SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
18. Březen 2025, 12:34

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Upravy telefonu na platforme A200 v jedinem clanku (diskuze)
Strana: [1] 2 3 ... 6
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Upravy telefonu na platforme A200 v jedinem clanku (diskuze)  (Zobrazeno 45518 x)
Joza
Anonym
« v: 20. Červen 2009, 14:26 »

Mnoho tydnu jsem sepisoval clanek, ve kterem byste si mohli precist o vsech moznych upravach urcenych pro telefony A200 (coz jsou pristroje Sony Ericsson bez otevreneho operacniho systemu, ktere podporuji EDGE, UMTS i HSDPA). Dnes vysel jako clanek a aby se na nej nezapominalo, objevuje se i zde ve foru mezi navody. Protoze pro uverejneni na foru je prilis dlouhy, zde na nej uvedu pouze odkaz a take seznam jednotlivych uprav, vse ostatni naleznete v samotnem clanku. Co zde tedy najdete:

- zmena startovaci a vypinaci aplikace
- zmena funkci kontextovych tlacitek
- zmena fontu v telefonu
- zmena vzhledu uvodni obrazovky
- odstraneni nepotrebnych predinstalovanych souboru
- zmena vzhledu ikon v menu
- zmena funkce jednotlivych ikon v menu
- (de)customizace telefonu

Odkaz na clanek:
http://semania.cz/tuning-telefonu-na-platforme-a200-vse-v-jednom-clanku.html
« Poslední úprava: 30. Červen 2009, 17:44 od Jozef Cmar » uložena
321654
Anonym
« Odpověď #1 v: 20. Červen 2009, 14:31 »

skvela prace Mrknutí
mozna ted prestanou ty do nekonecna se opakujici dotazy
uložena
Nitram47
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE c905 / w995 / c902

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 11. Červenec 2009, 19:50 »

(De)customizace telefonu
"1. stahnete program A2 CDA File generator z tohoto webu"
na tom webe to chce prihlasenie, ziadna registracna moznost. vyskusam to teda najst na googli, dufam ze to bude spravny program Mrknutí

edit: urobil som to podla stareho navodu, kde customize_upgrade.xml uz bolo vytvorene
« Poslední úprava: 11. Červenec 2009, 21:18 od Nitram47 » uložena

waci
Uzivatel
Telefon: K850i, Xperia X1

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 11. Červenec 2009, 22:39 »

Ahoj, moc zajimavy clanek Cheesy (uz ho mam ulozeny v zalozkach jako oblibeny)

Mam jen jeden dotaz k programu A2uploader. Vim jak nahrat soubory do mobilu (staci je pretahnout z pruzkumnika do A2uploaderu), ale nemuzu prijit na to jak stahnout soubory z A2uploaderu do PC. Konkretne jsem chtel vyzkouset zmenu fontu, ale nemuzu do PC dostat soubor fonts.xml. Da se sice tento soubor stahnout z webu (i v clanku je primo odkaz) Ale rad bych si udelal zalohu toho mojeho.

Diky za radu. (snad to neni jeden z tech blbejsich dotazu)

uložena

To je pohoda, kdyz je pohoda...
edatreat
Uzivatel
Telefon: SE K610i, N E51

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 11. Červenec 2009, 23:13 »

waci: Pozorne si precti clanek, vsechno tam je dokonale popsane. Jinak ja na to prisel zpusobem pokus - omyl. Klikni pravym tlacitkem mysi na vybrany soubor, zobrazi se ti nabidka a vyberes si Read   Smajlík
Soubor se ti zkopiruje do automaticky vytvorene slozky ph_out v adresari, odkud spoustis A2uploader
« Poslední úprava: 11. Červenec 2009, 23:23 od edatreat » uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #5 v: 11. Červenec 2009, 23:48 »

Mozna jeste v navodu jmenovite napisu jak na zalohu souboru, mozna jsem to tam malo zduraznil. Jinak A2 CDA Generator (nejnovejsi verzi) si muzete stahnout zde:
http://semania.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=62&func=fileinfo&id=3954
Autor umoznuje balicek reuploudovat dle libosti, podminkou je uvest odkaz na jeho web, proto zde tedy takto cinim, domovske stranky programu jsou:
http://thaproxinator.co.uk/
uložena
Nitram47
Uzivatel
Telefon: SE c905 / w995 / c902

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 12. Červenec 2009, 11:38 »

Uživatel: Jozef Cmar v navode
Obcas ale narazite na problem, kdy kliknete pravym tlacitkem na soubor, ktery chcete smazat, A2uplouder ale zahlasi chybu a soubor smazat odmitne. Nezoufejte, take tato situace ma reseni a dokonce velmi jednoduche. Staci na tento soubor kliknout pravym tlacitkem a nezvolit moznost delete, ale volbu read. Soubor se stahne do vaseho pocitace a ulozi se ve slozce ph_out. Tuto slozku otevrete a soubor, ktery predtim nesel smazat. pretahnete zpet do slozky, odkud jste jej predtim zkopirovali a ze ktere vam nesel smazat. Dojde k prepsani tohoto souboru, timto ale ztrati svoje vlastnosti, diky kterym nebylo mozne jej smazat. Nyni na nej muzete znovu kliknout pravym tlacitkem a vybrat moznost delete, soubor se normalne smaze.
nejake zdlhave, nestaci pravym tlacidlom mysi kliknut na "Set RW access" a potom dat znova Delete? takymto sposobom som sa pozbavoval neodstranitelnych suborov
uložena

edatreat
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 12. Červenec 2009, 11:59 »

Podarilo se mi provest uspesne par uprav podle navodu. Pak jsem zkusil zmenit uvodni obrazovku a  ted mi telefon po zapnuti hlasi: Chyba konfigurace,obraÂťte se na provozovatele site, nebo stredisko sluzeb. Udelal jsem nejakou ptakovinu, ale uz nemuzu prijit na to jakou :-(
Menil jsem font, funkce klaves a vzhled uvodni obrazovky. Mnohokrat jsem vse zkontroloval a na nic neprichazim. Poradi mi nekdo?
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #8 v: 12. Červenec 2009, 14:00 »

Pouzil jste layout_main pro svuj konkretni telefon? Mezi jednotlivymi modely neni tento soubor kompatibilni...
uložena
edatreat
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 12. Červenec 2009, 15:51 »

Diky za radu pane Cmar. Nastudoval jsem si ale uz flashovani pres A2uploader a telefon po prehrani fw chvalabohu ozil a je v poradku. / C702 neni moje, delam to pro kamarada  /
Ale jeste me zajima jedna vec, pouzil jsem Vas balicek s tlacitky nova zprava a dorucene, jen s tim rozdilem, ze jsem si pres editor dopsal nazvy k tlacitkum: N.zprava a Dorucene. Jenze me se napisy na displeji nezobrazuji. Pred flashem mi fungovaly obe tlacitka z Vaseho balicku bez popisku a ted jsem to provedl uplne stehne a funguje jenom leve bez popisku a prave ma stale kontakty. Delal jsem to pokazde doufam presne dle navodu. Tak ted  fakt nevim co s tim. Soubor customize_upgrade pro spravne nacteni jsem do stejne slozky s tlacitky samozrejme take pridal, jak radite.
edatreat
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #10 v: 12. Červenec 2009, 17:49 »

Pokud chcete cokoliv upravovat, je treba postupovat opacnym zpusobem, nez pri tvorbe techto souboru, az dostane uplne puvodni textovy soubor, tak v nem provest zmenu a provest znovu cely postup zatarovani a prejmenovani na itm. Pouha editace vysledneho souboru neni mozna, nebude to fungovat
uložena
Buchy
Uzivatel
Telefon: K800ia w715 az zlevni cca na 5000KE

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 06. Srpen 2009, 13:50 »

Ahoj , jelikoz si budu chtit svuj budouci A200 mobil predelat tak trochu na Walkman - tim ze bych misto radia dal obrazek do menu klasickeho Walkmana a kdyby jste dal otevrit tak by se vam rovnou zobrazila Hudba (myslim ta kdyz vlezete do medii a date Hudba tak tadle nabidka -Skladby,interpreti ...) ,ale potreboval bych na to to prikazovaci id ...jesli by jste ho mohl sem dat a take prosim o prikazovaci id od Videoprehravace toho v Mediich , protoze Medij se chci zbavit uplne a v menu mit jen Videoprehravac a WALKMAN :)A jeste jestli z a2v1/2 jdou nak vytahnout original ikonky ? nektere by se sikli protoze treba ikonka zabavy by se mi docela libila u Aplikaci Smajlík,ale je toho vic treba ten gamepad co ma W910 u zabavy bych chtel zas k hram
« Poslední úprava: 06. Srpen 2009, 15:09 od Buchy » uložena
rendy42
Uzivatel
Telefon: K800i R8BF003 CID 53 red + patche

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 12. Září 2009, 19:08 »

Ahoj, moc dobra prace Joso,supr ze je takhle vse pri jednom. I ja jako zacatecnik jsem vse v poho zvladl Mrknutí Jen si dovolim pro ostatni zacatecniky malej odkaz na program, ve kterym je uprava menu hracka, i ja to zvladl Cool Tady je: http://se-tuning.cz/viewtopic.php?p=102099#102099

Jen mam k tyhle problematice jednu otazku.. jak bych mel postupovat, kdyz bych chtel na nejakou pozici v menu priradit java aplikaci? Poradi mi nekdo? Predem diky
uložena
321654
Anonym
« Odpověď #13 v: 12. Září 2009, 20:41 »

primo v tom programu to jde udelat
uložena
rendy42
Uzivatel
Telefon: K800i R8BF003 CID 53 red + patche

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 13. Září 2009, 09:02 »

coz o to, tu moznost jsem samozrejme objevil,ale nejak se mi nepovedlo  vymyslet (resp. najit) element ID kterym bych spravne provazal aplikaci s polozkou (ikonou).. Undecided Hodila by se mi nejaka rada jako jaky ID mam zvolit atd.. Diky za kazdou odpoved Roll Eyes
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 ... 6
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Upravy telefonu na platforme A200 v jedinem clanku (diskuze)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.054 sekund, 15 dotazů.