetu jsem nasel toto: http://www.allmobil.cz/sony_ericsson_xperia_x1_solid_black-MOSEX1

Nechci tim odkazem delat reklamu. Jen jestli mate nejakou zkusenost s timto obchodnikem? Cena skvela a ta zaruka 36mesicu neni taky k zahozeni..
Tak aby to nebyla habadura.. Smajlík

EDIT: Nebo, pokud vite o nejakem jinem obchodu s podobnou cenou a triletou zarukou, tak bych byl rad za odkaz.. Dekuji

EDIT2: Necituj predchozi prispevek - viz pravidla... setri mistem...
« Poslední úprava: 14. Červenec 2009, 14:33 od VaRo » uložena
simon222
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 15. Červenec 2009, 17:39 »

Poradne jsem si prosel internet.. Ale ted mi doslo, ze ti nejlevnejsi maji pouze sedy dovoz..
Nejaky typ na levnou oficialni ceskou distribuci?
uložena
MartyP.k750
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 15. Červenec 2009, 18:22 »

Co takhle Esomobil? Maji tam napsano oficielni distribuce ale clovek nikdy nevi...
uložena
uiqjirka
Anonym
« Odpověď #5 v: 15. Červenec 2009, 18:41 »

Mobildick,stribrne verze maji dovozove,ale cerne Xperie jsou od ceske distribuce T-Mobile.
uložena
Twin.Spark
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 17. Červenec 2009, 07:51 »

Moje zkusenost mezi X1 a HTC (Touch Pro Raphael). Uz jsem je tu nekde obcas psal, ale souhrnne po asi mesici a pul srovnavani:

HTC Touch Pro jsem koupil v listopadu, tehdy jeste X1 nebyla a navic bylo jasne, ze bude silene draha. Raphael ma take GPS, klavesnici (lepsi), ale byl jsem z nej po nejake dobe dost nesÂťastny v nekolika vecech, ktere shrnu nize. Ale pro me je HW klavesnice celkem nutnosti a bez ni bych se neobesel. A radil bych to asi vsem, co aspon trochu smskuji ci mailuji.

Raphael - plusy:
 - lepsi klavesnice (vice radku - paty radek primo pro cisla a nektere znaky pres Fn, smerove klavesy, klavesa CTRL). Co se tyce psani na klavesnicich, temer stejne (o setinku bodiku se mi lip psalo na Raphaelu, ale mozna jen zvyk z delsiho pouzivani.
- Gsensor - sikovna blbustka, kterou jsem ale po chvili hrani si s telefonem vubec nepouzil, protoze i na prohlizeni fotek jsem pouzival mnohem lepsi soft nez vestavene album, ztiseni vyzvaneni otocenim jsem taky pouzival jen tlacitkem, stejne tak u ostatnich programu, takze nakonec zbytecnost
- cidlo na stylus - jednak magneticky drzi stylus v telefonu a registruje vytahnuti a zatahnuti, coz se nekdy hodi, me je to ale celkem fuk, jediny na co jsem to vyuzil bylo odemceni S2U2 pri vytahnuti stylusu, jinak vubec.
Raphael - minusy:
- dost zasadnim problemem pro me byly HW klavesy pod displejem, ktere maji jeden spolecny kryt a tedy se dost casto stavalo, ze kdyz jsem stisknul vice u kraje, tak se nic nestalo, a kdyz jsem zmacknul vic na stred, tak se casto zmacklo i sousedni tlacitko. Stejne tak ani zoomovani jezdenim okolo kolecka zadna hitparada. Navic se mi casto stavalo, ze telefon dlouho nereagoval na stisknuti obecne. X1 je pro me co se tlacitek pod displejem tyce naprosto perfektni, je jich dost, jsou oddelene, nemam jediny problem s pouzivanim, takze v tlacitkach je to sto a jedna.
- slabsi baterka (zda se mi, ze X1 vydrzi cca. o 20% vic)
- chybejici jack audio
- chybejici tlacitko foÂťaku (jak pro namacknuti zaostreni, tak pro rychlou aktivaci foÂťaku), i kdyz fotim malo, tak kdyz uz rychle potrebuju neco vyfotit nahodou, tak u X1 (stejne jako u starsich Pecek) je to raz dva, u HTC napred hledani aplikace foÂťak, pak zapas se zaostrovanim a celkove velmi pomale, momentky skoro bez sance.
- dipslej take mnohem povedenejsi u X1
- celkove provedeni u X1 vyrazne lepsi
- spatna konstrukce reproduktoru (telefonniho hlavne), takze v rusnejsim prostredi kolikrat neni nic slyset, i kdyz je hlasitost na max a jeste dalsim softem vic zesilena

Takze zatim jednoznacne dobre rozhodnuti jit do Xperie oproti i treba lepe vybavenemu HTC. Po experimentech s ROMkami jsem nakonec u Xperie skoncil ve WM6.5 v LITE verzi bez TouchFlo3D, na ktere jsem sice z HTC zvykly, ale dobre vyladeny napr. SPB Mobile Shell je mnohem praktictejsi, TF3D se urcite neda tak dobre prizbusobit (vlastne skoro vubec). Je sice efektnejsi, ale docela zbrzdi system a prace s nim pomalejsi i kdyz jsem na nem fungoval vic jak pul roku.

Samozrejme ne vsechny srovnani budou sedet na Diamond 2, ale aspon vis, co si u HTC pripadne ohlidat. Bohuzel na spoustu veci jsem dosel az jsem ho mel doma, a rikal si, ze si na to zvyknu, ze to chce cas. No nezvykl, casem to zacalo byt naopak jeste horsi, u X1 presny opak. Napred parada a spokojenost, a casem jeste vic, a misto abych prichazel na chyby, tak se mi proste zamlouva cim dal vic...  Mrknutí
uložena
DavesMan
Uzivatel
Telefon: C702, Samsung Galaxy S II i9100

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 17. Duben 2010, 10:42 »

Co takhle Esomobil? Maji tam napsano oficielni distribuce ale clovek nikdy nevi...
Oficialni to ano, ovsem moje C702 byla z oficialni distribuce pro Francii, Italii a Nemecko. A nedaji ti k tomu ani originalni zarucni list. Jen jejich "car papiru". Na dotaz proc jsem obdrzel odpoved: je to proto aÂť se zakaznici obraceji na nas v pripade reklamace, jelikoz je spousta nespolehlivych servisu, a my splupracujeme pouze s temi spolehlivymi a nejrychlejsimi. Oficialni ale znamena ze veskere nase telefony jsou legalne nabyte.
Ted s nimi budu resit reklamaci a podle ohlasu na internetu se mam nejspis na co tesit.
uložena

Sony Ericsson C702 Speed Black / www.cyber-shot.cz
R3EK002 Generic CENTRAL-EURO, EROM: 1200-4341, OTP CID: 52, EROM CID: 52, EROM COLOR: RED, CDF: 1201-0116 R12A
SanDisk Memory Stick™ Micro 2 GB
Sony Ericsson MW600
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 18. Duben 2010, 18:51 »

ja bych pockal na ASPEN - pro prechod z M600 je to naprosta jednicka (X1, X2 bych jeste zvazil)
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
Hl@w@OO7
Uzivatel
Telefon: SE w610i R6BC002; SE w302; SE k310i; SE w850i

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 18. Duben 2010, 19:15 »

HTC Touch Pro 2 je pry hrozny kram, radeji bych volil x1.
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #10 v: 18. Duben 2010, 20:11 »

A neco konkretniho? Povidala ti to babicka nebo spoluzak, co zjistil, ze je na to malo her? Samozrejme nechci tvrdit, ze je X1 lepsi nebo horsi nez Touch Pro 2, kazdy ma neco do sebe, ale informacni hodnota tveho prispevku je naprosto nulova... Sam jsem pouzival oboji, X1 mi sedi vice, ale zase klavesnice u TP2 je fajn a najde se i par dalsich drobnosti, kde HTC nezaostava
uložena
Hl@w@OO7
Uzivatel
Telefon: SE w610i R6BC002; SE w302; SE k310i; SE w850i

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 18. Duben 2010, 20:38 »

Tak treba konstrukce... Mobily od HTC jsou co se tyce konstrukcniho zpracovani na dobre urovni, Touch Pro 2 se jim v tomto ohledu moc nepovedl. Vyhodou je vetsi displej nez u x1, na druhou stranu zase mensi jemnost. Take docela caste restarty a zaseky, ale jestli je na tom x1 lepe, to nemuzu porovnat. A abych odpovedel na vse, tohle htc ma spoluzakuv tata + co jsem si precetl na netu.
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #12 v: 18. Duben 2010, 20:48 »

To je sranda, tak s X1 to nemuzes porovnat, ale stejne ji doporucujes Smajlík Obecne pokud na to mas HW (coz TP2 ma), tak jsou WM takova, jaka si je udela uzivatel (pokud zrovna nemate X2)... Kolega pouzival BlackBerry i iPhone a nakonec TP2 nechce dat z ruky.
uložena
Kolda.o
Uzivatel
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 18. Duben 2010, 21:42 »

Vidis Jozef a ja ho dal z ruky klidne a vratil se k X1. Navic po drobnyych upravach se da velmi dobre pouzit i X2 Mrknutí
Touch Pro 2 se opravdu moc nepovedlo. Ostatni HTC ale udavaji smer o neni pochyb. sam pouzivam pro praci HD2
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
AlesU
Anonym
« Odpověď #14 v: 19. Duben 2010, 09:30 »

Vaham jestli se nezbavit X2.
A co misto X2?
(nemusim mit WM a jelikoz nikdo nenabizi nic poradneho s HW klavesnici, mohl bych slevit a nemit ji)
X10? HTC desire?
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Vaham Xperia x HTC
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 18 dotazů.