SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
přihlašte
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepřišel Vám
aktivační email?
04. Duben 2025, 10:49
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
Navždy
Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:
Pokročilé vyhledávání
142482
příspěvků v
10021
tématech od
23754
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
Symbian UIQ3
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Konec UIQ3 spol. SE - prechod na WM?
Strana: [
1
]
« předchozí
další »
Autor
Téma: Konec UIQ3 spol. SE - prechod na WM? (Zobrazeno 7857 x)
mt3
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: SE x10i white, 8gb,2.2.1 Froyo,root,dualtouch,recovery,gbreadthm
«
v:
18. Leden 2009, 01:48 »
Ahoj,
zakladam toto tema (jen doufam ze uz tu neni), jako duvody proc vsichni tak oplakavaji UIQ3? V cem je UIQ3 lepsi, inteligentnejsi, privetivejsi, otevrenejsi... atd nez nove mobily s Windows Mobile 6.1? (Xperia,Diamond,Touch Pro). Proc nam vadi ze UIQ konci? Chtel bych se nad timto pozastavit a opravdu porovnat tyto dva systemy od lidi, kteri s nimi maj zkusenosti. Sam vlastnim M600i s 2GB kartou, hacknuty, vytuneny, a az na tu RAMku jsem spokojeny, mam ho jiz pres rok, presto se prechodu na WM stejne nevyhnu, protoze o dotykove ovladani uz prijit nechci a Nokie nebo Iphone my nesmi do baraku. Samozrejme je pro me zatim favoritem Xperie. Jen jsem se pozastavil nad radou clanku a komentaru, jak nam UIQ bude chybet, tak tedy proc?
Martin
uložena
MartinChroust
Redaktor
Pohlaví:
Telefon: XPERIA X10
Re: Konec UIQ3 spol. SE - prechod na WM?
«
Odpověď #1 v:
18. Leden 2009, 07:57 »
Vlastnil jsem M600i, P1i a nyni mam XPERII takze myslim, ze z toho postu mohu odpovedet na dotazy. UIQ3 je system zavedeny roku 2006 a zpocatku mel tezky rozjezd, pak se ale zacaly postupne objevovat aplikace a zivot s UIQ3 byl stale lepsi a lepsi. Hlavni klady u UIQ3 vidim v tom, ze je uzivatelsky privetivejsi ve smyslu jednoduchosti ovladani. Kdyz to vezmeme kolem a kolem, UIQ3 se az tak moc nelisilo od "generic" systemu Sony Ericssonu, hlavni menu bylo s grafickymi ikonami, status bar, popisky kontextovych klaves... byla zde velka moznost tunningu, mohlo se menit pismo, ikony, nahravat do P1i Walkman prehravace W950 a W960. Presel jsem z UIQ3 na XPERII protoze se cekal novy UIQ 4, ze ktereho nakonec seslo a presel jsem na WM6.1 na XPERII. Pokud srovnam oba dva systemy, UIQ3 je jednoduchy, uzivatelsky privetivy UI, WM6.1 je zase vice propracovanejsi s vetsimi moznostmi nastaveni, programy na nej sezemete velmi snadno, na XDA-developers si muze kazdy nahrat vlastni ROM (samozrejme neofiko s moznou ztratou zaruky), je zde plno aplikaci, ktere zlepsi ci zrychli chod zarizeni, apod.
Ac jsem byl majitelem M600i, P1i a nyni mam X1, jsem zvedavy jaky bude Android, hlavne jsem zvedavy na jeho otevrenost
uložena
Sony Ericsson Satio Silver, Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson XPERIA X10 Black
zastupce sefredaktora SEMania.cz
student Vysoke Školy Banske - Technicke univerzity Ostrava, obor Mobilni technologie
trent
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: HTC Touch Diamond, P1i, T610i, W810i, K750i, K700i
«
Odpověď #2 v:
06. Březen 2009, 16:22 »
Pred tydnem jsem prodelal prechod z UIQ3 na WM 6.1 a mohu s klidnym svedomim rict, ze UIQ je mnohem privetivejsi a prvni reakce po orechodu byla asi takovato: "proboha, co jsem si to poridil" za doprovodu obrovskeho zklamani. Dnes uz jsem moudrejsi spokojeny a pomalu zacinam pronikat do taju WM. Ovsem na UIQ asi jen tak nezapomenu.A do puntiku souhlasim s tim, co napsal kolega nade mnou. Co me jeste celkem zaujalo na UIQ(kdyz uz mohu porovnavat) je to, ze se celkem dobre da ovladat pomoci prstu. Na P1i jsem pozdeji pouzival vyhradne kolecko na boku a prsty. Nejaky cas jsem stylus ani nemel. Je to o zvyku. WM se take pouzivat bez stylusu, ale mnohdy to jde hur, nez u onoho UIQ.
Je celkem skoda, ze SE cele UIQ vice nepropagoval a ze se do neho nepolozil jako Nokia do S60. Kdyz se to vezme kolem a kolem, UIQ se dalo pouzivat pomoci touchscreenu, i klavesnice vcetne navigacnich tlacitek, nebo oddelene obema zpusoby. Jak kdo chtel. To treba S60 neumel a proto je tu ted upravena verze, ktera to snad jiz umi. Myslim, ze by se dalo najit vice veci, cim me UIQ zaujalo i kdyz zacatky byly take tezsi.
uložena
Byk ci nebyk?
mt3
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #3 v:
09. Březen 2009, 22:51 »
Myslim, ze se objevila docela zajimava alternativa k WM, Palm Pre a jeho WebOS. Dost vazne uvazuju, ze bych si na tento stroj pockal... sice se jeste nevi, kdy bude evropska verze ale urcite bude
co si myslite o tomto OS jako alternativu k UIQ3?
uložena
cricri
Anonym
«
Odpověď #4 v:
17. Březen 2009, 10:23 »
Lidicky, lidicky. Mohu Vam rici, aniz bych mel v umyslu kohokoli z Vas napadat, ze vazne nevite o cem pisete. Akceptuji, ze jste priznivci UIQ3, bo hlavne sony ericssonu, ale pisete, ze Vam nezbyva nic jineho, nez prejit na WM. Ja jsem v opacnem postaveni. Vlastnim nekolikaty founek ( smart, pda) behajicim na WM od 5, po neofiko 6.5 a k tomu jsem si poridil P1icko. Bohuzel, s pocitacem umi na tomto foru kazdy a WMko se da prirovnat k windows. Problem nastava v pripade, kdy nejste priznivci oken, spise macku, bo linuxu. WM je bohuzel daleko propracovanejsi s mnoha funkcemi, ktere ja osobne u UIQ postradam. Dalsim faktorem je moznost nescetnych moznosti dohravani programu, stabilita ( jak ktery pristroj, jak ktera ROM), a uprav jako takovych, aniz byste museli patrat po hacku founu. dalsi veci jsou PDA s vest GPS. Ikdyz musim rici, ze navigace se dfkt da pouzit jen jako nouzova. Pristroje pri navigaci vydrzi cca 2 hodinky. A dale si clovek ani nezavola. Pro priznivce macku, je mozna volba Iphone, bohuzel ani ten se 'WM nevyrovna. A linuxari maji moznost, flashnout pristroj z WM na obdobu linuxu. Ikdyz s touto variantou moc zkusenost nemam, protoze v dobe kdy jsem experimentoval, byl vyvoj linuxu na pda jeste v zacatcich, tudiz velice nestabilni.
Prikladem je uprava menu. U uiq jsem shledl par clanku a rozhodl jsem se, ze mi toto usili nestoji za zmenu par ikon,bo presun slozek na C:. U WM si pres obyc pruzkumika otevrete system a jednoduse si je vyhazite, presunete,....dalsi veci, ktera mi u UIQ chybi je moznost synchronizace kalendare a ukolu s Outlookem. neposledni veci v rozhodovani je zamysleni, zda chcete hracku, nebo pristroj pro praci. Pro praci je zatim neprekonany os WM a pro hracicky si myslim, ikdyz fakt nesnasim Nokie, ze je nokia dostacujici. Symbian.
Kazdopadne je to pouze subjektivni nazor a kazdy si jej musi musi udelat sam. A ja uz bych do telefonu bez os a dotykoveho displaye nesel.
uložena
KRTEK
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: P990i, C702, P1i
«
Odpověď #5 v:
17. Březen 2009, 12:19 »
Ja teda treba nemel problemy prejit z obycejnyho telefonu na UIQ3. Rozhodne mi ten system padnul do oka daleko rychleji, nez treba UIQ2. A v praci si casto hraju treba s Xperii a musim rict, ze zatim me neoslovila. WM mi prijdou min prehledny. Ikdyz, to je samozrejme vec kazdyho a verim tomu, ze kdybych se rozhodl treba Xperii pouzivat, tak bych si za nejakej ten den na to zvykl...
P.S. Pokud nevis, co znamena nejaky vyraz, tak ho nepouzivej. Bo je z ostravskyho nareci a znamena "protoze". Dve tve vety jdou aboslutne mimo smysl...
uložena
Nebyt, nehrat, nefungovat...
Nejste-li si jisti gramatikou sveho prispevku, pouzijte Pravidla ceskeho pravopisu. Prispevek si po sobe pred odeslanim prectete, dobre podany dotaz se lepe a rychleji vyresi. Pouzivejte carky a tecky ve vetach! Dekuju
VaRo
Anonym
«
Odpověď #6 v:
17. Březen 2009, 14:16 »
Tez jsem, po temer 2 letech spokojenosti s P1-kou, musel resit problem nastupce. Ackoli jsem na Xperii nejdrive nenechal zprvu nit suchou, musim se ji ted, s odstupem casu, omluvit (doufam, ze tim nic nemileho neprivolam...). UIQ3 je mrtvola a je treba jit dal. Xperie neni dokonala, ale kdo nebo co je? Problem s WM je hlavne v tom, ze cim vice se zanorujete do submenu, tim primo umerne roste problem ovladani dotykoveho displeje bez stylusu. Volby jsou titerne a chce to skutecne soustredeni se do nich prstem trefit... Na P1-ce mi vadilo nekolik (ne mnoho veci):
1. Pomaly procesor => Xperia vyresila.
2. Displej => Xperia vyresila tak na 80%, kdyby mela displej na urovni iPhona, to by bylo neco.... ale nema...
3. Zastaralost map do navigaci (kdo by taky vyvijel neco, co uz konci...) => Xperia vyresila, TT7 i iGo8 me potreby pokryly na 100%.
4. Absence GPS => Xperia vyresila.
5. Mam P1-ku i X1-ku (ve stribrnem provedeni) vedle sebe na stole a musim priznat, ze jsou si trochu dizajnove podobne, coz je pro mne potesitelne.
S WM nemam problem, jen jsem musel oprasit sve poznatky z dob pouzivani Qteku a prvnich HTC.
Po cca 14-ti dennim prechodu P1->X1 mohu konstatovat, ze zatim prevlada spokojenost. Na X1-ce se (zatim) nikde nic neloupe ani nepraska a doufam, ze pri tom i zustane. Pouze 1x zamrzla, jinak vali s novou ROMkou a CZ solidne.
UIQ3 je ale stale srdecni zalezitost (preci jen jsem ho pouzival hodne hodne let - uz od P900-ky)
uložena
vrata8
Uzivatel
Telefon: Nokia 3310-> SE K700i -> Nokia N70-> Nokia N73 -> SE G900
«
Odpověď #7 v:
21. Březen 2009, 14:42 »
Sice nemam vlastni zkusenost s WM, ale mam kamarada, ktery ma PDA. Kdyz mam srovnat UIQ a WM tak myslim, ze WM je lepsi, ale take drazsi a zbytecnejsi pro bezneho uzivatele. Ma vice fci, lepsi spravce souboru, maji emulatory, ale mensi prehlednost. Kdyz budou mit mobily WM, tak uz se stanou pomalu PDA. Ja osobne si myslim, ze WM je pro mne zbytecny, nevyuzil bych polovinu fci. Nerikam, ze na sve G900 vyuziju vsechny fce, ale aspon vetsinu. Kdyz nastoupi WM, tak budou mobily pro hodne narocne uzivatele. Mne staci UIQ. Je lepsi nez normalni mobil a horsi nez WM. Proste nadprumer.
uložena
goha
Uzivatel
Telefon: SE R520m
«
Odpověď #8 v:
18. Duben 2009, 15:16 »
Ja jsem na P1i presel teprve tehdy, kdyz mi "klekl" R520m, mj. neskutecne dobry foun a je na cestnem miste ve vytrynce.
O WM vubec neuvazuji, pro me do founa nepatri. P1i bych snad vytkl jedinou drobnost a to je absence GPS. Ale vzhledem k tomu, ze interni GPSku jsem pouzival i u T3, tak u P1i to pro me zase takovy problem neni. Nejnovejsi mapy u TomToma 6.021 mi taky trochu vadily, tak jsem to poresil aktualni verzi GarminXT a Sygic MCGuider 2009 a mam tak ve founu celou Evropu a navic i CR se vsemi popisnymi cisly i v te nejmensi vesnici.
g.
uložena
MIKE-BIKER
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: iPhone 5 64GB White
«
Odpověď #9 v:
18. Duben 2009, 20:20 »
WM nejsou zdaleka dokonale, ale oproti UIQ3 je to opravdu uplne neco jineho. UIQ3 jsem mel rad, par veci bylo genialnich, ale zbytek tezkopadny a klopotny. Jen zalohy dat, SMS, atd. vyzadovaly pevne nervy a trochu stesti. WM jsou uzivatelsky mene prijemne, zacatecnik asi bude ze zacatku dost zklaman, ale nabizeji nesoumeritelne moznosti. Co se tyka HW, tak se slzou v oku vzpominam na klavesnici P1i, stejne jako VARO jsem k ni mel silny citovy vztah.
.
uložena
K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i => P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
black-eyed
Anonym
«
Odpověď #10 v:
10. Květen 2009, 21:25 »
v prvni rade chci rict, ze nemam zkusennost s X1 a co se tyka WM, tak moje posledni delsi a relevantni zkusennost byla s WM5, ted ma uz delsi dobu P1i a co se tyka systemu, tak rozdil bych videl v pristupu - zatim vsechny telefony s WM, co jsem mel, vcetne uchylnych nadstaveb systemu od HTC, byly spis kapesni pocitace, ktere jako bonus umi telefonovat. Krasne se nastavuji, pravda... hodne aplikaci, prijemna obsluha, ale komfort telefonovani... se symbianem je to jine, aÂť uz Nokiackym, nebo s UIQ je to v prvni rade telefon a az v druhem sledu kapesni pocitac a je to hodne znat.
Na druhou stranu bych se WM nebranil, kdyby SE udelal neco jako P1 nebo M600, ale s WM... jsem jasnej O:-)
uložena
able
Uzivatel
Pohlaví:
Telefon: se P1i
«
Odpověď #11 v:
23. Květen 2009, 07:16 »
Uživatel: mt3 09. Březen 2009, 22:51
Myslim, ze se objevila docela zajimava alternativa k WM, Palm Pre a jeho WebOS. Dost vazne uvazuju, ze bych si na tento stroj pockal... sice se jeste nevi, kdy bude evropska verze ale urcite bude
co si myslite o tomto OS jako alternativu k UIQ3?
nj ja o nem take dost silne u vaZuju
uložena
mt3
Uzivatel
Pohlaví:
«
Odpověď #12 v:
12. Červen 2009, 15:16 »
No tak jsem se konecne rozhoupal a moje volba padla na Samsung Omnia.. JJ, uz ne SE, protoze posledni dobou co predvadi za modely, to je des, bes... A na X1 nemam.. Sehnal jsem za 6.5k jeste v zaruce, a musim rict, ze ted uz prevlada spokojenost. Prvne den,dva jsem se nemohl zbavit pocitu, ze "tohle na UIQ slo a na wm ne", ale chce to hledat, precist a pak to slape jak ma... Uz jsem i testnul flash Wm6.5, ted mam zpatky wm 6.1, pouzivam SpbShell, navigaci atd... Kdyz to clovek pochopi, slapou wm jak hodinky... Na Uiq se neda zapomenout, ale tohle je proste jina liga... Jen co nikdy neozelim asi, je ta klavesnice co byla na M600, to nema dodnes konkurenci (Omnia nema Hw klavesnici vubec...). Skoda, ze SE to vsechno takhle pohnojil, Samsung je muj prvni telefon jine znacky nez SonyEricsson (a ze sem jich mel...) ale nemyslim si ze se k SE jeste nekdy vratim
Martin
uložena
Fórum SEMania.cz
uložena
Strana: [
1
]
Fórum SEMania.cz
|
Ostatni telefony
|
Symbian UIQ3
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
« předchozí
další »
Skočit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Navody
===> Navody pro Android 2.1
===> Navody pro Android 2.3.3
===> Navody pro Android 2.3.4
=> Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecne Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecne Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a upravy s nim spojene
=> Problemy a chyby
Platforma A200
=> Navody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Ăada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Ăady G, K, T, Z
=> Ăada W
Symbian S60
=> Navody
=> Obecne
=> Aplikace a hry
=> Problemy a chyby
Windows Mobile
=> Navody
=> Obecne
=> Problemy a chyby
=> ROMky a vse okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatni telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Navody
===> Obecne
===> Ostatni
===> Prislusenstvi
===> Nastaveni
===> Pripojeni
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecne
===> Firmware
===> Mobilni tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Ăeseni problemu
===> Nastaveni, pripojeni
===> Ostatni
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecne
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony rady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatni modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
Ostatni
=> Navody
=> Schemata
=> Programy pro mobilni telefony
=> Programy pro stolni Pc
=> Prislusenstvi
=> Co se jinam neveslo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 17 dotazů.