SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
08. Květen 2025, 08:45

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Spravne customize_upgrade.xml (cda-number a cda-revision) pro G502
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Spravne customize_upgrade.xml (cda-number a cda-revision) pro G502  (Zobrazeno 7437 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« v: 01. Březen 2009, 16:10 »

Hledal jsem a podazde vidim neco jineho.
Muzu pouzit http://semania.cz/component/option,com_remository/Itemid,62/func,fileinfo/id,3634/ pro debrand G502? ("Lze pouzit i pro dalsi nove modely SE " - Neni zde presne definovano, pro ktere to lze pouzit)

Mam trosku obavy pote, co jsem videl http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=36483 - 1201-0116 je v prvni skupine v central europe, ale G502 je az ve druhe skupine a je tam jine CDA. Nakonec, v tom souboru customize_upgrade.xml jsou i jine informace (neni tam revision, je tam model a jazyk) a nevim, co je teda potrebne a co ne.

Dal jsem videl 2 CDA listy a jeden CDA generator. V jednom CDA listu se mi po kliknuti na G502 objevil jiny model (G905 nebo C905, ted nevim), v druhem byly jen same customizovane verze :-( Navic nevim revision. A generator? Ten by mi mozna dal cele customize_upgrade.xml (nevim), nicmene jsem ho nijak nerozjel.

Navic kamarad odnekud neco vyhrabal (presny zdroj neuvedl, AFAIK odnekud z fs) a je to jeste neco jinyho:
Kód:
...   <content-number>1203-9948</content-number>            <!-- The file system product number -->
     <content-revision>R1FA031</content-revision>              <!-- The file system revision number -->...

Tak co ted?

Mate nekdo s necim na G502 zkusenosti? (Vim, na http://forum.semania.cz/index.php?topic=19054.0 bylo psano, ze to bylo vyzkouseno i s G502 - ale ktery tam byl pouzit customize_upgrade.xml?) Pokud mate dobre zkusenosti s tim, co vygeneroval ten CDA generator, byl bych rad za nejaky upload (nebo pastnuti).

BTW: Co by se stalo pri pouziti spatneho CDA nebo revision?
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
VaRo
Anonym
« Odpověď #1 v: 01. Březen 2009, 16:36 »

Stahni si zdarma A2 CDA File Generator.

download: http://bboyzahid.07x.net/

Vygeneruj si upgrade soubor, dej ho do FS, mobil zapni pro nacteni zmeny. Pak vypni a jdi na SEUSII. Bude-li obsahovat firm ve verzi min. shodne s tvou nabidne ti reflash, bude-li obsahovat firm ve verzi vyssi nabidne ti aktualizaci. Pokud ani jedno z toho, napise ti, ze mas v mobilu nejnovejsi aktualni firm a nenabidne ti ani reflash. Pri pripadne reflashi, ci aktualizaci na novejsi verzi jde vzdy o full flash = smaznou se vseschna data a nastaveni v mobilu, karty se to netyka. Po prehrani firmu pres SEUSII jiz budes mit firm bez zasahu operatora.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 01. Březen 2009, 16:45 »

No diky, psal jsem sice, ze jsem ten generator nerozjel, ale aspon tu mam screenshot Smajlík

Takze, jak vidim, vyplnil's G502 a central europe a zbytek je generovany.

Takze mam pouzit?:
Kód:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> 
<customization>
<info>
  <cda-number>1209-4784</cda-number>
  <cda-revision>R10A</cda-revision>
</info>
</customization>
uložena

VaRo
Anonym
« Odpověď #3 v: 01. Březen 2009, 16:55 »

Zkus to...  Mrknutí
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 01. Březen 2009, 16:59 »

Dobre... dneska jeste testuju stabilitu (mobil se mi restartoval, jak jsem resil v jinem threadu), zkusim to nejspis zitra odpoledne. A pak napisu, jak jsem dopadl.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 01. Březen 2009, 21:47 »

A pokud to bude spatne, tak mi SEUS nenabidne aktualizaci, nebo nebude pro G502, nebo nebude pro central europe, ze?
uložena

VaRo
Anonym
« Odpověď #6 v: 01. Březen 2009, 21:50 »

Co bude spatne? SEUS ti nenabidne aktualizaci v pripade, ze mas ve svem mobilu firm od operatora ve verzi vyssi, nez kterou aktualne nabizi. Jinak generator generuje CDA/CDF dobre... Nabidka pro reflash/aktualizaci by mela byt pro CENTRAL-EUROPE = obsahuje i CZ jazykovy balicek...
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 01. Březen 2009, 21:54 »

Jen se ujisÂťuju, ze pokud by to bylo spatne a zkontroluju si dva udaje (teda hlavne model), nic by se tomu nemelo stat.
uložena

peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 02. Březen 2009, 08:28 »

Pokud ti tam po reklamaci opet nahrali T-M FW  Sad  tak ti tohle nepomuze a SEUS ti nenabidne reflash. Takze zadna decustomizace nebude Smajlík Musis pouzit nektery z postupu jak do mobilu dostat FW s max. stejnou verzi jako je na SEUS. Pak jde pouzit postup s CDA aby si tam pres SEUS dostal pozadovanou jazykovou verzi. Jeden z moznych postupu (ktery jsem pouzil ja) jsem popsal ve vlakne o decustomizaci.
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 02. Březen 2009, 08:36 »

-> peregrin: Tak ted tomu nerozumim. Mel jsem T-customizovanou G502. Pak mi pri reklamaci prehrali firmware a ja pak jeste udelal master reset, protoze tam byly nejake zbytky. (Podrobneji v jinem threadu) Mam to pochopit tak, ze predtim jsem mohl decustomizovat a ted nemuzu?   Huh
BTW: O kterem vlakne mluvis? Tady je mnoho threadu o decustomizaci.
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 02. Březen 2009, 08:39 »

Je to ono?
http://forum.semania.cz/index.php?topic=19485.0;all
uložena

Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 02. Březen 2009, 11:03 »

Co porad resis ? Navod neni jasny ? Je to nejlepsi navod. Hod tam Varuv custom uprav ten ho to znamena dopln CDA pomoci toho generatoru, pokud nemuzes nekde najit CDA Revision tak popros nekoho kdo ma G502 at ti pomoci A2uploader vytahne svuj custom z nebrandovaneho G502 a udaj treba opis. Volz to do G502 zapni nechej prihlasit do site vypni pripoj k SEUS
« Poslední úprava: 02. Březen 2009, 11:09 od Ganimed » uložena

peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 02. Březen 2009, 12:41 »

Tak radeji to popisu sireji aby nevznikl nejaky informacni sum Smajlík Pro mobil G502 customizovany od T-M, ktery ma nahrany nejnovejsi FW nejde pouzit postup se zmenou CDA a nasledneho pouziti SEUS protoze SEUS najde v mobilu novejsi verzi FW a vubec nezobrazi volbu na reflash.  To bude platit do te doby dokud bude SEUS nabizet FW s ID starsim nez je v mobilu (FW v T-M custom ma o dost vyssi verzi Sad). Proto je potreba u takto "postizenych" Smajlík mobilu nejakym zpusobem do nich nahrat FW, ktery je  stejne nebo starsi verze nez je na SEUS. Neni dulezite aby tento FW byl zcela korektni (jazykova verze, region atp.) ale musi byt funkcni. Na to jak dostat FW do G502 je vice navodu a ja sem tu uz psal o tom, ktery sem pouzil uspesne ja (ano je to to vlakno co si se ptal Smajlík ). Pokud se tato operace podari , pak je i u G502 mozno pouzit postup se zmenou CDA a tim nahrat do mobilu necustomizovany aktualni FW ze SEUS. Druha moznost je pockat az na SEUS bude novejsi FW nez ktery dava T-M do customizovane verze mobilu (mozna ta doba nekdy nastane  Grin).
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 v: 02. Březen 2009, 14:05 »

No, co se tyce te verze, neporesi to cda-revision?
uložena

mudrfic
Uzivatel
Telefon: G502

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 24. Březen 2009, 18:45 »

to:peregrin
A kde presne jsi sehnal firmware ktery je starsi nez ten co nabizi SEUS.
Zkousel jsem firmware z iprotebe.cz i esnips.com (ten je odkazovany primo v navodu na flashnuti) ale ani z jednim mne SEUS nenabidne aktualizaci.

pouzil jsem tento customize_upgrade.xml

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<customization>
  <info>
    <cda-number>1209-4784</cda-number>
    <cda-revision>R10A</cda-revision>
    <created-by>bboyzahid</created-by>
  </info>
</customization>
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Spravne customize_upgrade.xml (cda-number a cda-revision) pro G502
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 18 dotazů.